Dodaj do ulubionych

Zła energia

26.01.17, 09:34
Wierzycie w coś takiego?
Np znajoma ostrzega, że lepiej nie utrzymywać zażyłych kontaktów ze znajomymi, które mają bardzo niepoukładane życie (zdrady, romanse, oszukiwanie w małżeństwie, ciągle jakiś chaos życiowy) bo one epatują złą, toksyczną energią, którą zarażają jeśli się do nich zbliżyć i na nie otworzyć.
I to jest szkodliwe dla samego siebie mieć blisko takich znajomych, przyciąga to złą energię do własnego życia.

Macie takie doświadczenia?

Obserwuj wątek
    • shell.erka Re: Zła energia 26.01.17, 09:48
      Chyba coś w tym jest, bo zauważyłam, że po kontakcie z taką osobą czuję się rozdrazniona i jakoś osłabiona.
      • niu13 Re: Zła energia 26.01.17, 10:30
        Ja mam na to jeden przykład, ale za to bardzo mocny: parę lat temu z racji obowiązku zawodowego zostałam wysłana do klasztoru klauzurowego na wywiad dotyczący spraw gospodarczo- logistycznych. Wymagało to przejścia przez 2 furty (klasztor w postaci niemal niezmienionej od XVIw., jeden z najsłynniejszych takich ośrodków w PL), zaanonsowania się przez okienko ze szczelną kratą, złożenia oficjalnych podań i pozwoleń, a następnie spotkania odbywały się też przez kratę, chociaż już mogliśmy patrzeć sobie w twarze. W badaniach towarzyszył mi kolega. Siostry na spotkania z nami przychodziły w ilości ok 5, patrząc na nas jak na gości z kosmosu i wypytując: jaka dziś pogoda na Starówce, czy dużo samochodów na ulicach, itp., dosłownie WYSYSAŁY Z NAS ŻYCIE. Po wyjściu od nich musieliśmy parę godzin dochodzić do siebie, zazwyczaj szliśmy po proszki od bólu głowy i na kawę, bo dosłownie padaliśmy z nóg. Od tamtej pory wierzę w wampiryzm energetyczny.
    • naomi19 Re: Zła energia 26.01.17, 10:59
      Tak, oczywiście.
    • sanrio Re: Zła energia 26.01.17, 11:27
      no nie wiem - mam przyjaciółkę, która ma wybitnie słabe życie osobiste i niczym mnie nie zaraża, a dużo i często o tym jej życiu debatujemy więc jestem bardzo otwarta.
      Aczkolwiek spotkałam kiedyś człowieka, z którym obcowanie było dla mnie tak nieprzyjemne, że do tej pory jak widuję go przelotem mam dreszcze. Nic mi nie robił, był po prostu z całkiem innej planety i czułam się przy nim bardzo źle.
    • ola_dom Re: Zła energia 26.01.17, 13:18
      olikol napisała:

> zarażają jeśli się do nich zbliżyć i na nie otworzyć.
      > Macie takie doświadczenia?

To uważam za dość głupie i jakby to powiedzieć... proste myślenie, bo nie mam wątpliwości, że są ludzie emanujący złą energią, ale niekoniecznie to są ci z niepoukładanym życiem, które widać na pierwszy rzut oka smile

Miałam koleżankę, swego czasu bardzo bliską - na każdym spotkaniu bardzo szybko zaczynałam ziewać i najchętniej poszłabym spać. Najpierw myślałam, że to wina miejsca - zawsze odwiedzałam ją u niej - ale to się powtarzało także w innych miejscach, kiedy byłyśmy sam na sam.

Mój tato sam mówi, że ludzie w jego obecności często ziewają - i że chyba nie dlatego, że jest taki nudny (nie jest), tylko że chyba jest wampirem sad

No i przede wszystkim nie za bardzo wierzę w "zarażanie", ile właśnie wysysanie energii.
    • iziula1 Re: Zła energia 26.01.17, 13:29

Nie wierze w złą energię.
      Natomiast wiem,że smutek lub radość potrafi być zaraźliwa.
      Uwielbiam przebywać w towarzystwie osoby radosnej i roześmianej , jakoś wtedy mam wrażenie że ta cało jej radość i optymizm dotyka także mnie.
    • mallard Re: Zła energia 26.01.17, 13:35
      olikol napisała:

> bo one epatują złą, toksyczną energią

Emanują
      • ola_dom Re: Zła energia 26.01.17, 13:47
        mallard napisał:

> > bo one epatują złą, toksyczną energią
        >
        > Emanują

O, widać nikt Cię nigdy złą nie epatował!
      • olikol Re: Zła energia 26.01.17, 14:21
        Nie nie, właśnie o epatowanie chodzi.
    • mozambique Re: Zła energia 26.01.17, 13:41
      moja był szefowa ( piekielnica i choleryczka wysokiej klasy ) wysysała z czlowieka nie tylko energię i siły ale i chęc do życia

co jak co - ale przysypiać przy niej nie dawało się,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka