Dodaj do ulubionych

Poleccie restauracje W-wa

02.02.17, 16:12
Idziemy z przyjaciolmi na obiad, a zawsze poszukujemy nowych miejsc- ostatnio zabraklo nam pomyslow. Slyszeliscie moze o restauracji spelniajacej nastepujace warunki:
-> smaczna kuchnia
-> luzna atmosfera
-> najlepiej jakikolwiek kacik dla malych dzieci (nie jest obowiazkowy, ale byloby milo)
-> nie pizza, nie azjatyckie (znudzilo sie). Moze byc kuchnia polska, balkanska, turecka, amerykanska, hiszpanska, rosyjska- cokolwiek, byle smacznie.
-> budzet licze tak ok. 60 zl za osobe. Jak wyjdzie troche wiecej to tez ok.
-> mozliwosc rezerwacji na nastepna sobote (odpadaja te, ktore trzeba rezerwowac z miesiecznym wyprzedzeniem)

Pomysly?
Obserwuj wątek
    • fragile_f Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 16:21
      A jaka kuchnia? Bo mogę polecić fantastyczne tajskie albo ramen, ale nie wiem czy Ci podpasuje. No i jaka dzielnica, bo co z tego, że znam świetną knajpkę na Kabatach, jeśli mieszkacie na Targówku?
      • lieu Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 17:23
        Oj chyba musisz przeczytać raz jeszcze, bo jest jaka kuchnia😊
        • paniusia.aniusia Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 17:25
          Berek na Jasnej.
          • dyzurny_troll_forum Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 17:30
            paniusia.aniusia napisała:

> Berek na Jasnej.

Bufet na Domaniewskiej.

Kurde cztery odpowiedzi i żadna nawet trochę na temat. Kobiety ja rozumiem, że musicie wykorzystać te swoje 21000 słów dziennie, ale ogarnijcie się!
          • huexido Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 18:47
            Nie jestem z Warszawy, ale kiedyś pewna forumka polecała Berka Shippudei, nie wiem co z ulica ale idzie się kilka przecznic od dawnej Galerii Centrum, wiem, że po drodze jest KNF. Byłam, wypróbowałam, było pysznie, nie do przejedzenia za rozsądne pieniądze. Świetne grilowane mięso, 10 salaterek z dodatkami typu grilowana papryka, humus, jakaś kiszonka. No pyszne. Nie rezerwowaliśmy, miejsce było, ale to było w tygodniu.
            • thank_you Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 19:47
              To ja. ;-D Aż głupio mi było go znowu polecać, bo wyjdzie, że mi płacą. (w sumie powinni big_grin).
        • fragile_f Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 17:47
          Faktycznie sad

Na Francuskiej 50 są Ukraińskie Smaki, mają dobre jedzenie i fajne ciasta.
    • dyzurny_troll_forum Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 17:32
      beverly1985 napisała:

> Idziemy z przyjaciolmi na obiad, a zawsze poszukujemy nowych miejsc- ostatnio z
      > abraklo nam pomyslow. Slyszeliscie moze o restauracji spelniajacej nastepujace
      > warunki:
      > -> smaczna kuchnia
      > -> luzna atmosfera

Nowy (stosunkowo) wynalazek pod tytułem kuchnia czeska tam gdzie kończy się chmielna/rutkowskiego, obok kina Atlantic!

Nie byłem, ale mam wielką chęć spróbować, ponieważ gdyż słyszałem wiele dobrego!
      • beverly1985 Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 18:32
        To juz ze 2 lata istnieje. Nie pojde wiecej odkad siedzialam przy stoliku blisko okna, podszedl facet i... rzucil kamieniem w szybe. Huk, szok, szklo leci, na szczescie tylko zewnetrzna szyba sie zbila ale trauma pozostala.
      • morekac Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 18:35
        Jedzeniowo jest ok, ale nic poza tym.
        • morekac Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 18:36
          Ale piwo ok.
    • ichi51e Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 18:09
      Ja ram mam trzy miejsca do sprawdzenia - pana Bulwe Min's onigi i Cafe Zielony Niedzwiedz. Tyle ze zadne nie w temacie bo dwa pierwsze to bary a CZN jest chyba dosc nadete...
      • leokadia35 Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 18:39
        Samira na Powsińskiej, kiedyś przy bibliotece narodowej. Pyszna kuchnia arabska działająca od 1996r.
      • thank_you Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 20:06
        W CZN byłam. smile
        • ichi51e Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 17:47
          I tam jest bardzo ea? Z dzieckiem da rade? Sypia pietruszke do rosolu? (Kluczowe!)
    • annitka30 Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 19:09
      santorini na pradze - jedzenie dobre, drogo chyba nie było, bo nie pamiętam, dla dzieciaków kącik jest. rezewowaliśmy stolik z dnia na dzień.
    • magia Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 19:36
      Kotłownia na Bielanach. Bywam regularnie, klimaty loftowe. Bardzo polecam. Ostrożnie z winami, bo mają naprawdę dobre włoskie i szybko uderzają.
    • asiek_k Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 19:55
      Videlec przy Grojeckiej, w pobliżu Wlodarzewskiej.
      Mnie zachwycił, moje dzieci też . Bardzo fajna obsługa.
    • thank_you Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 20:05
      - grecka: El Greco, Grzybowska
      - bałkańska: Banja Luka, Szkolna
      - polska: Prodiż Warszawski
      - gruzińska: Rusiko w al.Ujazdowskich (doskonała!)
      - izraelska: polecany przeze mnie wielokrotnie Berek, Jasna

Powyżej wymienione knajpy sprzyjają spotkaniom w większym gronie. smile))

W stolicy otworzyło się teraz całe multum tapas barów. wink

Jeśli chodzi o izraelską kuchnię, to polecam też Mezze na Różanej (choć to raczej bar niż restauracja) - palce lizać. smile

A hinduską kuchnię lubisz?
      • beverly1985 Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 20:09
        Dzieki! Zobacze menu smile
        A byla ktoras w Innym Wymiarze?

Hinduska kuchnie lubie, ale sie przejadla ostatnio.
        • thank_you Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 20:22
          Byłam, bez zachwytu, taki lekki przerost formy nad treścią.
          • jadis76 Re: Poleccie restauracje W-wa 02.02.17, 21:42
            Polecam Kotłownie jak ktoś powyżej na Bielanach. Cudowne jedzenie, klimat, obsługa. I Boskà na Pradze. Tez klimat loftowy, pyszne jedzenie. Cenowo bez alkoholu sie pewnie zmieścicie
            • quilte Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 12:42
              Kotłownia na Bielanach?
              • lucky80 Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 12:51
                nie na bielanach, ino na żoliborzu.smile też polecam, kilkukrotnie robiłam tam urodziny w sporym gronie, i udawało się nie zbankrutować.
              • lalkaika Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 12:52
                podbijam bo jedziemy do warszawy ,a nic juz nie znam(emigracja) .Spisalam to co polecilyscie,ale my to bysmy chetnie najprostsza kuchnie polska ...tatarek,rosolek i jakis mielony z buraczkami albo inny schabowy w mlodej kapuscie./tych etnicznych to mamy po dziurki w nosie / .,Ah my z tych nie wybrednych jestesmy,az mi sie marza jakies flaczki ,albo pyzy posypane majerankiem.Wodeczka tez moze bycsmile
                • lalkaika Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 12:54
                  nie chce sie zblaznic,ale bulke z pieczrkami tez. Na starowce,chyba jeszcze istnieje ten murzynek czy kacik jak sie nazywalo ?
                • mdro Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 13:02
                  Jeśli szukasz takich bardziej "domowych" smaków, to dobry rosół, flaki i pierogi mają w Gospodzie Pod Kogutem na Nowym Mieście, tatara i dań mięsnych nie próbowałam.
                  • grazbed Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 13:50
                    Czerwony Wieprz albo Folkgospoda jeśli mają być swojskie klimaty.
                • martishia7 Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 13:04
                  To idźcie do Słoika, na tyłach domów centrum smile
                • quilte Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 13:14
                  Na tatarek i wódeczkę idź do "Lotosu" na Belwederskiej. Bułka z pieczarkami jest, tam gdzie była, choć nie ma jej w "menu" wywieszonym na zewnątrz smile
                • beverly1985 Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 13:48
                  Dobry tatar jadlam na Pradze na Zabkowskiej, gdziesz w okolicach Oparow Absurdu. Byly tez inne dania kuchni polskiej. Byc moze byla to kawiarnia Stara Praga.

Moze byc tez tradycyjnie Lotos.
                  • thank_you Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 16:06
                    Ile ja tatarów w Lotosie wciągnęłam, to nie pomnę. wink Skutek mieszkania "rzut beretem". wink
                  • thank_you Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 16:07
                    Jeśli chodzi o tatar, to wg mnie niepodzielnie rządzi "U Kucharzy". Nie dość, że możesz sobie wybrać kawałek mięsa, to siekają przy Tobie, dadzą dodatki takie jak chcesz, posiekają też wedle gustu. P-o-e-z-j-a.
                • volta2 Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 16:35
                  jak przylatywalam do warszawy steskniona za polskimi smakami to codziennie jezdzismy na pulawska do starego domku czy domu. no i do zapiecka, sieciowka ale nas nigdy nie zawodzi, bywamy regularnie na pierogach i barszczu czerownym. bez wzgledu na emigracje czy mieszkamy obok.

no i na bulke z pieczarkami obowiazkowo sie przyjezdzalo, jest jeszcze jak najbardziejsmile
      • niu13 Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 13:28
        Prodiż? Proszę... Rozczarowanie roku.
        • niu13 Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 13:30
          SHUK i MEZZE. Shuk na Grójeckiej, Mezze na Puławskiej. Shuk bardziej restauracja, na Puławskiej barek. Jest pysznie- świeżo i bardzo smacznie, oraz egzotycznie. Kuchnia bliskowschodnia: Izrael i Palestyna
        • thank_you Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 16:05
          Dlaczego rozczarowanie? A kiedy byłaś?
    • grazbed Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 13:46
      W ubiegłą sobotę wróciliśmy po latach do El - Popo (meksykańska). Blisko Teatru Wielkiego. Nadal trzyma poziom. Świetny wystrój, muzyka na żywo (nie w każdy weekend jak się dowiedzieliśmy). Niestety nie na spontan, bo stolik trzeba zarezerwować wcześniej. Wszystko było zajęte, Były też 2 kółka towarzyskie z małymi dziećmi.
    • nikki30 Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 16:43
      Der Elefant,
      Rusiko
      Na lato.
    • ichi51e Re: Poleccie restauracje W-wa 03.02.17, 17:48
      Blue cactus w weekendy tez mi sie przypomnialo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka