Dodaj do ulubionych

nieudana koloryzacja

25.10.16, 20:34
trafia mnie dzis od samego rana. Bylam wczoraj u fryzjerki, która miała mi odświeżyć ciemny blond i zrobic odrosty. Z mojego ciemnego blondu zrobił sie przez lato jasny, niekiedy wręcz biały blond i zle sie z tym czułam. Juz kolejny raz zaczela mnie namawiac na rudości wiec, tak jak i poprzednio powiedzialam ze zadnych rudości, jesli juz to moze dac ciemniejszy odcien blondu, żeby przyciemnic te prawie białe. Wczoraj przy swietle w salonie wyglądały jeszcze jako tako, kiedy wrocilam do domu bylo juz pozno, choc i tak w lustrze kolor wydawał mi sie bardzo ciemny, ale to ze ciemny to jeszcze nic, w swietle dziennym jestem ruda. No i przemyciła ten swój rudy, a ja jestem wkurzona. Zle wyglądam i zle sie z tym czuje. Mam jasna karnacje i ciepły blond dobrze współgra, w rudosciach (wiem, bo kiedys mialam pare przygód z roznymi odcieniami rudego) wygladam zle.
Ile musze poczekac zeby cos z tym zrobic (rozjasnic i zmienic na blond) i czy jest szansa, że złapie farba sklepowa, czy po silnych fryzjerskich farbach taka sklepowa nie ma szans?
Zaplacilam wczoraj niezla kasę a wkurzona jestem na maksa. Nie chce isc do niej z reklamacja, wiecej juz po prostu do niej nie pojde, tylko ile sie bede musiala meczyc z tym co mam na glowie? Wystarczy 2 tyg? czy to jeszcze za wczesnie na powtorna koloryzacje?
Doswiadczone poradźcie cos (farbuje od niedawna, a wpadka fryzjera pierwsza wiec nie wiem co mozna w takich przypadkach). Unikam lustra póki co i kiwam głowa na uwagi, że w tamtym kolorze bylo ci lepiej....
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: nieudana koloryzacja 25.10.16, 21:08
      nie kombinowalabym sama, idz do innego fryzjera, pokaz co masz na glowie i zapytaj kiedy moze Ci to naprawic.
    • mynia_pynia Re: nieudana koloryzacja 25.10.16, 21:24
      Moja koleżanka tleniona blondyna, po 2 tygodniach nie ma śladu ciemnego koloru, po prostu się nie trzyma. Ja farbuje zbardzo jaznego na ciemny brąz - nie zmywa się do jasnego ale po miesiącu jest kilka tonów cieplejszy. Ja tam hennuje włosy i przebijające czerwienie tylko mnie cieszą.
    • hallbera.jarlakappi Re: nieudana koloryzacja 25.10.16, 21:31
      ja bym spróbowała dekoloryzatorem tylko bez wody utlenionej , rudości sa dość latwe do usuniecia
      • hallbera.jarlakappi Re: nieudana koloryzacja 25.10.16, 21:34
        ewentualnie zrobic kapiel rozjasniajaca z jakas niskoprocentowa woda
        • hallbera.jarlakappi Re: nieudana koloryzacja 25.10.16, 21:36
          a przed możesz zrobić maseczke drozdzowo bananowo miodowa
    • snakelilith Re: nieudana koloryzacja 25.10.16, 21:43
      Rude kolory nałożone na mocno tlenione włosy łatwo się wypłukują, więc poczekaj chwilę. Umyj kilka razy szamponem przeciwłupieżowym, nałóż po każdym myciu sporo odżywki, wypłucz wodą z sokiem cytrynowym i za kilka dni może być o wiele jaśniej.
      • troompka Re: nieudana koloryzacja 26.10.16, 07:15
        dzieki bardzo za odp. zaczne moze od domowych sposobow bo do fryzjera od razu nie chce isc, poratuje sie waszymi propozycjami smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka