Dodaj do ulubionych

zaginiona przesyłka

19.10.16, 18:21
Pocieszcie i dajcie nadzieję, że jeszcze przyjdzie, bo gdzieś się zawieruszyła.

Poczta Polska oczywiście, niestety przesyłka nierejestrowana, w paczce niedrogie, ale cudeńko, córka napalona, bo to dla niej, dzisiaj mija 7 dzień roboczy od dnia nadania (szło listem priorytetowym).

Myślicie, że jest szansa, że jeszcze dojdzie? sad
Obserwuj wątek
    • catroux Re: zaginiona przesyłka 19.10.16, 18:23
      Niech żywi nie tracą nadziei.
      Priorytet z Łodzi szedł do mnie ostatnio 10 dni smile
    • melancho_lia Re: zaginiona przesyłka 19.10.16, 18:35
      Szansa jest. Do mnie ostatnio dotarł priorytetowy polecony po 14 dniach od nadania... To samo miasto.
      • pitahaya1 Re: zaginiona przesyłka 19.10.16, 18:36
        Mieszkamy w tym samym mieście wink
        Do mnie priorytet też 14 dni szedł.
    • klamkas Re: zaginiona przesyłka 19.10.16, 18:57
      O, dziękuję wam za nadzieję... smile. Cały czas pocieszam młodą, że jeszcze nie czas rozpaczać, ale sama mało w to wierzę, może dzięki wam będę bardziej przekonująca big_grin.
    • nanuk24 Re: zaginiona przesyłka 19.10.16, 19:24
      Mój mąż kiedyś przez niedopatrzenie podał zły adres (do naszego samotnego sąsiada, który mieszkał kilka domów dalej), niestety w tym czasie sąsiad przebywał w szpitalu, a później zmarł. Jak pech to pech wink
      • klamkas Re: zaginiona przesyłka 19.10.16, 19:30
        I nie wróciła na adres nadawcy? Bo jeszcze w tym upatruję jakąś szansę, chociaż zapierają się, że adres podali dobry.
        • nanuk24 Re: zaginiona przesyłka 19.10.16, 19:43
          Nie, bo paczka została już mu doręczona, miał ją w swoim w domu. Mąż dostał emaila, że paczka zoastała doręczona, a paczki nie ma wink Dopiero wtedy zauważył, że przekręcił cyfry w adresie, więc poszedł do sąsiada i chodził tak przez dwa tygodnie i wtedy też dowiedzieliśmy się, że sąsiad zmarł.
          Później jego siostra nam ją przyniosła.
          • klamkas Re: zaginiona przesyłka 19.10.16, 21:52
            No u nas problemem jest to, że przesyłka nie była rejestrowana, więc nie mamy żadnej możliwości sprawdzenia jaką drogę przebyła po oddaniu w okienku na poczcie uncertain
            • princy-mincy Re: zaginiona przesyłka 20.10.16, 09:28
              A czemu nierejestrowana? Jesli cos dla Was wartosciowego, nie mozna bylo poprosic chocby o polecony?
    • wuika Re: zaginiona przesyłka 19.10.16, 20:18
      Szansa jest zawsze. U mnie z ostatnich hurtowych zamówieniach w Chinach nie przyszło 3/4 przesyłek. Wysłane ponownie, teoretycznie zaraz te drugie powinny być. Aż tu nagle WTEM! zaczęły przychodzić te pierwsze. Wysyłane w lipcu suspicious
      • klamkas Re: zaginiona przesyłka 19.10.16, 21:51
        Noooo... tylko nasz nie idzie z Chin, tylko z Katowic wink.
        • wuika Re: zaginiona przesyłka 20.10.16, 09:14
          No tak, pokazuję tylko skalę wink Ostatnio też z Katowic do mnie coś szło ponad tydzień. A jak wysyłałam kartkę urodzinową to się zdziwiłam, że jubilat podziękował po dwóch tygodniach, bo się karteczka zapodziała gdzieś suspicious
    • mmoni Re: zaginiona przesyłka 20.10.16, 01:24
      Mi kiedyś nie przyszła książka z Amazon Marketplace (też nierejestrowana przesyłka). Po ustawowym terminie zgłosiłam reklamację, dostałam pieniądze z powrotem, odczekałam jeszcze tydzień i zamówiłam książkę jeszcze raz. Parę dni później książkę przyniosła mi pani z bloku obok, do której skrzynki listonosz wrzucił ją przez pomyłkę (ten sam numer mieszkania, ten sam numer bloku, tylko różnią się literkami A i B). Podejrzewam, że kobitki nie było wtedy w domu dłużej i książka się przeleżała u niej w skrzynce.
    • serei Re: zaginiona przesyłka 20.10.16, 09:21
      poszłabym na pocztę i poprosiła o przeszukanie, moja malutka koperta kiedys wpadła pod biurko wink
      • wilga26 Re: zaginiona przesyłka 20.10.16, 11:54
        Jak w temacie, polecony ekonomiczny idzie do mnie już 13 dni. Nikt nic nie wie. Listonosza mam
        w porządku numerów nie robi. Do tej pory wszystko przychodziło na czas. Reklamację może złożyć osoba wysyłająca. Pozostaje tylko czekać, ale myślę, że już po mojej książce.
      • klamkas Re: zaginiona przesyłka 20.10.16, 18:00
        Tak zrobiłam. Pani poszła, długo szukała i znalazłan wśród nieręczonej poczty! Pytam jak to możliwe, że nie dostałam awizo - pani głupio tłumaczy, że przesyłek nierejestrowanych nie awizują (?!) nawet jak nie zastają adresata w domu. Popsioczyłam na idiotyzm tego co mówi, wychodzę, patrzę a na kopercie adnotacja "awizowane 12.10" (wtf?!).
        • klamkas Re: zaginiona przesyłka 20.10.16, 18:01
          *niedoręczonej
        • wuika Re: zaginiona przesyłka 20.10.16, 18:50
          Coś naściemniali. Mieli awizować, ale zapomnieli, adnotacja została. Inna sprawa, że 12+7=19, czyli z wczoraj powinno być coś nowego.
          I bzdura z tym nieawizowaniej - na awizach jest punkt "przesyłka rejestrowana, której rozmiar nie pozwala na umieszczenie w skrzynce", niech więc nie marudzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka