Dodaj do ulubionych

strach chodzić po lasach

13.12.16, 21:45
bo jeszcze myśliwy pomyli cie z dzikiem albo sarna, myslistwo w Polsce powinno byc zabronione
www.tvn24.pl/poznan,43/myslal-ze-strzela-do-dzika-zabil-konia-wartego-40-tys-euro,699444.html
Tu pomylono konia z dzikiem, jak taki ślepy mysliwy pewnie i czlowieka by tez pomylil
www.rmf24.pl/fakty/polska/news-to-byl-przypadek-rowerzysta-smiertelnie-postrzelony-przez-my,nId,2297474#pst118683575
Tu zostal postrzelony rowerzysta
Co chwile jakies wypadki przez myśliwych
Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja Re: strach chodzić po lasach 13.12.16, 22:00
      Rowerzysty mi nie żal. Konia tak.
      • black.sally Re: strach chodzić po lasach 13.12.16, 22:16
        ponieważ?
        • lubieczeresnie Re: strach chodzić po lasach 13.12.16, 22:34
          wlasnie, poniewaz?
          • black.sally Re: strach chodzić po lasach 14.12.16, 09:39
            chyba sie nie doczekamy odp wink
            • kaz_nodzieja Re: strach chodzić po lasach 14.12.16, 11:40
              Ponieważ zachowują się jak bydło nader często. Spychają przechodniów z chodnika. Są agresywni, nie stosują się do przepisów, pieszych mają w poważaniu. Dzwonią na nich na chodnikach, pchają się. Po prostu bydło.
              • maadzik3 Re: strach chodzić po lasach 14.12.16, 15:19
                aha, niektórzy się źle zachowują to konkretnego zastrzelonego ci nie żal. niektórzy Polacy kradną w Niemczech to niech ich wszystkich szlag trafi, niektórzy rodzice nie wychowują dzieci to wszystkim dzieciom zabrońmy wstępu do kafejek/ restauracji/ samolotów, niektórzy przedsiębiorcy oszukują więc znacjonalizujmy wszystko, niektórzy pracownicy w pracy siedzą na fb więc wszystkim obetnijmy pensje za marnowanie czasu itd. itp.
                • kaz_nodzieja Re: strach chodzić po lasach 14.12.16, 16:39
                  Akurat na tym forum pracodawcy traktowani są jak absolutne szuje, żyjący z wyzysku pracowników.
                  Za granicą są obiekty "bezdzieciowe". U nas też choć na razie bardzo mało (kilka hoteli).
                  Poza tym każdy ma prawo do sympatii i antypatii i dopóki nie łamie prawa ma do tego prawo smile
                  Ktoś może sam być cyklistą, a nie lubić koni, więc będzie mu żal tego rowerzysty, a nie żal konia. Ja mam odwrotnie.
                  • maadzik3 Re: strach chodzić po lasach 14.12.16, 17:03
                    lubić czy nie lubić sobie można, ale jeżeli ktoś nie znany nam ginie straszną w sumie i głupią śmiercią zamordowany przez idiotów, a my mówimy że nam nie żal bo: dzieciaty/ bezdzietny, rowerzysta/ koniarz, Polak/ Rosjanin, wysoki/ niski, wykształciuch/ ledwo podstawówkę skończył czy COKOLWIEK INNEGO to jest to skrajny brak empatii i dość obrzydliwe stwierdzenie bez względu na to czy wolisz cyklistów, koniarzy, kierowców, pieszych czy nikogo z powyższych
      • tonik777 Re: strach chodzić po lasach 14.12.16, 11:16
        Głupota ludzka nie zna granic.
    • lellapolella Re: strach chodzić po lasach 13.12.16, 22:03
      Nie tylko po lasach, po polach też. Dziś na spacerze z psem się natknęłam na watahę sad Nie wiem, czy są ślepi ale skoro od rana już na cyku, to bezpiecznie nie jest.
      • lubieczeresnie Re: strach chodzić po lasach 13.12.16, 22:35
        cierki przechodzą sad jak widze taką ambone rozstawioną przez mysliwych to od pewnego czasu czuje ogromny strach
    • mynia_pynia Re: strach chodzić po lasach 13.12.16, 23:26
      Niestety prawo nie jest po stronie normalnego obywatela. U nas pseudo myśliwy zastrzelił rolnikowi / koniarzowi charta który biegł przy koniu a na koniu właściciel obu zwierząt. Facet dostał furii, wpie...ł myśliwemu i dostał wyrok a myśliwy nic, mógł zastrzelic konia, mógł trafić w człowieka. Rolnik do dziś jest naszym bohaterem smile
      • zona_glusia Re: strach chodzić po lasach 14.12.16, 11:28
        Miałam nie zaglądać do tego wątku, żeby się nie denerwować.
        Prawo nie jest tak jak piszesz po stronie normalnego obywatela. I będzie jeszcze gorzej.
        W moim województwie była sprawa (kiedyś już o tym pisałam), że zamknięto publiczną drogę; zawiadomiono, że nikt nie ma po niej jeździć w określonych godzinach, bo odbędzie się polowanie. Ludzie się skrzyknęli i spacerowali po niej cały dzień. Nie wiem, czy takie protesty będą możliwe, bo wyciekły dane, że minister Szyszko szykuje specjalne kary dla protestujących ekologów.
        • lauren6 Re: strach chodzić po lasach 14.12.16, 11:36
          A dla protestujących nieekologów są przewidziane kary? No i odkąd spacerek z pieseckiem po lesie to protest?????
    • misoune Re: strach chodzić po lasach 14.12.16, 11:45
      Myśliwi to bandyckie hobby
    • nenia1 Re: strach chodzić po lasach 14.12.16, 13:41
      Żadna nowość, ciągle się mylą. Z dzikiem pomylili już krowę, żubra, teraz konia, ale również własną żonę kolegę, sąsiadkę czy 18-letnią dziewczynę z własnej rodziny zresztą. O psach nie ma co nawet wspominać. To jest w sumie dobry sposób na morderstwo prawie doskonałe, "pomyliłem żonę z dzikiem", no cóż, zdarza się, nieszczęśliwy wypadek.
      Mnie najbardziej bawią teksty tych "miłośników przyrody" jak to szkolą się, doskonalą, obserwują zwierzęta w naturalnym środowisku, odróżniają W LOCIE ptasie gatunki chronione od tych, do których mogą strzelać. A jak przychodzi co do czego to myli jeden z drugim konia czy żubra z dzikiem.
      • mozambique Re: strach chodzić po lasach 14.12.16, 13:48
        "Człowiek , który pomylił żonę z kapeluszem" - taki film był

perspektywy wielkie są przed nami
      • mozambique Re: strach chodzić po lasach 14.12.16, 13:50
        konia to mozna pomylic co najwyzej z łosiem a łosie na przydomowych pastwiskach to raczej rzadko bywaja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka