Dodaj do ulubionych

Protesty nauczycieli w Warszawie

19.11.16, 08:23
Wiem, bo oblegli Golden arch na trasie do stolicy i nie wiem gdzie ja teraz siku zrobię?! wink
A na poważnie - dużo was jedzie. Sercem jestem z nauczycielami!
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 08:32
      Jadę z dzieckiem do lekarza w te rejony i mam nadzieję, że nie zablokują nam drogi uncertain
      • krejzimama Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 08:35
        A arwena jak nic dziś odbiera plejstejszyn z serwisu.
        • lauren6 Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 08:48
          Wytłumacz mi trollu z zabitej dechami wiochy dlaczego Warszawiacy, u których kolejne wybory wygrywają partie liberalne typu PO lub Nowoczesna, mają non stop odpowiadać za złe decyzje rządu wybranego przez wieś?

Wczoraj miasto było zablokowane, bo Mirki się wkurzyły o podwyższenie akcyzy na sprowadzane używane auta i zablokowali lawetami centrum. Dzisiaj zastanawiam się którędy dojedziemy do lekarza z dzieckiem, żeby ominąć strajkowe blokady dróg. Niby dlaczego ja czy moi znajomi mamy być dzień w dzień pokrzywdzeni, skoro to wieś zgotowała nam taki rząd? Gdzie tu sens? Gdzie logika?

Dla odmiany poblokujcie trochę drogi na prowincji, może w tej śląskiej mieścinie pani premier. Niech tamci też poczują powiew dobrej zmiany i wk$#%#$ narodu.
          • agniesia1973 Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 08:56
            I przez taki tok myślenia przegrało PO. Niestety. Politykòw poprzedniej ekipy rządzącej nie interesowało nic poza, powiedzmy, Warszawką. Gdybym mieszkała bliźej rownież bym przyjechała na demontrację.
          • krejzimama Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 08:57
            "zabitej dechami wiochy dlaczego Warszawiacy"
            Dlaczego gardzisz mieszkańcami małych miejscowości? Jestes od nich lepsza? Nie sądze.
            Po drugie większość tych tzw "warszawiaków" to miastowi maksymalnie w drugim pokoleniu.
            Po trzecie nie "Warszwiacy" a warszawiacy.

Ps. Brzeszcze leżą w Małopolsce.
            • triss_merigold6 Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 11:24
              No to na wsi leżą.
          • feniks_z_popiolu Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 09:08
            Lauren6, jesteś wkurzona i to rozumiem. Ale stolice tak mają, że co chwila jakieś utrudnienia. Ale nie pisz o wsiach zabitych dechami bo takich już nie ma. A ponadto jak ktoś słusznie zauważył na niedocenianiu mas przez PO wygrał PIS. Na tej fali wzniósł się też Trump. Za chwilę Marysia Le Pen.
          • mamma_2012 Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 12:11
            Zapraszam do Warszawy wszystkich protestujących w słusznej sprawie, jest metro, są linie tramwajowe, które lepiej znoszą korki, można się przespacerować.
            Wieś (ale nie tylko) dokonała glupiego wyboru, poświęcę swoją wygodę, żeby to odkręcić. Taki mój prywatny akt patriotyzmu, ginąć za ten kraj nie zamierzam, ale mogę się przespacerować
          • loola_kr Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 16:39
            jutro w Krakowie.
    • mama.nygusa Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 08:58
      "dużo was jedzie"
      Ze 2-3 lata temu tez byl jakis prostes uczycieli, chyba o podwyzki, wiesz kto pojechal z mojej szkoly-2 uczycieli i sprzataczki w liczbie 4.Zdieciami sie chwalili. big_grin
      • paniusiapobuleczki Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 09:26
        Co to ma do rzeczy? Chyba akurat dobrze świadczy o uczycielach?
        • mama.nygusa Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 12:05
          O czym swiadczy, ze sami siedzieli w cieplym domku, a wyslali sprzataczki smile
          • little_fish Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 15:37
            pod przymusem je "wysłali" ? Ze spluwą przy głowie? Czy może panie sprzątające jako pracownicy oświaty, członkowie ZNP, również chciały walczyć o podwyżki
            • mama.nygusa Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 16:25
              big_grin one tez chca pracowac.
              • little_fish Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 16:27
                no i co w związku z tym? Pani od matematyki je postraszyła, że jak nie pojada na strajk to je z pracy wyrzuci?
                • mama.nygusa Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 16:44
                  Udajesz? czy naprawde jestes...
                  • little_fish Re: Protesty nauczycieli w Warszawie 19.11.16, 17:28
                    nic nie udaję - zastanawiam się tylko, w jakiej rąbniętej placówce pracujesz? Dyrekcja zmusza pracowników do udziału w strajku, grożąc im utratą pracy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka