30.10.16, 12:52
czytałyście? Jak wrażenia?
Ja zabrałam się do tej książki z przeświadczeniem, że autor w dużej mierze opiera to, co opisuje na własnych doświadczeniach i czytałam z wypiekami na twarzy myśląc "ależ życie!". Gdzieś w połowie doczytałam w necie, że to czysta fikcja literacka i straciłam do niej serce, zaczęło mnie uwierać pewnego rodzaju grafomaństwo, które pan uprawia.
Drugiego tomu na pewno nie przeczytam.
Obserwuj wątek
    • swiezynka77 Re: Shantaram 30.10.16, 14:35
      mi się bardzo podobała, ale nie uznałam jej za dokument wink czytałam z zapartym tchem. trochę grafomaństwa jest owszem, a jeszcze więcej w drugim tomie ale i tak fajne, barwne książki.
    • hemp_plant Re: Shantaram 30.10.16, 14:48
      Czytałam. Drugiego tomu raczej nie przeczytam. Ponoć w jakieś mierze oparte na doświadczeniach. To oczywiście Indie w latach 80tych. Dobrze się czytało ale wystarczy.
    • kotradykcja Re: Shantaram 30.10.16, 18:36
      Czytałam oba tomy. Dobre na wakacje. Pierwszy tom bardziej mi się podobał. W drugim czuje się jakiś rozpad tego świata. Ale kilka scen rewelacyjnych smile
    • ana119 Re: Shantaram 30.10.16, 19:09
      Lepsze to niż inne przeczytane typu bestseller z Empiku. Ja czytam tego typu książki żeby wyrobić sobie zdanie o co tyle hałasu
      • sanrio Re: Shantaram 30.10.16, 20:30
        no i jakie masz zdanie?
        • ana119 Re: Shantaram 31.10.16, 15:01
          Czytałam z uśmiechem na twarzy.
          Dla porównania nie doczytałam Szczygła i Małego życia. To drugie wywołało we mnie lawinę złości i dopiero kiedy przyczytalam negatywne komentarze na jej temat uspokoiłam się ze nie tylko mój odbiór taki z nie inny
          • sanrio Re: Shantaram 31.10.16, 21:05
            napisz coś więcej o Małym życiu wink czemu złości?
            • ana119 Re: Shantaram 01.11.16, 16:48
              Ilość przytrafiajacych się nieszczęść, dozowanie okrucieństwa, niewiarygodne zachowania 4 bohaterów bo nie ma w tej ksiazce kobiet.
              W USA wynikło spore zamieszanie bo wszycy zachwceni i tylko jeden z recenzentów byl na nie, wydawca odpowiedział emocjonalnym listem.
    • feiticeira Re: Shantaram 30.10.16, 23:17
      Czytałam jakieś 5 lat temu.Bardzo mi się podobało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka