Dodaj do ulubionych

r.i.p. zmywarka

06.11.16, 12:26
stara umarla wiec szukam nowej
chce jakas z 3 koszami, poleccie cos dobre kobiety
Obserwuj wątek
    • volta2 Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 13:06
      moja padła w piątek, pan zmywarka właśnie próbuje ją reanimować. do poniedziałku ma dać znać czy naprawa jest możliwa i opłacalna.

poprzednim razem naprawił za 250 zeta inną zmywarkę chodziła jeszcze przez 3 lata. zastanów się czy nie warto jednak podjąć naprawy.

obie zmywarki w chwili wezwania fachowca miały po około 10 lat.
      • hallbera.jarlakappi Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 13:19
        u mnie za naprawę chce 500
        nie ma sensu , bo i tak chce nowa i wieksza , kupienie 45 to był błąd uncertain
    • szarsz Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 13:20
      I u mnie padła, czy to jakaś zaraza zmywarkowa? smile
      14 lat miała. Zaproponowano nam zakup nowej części za 700. No i kupujemy boscha za 1400, tak jak poprzednio, choć internety twierdzą, że teraz bosch to już nie jest tamten bosch. 14 lat temu twierdziły tak samo.
    • thea19 Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 13:25
      moja 2mce po skonczonej 5letniej gwarancji zaczela szwankowac (niemiecki bosch). wezwalam pana do obejrzenia. pan calutka rozkrecil, obejrzal i wyszlo, ze padla pompa zintegrowana z grzalka i wymiana kosztuje ok 700zl, troche jednak pochodzi bez wymiany bo trzeba zastosowac jeden myk: po uruchomieniu zmywarki otworzyc na chwile i zamknac (tak ze dwa razy), to ruszy normalnie. do tej pory po uruchomieniu po 2 minutach obwieszczala koniec mycia. na tym myku chodzi juz grubo ponad rok bez naprawy. zapytalam pana co sie teraz nie psuje i powiedzial, ze nie ma takiej bo kazda padnie po 5-7latach.
      • hallbera.jarlakappi Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 13:30
        u mnie panel sterowania padł
        • czarna_kita Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 14:46
          W naszej padła pompa i wymiana kosztowała mnie 400 zl. Gdyby kosztowała więcej np 800 to wolałabym kupić nową.
          • bovirag Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 15:25
            Jak padl Ci panel sterowania to myk moze byc taki jak z moim boshem:
            Jak rozkrecisz ten panel to tam jest taki kabelek, ktory styka sie z takim przelacznikiem, ktory steruje tym panelem (you know what i mean lol)
            Ten kabelek jest przylutowany.
            Moja zmywarka tez padla- fachury wolaly ceny z kosmosu a moj maz-pomyslowy dobromir, przylutowal kabelek i zmywarka dziala jak nowa.
            Moze warto sprawdzic?
            • hallbera.jarlakappi Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 15:34
              aaaaaaaaaaaaaaa ratunku teraz to nie wiem co robic

jak powiem chłopu to będzie chciał sprobowac
              a ja chce wieksza zmywarke

mowic czy nie mowic ?
              • thea19 Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 15:37
                mowic, naprawic i sprzedac a potem kupic wieksza
                • hallbera.jarlakappi Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 15:40
                  a kto kupi 8 letnia zmywarke ?
                  • thea19 Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 15:49
                    ludzie kupuja rozne rzeczy, wszystko kwestia ceny, napraw (jak sie da samodzielnie) i wystaw na olx to zobaczysz, mozesz tez wystawic na czesci zepsuta.
            • hallbera.jarlakappi Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 15:43
              ale u ciebie wcale nie dzialal ten panel ? tzn nic się nie świcilo ?
              bo u mnie on po prostu wariuje i nie działa
              np. nastawiam program na 30 minut a mi się pokazuje na liczniki 79 i zmywarka nie rusza tylko pobiera i wypuszcza wode
              • bovirag Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 16:05
                Najpierw zwariowal, potem umarl wink
              • czarna_kita Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 16:10
                U nas zmywarka pobierała wodę, po chwili wypuszczała i cała zadowolona pipała że skończyła. I to właśnie była pompa. A też mnie straszyli na forach ze to panel, że drogo bedzie, ze sie nie opłaca naprawiać.
            • volta2 Re: r.i.p. zmywarka 07.11.16, 03:21
              o, u mnie też lutowanie było, zapłaciłam 250 chyba a mąż płakał, bo on uwielbia lutować i gdyby wiedział że to tylko tyle, to też by sam zadziałał. no, ale czasu nie miał żeby zajrzeć a pan polutował na miejscu.
    • evee1 Re: r.i.p. zmywarka 07.11.16, 04:37
      Co to znaczy, ze z trzema koszami?
      • milka_milka Re: r.i.p. zmywarka 07.11.16, 07:31
        Na sztućce jest kosz na samej górze, taki płaski. Bardzo wygodne rozwiązanie.
        • evee1 Re: r.i.p. zmywarka 07.11.16, 07:58
          Aaa dzieki, to ja mam wlasnie taka, tylko ja to szufladami nazywam smile.
    • hallbera.jarlakappi Re: r.i.p. zmywarka 12.11.16, 12:06
      wybieranie trwa grrrrr

czy ktoras ma zmywarke beko z funkcja aquaintense ?
      dziala li to ?

dlaczego zmywarka czarna jest drozsza od białej i która lepsza ?

czy program 70 stopni 58 minut dobrze myje ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka