Dodaj do ulubionych

Osiedlowe koty

17.11.16, 13:25
Jak sobie radzić z łażącymi po ogrodzie, włażącymi do domu kotami? Koty są osiedlowe, tzn mają właścicieli ale właściciele mają teraz dzieci więc wywalą koty na dwór a te srają, sikają i drą mordy pod oknami. Jeden mnie ugryzł, poszłam do sąsiadki zwrócić uwagę to usłyszałam "ale co ja mam zrobić?" No nie wiem? Trzymaj na sznurku? Jak wlazł drugi raz i prychał na córkę to mąż poszedł i powiedział że następnym razem złapie wrzuci do kosza i podpali. Poskutkowało na krótko, a kota palić przecież nie będziemywink jakieś odstraszacze? Obawiam się że będą działać nieprzyjemnie też na psy sąsiadów a te są upilnowane i zwyczajnie ich żal.
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Osiedlowe koty 17.11.16, 15:20
      >? Jak wlazł drugi raz i prychał na córkę to mąż poszedł i powiedział że następnym razem złapie wrzuci >do kosza i podpali.
      Gratuluję męża-psychopaty uncertain Takie rzeczy powinny być karalne...
      • peonka Re: Osiedlowe koty 17.11.16, 15:53
        To samo pomyslalam. Normalny człowiek nie wraca na takie pomysły..
        Jakby ktos powiedział, że podpali ci dziecko, jeśli będzie krzyczeć pod oknem, to też byś uznała, że spoko, bo przeciez i tak tego nie zrobi?

Jeśli koty mają właścicieli, możesz zgłosić to do jakiejś fundacji dla zwierząt lub straży miejskiej, że narażają i zwierzaki, i dzieci. Kot, który sam z siebie atakuje ludzi to dziwne, moze coś mu jest? Na pewno nie powinien chodzić luzem.
        Choć szczerze mówiąc to bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że kot się bronił przed dziećmi albo i dorosłymi sad
    • mgla_jedwabna Re: Osiedlowe koty 17.11.16, 15:39
      "Koty są osiedlowe, tzn mają właścicieli ale właściciele mają teraz dzieci więc wywalą koty na dwór"

Najpierw ustal, czy są to koty, które mają właścicieli, a są tylko "wychodzące", czy też są to koty bezdomne, które kiedyś do kogoś należały, a następnie (np. po narodzinach dziecka) zostały przez tychże właścicieli wyrzucone z domu. Dalsze postępowanie jest inne w przypadku kotów domowych, inne - bezpańskich.
    • heca7 Re: Osiedlowe koty 17.11.16, 16:06
      U mnie jest dość dużo kotów wychodzących. Są też koty bezdomne. Jak żyję żaden , którego spotkałam we własnym ogrodzie nie ugryzł mnie. No bo jak? Doskoczył do mojej nogi i dziabnął? Uznałabym, że jest wściekły. I nie prychał, prychania zresztą się nie boję - no chyba, że to byłby tygrys (ale one nie prychają?) .Każdy jak usłyszy, że drzwi się otwierają ucieka i najwyżej obserwuje kto wychodzi z daleka.
      Zresztą uważam, że to wątek trollowski podobny do tego o wyrzucaniu psa rodzinie za okno bo białe spodnie pobrudził a pani chce rodzinę właśnie w białych odwiedzać, pominę, że bohaterem miał być bokser big_grin
      • lokitty Re: Osiedlowe koty 17.11.16, 16:26
        Mnie tam mój kot ugryzł, doskoczyła do mnie właśnie i dziabnęła w nogę, jak grałam mojej córce na flecie "Pojedziemy na łów" big_grin.
        • heca7 Re: Osiedlowe koty 17.11.16, 16:31
          Własny owszem bo podejdzie. Moja potrafi udawać, że mnie gryzie w nogę ale to mój kot i też nie lubi fletu wink Obce nie podchodzą w ogóle.
          • lokitty Re: Osiedlowe koty 17.11.16, 16:37
            Moja nie lubi chyba mojego wykonania.
            Córki grającej to samo nie gryzła wink.
        • aankaa Re: Osiedlowe koty 17.11.16, 18:13
          lokitty napisał(a):

> Mnie tam mój kot ugryzł, doskoczyła do mnie właśnie i dziabnęła w nogę, jak gra
          > łam mojej córce na flecie "Pojedziemy na łów" big_grin.

dziwisz mu się ?
          • lokitty Re: Osiedlowe koty 17.11.16, 21:14
            Nie, potwierdziło się ostatecznie, że nie mam żadnego słuchu muzycznego big_grin.
    • niutaki zefirkowapola 17.11.16, 16:36
      co zrobilas obcemu kotu, ze Cie ugryzl?
    • aankaa Re: Osiedlowe koty 17.11.16, 18:15
      Obawiam się że będą działać nieprzyjemnie też na psy sąsiadów a te są upilnowane i zwyczajnie ich żal
      ===
      jak są upilnowane to nie łażą po twoim ogrodzie
    • mysiulek08 Re: Osiedlowe koty 17.11.16, 19:19
      Porzadny plot i system zraszaczy reagujacych na ruch

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka