panterarei 12.12.16, 23:40 dla jakiego wieku młodzieży to książki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smoczy_plomien Re: Kacper Ryx 13.12.16, 00:47 Spokojne książeczki, nie ma tam nic brutalnego. Nie wiem dla jakiego wieku, my dostaliśmy z okazji ślubu zamiast kwiatka Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Kacper Ryx 13.12.16, 08:54 Brutalnego specjalnie może i nie ma nic (hmm...), ale moim zdaniem te książki będą kompletnie niezrozumiałe dla dzieci z wczesnej podstawówki, są zdecydowanie dla kogoś, kto liznął przynajmniej zarysu historii Polski, a wszelkie legendy, opowiastki historyczne i podstawy wiedzy o życiu w dawnych czasach już poznał z lektur (lub innych źródeł) wcześniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Kacper Ryx 13.12.16, 09:41 A to prawda, jest sporo kontekstu historyczno-kulturowego. Odpowiedz Link Zgłoś
panterarei Re: Kacper Ryx 13.12.16, 16:16 O dzięki, o takie wskazówki mi chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
rysiowa85 Re: Kacper Ryx 13.12.16, 16:24 sprawdza się niestety jako fascynująca lektura dla 30 latka Dużo w niej Krakowa i akcji Trup ściele się gęsto, ale nie ma tam brutalności Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Kacper Ryx 13.12.16, 18:10 A to jest dla młodzieży? Jakoś na to nie wpadłam. Odpowiedz Link Zgłoś