moyyra 19.01.17, 17:38 Dziecko zapomniało wzoru do odblokowania telefonu Czy można coś z tym zrobić ? Operator Play - 2 tygodnie czekania, 60 zł Dystrybutor Samsunga - 120 zł są inne możliwości, opcje ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 17:43 Jak mi córka nie podala wzoru a potrzebowalam jej telefon to pinem odblokowalam. Nie masz takiej opcji? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 17:54 u mojej córki tak się nie dało. Na szczęście sobie przypomniała. Huawei. Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 17:56 skoro u operatora nie dało się, to chyba PIN nic nie pomogl Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 18:04 A co operator ma do tego? Blokada ekranu jest na aparacie telefonicznym a nie u operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 18:12 wzoru dotykowego zapomniał, nie mogl odblokować Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 17:48 A zakładało sobie konto Google? Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 17:55 Tak, zakładało konto w Google Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 18:16 Jeszcze powinnam dodać - czy pamięta hasło do konta Google Jeśli pamięta to trzeba wejść w ten adres: google.com/android/devicemanager zalogować się swoim hasłem do konta Google Kliknąć w zakładkę zablokuj czy tam blokada Ustawić nowe hasło do zablokowanego telefonu Ewentualnie można próbować odgadnąć ten wzór aż pokaże się opcja "nie pamiętam wzoru" i tam masz albo opcję podania pinu albo zalogowania się na swoje konto Google. Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 18:52 login przypomniał sobie hasla nie pamięta proba odzyskania hasła wiąże się z wysłaniem kodu weryfikacyjnego na telefon, który jest zablokowany i nie odbiera nic Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 19:08 Ojp... karte se przełóż Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 20.01.17, 21:57 nic nie pomoglo, login jest, hasło odzyskane a z tego linka jakaś mapa i cos w deseń, że lokalizacja niedostepna, choć telefon leży obok dzwonienie nic nie daje, telefon nie reaguje Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 20.01.17, 22:06 A po lewej stronie jest coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 20.01.17, 22:26 Kliknij na Zablokuj i wpisz nowe hasło. Potem tym hasłem odblokuj telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 07:59 nic nie ma, zadnego okienka do wpisania nowego hasła, przypuszczam, że przez poprzez przywrócenie telefonu do fabrycznego stanu nie ma takiej możliwości, a może się mylę ? Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 11:39 Czyli przywrocilaś telefon do stanu fabrycznego? A co się dzieje jak go włączasz? Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 12:08 w salonie Playa to zrobili, pokazuje się powitalna strona łączenie się z Wi-Fi potem komunikat, że urządzenie zostało zresetowane. Aby kontynuować zaloguj się na konto google, które było wcześniej synchronizowane na tym urządzeniu proby wpisania loginu, hasła odzyskanego na laptopie nie wchodzi mi w telefon, każe od nowa robić to samo smsa z kodem weryfikacyjnym nie odbiorę, przeloze kartę mam kod, spisze go przeloze karte do tego zablokowanego telefonu to musze od nowa wysylac i nowy kod do odebrania ć Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 12:57 A spróbuj się zalogować bez karty sim w telefonie Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 20.01.17, 22:24 "Wysłano żądanie włączenia blokowania i wymazywania przez administratora." taki komunikat się wyświetla Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 18:02 Wpisz w google "zapomniane haslo blokady android" w tech online masz kilka sposobow na obejscie blokady. Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 18:11 Niestety loginu nie pamięta dokładnie, a wszelkie dane zostały skasowane u operatora Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 19:07 Mam huawei jak nie odcisj to pin. Wyłączasz z boku iponiwniewłączasz i wklepujesz pin miast wzoru. Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 20.01.17, 22:25 nic nie dało, blokada telefonu na godzinę np Odpowiedz Link Zgłoś
3fanta Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 17:39 1.Wyłączyć tel 2Naciskać przycisk home w górę,przycisk power i przycisk vol jednocześnie. 3.Jak zawibruje to czekać aż się włączy. 4.Po włączeniu najechać przyciskiem volume na napis factory reset i zatwierdzić 5Jeżeli ta operacja nie pomoże to niestety wymiana androida Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 17:51 Ona już zrobiła factory reset tylko telefon się nie chce na konto Google zalogować Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 17:55 Moyyra a spróbuj jeszcze tak: Kietna Qu'Tak / Jacek Stromecki Najlepszy Współtwórca500 najlepszych odpowiedzi Witaj. Dla pewności zaloguj się przez stronę www Gmaila do konta Google, kliknij w swoją fotkę, następnie link Konto i sprawdź czy masz włączony dostęp dla mniej bezpiecznych aplikacji. Jeżeli masz włączony, to powinno śmignąć. Jeżeli nie widzisz tej opcji, to znaczy, że masz na koncie weryfikację dwuetapową, a zatem logując się na telefonie powinnaś podać nie hasło główne do konta Google, a jednorazowe hasło aplikacji wygenerowane w ustawieniach aplikacji (też na wspomnianej stronie Konta). Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 23:39 pulower- metodą prób i błedów udało się przebić się przez te blokady. Dwie minuty temu. Mina mojego synka bezcenna, szczęście i radość na całego. Serdecznie Ci dziękuję za pomoc i cierpliwość dla kompletnego laika w tym temacie. Gdyby nie Ty nie poradziłabym z tym. Jeśli jesteś z Rzeszowa zapraszam na dobrą kawę Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 22.01.17, 00:11 Nie ma za co, Moyyra Dzięki tobie uświadomiłam sobie że też nie pamiętam hasła do konta googla niestety do Rzeszowa mam spory kawałek A z ciekawości, jak Ci się w końcu udało odblokować drania? Faktycznie chodziło o wygenerowanie jednorazowego hasła? W zeszłym roku też mi się udało zablokować sobie telefon błędnym wzorem (a hasła do konta też wtedy zapomniałam oczywiście) ale wystarczyło przywrócenie do ustawień fabrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 22.01.17, 21:46 poprzez laptop zmieniłam ustawienia w Google w Koncie i te bezpieczne aplikacje wyłączyłam. z tej strony gdzie mapka wysłałam polecenie jeszcze raz na telefonie zalogowałam się poprzez Google nie pamiętam czy po raz kolejny musiałam wpisac hasło z smsa- parę razy wcześniej to robiłam- bez efektu i ku mojemu zdziwieniu poszło dalej odzyskiwanie danych, konfiguracje nowe hasło do wpisania jeszcze raz wielkie dzięki )) Odpowiedz Link Zgłoś