Dodaj do ulubionych

Zapomniane hasło w smartfonie

19.01.17, 17:38
Dziecko zapomniało wzoru do odblokowania telefonu

Czy można coś z tym zrobić ?

Operator Play - 2 tygodnie czekania, 60 zł
Dystrybutor Samsunga - 120 zł

są inne możliwości, opcje ?
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 17:43
      Jak mi córka nie podala wzoru a potrzebowalam jej telefon to pinem odblokowalam. Nie masz takiej opcji?
      • alpepe Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 17:54
        u mojej córki tak się nie dało. Na szczęście sobie przypomniała. Huawei.
      • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 17:56
        skoro u operatora nie dało się, to chyba PIN nic nie pomogl
        • aurinko Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 18:04
          A co operator ma do tego? Blokada ekranu jest na aparacie telefonicznym a nie u operatora.
          • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 18:12
            wzoru dotykowego zapomniał, nie mogl odblokować
    • pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 17:48
      A zakładało sobie konto Google?
      • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 17:55
        Tak, zakładało konto w Google
        • pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 18:16
          Jeszcze powinnam dodać - czy pamięta hasło do konta Google big_grin
          Jeśli pamięta to trzeba wejść w ten adres:
          google.com/android/devicemanager
          zalogować się swoim hasłem do konta Google
          Kliknąć w zakładkę zablokuj czy tam blokada
          Ustawić nowe hasło do zablokowanego telefonu

Ewentualnie można próbować odgadnąć ten wzór aż pokaże się opcja "nie pamiętam wzoru" i tam masz albo opcję podania pinu albo zalogowania się na swoje konto Google.
          • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 18:52
            login przypomniał sobie
            hasla nie pamięta

proba odzyskania hasła wiąże się
            z wysłaniem kodu weryfikacyjnego
            na telefon, który jest zablokowany
            i nie odbiera nic
            • mynia_pynia Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 19:08
              Ojp... karte se przełóż
              • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 20.01.17, 21:57
                nic nie pomoglo, login jest, hasło odzyskane a
                z tego linka jakaś mapa i cos w deseń, że lokalizacja niedostepna, choć telefon leży obok
                dzwonienie nic nie daje, telefon nie reaguje
                • pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 20.01.17, 22:06
                  A po lewej stronie jest coś takiego?
                  http://i.imgur.com/PmmaRUP.jpg
                  • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 20.01.17, 22:21
                    tak, dokładnie to jest
                    • pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 20.01.17, 22:26
                      Kliknij na Zablokuj i wpisz nowe hasło. Potem tym hasłem odblokuj telefon.
                      • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 07:59
                        nic nie ma, zadnego okienka do wpisania nowego hasła, przypuszczam, że przez poprzez przywrócenie telefonu do fabrycznego stanu nie ma takiej możliwości,

a może się mylę ?
                        • pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 11:39
                          Czyli przywrocilaś telefon do stanu fabrycznego? A co się dzieje jak go włączasz?
                          • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 12:08
                            w salonie Playa to zrobili, pokazuje się powitalna strona
                            łączenie się z Wi-Fi
                            potem komunikat, że urządzenie zostało zresetowane. Aby kontynuować zaloguj się na konto google, które było wcześniej synchronizowane na tym urządzeniu

proby wpisania loginu, hasła odzyskanego na laptopie nie wchodzi mi w telefon, każe od nowa robić to samo
                            smsa z kodem weryfikacyjnym nie odbiorę, przeloze kartę mam kod, spisze go
                            przeloze karte do tego zablokowanego telefonu to musze od nowa wysylac i nowy kod do odebrania
                            ć
                            • pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 12:57
                              A spróbuj się zalogować bez karty sim w telefonie
                  • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 20.01.17, 22:24
                    "Wysłano żądanie włączenia blokowania i wymazywania przez administratora."

taki komunikat się wyświetla
    • stillgrey Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 18:02
      Wpisz w google "zapomniane haslo blokady android" w tech online masz kilka sposobow na obejscie blokady.
      • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 18:11
        Niestety loginu nie pamięta dokładnie, a wszelkie dane zostały skasowane u operatora sad
    • mynia_pynia Re: Zapomniane hasło w smartfonie 19.01.17, 19:07
      Mam huawei jak nie odcisj to pin. Wyłączasz z boku iponiwniewłączasz i wklepujesz pin miast wzoru.
      • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 20.01.17, 22:25
        nic nie dało, blokada telefonu na godzinę np
        • 3fanta Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 17:39
          1.Wyłączyć tel
          2Naciskać przycisk home w górę,przycisk power i przycisk vol jednocześnie.
          3.Jak zawibruje to czekać aż się włączy.
          4.Po włączeniu najechać przyciskiem volume na napis factory reset i zatwierdzić
          5Jeżeli ta operacja nie pomoże to niestety wymiana androida
          • pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 17:51
            Ona już zrobiła factory reset tylko telefon się nie chce na konto Google zalogować
    • pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 17:55
      Moyyra a spróbuj jeszcze tak:

Kietna Qu'Tak / Jacek Stromecki Najlepszy Współtwórca500 najlepszych odpowiedzi
      Witaj. Dla pewności zaloguj się przez stronę www Gmaila do konta Google, kliknij w swoją fotkę, następnie link Konto i sprawdź czy masz włączony dostęp dla mniej bezpiecznych aplikacji. Jeżeli masz włączony, to powinno śmignąć. Jeżeli nie widzisz tej opcji, to znaczy, że masz na koncie weryfikację dwuetapową, a zatem logując się na telefonie powinnaś podać nie hasło główne do konta Google, a jednorazowe hasło aplikacji wygenerowane w ustawieniach aplikacji (też na wspomnianej stronie Konta).
      • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 21.01.17, 23:39
        pulower- metodą prób i błedów udało się przebić się przez te blokady. Dwie minuty temu.
        Mina mojego synka bezcenna, szczęście i radość na całego.

Serdecznie Ci dziękuję za pomoc i cierpliwość dla kompletnego laika w tym temacie.
        Gdyby nie Ty nie poradziłabym z tym.

Jeśli jesteś z Rzeszowa zapraszam na dobrą kawę smile
        • pulower8 Re: Zapomniane hasło w smartfonie 22.01.17, 00:11
          Nie ma za co, Moyyra smile Dzięki tobie uświadomiłam sobie że też nie pamiętam hasła do konta googlasmile niestety do Rzeszowa mam spory kawałek
          A z ciekawości, jak Ci się w końcu udało odblokować drania? Faktycznie chodziło o wygenerowanie jednorazowego hasła?
          W zeszłym roku też mi się udało zablokować sobie telefon błędnym wzorem (a hasła do konta też wtedy zapomniałam oczywiście) ale wystarczyło przywrócenie do ustawień fabrycznych.
          • moyyra Re: Zapomniane hasło w smartfonie 22.01.17, 21:46
            poprzez laptop zmieniłam ustawienia w Google w Koncie i te bezpieczne aplikacje wyłączyłam.
            z tej strony gdzie mapka wysłałam polecenie
            jeszcze raz na telefonie zalogowałam się poprzez Google
            nie pamiętam czy po raz kolejny musiałam wpisac hasło z smsa- parę razy wcześniej to robiłam- bez efektu

i ku mojemu zdziwieniu poszło dalej
            odzyskiwanie danych, konfiguracje
            nowe hasło do wpisania

jeszcze raz wielkie dzięki smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka