hallbera.jarlakappi 06.11.16, 12:26 stara umarla wiec szukam nowej chce jakas z 3 koszami, poleccie cos dobre kobiety Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
volta2 Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 13:06 moja padła w piątek, pan zmywarka właśnie próbuje ją reanimować. do poniedziałku ma dać znać czy naprawa jest możliwa i opłacalna. poprzednim razem naprawił za 250 zeta inną zmywarkę chodziła jeszcze przez 3 lata. zastanów się czy nie warto jednak podjąć naprawy. obie zmywarki w chwili wezwania fachowca miały po około 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 13:19 u mnie za naprawę chce 500 nie ma sensu , bo i tak chce nowa i wieksza , kupienie 45 to był błąd Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 13:20 I u mnie padła, czy to jakaś zaraza zmywarkowa? 14 lat miała. Zaproponowano nam zakup nowej części za 700. No i kupujemy boscha za 1400, tak jak poprzednio, choć internety twierdzą, że teraz bosch to już nie jest tamten bosch. 14 lat temu twierdziły tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 13:25 moja 2mce po skonczonej 5letniej gwarancji zaczela szwankowac (niemiecki bosch). wezwalam pana do obejrzenia. pan calutka rozkrecil, obejrzal i wyszlo, ze padla pompa zintegrowana z grzalka i wymiana kosztuje ok 700zl, troche jednak pochodzi bez wymiany bo trzeba zastosowac jeden myk: po uruchomieniu zmywarki otworzyc na chwile i zamknac (tak ze dwa razy), to ruszy normalnie. do tej pory po uruchomieniu po 2 minutach obwieszczala koniec mycia. na tym myku chodzi juz grubo ponad rok bez naprawy. zapytalam pana co sie teraz nie psuje i powiedzial, ze nie ma takiej bo kazda padnie po 5-7latach. Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 13:30 u mnie panel sterowania padł Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 14:46 W naszej padła pompa i wymiana kosztowała mnie 400 zl. Gdyby kosztowała więcej np 800 to wolałabym kupić nową. Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 15:25 Jak padl Ci panel sterowania to myk moze byc taki jak z moim boshem: Jak rozkrecisz ten panel to tam jest taki kabelek, ktory styka sie z takim przelacznikiem, ktory steruje tym panelem (you know what i mean lol) Ten kabelek jest przylutowany. Moja zmywarka tez padla- fachury wolaly ceny z kosmosu a moj maz-pomyslowy dobromir, przylutowal kabelek i zmywarka dziala jak nowa. Moze warto sprawdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 15:34 aaaaaaaaaaaaaaa ratunku teraz to nie wiem co robic jak powiem chłopu to będzie chciał sprobowac a ja chce wieksza zmywarke mowic czy nie mowic ? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 15:37 mowic, naprawic i sprzedac a potem kupic wieksza Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 15:40 a kto kupi 8 letnia zmywarke ? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 15:49 ludzie kupuja rozne rzeczy, wszystko kwestia ceny, napraw (jak sie da samodzielnie) i wystaw na olx to zobaczysz, mozesz tez wystawic na czesci zepsuta. Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 15:43 ale u ciebie wcale nie dzialal ten panel ? tzn nic się nie świcilo ? bo u mnie on po prostu wariuje i nie działa np. nastawiam program na 30 minut a mi się pokazuje na liczniki 79 i zmywarka nie rusza tylko pobiera i wypuszcza wode Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: r.i.p. zmywarka 06.11.16, 16:10 U nas zmywarka pobierała wodę, po chwili wypuszczała i cała zadowolona pipała że skończyła. I to właśnie była pompa. A też mnie straszyli na forach ze to panel, że drogo bedzie, ze sie nie opłaca naprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: r.i.p. zmywarka 07.11.16, 03:21 o, u mnie też lutowanie było, zapłaciłam 250 chyba a mąż płakał, bo on uwielbia lutować i gdyby wiedział że to tylko tyle, to też by sam zadziałał. no, ale czasu nie miał żeby zajrzeć a pan polutował na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: r.i.p. zmywarka 07.11.16, 07:31 Na sztućce jest kosz na samej górze, taki płaski. Bardzo wygodne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: r.i.p. zmywarka 07.11.16, 07:58 Aaa dzieki, to ja mam wlasnie taka, tylko ja to szufladami nazywam . Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: r.i.p. zmywarka 12.11.16, 12:06 wybieranie trwa grrrrr czy ktoras ma zmywarke beko z funkcja aquaintense ? dziala li to ? dlaczego zmywarka czarna jest drozsza od białej i która lepsza ? czy program 70 stopni 58 minut dobrze myje ? Odpowiedz Link Zgłoś