Dodaj do ulubionych

Lojalka dla ateistów i innowierców

17.11.16, 12:11
Posłanka (a jakże) PIS Beata Mateusiak-Pielucha:

Powinniśmy wymagać od ateistów, prawosławnych czy muzułmanów oświadczeń, że znają i zobowiązują się w pełni respektować polską Konstytucję i wartości uznawane w Polsce za ważne. Niespełnianie tych wymogów powinno być jednoznacznym powodem do deportacji.

Na razie pomysł jest niezgodny z Konstytucja, ale w sumie nikt już nie wie czy ona obowiązuje czy nie...
Ja nie podpiszę - czy mogę wybrać kraj deportacji?
Chciałabym, żeby było ciepło, blisko plaży, ekonomicznie w normie - w sensie o prace nietrudno.

Obserwuj wątek
    • sumire Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:13
      Internet zachęca do pisania do pani z prośbą o szczegóły. W sumie rozważam, bo chętnie się dowiem, dokąd w jej opinii powinnam zostać deportowana.
    • mozambique Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:14
      jestem ateistką - poproszę o deportacje na Seszele albo MAlediwy
      • araceli Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:15
        Właśnie miałam pisać big_grin Po wyborach niektórzy pisali, że niedługo PiS da ludziom podstawy do ubiegania się o azyl w normalnych krajach, nie sądziłam, że tak szybko...
    • triss_merigold6 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:18
      Hm...pani z maturą z prowincji, cudów w zakresie inicjatyw legislacyjnych nie można się spodziewać.
      • spanish_fly Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:22
        Myślisz, że napisałaby gorszą ustawę niż niejedna z już przepchniętych przez obecny parlament? W razie czego jakiś ksiądz jej pomoże, albo nawet cały episkopat. W zamian wprowadzą jeden malutki paragrafik, który nakaże lojalnym obywatelom dokładać się do utrzymania kleru.
      • semihora Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 15:25
        No, cudów po pisiorach w ogóle się spodziewać nie należy, nawet jeśli siedzą na Żoliborzu, więc uderzenie w prowincję raczej mówi więcej o tobie niż tej pani.
        • z_lasu Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 17:39
          100/100
    • spanish_fly Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:19
      Trzeba zacząć już wyprowadzać majątek zagranicę i sprzedawać nieruchomości itp., bo zapewne do deportacji trzeba będzie się spakować w 24h w walizeczkę jak do samolotu tanich linii. sad
    • przystanek_tramwajowy Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:19
      Ale przyznacie, że nazwisko ma piękne.
    • lauren6 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:19
      Znowu robicie sławną jakąś głupią babę.
    • jehanette Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:21
      Mozeby tak katole podpisywali, że znają polską Konstytucję? Np art 25.
      • 1elka26 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:39
        A "obrońcy demokracji? zaczną widzieć art. 197 Konstytucji. Natomiast dla ateistów istnieje jedyny kierunek deportacji - Korea Północna. Jako mentalni spadkobiercy jedynie słusznej doktryny poczują się tam jak raju. Nareszcie nie będa musieli oglądac symboli religijnych w przestrzeni publicznej.
        • lauren6 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:51
          Sama tam spadaj jako mentalna dziedziczka zamordyzmu i upodlenia człowieka.
        • kama265 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:53
          big_grin big_grin big_grin
        • jdylag75 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:57
          Uuu, kumpela P. Pieluchy. Równie szerokie horyzonty.
        • araceli Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:05
          1elka26 napisał(a):
          > A "obrońcy demokracji? zaczną widzieć art. 197 Konstytucji.

A może do PiSiurów dotrze, że 'Organizację Trybunału Konstytucyjnego oraz tryb postępowania przed Trybunałem określa ustawa' nie oznacza, że może to być ustawa niezgodna z Konstytucją big_grin
        • iwles Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:59

jak rozpoznać prawdziwego pisiora?

