Dodaj do ulubionych

Nowe 'Gilmore Girls'

30.11.16, 19:20
Ogladalyscie? Ja jestem w połowie 'winter' i mam mieszane uczucia. Za Lorelai i Rory nigdy nie przepadałam ale już Emily to byla moja ukochana postać. Nic się kobieta nie zmienia, cudowna. No i Kirk i Luke i inni. Watek z chłopakiem Rory-wtf?! I znów chcialabym mieszkać w Stars Hollow.
Obserwuj wątek
    • chocolatemonster Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 19:20
      Aha:gdzie jest Sookie?!
      • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 19:36
        Ja sie okropnie wynudzilam na trzech pierwszych odcinkach (czyli 3/4 revivalu mnie rozczarowalo smile ale autumn wszystko rekompensuje. Suki bedzie pozniej, aktorka krecila wtedy ghost buster i mogla byc na planie GG tylko jeden dzien. Ps. I jak mozna nie lubic Rory i Lorelai?? Tak permanentnie czy masz tylko momentu znielubienia?
        • chocolatemonster Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 19:42
          Permanentnie nie ale czasem mnie irytują. Szczególnie Lorelai. Kocham Emily i wszystkie postacie drugo,trzecioplanowe (np pania Kim). Czy revival to tylko 4 odcinki?
          • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 19:54
            Tak. Emily jest swietna, ale jestem ciekawa Twoich odczuc wobec tego jak zostsla sportretowana tutaj. I faj ie ze w kazym odcinku uhonorowali Richarda. Ja kocham wszystkie trzy, Lorelai, Rory,Emily, ale trz potrafily mnie niemozebnie wkurzyc.
            • chocolatemonster Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 20:01
              No ten ogromny portret mnie rozwalił. Dopiero jestem w połowie zimy i szału nie ma. Emily wydaje mi się być krucha i taka bardziej 'miekka'.
              • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 20:12
                Bardzo schudla. Podobno jej maz w realnym zyciu jest bardzo chory i ona caly czas sie nim zajmuje. Na czas krecenia 4 por roku opieke przejela jego corka. Ale dla emily to byl/ jest czas stresujacy.
                • chocolatemonster Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 20:29
                  Rzeczywiście schudla a ja myślałam, że tak mi się tylko wydaje i, że to tak po śmierci Richarda.
                  • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 20:32
                    Wyglada tez tak wlasnie krucho. Im dalej bedziesz ogladala tym bardziej to bedzie oczywiste. Choc to jak sportretowali zalobe srednio mi sie podoba.
                    • agata_abbott Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:57
                      Dlaczego?
                      • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:31
                        bo po co tam wstawili tego faceta, Jacka (?) z ewidentnym podtekstem ze to jej kochanek. Ze juz nie wspomne o tym ze jej zachowanie bardziej wskazywalo na demencje niz zalobe.
                        • agata_abbott Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:40
                          A mnie się ten cały motyw podobał. Cała masa emocji i świetna ewolucja od kobiety trzymającej się utartych schematów, nieco nieporadnej bez męża, po kobietę, która sprzedaje wszystko co ma, przygarnia całą chmarę ludzi mówiących dziwnym językiem i serwuje zupę służącej. Epizod z Jackiem ignorowałamsmile
                          • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:42
                            haha smile ja dopiero na koniec zalapalam ze to mogl byc jej kochanek. Calkiem niezly zreszta wink to tez mi sie oczywiscie podobalo, ta cala rodzinka pseudo Hiszpanska (zauwazylas ze ta Berta to Gypsy??) wprowadzila zycie do tego domu, zajeli sie nia, a ona nimi, to bylo wzruszajace. ale juz mam mieszane uczucia co do tej calej terapii z Lorelai np. i tego ze jej Lorelai wlasciwie w niczym nie pomogla, nie zajela sie nia po smierci Richarda. to bylo dla mnie okrutne.
                            • agata_abbott Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:52
                              Aaaaa, faktycznie, nie zauważyłam Berty/Gypsybig_grin

A co do wzajemnych relacji poszczególnych kobiet w "klanie" - dla mnie one zawsze były lekko toksyczne. W ogóle pełno jest u nich cech i postaw, które mnie irytują (to, o czym piszesz, że Lorelai się nie zajęła matką, ale też np. pokrętny układ Rory z Loganem).
                              • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:57
                                ten uklad jakos mnie nie zrazil - moze dlatego ze w wieku Rory, no ok, kilka lat przed tym wiekiem - tez mialam takie pomysly. wiec jakos potrafie ja zrozumiec. zwlaszcza ze Logan mowi ze ten zwiazek/malzenstwo z Odette to jest kwestia laczenia imperiow rodzinnych. a przez caly czas widac ze on ja bardzo kocha. a juz watek Life and Death brigade po prostu mnie zachwycil.
                                • agata_abbott Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 17:37
                                  W dzisiejszych czasach koncepcja "łączenia imperiów" wydaje mi sie śmieszna. Po co komu kasa, skoro nie jest dzięki niej wolny? No nie wiem, dla mnie układ z Loganem był żałosny, smutny.
                                  • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 17:59
                                    Smutny byl na pewno, zwlaszcza ze widac ze ja kocha ale zareczyn nie zerwie...
                              • memphis90 Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 16:19
                                No ale przecież było mówione, że to Emiliy nie odbierała telefonu, nie chciała kontaktów, nie odpowiadała na maile- bo się obraziła po pogrzebie.
                                • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 16:23
                                  ale ja pamietam jak Richard mial pierwszy i drugi zawal, i jakie to ciezkie bylo dla Emily, Lorelai o tym wiedziala, po prostu sie wprowadzasz i tyle. No takie mialam wrazenie porzucenia.
    • memphis90 Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 20:06
      A gdzie można znaleźć? Sookie gra aktualnie w "lepszych" produkcjach i coś już tam pisali, że nie była zainteresowana. I, zdaje się, dziadek Gilomore - w sensie aktor- zmarł (?).
      • memphis90 Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 20:08
        Ha, ha, hahahhahaaahhahahaaaaa - WIEDZIAŁAM, że kiedyś mi się do czegoś ten cały Netflix przyda!
        • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 20:14
          Milego ogladania i nie poddawaj sie az do konca wink beda momenty ktore trzeba bedzie przewinac ale dopoki nie padna te slynne ostatnie cztery slowa walcz z nuda smile
          • memphis90 Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:40
            Eeee, na netflixie tylko "Zima", muszę dziś poszukać kolejnych. Jedno mnie uderzyło: CZY ONE SIĘ W OGÓLE NIE STARZEJĄ???? "Przyjaciół" po 10 latach nie poznałam- sam botoks i kwasy, nieruchome twarze. A Gilmorówny wyglądają, jakby od ostatniego sezonu minęły 3 m-ce... Dobrze, że w jednej scenie Lorelei wyraźnie odznaczały się boczki, bo zeszłabym na zawał z zazdrości... big_grin
            • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:31
              zobaczysz miss patty to zemdlejesz. a zach to juz w ogole... wiec nie wszyscy sie fajnie zestarzeli.
              • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:32
                errata - ok, miss patty po prostu schudla.
                • memphis90 Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 16:20
                  Widziałam Miss Patty, w Zimie się pokazała- choć z daleka... Ale nie tylko schudła, wyglądała na zaniedbaną i chorą, niestety sad
                  • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 16:24
                    jak zobaczysz z bliska to bedzie dopiero szok, az trudno sie to oglada. ale wlasnie nie wiem czy jest chora. ciagle gra i cos kreci. mysle ze to takie nieszczesliwe schudniecie. za to babette wyglada jakby w ogole nie wiedziala co to przemijanie czasu.
      • chocolatemonster Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 20:28
        Netflix ale chyba na nieplatnych tez jest.
    • flo-bo Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 21:06
      Troszkę mam niedosyt tej atmosfery ze starych odcinków: lekkości pomieszanej z emocjami, trudniejszymi sprawami i błyskotliwymi ripostami -dialogami. Troszkę napięcia wyczuwam, spowolnienia i wysiłku, żeby było jak kiedyś. No, ale jestem na zimie,może potem to się zmieni. Aha i jeśli zakończenie jest otwarte, to stanowczo życzę sobie dalszych części wink
      • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 21:16
        ja mialam nie tyle niedosyt co potworne rozczarowanie. alexis bledel w zimie gra moim zdaniem jakby recytowala tekst - jest to wrecz bolesne dla widza. mnostwo rzeczy mi nie pasowalo, wiele postaci nie bylo juz tymi dawnymi postaciami i argument ze sie postarzeli jakos na mnie nie dzialal. Zime i jesien npapisala Amy Sherman Palladino, autorka oryginalnej wersji, dwa kolejne jej maz- te dwa kolejne sa wedlug mnie jeszcze gorsze niz zima.
        • lady_mary Re: Nowe 'Gilmore Girls' 30.11.16, 23:28
          Mam podobne odczucia, nuda i zero atmosfery. Przez cztery odcinki czekałam aż "się zacznie", ale niestety akcji brak. Wstawki musicalowe wysoce irytujące. No i nie mogę się pogodzić z tym, że Lorelai i Luke nie mieli dzieci. A tak czekałam na ciąg dalszy...
          • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 11:07
            moze i beda mieli, chociaz ten zart o surogatce stal sie w koncu nudny. pisze "moze" bo jest szansa ze powstana dalsze odcinki wink
          • quelquechose Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:31
            Stars Hollow musical przewinelam, bo mnie zmeczyl tongue_out
            • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:34
              haha, to wszyscy przewijali, zupelnie nie wiadomo po co tam wsadzili taki dlugi bezsensowny kawalek.
              • quelquechose Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:06
                No wkurzyli mnie tym, bo zmarnowali cenne minuty na taka glupote wink Wątek był bez sensu.

A Miss Patty to wyglądała na chorą, co? Jak nie ona.. sad
                • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:33
                  wyglada okropnie sad( tez myslalam ze moze jest chora. W ogole jej nie poznalam. juz w ostatniej serii schudla, ale zeby az tak ?!
    • lodomeria Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 00:02
      A mnie strasznie wkurza poprowadzenie postaci Lorelai i Rory.
      W pierwszych odcinkach to miało być takie trochę girl power, Rory była dla poukładanych prymusek, Lorelai dla takich niegłupich, ale mających uczulenie na szkołę/sprzątanie/gotowanie.
      No i w reviwalu dowiadujemy się, że będąc kobietą (do głównych bohaterek dodajmy ich przyjaciółki) nie można mieć fajnego życia, w którym szuka się czegoś więcej, tylko conajmniej jeden jego aspekt trzeba mieć spieprzony.

Niestety jako nastolatka obejrzałam parę takich seriali o wschodzących gwiazdach, do tej pory były ciekawymi, mądrymi ludźmi, które w okolicach początku studiów dokumentnie przekreślają sobie szansę na fajne życie. I pamiętam, jak duże wrażenie na mnie zrobiły (niestety nie pozytywne, raczej destrukcyjne).

I tak się zastanawiam, zwłaszcza w obliczu tego, co się obecnie dzieje w polityce w USA, Republikanie mają swoje "success stories", idą jak tarany, koszą fortuny, także dzięki temu, że nie mają zasczepionej niepewności, niewiary w siebie. A tutaj po raz kolejny środowisko bardzo silnie "Demokratyczne", i jedna porażka za kolejną, w sosie ogólnej nieporadności życiowej. Tym bardziej szkodliwe, że głównymi bohaterkami są kobiety. Kobiety, które przez pierwszych parę sezonów były prowadzone tak, żeby się z nimi utożsamić, polubić, "być po ich stronie".

Wkurza mnie to niemożebnie. Jestem dobrym człowiekiem, robię co mogę, żeby było lepiej, nie wyrzucam śmieci na ulicę, nie kupuję jajek z chowu klatkowego, podatki płacę co do grosza i nie szukam sposobów i tricków na ich obniżenie, itp. itd. a już nawet bohaterka z serialu (chociaż jedna), który lubię nie może odnieść sukcesu w życiu. Kolejny raz upupiona!
      • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 11:17
        Bardzo ciekawa analiza. Obejrzalas wszystkie cztery odcinki? Bo ja tez w ogole nie moglam tego zlapac na poczatku, jak to? ta wspaniala utalentowana dziewczyna, ktora mimo trudnosci skonczyla Yale, ktora pojechala na kampanie z Barackiem, przed ktora swiat stoi otworem, nie ma zadnych perspektyw, karty kredytowej, po prostu pracy? Ale pozniej to zrozumialam i zdalam sobie sprawe ze w jej wieku stawalam przed takimi samymi dylematami, ze to jest to rozdroze na ktorym stoisz i wlasnie nie chcesz sie dac upupic, i sie nie dala. Zostala redaktorka jakiejs lokalnej gazetki ale prasa dzieki jej na tym mikro poziomie nie umarla, i pisze ksiazke - wiec to jest to co chciala zrobic. bardzo mnie to wzruszylo. a dziecko? no coz, wpadki sie zdarzaja, czy to jest upupienie? w koncu Lorelai mimo 16tki upupic sie przez dziecko nie dala. Dla mnie to jest wlasnie success story - nie fortuna, nie kariera, ale wybor zgodny z wlasnymi pogladami. Ja mysle ze i ona i Lorelai i Lane maja jednak fajne zycia. Emily tez wyszla poza jakies swoje schematy, kupila swoj dom, stala sie soba, nie Richardowa. To tez bylo bardzo wzruszajace. Wiec glowa do gory - success to niekoniecznie zostanie prezydentem USA smile
        • lodomeria Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 22:48
          Rory - ma chłopaka, o którym nie pamięta oraz jest kochanką/utrzymanką swojej szkolnej miłości. Na początku kariery miała otwarte (prawie) wszystkie ścieżki, 10 lat później nie ma z tego nic. Nie zachowuje się jak profesjonalna dziennikarka, nie robi nic, żeby nią być a jednocześnie nadal karmi się tym złudzeniem i oburza, gdy ktoś dyskretnie zaproponuje zmianę ścieżki zawodowej, ba, nawet gdy na srebrnej tacy poda propozycję fajnej pracy. Pomysł na napisanie książki też nie był jej.

Lane - nadal jest nastolatką, dla której formą oderwania się od szarej rzeczywistości jest granie na bębnach. Szarą rzeczywistością jest już nie despotyczna matka, a realizujący się zawodowo mąż (który sobą czuje się dopiero w rozciągniętym podkoszulku) i bliźniaki.

Paris - ma przedziwnie wymysloną firmę, jest kłębkiem nerwów, ma dom, którego nawet jej niania nie cierpi i mimo że ma męża i dzieci, to nie ma rodziny (której jej tak bardzo brakowało) i powtarza schemat, który gdy była dzieckiem był nam prezentowany jako coś karygodnego.

Itd. itp.

Btw., upupienie nie ma nic wspólnego z dzieckiem (niezależnie od tego czy planowanym, czy nie). I proszę nie imputuj mi, że sugeruję iż szczęśliwe, fajne życie musi się równać fortunie i karierze.
      • memphis90 Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:49
        Widziałam dopiero pierwszy odcinek, więc może się jeszcze wszystko posypie - ale czemu uważasz, że żadna z bohaterek nie odniosła życiowego sukcesu?
        Lorelei - prowadzi własny hotel, ma kochającego faceta i udane dziecko
        Sookie- jest rozchwytywanym szefem kuchni, ma męża, dzieci, próbuje odkrywać siebie (te wstawki o wyjeździe na 6m-cy i badaniu hodowli warzyw)
        Miss Patty- ma własną szkołę tańca, jest poważana w mieście, miała mnóstwo kochanków, co wyraźnie sprawiało jej satysfakcję
        Rory- ma dopiero '30 na karku, rozwija się zawodowo, spotyka z facetami - gdzie tu porażka?
        przyjaciółka-Koreanka- ma męża, dzieci, dom, nadal koncertuje

Gorzej wypadają Emily, choć trudno powiedzieć, żeby jej życie było "spieprzone" mimo trudnych relacji z córką, ponieważ 1. sama jest za to odpowiedzialna, 2. mimo wszystko córka dba o nią, zabiega o kontakt. I ta wredna blondyna, choć dając jej szczęśliwy związek z facetem scenarzyści byliby niekonsekwentni i mało życiowi, bo to postać nie umiejąca budować relacji...
        • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:34
          ktora wredna blondyna? Paris?
          • memphis90 Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 16:21
            Tak, Paris smile Imiona trochę mi się już zatarły...
            • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 16:26
              Paris ma taki troche neurotyczny charakter ale z Doylem swietnie do siebie pasowali. Jej postac akurat w revivalu slabo mi sie podobalo, ale calkowicie widze ja jako osobe budujaca relacje, majaca meza i dzieci. w serialu ja bardzo lubilam. uwazalam ja za znacznie silniejsza niz Rory, i znacznie inteligentniejsza takze.
              • memphis90 Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 17:27
                Właśnie patrzę na Paris - wcześniej była neurotyczna, tu się kwalifikuje na leczenie... Ma manię prześladowczą i ewidentne urojenia...
                • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 17:38
                  i w dodatku moze byc w ciazy smile
    • xcv12 Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 01:45
      Mieszane odczucia. Kilka fajnych momentów i scenek, powrót drugoplanowych postaci, które tworzyły klimat oryginalnego GG. Sporo mrugania do wiernych oglądaczy np.Mr Kim, który nigdy nie pojawił się w starym GG, postacie z Bunheads.

A teraz minusy.
      Uwaga spojlery.

Na minus - mniej wyrafinowany humor. Luke w kółko powtarzający, że nie uprawiać seksu z surogatkami (zachowuje się jak opóźniony w rozwoju). Przygnębiający wątek Emily. Myślałam, że terapia pomoże i jej i Lorelai. Bez cudów, ale będą się lepiej dogadywać. Emily w końcu jest szczęśliwa, ale z kompletnie nową rodziną.
      No i Jess. Przez tyle lat zakochany w Rory, really? Został obsadzony w roli swojego wujka. Będzie przez kolejne lata wzdychał do Rory, pomagał jej przy dziecku, a Logan vel Christopher będzie wracał i znikał. Powtórka z rozrywki.
      Słaba gra Alexis. Młodą Rory zagrała znacznie lepiej.

• km.m Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 08:39
        Serial to trochę bieg przez płotki. Wszystko i wszystkich chcieli upchnąć w 4 nieco dłuższych odcinkach zostawiając niedosyt na może następny sezon wink.
        Chętnie, może bardziej z sentymentu, obejrzałabym kontynuację. Lekkości oryginału zabrakło ale może gdyby coś dalej...
      • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 11:11
        Tak, ten watek z Emily byl naprawde smutny. Przez pewien czas mialam wrazenie ze zapadla na demencje albo ma poczatki alzheimera. Ale rzeczywiscie najsmutniejsze bylo to ze znalazla sobie wlasna rodzine, tak jakby jej wlasna rodzina nie byla w stanie pomoc, zapelnic pustki po Richardzie. Jess byl slodki smile choc moj faworyt to niezmiennie Logan i on naprawde fajnie zostal sportretowany. Mnie wkurzala Rory w trzech pierwszych odcinkach, pozniej jakos to zrozumialam i ogarnelam. I tekst Lorelai dlaczego nigdy nie rozmawiali o dzieciach, really??? czy oni uwazaja nas za takich idiotow ktorzy juz nie pamietaja ze facet kupil im dom bo chcial miec dzieci wiec wciskaja glupote ze przez 7 lat nikt sie o tym nawet nie zajaknal w zwiazku?? To bylo slabe wytlumaczenie. Przez wiele postaci sie przeslizgneli: Paris, Lane, Sookie. Michel byl swietny - nic sie nie zmienil. Ogolnie jednak mam pozytywne odczucie a juz ostatni odcinek mnie rozwalil, byl po prostu przepiekny i genialne zakonczenie, circle of life.
      • quelquechose Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:37
        Chyba, ze ojcem nie jest Logan, a Wookiee, którego bzyknęła sobie jednorazowo i niezobowiązująco wink
        • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:43
          to bylo prawie rok wczesniej, musialaby miec magiczna ciaze wink
          • quelquechose Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:04
            No coz - do bylo gdzies pod koniec wiosny, wiec pewnie masz racje (mam nadzieje!). Ale z serialam to roznie bywa - pewne naduzycia sa znane, zeby podkrecic akcje wink Przewijal sie tam rowniez niejaki Paul tongue_out - moze był jakis seksik, ale zapomniala? wink

Osobiscie wolalabym Loagana. Mam sentyment do aktora jeszcze z Good Wife.
            • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 18:04
              No ale pol roku to jednak przegiecie. Gdyby to byl Paul to by pewnie nie pamietala az,do porodu ze zarzuce slabym dowcipem z serialu wink
        • agata_abbott Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:47
          Oooo, a to ciekawa teoriasmile

Przeczytałam gdzieś w komentarzach do tej serii, że jeśli chodzi o chłopaków, to można być albo "team Logan", albo "team Jess", albo "team Dean", nie ma półśrodków. Ja zawsze byłam w "team Jess" (w ogóle mam słabość do Milo, aczkolwiek przeżywam silny stres, jak widzę go Z WĄSAMI), więc cieszę się, że chyba tylko ten wątek ma szansę na kontynuację. No i inny komentarz był taki, że Jess jest dla Rory tym, kim Luke dla Lorelai, więc faktycznie, historia może się powtórzyćsmile
          • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:37
            ja to jestem absolutnie team logan choc obaj i Logan i Jess zostali swietnie sportretowani! obaj dobrzy potencjalni kandydaci. ale scena pozegnalna z Loganem jest po prostu przepiekna. to jest to magiczne cos.
            • agata_abbott Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:54
              Nieeeee, no ale jak mogłaby zostać z facetem, który ma na boku narzeczoną i w ogóle nic sobie z tego nie robi, nie ma u niego cienia zażenowania z tego powodu? Nawet, gdyby puścił kantem narzeczoną - to ciągle jest facet, który zdradza i nie ma z tym problemu.

Lubię tego aktora, uwielbiam go w Good Wife, no ale jakoś... nie.
              • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 16:00
                tez go uwielbialam w Good wife. No mi to nie zgrzyta. to jest jakas czesc doroslosci ze dokonuje sie ch..owych wyborow, ze wraca sie czasem do wczesniejszych milosci, ze za czyms sie teskni, czegos sie szuka. dla mnie ten watek to troche jak Big z Natasha w SATC, zwiazek z gory skazany na porazke bo wiadomo ze jedna strona kocha bardziej inna osobe.
          • lady_mary Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 22:03
            Ja zdecydowanie jestem "team Jess", nie lubilam tej wersji Rory jaką się stawała przy Loganie.
            Mam nadzieję, że zakończenie nie jest wstępem do nowych serii, które będą tylko marną kopią poprzednich.
    • cauliflowerpl Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:27
      Dzieki za przypomnienie! Juz dawno slyszalam, ze maja krecic, ale nie wiedzialam, ze to juz!
      • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:32
        Juz juz smile milego ogladania.
    • agata_abbott Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:42
      Sookie się pojawi, spokojna głowa.
      Po Winter chciałam dać sobie spokój, ale na szczęście pozostałe części są lepsze (albo tak mi się wydaje, bo dopiero po jakimś czasie wczułam się w klimatsmile).
      A zakończenie jest do bani. Ale raczej wskazuje na to, że będą kolejne części (OBY, bo jeśli skończą to w ten sposób, to dajcie spokój, ja się tak nie bawię).
      • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:46
        ale dlaczego? mi sie strasznie podobalo zakonczenie
        • agata_abbott Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 14:56
          Nie lubię cliffhangerówsmile Zakończenie niby "ułożyło" życie Lorelai, ale w ogóle nie pokazało, co z Rory.
          • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:40
            ale tekst Lorelai - circle of life, wiele wyjasnia. takze spotkanie rory z chrisem, zdaje sie ze wlasnie juz wtedy wiedziala ze jest w ciazy (nie wypila tej kawy), obowiazkowe odwiedziny u Emily, dla mnie to jest piekne zakonczenie, takie wlasnie niedopowiedziane.
            • agata_abbott Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 15:54
              Nie lubię niedopowiedzianych zakończeńsmile
              I trafna uwaga, że pewnie już wtedy wiedziała.
              • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 16:00
                ale tu w sumie nie da sie zrobic bez niedopowiedzenia. jakiego zakonczenia bys oczekiwala?
                • agata_abbott Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 17:40
                  Żeby przynajmniej było wiadomo, z kim będziesmile
                  • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 18:01
                    Haha, tweetuj tagujac netflix i more gilmore girls albo cos w tym stylu. Scott Patrersin, czyli Luke, mowil ze oni sie podobno nad tym zastanawiaja smile ja tam wierze ze to logan
    • memphis90 Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 17:04
      Hej, a nie uderzyło Was, że Lorelai zwalnia kucharzy po jednym dniu pracy- zupełnie tak samo, jak Emily zwalnia pokojówki? big_grin
      • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 01.12.16, 18:02
        Jak ona zaczela to Emily sie uspokoila wink
    • cauliflowerpl Re: Nowe 'Gilmore Girls' 26.12.16, 12:29
      Obejrzałam "Winter".

Serial obejrzałam w całości jakieś 10 lat temu i teraz przez pół filmu zastanawiałam się: jak ja wtedy zniosłam to bezustanne trajkotanie Lorelai, Rory, a chwilowo i Emily?
      Człowiek to się jednak zmienia smile

No ale i kolejne części obejrzę, bo nie lubię czegoś zostawiać w połowie.

Paris mi się bardzo spodobała smile
      • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 26.12.16, 23:39
        Ale to trajkotanie to jest clue serialu wink
        • cauliflowerpl Re: Nowe 'Gilmore Girls' 27.12.16, 08:36
          Wiem smile To są przecież błyskotliwe dialogi!
          Zdziczałam z wiekiem wink
          • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 27.12.16, 08:44
            Cauli, zdecydowanie, prosze binge series sobie przeprowadzic wink ja Cie usprawiedliwiam bo dialogi w winter byly slabe, do wlasciwego serialu maja sie nijak
            • cauliflowerpl Re: Nowe 'Gilmore Girls' 27.12.16, 08:46
              Zimy mi braknie! Właśnie zaczęłam Allo Allo big_grin
    • 3-mamuska Re: Nowe 'Gilmore Girls' 26.12.16, 23:43
      Nie oglądałam gdzie leci? I kiedy?
      Ja uwielbiam ten film ...
      • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 26.12.16, 23:45
        Netflix wypuscil 25.11. I czepialska jestem ale to jest serial, na film ludzie wciaz czekaja smile
    • whitney85 Re: Nowe 'Gilmore Girls' 27.12.16, 00:23
      Mój ulubiony serial smile gdzie można obejrzeć???
      • nathasha Re: Nowe 'Gilmore Girls' 27.12.16, 08:47
        Netflix.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka