konwalka 29.11.16, 10:37 No, tak wlasnie. Zawsze na wigilie byl bialy obrus.w sumie to Mam teraz ochote na cos innego, ale wewnetrzna konwalia jakos sie tego Obawia. Walcze. Jakie macie obrusy wigolijne? BeZ awantur, prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konwalka Re: Obrus 29.11.16, 10:38 PrEpraszam za niechlujne posty. Telefon winien Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Obrus 29.11.16, 11:44 Nie mam wcale. Stołu nie mam. Wigilia jakby była to przy barze, jak wszystkie inne imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Obrus 29.11.16, 10:54 Obrusy na świąteczny stół mam bordowe-grube mięsiste, z wytłaczanymi w tym samym kolorze na bokach małymi gwiazdkami. Dwa-na złożony i rozłożony stół. Na ten obrus 'główny' narzucam na środek kwadratowy-mniejszy cieńszy biały-z motywem świątecznym-bombkami, stroikiem itp. W przypadku rozłożonego stołu-dwa, w przypadku złożonego-jeden. Nigdy -od kiedy mieszkam na swoim -nie miałam całkowicie "białego stołu" na żadne święta Z wcześniejszych lat miałam ciemnozielony na górę czerwień z bielą, i chyba nawet kiedyś złoty z czerwienią i zielenią ;D Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Obrus 29.11.16, 10:56 Moja wyobraznia zastrajkowala w polowie opisow nakladantch obrusow. Jest szansa na foto? Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Obrus 29.11.16, 11:07 konwalka napisała: > Moja wyobraznia zastrajkowala w polowie opisow nakladantch obrusow. Jest szansa > na foto? Fotka z netu-u mnie to co tu białe jest bordowe, a mniejszy kolorowy(biały z motywem świątecznym) W zależności od wielkości stołu-jak stół rozłożony tych mniejszych jest sztuk dwie Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Obrus 29.11.16, 11:00 Jakie macie obrusy wigolijne? Biały oczywiście. Wykrochmalony i wymaglowany na tip top. Na "coś innego" mam jakieś 360 dni w roku - i nie dlatego, że się obawiam, ale po prostu lubię pewne rytuały i stałe elementy tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Obrus 29.11.16, 11:12 Kolory byly juz rozne, ale najbardziej lubie biale lub srebrne z dekoracjami w bielach lub zrebrze lub zlocie lub transparentne dekoracje- lodowe Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Obrus 29.11.16, 11:14 Ale wigilia to tylko biale albo ecru lub jasnosrebrzyste, ale biale wygrywaja Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: Obrus 29.11.16, 11:16 Mam runner, kolor pasujacy do kolorystyki jadalni. Do stroik. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Obrus 29.11.16, 11:19 okrągły, biały, z bawełnianego adamszku w kwiatowy wzór. Ma kilkadziesiąt lat, przejęłam go razem ze stołem od babci, gdy zrezygnowała z organizowania rodzinnej wigilii. Innego mieć nie zamierzam. Na pozostałe świąteczne posiłki mam inne, w tonacji zasadniczej też białej z okolicznościowym wzorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Obrus 29.11.16, 11:26 Bialy ale mocno azurowy oraz spody do niego w mocnych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Obrus 29.11.16, 11:38 Granatowy. Ale mam na niego biały bieżnik i białą zastawę i biało-złote dekoracje. Odpowiedz Link Zgłoś
sayyida Re: Obrus 29.11.16, 11:39 Ja też mam biały i na wierzch nakładany mniejszy. Po pierwsze, podoba mi się, jak to wygląda, po drugie, biorąc pod uwagę skład rodziny i ulubione potrawy, co roku musiałabym kupować nowy obrus. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Obrus 29.11.16, 11:54 różnie, zależnie od wystroju jaki planujemy. wybieramy miedzy zestawami: - "śniezny" (taki biało-srebrny) z granatowymi i srebrnymi dodatkami; - czerwony z białymi i zielonymi dodatkami; - czerwony (ten sam co wyżej) ze zlotymi dodatkami; Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Obrus 29.11.16, 11:56 Biały. Zamienię na inny jeżeli się w nim ZAKOCHAM. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Obrus 29.11.16, 12:01 Mam zastawe ecru wiec biały obrus u mnie odpada. Mam rózne. Np. ciemno brązowy i do tego bieżnik lub serwety ze złotej organtyny. W tym roku będę miec złoty obrus ale taki jasny i na to drugi ze złotej organtyny. Odpowiedz Link Zgłoś