zawsze, ale to zawsze, bez względu na to, jaką bzdurę oglosi ktokolwiek z pisu, będzie jej bronił do upadłego big_grin
          • olinka20 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 15:36
            Iwles nie do końca. W wataskach o odszkodowankach jakoś ciuchutko siedzą i się nie wypowiadają.
        • livia.kalina elka, elka WITAMY! 17.11.16, 16:21
          Witamy naszego płatnego niepolskojęzycznego trolla forumowego!!!! smileSłuchaj- skoro już się zdekonspirowałeś (dla niewtajemniczonych- wątek już niestety poleciał, elka gorączkowo bronił w nim kreacjonistów " dobrej" zmiany próbując obrażać w nim jakaś forumkę dowcipem dr Strosmajera o gołębicy, pisząc na końcu, ze cytat pochodzi z filmu "SZPITAL NA SKRAJU MIASTA"wink ) No więc skoro już mleko się wylało (nie wiem jaki jest odpowiednik rosyjski tego powiedzenie) to miejże facet teraz jaja i trochę honoru i bądź przez chwile z nami uczciwy (jeśli w ogóle potrafisz). Chyba należy nam się to po tym jak miesiącami usiłowałeś nas oszukiwać i nami manipulować?

Bądź więc łaskawy nam napisać, czy zostałeś wynajęty przez pis do trollowania (co nawet jak na pis byłoby dziwne, żeby wynajmować kogoś, kto słabo zna polski i polskie realia ale z drugiej strony może wprawione kremlowskie trolle maja taką renomę wśród zamawiających tego typu usługi, że te mankamenty o których pisałam mają już niewielkie znaczenie?). Czy też po prostu płaci ci Putin bo wyjątkowo na rękę jest mu utrzymywanie w Polsce do szczętu zidiociałej i wybitnie pozbawionej kompetencji ekipy u władzy?

Stać cię na tą chwilową szczerość? Czy też moja wypowiedź jest zbyt długa i zbyt skomplikowana, jak na kogoś, kto słabo włada językiem polskim?
          • katriel Re: elka, elka WITAMY! 18.11.16, 10:14
            A ja, kurczę, nie rozumiem, czemu ten tytuł serialu budzi takie emocje.
            Powiem tak: serial pamiętam z dzieciństwa. Podobnie jak parę innych seriali z tamtych czasów. I pamiętam, że w moim domu (a też wśród znajomych moich rodziców) panował obyczaj nazywania czeskich seriali ich oryginalnymi (ewentualnie lekko spolszczonymi) tytułami. Mówiło się "Żena za pultem". Mówiło się "Nemocnica na kraji mesta" (powinno być "nemocnice" i "miesta", ale jakoś wszyscy mówili tak). Dlaczego? Nie mam pojęcia, pewnie im się to wydawało zabawne, że niby czeski język sam z siebie brzmi śmiesznie, hehe. No w każdym razie ja ten serial kojarzę właśnie z tytułem "...na kraji mesta", mimo że oglądałam go po polsku. I gdybym miała go nagle w dyskusji przywołać jako przykład, to wcale niekoniecznie by mi się od razu przypomniał tytuł polskiego tłumaczenia; tak że spokojnie mogłoby mi wyjść "...na skraju miasta" (raczej nie próbowałabym napisać oryginalnego czeskiego tytułu, bo nie znam czeskiego i nie umiem tego zrobić poprawnie bez sprawdzania, a używanie publicznie na forum pseudoczeszczyzny z mojego dzieciństwa uważam za pewien obciach). A żadnym ruskim trollem nie jestem.
            Elka najprawdopodobniej faktycznie trolluje (najprawdopodobniej, bo ponoć na każde 200 najętych trolli przypada jeden czubek, który serio tak myśli). Ale akurat tytułu serialu bym się nie czepiała.
            • lellapolella Re: elka, elka WITAMY! 18.11.16, 11:59
              Nie znam nikogo, kto używałby oryginalnego tytułu lub przekręconego z oryginału, a w czasach, gdy ten serial leciał, mieszkałam w blokach, gdzie oglądał go każdy.
            • livia.kalina Re: elka, elka WITAMY! 18.11.16, 12:03
              Tak, tak- "żena za pultem" to ja do tej pory mówięsmile "Nemocnice na kraji mesta" jak najbardziej tak. To były kultowe seriale, nic wtedy nie leciało w tv, ogólnie rozrywek było mało. Wszyscy znali te tytuły po polsku i w oryginale i dlatego nie wierzę, ze ktokolwiek polskojęzyczny napisałby "szpital na skraju miasta".
              >A żadnym ruskim trollem nie jestem.
              Myślę, że to oczywiste dla wszystkich na forum.
              • nangaparbat3 Re: elka, elka WITAMY! 18.11.16, 18:44
                Wszyscy znali te tytuły po polsku i w oryginale i dlatego nie wierzę, ze ktokolwiek polskojęzyczny napisałby "szpital na skraju miasta".

Ja bym napisala i wpadlam w panikę.
                Wyciągnęłam Doroszewskiego, slownk dwunastotomowy z 1966 roku co prawda, ale aż tak to sie chyba nie przeterminowalo? Jest tam "skraj" (pobrzeżna, krańcowa część jakiejś powierzchni, terenu). Przyklady: Gdzieś na skraju wsi szczeka pies. Albo: (...) zatrzymalismy sie kolo jakiejś chatki na skraju lasu.

Moze to ma związek z regionem, moi rodzice z Galicji.
                • nangaparbat3 Re: elka, elka WITAMY! 18.11.16, 18:50
                  Acha. w ogóle nie zauważyłam w pierwszej chwili, o co Ci chodzi. Z pewnym trudem przypomnialam sobie, że "na peryferiach" było. Elka to zastąpiła synonimem, w dodatku bliższym jakby oryginałowi. Myślę że to nie jest dowod na nic, choc trollem, mam nadzieję, jest big_grin
          • 1elka26 Re: elka, elka WITAMY! 18.11.16, 12:39
            livia.kalina napisał(a):

>
            > Stać cię na tą chwilową szczerość? Czy też moja wypowiedź jest zbyt długa i zby
            > t skomplikowana, jak na kogoś, kto słabo włada językiem polskim?

Mogę udzielić pewnej rady - bezpłatnie!. Radzę bardziej uwaznie czytać wasz ulubiony organ prasowy , oczywiście mam na myśli "opiniotwórczy" brukowiec czyli GW. Cytuję:

"Skromny atomowy arsenał opozycji (hipotezy o rosyjskich powiązaniach części PiS-owskiego zaplecza) może skutecznie zadziałać odpalony najwcześniej rok przed wyborami. Używany raz po raz zużyje się i zblednie."
            wyborcza.pl/7,75968,20983970,opozycja-w-szachu-wladzy-wszystkie-sznurki-w-rekach-kaczynskiego.html
            Tak więc, ciągle powtarzany argument o płatnych rosyjskich trollach staje się coraz bardziej nudny, zwłaszcza jeżeli jest używany przez tzw. "obrońców demokracji", którzy, jakże często bezmyślnie, powtarzają odgórnie narzuconą narrację. Nic wam to nie pomoże, zwłaszcza obrona przywilejów grupy tzw. "autorytetów" uzurpujacych sobie przez ostatnie dwadziescia kilka lat prawo do uważania się za elitę.

"Pewna grupa miała przywileje, już tych przywilejów nie ma. I jak powiedziała pewna reprezentantka środowiska - chciałaby, żeby sytuacja wróciła do poprzedniej normy – ona wyraziła w najpełniejszy sposób o co chodzi".
            • livia.kalina Re: elka, elka WITAMY! 18.11.16, 14:12
              Czyli jesteś bez honoru i bez jaj.
              Nie mogę napisać, że czuję się rozczarowana bo w sumie, żeby być polityczną prostytutką to właśnie takie cechy charakteru należy mieć w zaniku.
              >Mogę udzielić pewnej rady - bezpłatnie!.
              To jakaś interpunkcja charakterystyczna dla grażdanki? To pytanie retoryczne, odpisywać nie musisz. Ja twoim targetem nie jestem, mnie nie oszukasz. Tylko kogo ty chcesz oszukać, skoro kłamstwo obliczone na głupotę oszukiwanego jest w oczywisty sposób skrojone na głupotę próbującego oszukać?
        • edelstein Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 16:59
          A wyznawcow innych wiara gdzie zamierzasz wyslac pisuarze?
        • fornitta69 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 18:17
          Elka a gdzie ten szpital w końcu jest? Nad Niemnem? Pod słońcem Toskanii? Jak juz ustalisz to możesz sie tam deportować kiss
        • gaga-sie Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 20:27
          "Obrona" symboli religijnych i jad, którym się zapluwasz nijak nie idą w parze.
      • aandzia43 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:17
        ehanette napisała:

> Mozeby tak katole podpisywali, że znają polską Konstytucję? Np art 25.

Katole jak katole, wystarczy jak posłowie będą się ciut orientować.
    • hallbera.jarlakappi Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:35
      to ja poproszę o deportacje do nowego yorku
      ja mam skromne potrzeby, nawet lozka własnego nie musze mieć , mogę dzielic z Alexandrem Skarsgardem smile
      • kama265 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:40
        no chwileczkę! Alexander jest już zajęty - przeze mnie! big_grin
        • hallbera.jarlakappi Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:50
          mój ci on !

ja opracowałam zarabista technikę spooningowania wielkiego chlopa przez niska dziewczyne
          specjalnie w razie gdybym się z nim ohajtala!
          to się nazywa poswiecenie!!!
      • beataj1 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:01
        Pragnę zauważyć że na to konkretne łóżko jest więcej chętnych. Ja mogę nawet religię zmienić.
        • kama265 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:04
          możemy stworzyć kolejkę społeczną, ja pierwsza!
          • hallbera.jarlakappi Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:15
            ja pierwsza!
            ja umiem ( no prawie) zaspiewac hymn Hammarby big_grin
            • kama265 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:17
              a ja się uczę szwedzkiego! i wiec co to pojke!
              • hallbera.jarlakappi Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:24
                a ja wiem co to älskling !

Alex är min !
                • zla.m Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 14:51
                  OKO.press zachęca czytelników i czytelniczki do wysyłania maili do posłanki Beaty Mateusiak-Pieluchy (beata.mateusiak-pielucha@sejm.pl) z prośbą o doprecyzowanie swojego pomysłu.

Myślę, ze powinnyście pani poseł przedstawić wasz spór i niech rozstrzygnie smile)))
                  • kama265 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 15:00
                    myślę, że same sobie damy radę big_grin
                    • beataj1 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 20:37
                      Bozia kazała się dzielić. Jak już ustalimy które bozie mamy na myśli to się podzielimy na zdrowie...
                  • fornitta69 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 15:22
                    Taaaak! big_grin
        • mid.week Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:05
          Az pogooglałam za tym waszym Olkiem. No i nie będę robić tłoku wink
          • fornitta69 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 14:11
            Ja tez nie. W końcu tam gdzie sie wybieram będzie grasowac Aragorn i Legolas, wystacza mi oni plus widoki.
      • spanish_fly Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:09
        A gdzie mieszka Fassbender? Obejrzałam wczoraj Makbeta z nim w roli głównej i nie chce już innego.
        • kama265 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:10
          London, Hackney wink
        • 1matka-polka Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:40
          Hola, hola koleżanko, Fassbender jest już dawno zaklepany, przeze mnie suspicious
          • spanish_fly Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:44
            Gdzie, gdzie niby go zaklepałaś? wink
            • 1matka-polka Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:47
              Tu i tam, nie mam w zwyczaju dzielić się z innymi tak intymnymi szczegółami suspicious
              • mozambique Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 18.11.16, 11:23
                Fassbender to obecnie z Alicią Vikander sypia , tak więc wiecie panie...
    • mgla_jedwabna Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:49
      Chętnie podpiszę. W szczególności to o rozdziale kościoła od państwa, wolności słowa i sumienia oraz że władze wybrane przez naród odpowiadają przed tym narodem.
    • vaikiria Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:52
      Mnie zastanawia, na jakiej podstawie chcieliby mnie deportować z kraju moich przodków, z kraju, w którym się urodziłam, którego jestem obywatelką. I gdzie, bo wątpię, żeby nagle ktoś mnie chciał przyjąć.
      • przystanek_tramwajowy Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:56
        Masz niewielką wiedzę na temat historii tego kraju. Ci, którzy musieli wyjechać w 1968 roku też się tu urodzili, ich przodkowie i przodkowie ich przodków również.
        • vaikiria Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 12:59
          O ja głupiutkie kobieciątko, które nie zna historii, dzięki ci za uświadomienie, nie widziałam, że w ogóle w 1968 roku ktokolwiek wyjeżdżał, Dworzec Gdański z niczym mi się nie kojarzy. Tak, tak o krymskich tatarach też nie słyszałam, o gułagach nic, nul, zero, o innych czystkach etnicznych też. w życiu!
      • edelstein Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 17:02
        Ematki beda niedlugo uchodzcamibig_grin
    • joa66 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:02
      A czy będzie można wybrac nie tylko kraj, ale i miasto i dzielnicę? smile Mam już kilka pomysłówsmile
    • lusitania2 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:17
      mam skromne wymaganiawink - wystarczy mi zesłanie na Maderę i b. chętnie sama się w tej kolejce ustawię.
    • nowi-jka Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:21
      ooo super, jesli wszyscy na seszele to ja moge chociazby do Norwegii tam tez pieknie choc przebrzydla zima non stop
    • zawsze-w-drodze Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:22
      No nie uwierzyłam. Myślałam, że przekłamanie jakiej w oko.press jest...
      A jednak.
      wpolityce.pl/m/historia/315441-wydarzenia-wokol-wolynia-utwierdzaja-mnie-w-przekonaniu-ze-nie-uciekniemy-od-problemu-wspolczesnej-oceny-ludobojstwa-sprzed-lat
      9 akapit...
      Hm....
      moze Madagaskar? Albo Syjam? A nie, czekaj...
      • iskierka3 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:26
        Ktos tych medrcow wybral. A moglaby pani sobie snuc mundrosci na imieninach u somsiadkiwink i komu by to przeszkadzalo?wink
      • olewka100procent Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:26
        Takie coś przydało by się w Niemczech. Uniknęli by wieeeelu problemów. Jeśli muzułmanie chcą wprowadzać swoje zwyczaje kulturę religię na terenie państw europejskich i karać tych którzy się nie dostosowują to takie oświadczenie było by jak najbardziej logiczne.
        • iskierka3 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:29
          Hmm, na razie to nasi przasni katolicy chca parowadzac swoje zasady i karac innych deportacjawink
          • olewka100procent Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:32
            Jak zwykle nadinterpretacja i chęć wywołania gó...burzy w mediach.opozycja jak zwykle trzyma rękę na pulsie smile
            • kropkacom Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:45
              Gdzie tu nadinterpretacja? Oczywiście można jak triss wyzwać panię od wiochy lub napisać, że jest po prostu głupia. Tylko co to zmienia?
              • triss_merigold6 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:50
                Napisanie, że pani jest z prowincji i ma tylko maturę, to stwierdzenie faktów, a nie wyzywanie.
                • kropkacom Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 14:03
                  Wszystko jedno. Ten jak to nazywasz fakt nic nie zmienia.
            • sumire Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:48
              Gdzie nadinterpretacja? Toż kobita powiedziała to, co zacytowane...
              • d.o.s.i.a Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 18.11.16, 11:32
                >>>> Gdzie nadinterpretacja? Toż kobita powiedziała to, co zacytowane...

Ale O KIM to powiedziala, to juz nie doczytalyscie prawda? Cos jak w tym kawale o tych samochodach co je rozdawali, tylko nie samochody a rowery, i nie rozdawali tylko kradli. Prawda, droga Sumire?
            • mamma_2012 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:54
              Pani Pieluszka jest posłem na sejmu RP z ramienia PiSu. Jej głos jest równie ważny co głos bardziej ogarniętych ludzi, więc nie bagatelizuj jej paplaniny. Ale czego od niej wymagać skoro pełniący obowiązki prezydenta z ramienia partii Konstytucją podciera sobie zadek.
            • iskierka3 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 14:29
              Czyli pani posel nie powiedziala tego co powiedziala? To co w takim razie POWIEDZIALA? Jesli ma sie tak duze problemy ze zrozumialym formuowaniem mysli to moze nie nalezaloby startowac do rzadzenia krajem?
              • d.o.s.i.a Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 18.11.16, 11:33
                >>> Czyli pani posel nie powiedziala tego co powiedziala? To co w takim razie POWIEDZIALA?

Przeczytaj CALY artykul, a nie zdanie wyrwane z kontekstu, to sie dowiesz.
            • ra-sowa Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 15:27
              ale jaka chęć??Powiedziała? tak, powiedziała. A jak nie wie co mówi to niech w domu siedzi i swojemu chłopu skarpety ceruje.
              A że media podchwyciły tę mądrość pani Pieluchy i rozpowszechniły, to chyba dobrze, nie? Dlaczegóż to ludzie nie mają wiedzieć na kogo głosowali i co robi ten osobnik w godzinach urzędowania? Bo chyba nie mówiła tego jako prywatna Pielucha przy sklepie na rogu.
    • kropkacom Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:24
      A jednak myślałam, że obejdzie się bez zmiany paszportu wink
    • fornitta69 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:49
      To ja chce do Nowej Zelandii albo na Sardynie smile
      • zla.m Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 14:48
        A ja chcę do Grecji. Co prawda tam jest kryzys, ale jakoś mi tameczny kryzys mniej straszny niż nasz. I nie będę rozumiała, co mówią posłowie, już samo to będzie wielką poprawą big_grin big_grin
        • latarnia_umarlych Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 16:25
          Nie mówiąc już o dostępności oliwek i świeżych owoców morza. A i rzeźby greckich bogów o ile przyjemniejsze niż polskie "papieżaki" przed kościołami.
      • ra-sowa Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 15:30
        Ja bym chciała do Australii lub na Nową Zelandię. Ale i do Czech nie pogardzę.
        A może pis nawiąże współpracę z naszymi dalszymi wschodnimi sąsiadami? I trzeba będzie ciepłe ubrania szykować i za Ural się zbierać?
        • mid.week Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 15:44
          O ja też mogę do Czech. Nowa Zelandia i Australia równiez sa ok. Może całym klubem książecym wyjedziemy? A za odszkodowanie od RP zamek kupimy...
          • ra-sowa Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 17:06
            a jakby tak do tego penisowego zamku się przenieść? Zawsze nasz człowiek jest tam na miejscu, byłoby łatwiej.
    • mamma_2012 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 13:56
      Pielucha to jakiś kolejny balon wypuszczony, żeby zbadać nastroje czy tak bredzi bez poważniejszych powodów?
    • lodomeria Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 15:07
      Jakim kryterium co do doboru parlamentarzystów kierował się pis? Obciachowe nazwiska? Tacy, którzy od pokoleń żyją z resentymentem? Tylko i wyłącznie nazwy własne, żeby nie było podejrzeń ani o błękitną, ani o zagraniczną krew? Pielucha, Szydło, Kempa, Duda, Żalek, Ziobro?
    • gulcia77 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 15:12
      To ja mogę do Turku, albo Oulu big_grin Dobrowolnie.
    • hermenegilda_zenia Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 15:14
      Diagnoza może być tylko jedna - pani ma odPIELUCHOWE zapalenie mózgu.
      Stawiam dolary przeciwko orzeszkom, że w znajomości konstytucji, a co lepsze Biblii ateiści wygraliby w cuglach z katolami.
    • paszczakowna1 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 15:44
      A ja bym chciała wiedzieć, czemu na liście wrogów narodu nie znaleźli się buddyści, protestanci, chrześcijanie bezdenominacyjni i Żydzi. A także grekokatolicy, skoro Wołyń? (Podejrzewam, że pani poseł zwyczajnie nie wie o istnieniu takich religii i wyznań).
      • joa66 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 16:12
        bo to tylko przykłady były, o czym świadczy "czy" w wymienionych religiach big_grin Poza tym jacy wrodzy narodu? wink Przyjaciele, niech tylko lojalkę podpiszą na wierność (nowej?!) konstytucji.
        • joa66 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 16:20
          p.s. mnie ciekawi jakie to wartości uznawane w Polsce za ważne wink Może chodzi o ..... moje wartosci? łatwizna- ja respektuję własne wartości (poza jedną - zdrowia nie sznuję, ale może gdybym się zobowiązła przed rządem, to..kto wie??)
          • nangaparbat3 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 18.11.16, 19:07
            mnie ciekawi jakie to wartości uznawane w Polsce za ważne

Wg tego groteskowego człowieka z wasikiem od Kukiza - posiadanie broni.
    • mai-ra3 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 16:04
      A właśnie że na złość tej babie zamierzam tu siedzieć i nie zamierzam się ruszać nigdzie.
    • ofelia1982 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 16:33
      Oooo to ja poproszę na Seszele!
      Matka nieochrzczonych dzieci, zona cywilna
    • kawka74 Re: Lojalka dla ateistów i innowierców 17.11.16, 16:42
      Uważam, że to doskonały pomysł: ja spadam (Nowa Zelandia? Może Trudeau się zlituje i wpuści do Kanady?), a rząd niech rządzi całą resztą.
      Swoją drogą brak znajomości prawa zdecydowanie szkodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka