21.12.16, 19:26
Tak cholernie mi smutno.... 2tygodnie temu sie rozwiodlam... Zamieszkala u mnie moja siostra z rakiem, który kiepsko rokuje... Wlasnie ubralam choinkę, nie podoba mi się... Mam dzis urodziny, życzenia zlozyly mi 3 osoby... Nawet moja przyjaciółka zapomniala, drugi rok z rzedu, strasznie mi przykro z tego powodu.... I tak ogólnie mi cholernie, cholernie zle...
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: smutno mi 21.12.16, 19:28
      Wszystkiego najlepszego!
    • zlababa35 Re: smutno mi 21.12.16, 19:32
      Wszystkiego najlepszego w takim razie! Pomyśl, że siostra przynajmniej ma Ciebie i ją wspierasz. A po drugie rozwód nie musi być zły, a wręcz przeciwnie, może oznaczać wyzwolenie od nieudanego układu big_grin. Przytulam i oby kolejny rok był lepszy.
    • nisar Re: smutno mi 21.12.16, 19:33
      Przytulam wirtualnie. Ale:
      1. jak się rozwiodłaś, to znaczy że było ujowo. Teraz może być tylko lepiej.
      2. rak często rokuje znacznie gorzej, niż potem jest. Chcę wierzyć że tak będzie u Twojej siostry - pozdrów ją ode mnie i powiedz, że zazdroszczę Wam tego, że macie siebie. Też bym chciała siostrę...
      3. choinkę przykryj anielskim włosiem, zyska na tajemniczości i od razu będzie ładniejsza smile
      4. o urodzinach tuż przed świętami łatwo zapomnieć, niekoniecznie ze złej woli czy "wnosiemania". Ja Ci życzę wszystkiego najlepszego i poukładania się spraw wg Twojej myśli.

Trzymaj się.
    • zielony-swiat Re: smutno mi 21.12.16, 19:34
      Wszystkiego Najlepszego!
      Widzisz, to juz chyba 6 osob smile

Jak jest tak bardzo bardzo zle, to fajne jest to, ze juz moze byc tylko lepiej. Wiec bedzie lepiej.
      • karme-lowa Re: smutno mi 21.12.16, 19:37
        Wszystkiego najlepszego!
        Niestety, ja regularnie zapominam o życzeniach przed świętami, dla mojej ukochanej kuzynki.Ona wie, że to absolutnie nie jest złośliwe.
        Wszystko będzie dobrze, mocno Ciebie i siostrę ściskam.
    • marcelina4 Re: smutno mi 21.12.16, 19:35
      Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!! życzę Ci duzo siły i spokoju i żebyś odnalazła na nowo szczęście, spędźcie z siostrą mimo wszystko dobre święta, trzymajcie się dziewczyny!
    • magata.d Re: smutno mi 21.12.16, 19:39
      I ja ci życzę wszystkiego najlepszego, i przytulam. Siostrze życzę powrotu do zdrowia. Wesołych świąt. Skoro się rozwiodłaś to znaczy że miłość przed tobą. Pewnie szybko kogoś poznasz.
    • chocolatemonster Re: smutno mi 21.12.16, 19:41
      Życzę Tobie żeby Twoja siostra wydobrzala i żeby następne Wasze święta były radosne i pełne blasku. Czasem jest podle ale potem to już tylko lepiej. Trzymaj się jakoś i postaraj aby Wasze święta byly choć trochę radosne.
    • nathasha Re: smutno mi 21.12.16, 19:41
      Wszystkiego najlepszego, fajnie ze jestes! rozwod to nie koniec swiata, to poczatek czegos nowego. choinke przebierz, jesli Ci sie nie podoba. co do siostry - to trzeba ja wspierac, to ona potrzebuje teraz Ciebie.
      • verdana Re: smutno mi 21.12.16, 19:50
        To ja Ci wszystkiego najlepszego życzę. Męża się pozbyłaś - to spory plus. "Żle rokujący" rak to fatalna diagnoza, ale nie zawsze prawdziwa. Syn znajomych ze źle rokującym, a potem z przerzutem wyzdrowiał, minęło ponad 10lat, ożenił się, chłop jak dąbsmile
    • eliszka25 Re: smutno mi 21.12.16, 19:58
      to i ja ci zycze wszystkiego najlepszego! rozwod mozna widziec na dwa sposoby. teraz ci smutno i widzisz to jako koniec, porazke. sprobuj jednak pomyslec, ze to poczatek twojego nowego zycia! za siostre trzymam kciuki, zeby wyzdrowiala. super, ze ma wsparcie od ciebie, to bardzo wiele. spokojnych swiat dla was obu!
    • iziula1 Re: smutno mi 21.12.16, 20:00
      Wszystko co najlepsze,najpiękniejsze, dobre i wymarzone niech ci się spełni w życiu kiss
      Zobacz ile osób o tobie pamięta.
      Rozwód,za rok będziesz szczęśliwa żeś wolna. Siostra ...Nie trać nadziei
      Choinka jest z pewnością zielona.
      Trzymaj się.
    • paloma_blauwinder Re: smutno mi 21.12.16, 20:03
      Wszystkiego najlepszego!
    • solejrolia Re: smutno mi 21.12.16, 20:04
      To ja Ci życzę, żeby wszystko się poprostowało, żebyś odnalazła w swoim zyciu i radość, i kolory.
      I twojej siostrze- dobrej terapii, która pozwoli jej cieszyć się zdrowiem jeszcze wiele, wiele lat.
      I życzę udanych Świąt, i wesołego Sylwestra, i powodzenia w Nowym Roku.
      Będzie dobrze.
    • klubgogo Re: smutno mi 21.12.16, 20:28
      Po pierwsze, to życie podobno zaczyna się po rozwodzie, nie wiem, ale chyba tak trzeba to rozwiązać. Po drugie to siostra potrzebuje Ciebie silniejszej od siebie, to Ty masz ja teraz wspierać, a Twoje problemy przy jej staną się malutkie. Po trzecie, przy urodzinach z każdym rokiem jest coraz smutniej, a więc spełnienia marzeń anonimowa - może sąsiadko, może ematko spotykana gdzieś w tramwaju, mijana w centrum handlowym. W zeszłym roku nawet moja własna matka zapomniała o moich urodzinach, zadzwoniła za 2 dni, jak jej zięć przypomniał. Życie jest za krótkie na ból, rozpamiętywanie, żale i smutki. Wstawaj i idź do przodu!
    • ginger.ale Re: smutno mi 21.12.16, 20:40
      Wszystkiego najlepszego!

Jeśli święta nie będą wesołe, to chociaż spokojnych życzę.
      Masz już za sobą sprawę w sądzie, wiec chociaż to z bańki. W Nowy Rok wkroczysz z nowym kontem.

Jesli nie podoba Ci się choinka, to schowaj ozdoby i zostaw same lampki, nastrój będzie, a nie tak ozdobiona choinka nie będzie mącić Twojego spokoju.

Siostrze życzę zdrowia, dobrze, że macie siebie i żadna nie siedzi sama w czterech ścianach w tym trudnym dla Was czasie.
    • mysiulek08 Re: smutno mi 21.12.16, 20:43
      Najlepszego urodzinowego! I zdrowia dla siostry.

Osobiscie nie lubie zyczen, przyjaciele zycza mi dobrze przez caly rok, a od wrogow zyczen zlozonych 'bo wypada' nie potrzebuje.
      • mama.nygusa Re: smutno mi 21.12.16, 20:47
        Wszystkiego co najlepsze, dla ciebie pogody ducha, promyka nadziei, a dla siostry zdrowia!
    • zona_glusia Re: smutno mi 21.12.16, 21:01
      Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojej siostry.
      Mocno (choć wirtualnie) przytulam.
      • niu13 Re: smutno mi 21.12.16, 21:05
        100 lat z okazji urodzin, Wesołych Świąt i zdrowia dla siostry!
        Urodzinami się nie przejmuj, albo załóż konto na fb- odkąd tam są przypomnienia, ludzie przestali używać mózgów do pamiętania tych dat. Poza tym 21.12 to czas wzmożonej krzątaniny przedświątecznej, więc to na pewno nie ze złej woli smile
        • bergamotka77 Re: smutno mi 21.12.16, 21:25
          Do tego to Światowy dzień orgazmu big_grin
    • bergamotka77 Re: smutno mi 21.12.16, 21:07
      takisobieludz napisała:

> Tak cholernie mi smutno.... 2tygodnie temu sie rozwiodlam... Zamieszkala u mnie
      > moja siostra z rakiem, który kiepsko rokuje... Wlasnie ubralam choinkę, nie po
      > doba mi się... Mam dzis urodziny, życzenia zlozyly mi 3 osoby... Nawet moja prz
      > yjaciółka zapomniala, drugi rok z rzedu, strasznie mi przykro z tego powodu....
      > I tak ogólnie mi cholernie, cholernie zle...

3 osoby? To chyba nie masz FB wink A tak serio nie martw się, wkrótce Nowy rok i nowe wydarzenia, taki nowy początek smile A na choince zostaw same lampki - siła w prostocie. Najlepszego!
    • mid.week Re: smutno mi 21.12.16, 21:10
      Wszystkiego najlepszego i nowego, szczęśliwszego rozdania w Nowym Roku!
    • zapalka.na.zakrecie Re: smutno mi 21.12.16, 21:20
      Po pierwsze to przytulam na smutki. Po drugie: urodzinowo samych najlepszości! Po trzecie: żeby cos się mogło zacząć, cos musi się skończyć- to o rozwodzie. Po czwarte: p nowotworach mówi się, ze to choroby przewlekle- tak na to spójrzcie, a nie ze to wyrok. A choinkę może przearanżować?
      To strasznie trudny czas, ale zobacz ile obcych ludzi Cię wirtualnie przytula. Ludzie som dobre. Dobre na złe chwile.
    • princesswhitewolf Re: smutno mi 21.12.16, 21:21
      No to za pare miesiecy moze rok bedzie odbicie sie od dna i bedzie tylko do gory...
    • ira_08 Re: smutno mi 21.12.16, 21:42
      >2tygodnie temu sie rozwiodlam

Czyli było źle i idzie ku dobremu.

>Zamieszkala u mnie moja siostra z rakiem, który kiepsko rokuje...

Przykro mi. Ale wiesz - moja mama chorowała kiedyś i lekarze nie dawali jej szans. Wyzdrowiała, a jej przypadek pamiętali całe lata później, kiedy leżałam na tym samym oddziale.

>Mam dzis urodziny, życzenia zlozyly mi 3 osoby...

A wolałabyś 100, którym przypomniał Facebook?

>Nawet moja przyjaciółka zapomniala, drugi rok z rzedu

Niektórzy nie pamiętają takich rzeczy - serio. Nie ze złej woli. Możesz na niej polegać, rozumiecie się? Jesli tak, to się nie przejmuj. Wszystkiego najlepszego smile

>Wlasnie ubralam choinkę, nie podoba mi się... To rozbierz i ubierz od nowa wink

Miałam 3 lata emu okres, kiedy waliło się wszystko. Śmierć za śmiercią, choroba za chorobą, wyprowadzka z rodzinnego domu. Wszystko się ułożyło. Pracowałam na to, ale sama z wieloma rzeczami nie dałabym rady. Nie jesteś sama. Każdy ma w życiu dołki. Popłacz sobie, upij się i wyj w poduszkę. I nie rób nic więcej.
    • kropkacom Re: smutno mi 21.12.16, 21:46
      Wszystkiego najlepszego wobec tego.

PS. Przyjaciółka kiepska chyba skoro zapomniała.
    • takisobieludz Re: smutno mi 21.12.16, 21:55
      Odpowiem zbiorczo

Przede wszystkim bardzo, bardzo wszystkim dziękuj za życzenia....

Co do rozwodu to myślałam, ze mam to przepracowane. Chyba jednak nie mam i widzę to jako porażkę. Mam 32 lata i mam wrażenie, ze przegralam życie. Najśmieszniejsze jest to, ze sama widzę jak idiotycznie to brzmi, ale w zaden sposób nie zmienia to moich emocji.

Co do siostry- juz o niej tu pisałam. Ogólnie rak szyjki macicy, 10/9/7cm, nacieka na nerkę, moczowod, tylna ścianę odbytnicy, generalnie bydle nieoperacyjne, do tego jest jeszcze jakis niezdiagnozowany guz na plucu. Zle to wygląda. Jest po pierwszej chemii, które nie zniosła dobrze. Nie wiadomo, czy podadzą kolejna....

Co do przyjaciólki. Ogólnie to jest typ pamietajacy o wszystkich. Zawsze szykuje prezenty wyszukane, wymarzone dla wszystkich bliskich, rodziny i przyjaciół, pięknie zapakowane. O mnie zapomniala drugi rok z rzędu. Rok temu sobie w ogole tego nie uswiadomila, w tym roku jest mi naprawde cholernie przykro... Gadalysmy dzis przez telefon kilka razy. I nic...

Co do choinki- jest okropna jak do mnie. Ale taka zostanie bo syn jest nia zachwycony smile

FB mam, ale usunęłam datę urodzin bo mnie zawsze wkurzaly życzenia od osób, które normalnie by nie pamietaly. No ale 3 osób sie nie spodziewałam.... Zabolalo.... Tak idiotycznie zabolalo.....
      • iziula1 Re: smutno mi 21.12.16, 22:01
        Przy takim natłoku złych wydarzeń każdy drobiazg boli. Nie ma w tym nic dziwnego. Przejrzyj ten ból,rozczarowanie. Nawet jeśli rozum mówi że to co czujesz jest idiotyczne to co z tego?! To twoje uczucia,w trudnym czasie. Jak przyniesie ci to ulgę to płacz.

Ja w najgorszym momencie,gdy emocje aż dusiły i bolało mnie wszystko założyłam strój do biegania i pobiegłam.Wypłakałam się, wykrzyczałam, zmeczyłam i choć przez chwilę było mi lżej.

Współczuję ci,ale jutro też wstaje dzień.
      • nathasha Re: smutno mi 21.12.16, 22:11
        takisobieludziu ktory w ogole nie jestes taki sobie. powiem ci takie troche oczywiste oczywistosci ale czasem warto je sobie przypomniec i powtarzac. Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. To w zwiazku z rozwodem. Pomysl ile kobiet siedzi w takiej patowej sytuacji nigdy nie mogac sie uwolnic i potem zaluja, przez wiele wiele lat, ze nie zdecydowaly sie na rozwod. Ty to masz juz za soba, reszta sie przepracuje, zaloba po jakims wyobrazonym naszym zyciu jest normalna.
        Siostre po prostu wspieraj. Nie mysl o tym czy uda sie wyleczyc, jak sie bedzie leczyc, wspieraj ja, pomysl ze Twoje dolujace mysli na pewno ona jakos odbiera wiec jesli mozesz to je wyprzyj. a przyjaciolka - jesli nie pamietala to jej strata. tez mam taka, ja pamietam o jej urodzinach, urodzinach jej corki, ona o moich wcale, ale kocham ja wiec jej wybaczam, kiedys sobie przypomni smile
        choinka skoro syn zachwycony - to w sumie wazne. jak mozesz to zmien cos niewielkiego co moze miec dla Ciebie znaczenie - wrzuc na czubek jednorozca, albo daj jakas ozdobe ktora sama w sobie po prostu bedzie ci sie podobala.
        a co do trzech osob - toz to cale trzy osoby, czy sadzisz ze ludzie ktorzy nie komunikuja swoich urodzin na prawo i lewo maja wiele wiecej? u mnie pamieta mama, tata - bo mama mu przekaze sluchawek, brat - bo mama mu przypomni i babcia - bo to babcia, i moj facet - ale tylk odlatego ze mu o tym nadaje kilka dni wczesniej. Bedzie dobrze, mała. Moze nie dzis, jutro, czy pojutrze, ale bedzie dobrze.
      • aankaa Re: smutno mi 21.12.16, 22:20
        przewrotnie odpowiem (życząc urodzinowo NAJlepszego) - pochlip w kamizelkę siostry jak Ci źle na świecie. Będzie miała motywację do dalszej walki o zdrowie (na zasadzie: no, ja, q..., siostrę zostawię ??")
      • capa_negra Re: smutno mi 21.12.16, 23:09
        Masz DOPIERO 32 i życie przed Tobą. Możesz sobie je jeszcze 3 x ułożyć wink z fajnym facetem.
        Siostrę wspieraj, tego potrzebuje najbardziej. Wsparcia i pielęgnacji.
        Ciesz się z choinki razem z synem, ciesz się jego szczęściem.
        Wszystkiego najlepszego !!! urodzinowo i świątecznie.
    • rosapulchra-0 Re: smutno mi 21.12.16, 22:04
      Odbijasz się od dna, więc wszystkiego najlepszego! I twojej siostrze też - są ludzie, którzy nie rokują, a jednak wychodzą z ciężkich chorób. Życzę wam wszystkiego najlepszego.
      • wioskowy_glupek Re: smutno mi 22.12.16, 00:43
        Już po czasie ale nieważne wink Najlepszego i oby się wszystko poukładało !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka