Dodaj do ulubionych

odkurzanie

09.11.16, 19:43
Wiem, że temat na inne fora, ale może litościwie moderacja przez chwilę zostawi. Szukam odkurzacza, który będzie spełniał swoją rolę i nie padnie po 2 latach. Do tej pory przerobilismy Zelmera Jupiter, Electroluxa Ultrasilencer i Amicę (dom jednorodzinny, pies, dzieci, z grubsza odkurzamy codziennie, co tydzień dokładnie). Co byście poleciły?
Obserwuj wątek
    • gris_gris Re: odkurzanie 09.11.16, 20:35
      dyson, mam podstawowy model od 6 lat i nie zapowiada sie, zeby mial niedlugo pasc
    • 18lipcowa3 Re: odkurzanie 09.11.16, 20:40
      odkurzacie codziennie????????????????????????
      • edelstein Re: odkurzanie 09.11.16, 20:56
        Co w tym dziwnego?tez odkurzac codziennie
    • solejrolia Re: odkurzanie 09.11.16, 20:41
      A dlaczego przerobiliście aż 3 odkurzacze? O_o takie awaryjne? nie dało się ich naprawić?

(mam zelmera solaris- dwa razy był u naprawy, naprawdę drobne naprawy, a tak to działa. oczywiście nie ma takiej mocy jak np. rainbow, ale też nie kosztował majątku. a gdybym teraz miała sobie coś kupić to rumbę lub jakikolwiek inny, który posprzata za mnie)
      • 1maja1 Re: odkurzanie 09.11.16, 21:17
        Mam dysona on ok 7 lat i jest nie do zajechania. Pare mcy temu malzonek sprezentowal mi tez tego bezprzewodowego. Oba uzywam codziennie, przy 3 dzieci nie mam wyjscia😅
        • gris_gris Re: odkurzanie 09.11.16, 21:24
          ha tez mam oba, bezprzewodowego tez od niedawna smile 2 dzieci, w tym niemowle uczace sie jesc...
        • eilian Re: odkurzanie 10.11.16, 11:32
          Które modele Dysona macie? Warto dać takie pieniądze za odkurzacz? Zakładając, że są faktycznie wytrzymałe, to czy mają jeszcze jakieś zalety, które by uzasadniały taką cenę?
          • gris_gris Re: odkurzanie 10.11.16, 11:50
            Mojego chyba juz nie ma, ale jest mniej wiecej taki: www.dyson.pl/odkurzacze/odkurzacze-cylindryczne/dc33c-erp/dc33c-origin.aspx , to byl najprostszy model te 6 lat temu. Teraz sa bardziej nowoczesne, musialabys sobie poczytac. A bezprzewodowy mam ten: www.dyson.pl/odkurzacze/odkurzacze-bezprzewodowe/dyson-v6/v6-total-clean.aspx tylko kupiony za polowe ceny (wyprzedaz). Dla mnie oba maja same zalety, wiec nie wiem, co Ci napisac smile Sprzataja idealnie, nie wypuszczaja kurzu przy odkurzaniu (na tym polega technologia cyklonowa), sa bardzo proste w obsludze i maja praktyczne koncowki (do roznych podlog, do kanap, listw przypodlogowych itp). Ten bezprzewodowy mozna uzywac tez jako taki malutki reczny odkurzacz bez rury.
            • 1maja1 Re: odkurzanie 10.11.16, 11:58
              wlasnie ja najczesciej uzywam tej koncowki, jako malutki odkurzaczsmile najporeczniejszy!! Maz moj juz sie nie mogl patrzec, jak sie mecze z tym zwyklym i uproscil mi zyciewink
          • 1maja1 Re: odkurzanie 10.11.16, 11:55
            NIe wiem, ktory model tego starego, jakis antyalergiczny. Ten drugi to dokl ten:
            www.amazon.de/Dyson-5025155018767-V6-Fluffy-Handstaubsauger/dp/B00VFQUCRO/ref=sr_1_18?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1478775076&sr=1-18&keywords=dyson
            kupowany na niemieckim amazonie wlasnie, ale chyba byl w jakiejs promocji, na pewno nie kosztowal az tyle. Tu masz tanszy o wiele:
            www.amazon.de/Dyson-Handstaubsauger-Saugstufen-Nickel-Mangan-Cobalt-Elektrobürste/dp/B01E02Q656/ref=sr_1_3?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1478775076&sr=1-3&keywords=dyson
            dla mnie sa to najlepsze odkurzacze, owszem duzo kosztuja, ale to inwestycja na wiele lat. Poczytaj na ang amazonie opinie ludzi.
      • blablanie Re: odkurzanie 09.11.16, 21:32
        Tez mam zelmera Solaris i tez był 2x w naprawie-jakies drobiazgi. I raz sie rura zepsula i teraz mamy zamiennik rury- nie polecam...mam go juz od 11-12 lat i tez odkurzamy codziennie,a nawet kilka razy dziennie smile oczywiście nie całe mieszkanie, tylko strategiczne miejsca - kuchnia, przedpokój... Jest fajny tylko dość głośny i słabo sterowny...ale dobrze, że ma wylot powietrza do góry, bo u teściów jest z tylu i tylko koty latają...
    • fifiriffi Re: odkurzanie 09.11.16, 21:16
      30lat rodzice maja rainbowa.Jedyne w naprawie zawiasy od pojemnika na wodę i nowa rura do trzepaczki smile
      ja mam od 2. smile
    • princesswhitewolf Re: odkurzanie 09.11.16, 21:19
      Miele

Dyson
      • gat45 Re: odkurzanie 10.11.16, 11:46
        Od roku mam Miele C3 - doskonale sprawdza się w domu z psem (sierść typu labrador) i nanoszonym z ogrodu wysychającym błotem, a teraz opadłym listowiem sad
        Poprzedni - też Miele - żył i służył bezusterkowo przez bite 20 lat. Jego żywot zakończyła dopiero powódź i całkowite zalanie.
    • zona_mi Re: odkurzanie 09.11.16, 22:31
      Od kilkunastu lat mam kaercher - odkurzacz z funkcją prania. Sprawował się idealnie, póki robotnicy nie wciągnęli do niego gruzu, a i wtedy wystarczyło wyczyszczenie i wymiana filtra, działa dobrze nadal.
    • aniela_petronela Re: odkurzanie 10.11.16, 11:55
      Mamy Philipsa z tą szczotką na sierść, bezworkowy 5 lat. A gdzieś od 2,5 odkurzamy praktycznie codziennie (minimum 5 razy w tyg.) i na razie działa bez zarzutu.
    • lilly_about Re: odkurzanie 10.11.16, 12:26
      Philips Pro Aqua - polecałam w sąsiednim wątku. Cudowny.
      • ziazia17 Re: odkurzanie 10.11.16, 13:12
        Kirby- nie do zajechania + ogromna moc. Ale i z ogromnej (jak na odkurzacz) kasy trzeba wyskoczyć i dość ciężki, więc jak mieszkasz w domu piętrowym, to uciążliwy przy przenoszeniu, no chyba, że się kupi dwa- po jednym na poziomsmile
        • kolpik124 Re: odkurzanie 10.11.16, 13:27
          mamy zelmera za 400 zł, działa idealnie smile
    • heca7 Re: odkurzanie 10.11.16, 13:45
      Dyson. Mój się chyba nazywa Animal pro. ... a nie Allergy parquet DC 29. Codziennie odkurzam parter i co trzeci dzień piętro + raz w tygodniu strych. I tak od paru lat. Nie do zajeżdżenia. Nic się w nim nie popsuło, nawet zwijacz kabla działa bez zarzutu choć w innych odkurzaczach padał szybko. Mamy psa i kota w domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka