Dodaj do ulubionych

Paznokcie kolor - pomóżcie

16.02.17, 09:45
Na jakie kolory malujecie paznokcie - me pytanie kieruję, że tak zaznaczę, do pań 35+ i pracujących niekoniecznie w mięsnym, bo chodzi mi o brak obciachu i jakąś tam klasę? (tak, tutaj spodziewam się wywodu pt. Bez klasy to jest deprecjonowanie pracy przy krojeniu i sprzedaży schabu i poltuszy, ale biere na klate)
W kazdym razie moj "problem" polega na tym, ze ode co 1,5 tyg na hybryde i najpierw 15 minut ogladam probnik kolorow, a potem i tak wybieram french albo klasyczna czerwień.

Ostatnio wybralam na przekor sobie delikatny róż. I żyje. Ale mam straszne zahamowania przed eksperymentami. Boje się looku "dzidzia piernik" choc bardzo podoba mi sie manicure w stylu rozlanej benzyny. Róże i granaty to samo. Chcialabym, ale boje sie. Jaki kolor wybieracie? A moze eksperymentujecie?
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 09:53
      Swoją przygodę z hybrydami zaczęłam kilka tygodni temu. Jestem nie tylko 35, ale 45+ i najpierw miałam koralowe, potem niebieskie, a teraz coś między fuksją a fioletem.
      • fifiriffi Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 10:03
        moja mama ma 60lat i miała granatowe, czerwone, srebrne, lustrzane, z wzorkami lub bez... szare, frencze itp itd.

Ma więcj klasy niż ty, te panie z mięsnego też.
        • suchawloszkana3 Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 10:06
          Zapewne. Nie śmiem watpic...
    • edelstein Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 09:57
      Maluj na jaki chcesz,bo braku klasy stonowanym kolorem nie przykryjesz.W miesnym musi ci byc za drogi,bo wiedziala bys,ze obowiazuja krotkie z lackieren bezbarwnym, a najlepiej bez.
      • suchawloszkana3 Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 10:05
        W pobliskim PiP nie obowiazujewink kroluja brokat, zloto, cekiny...
      • issa-a Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 10:11
        >W miesnym musi ci byc za drogi,bo wiedziala bys,ze obowiazuja krotkie z lackieren bezbarwnym, a najlepiej bez.

u mnie w mięsnym, właściwie wszystkich znanych mi mięsnych, sprzedawczynie pracuja w rękawiczkach jednorazowych. Nawet nie wiem, jakie mają paznocie.
        Moze tobie jest za drogi?
        • edelstein Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 12:02
          Co jest mi za drogie?
          • issa-a Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 12:17
            "W miesnym musi ci byc za drogi,bo wiedziala bys,ze obowiazuja krotkie z lackieren bezbarwnym, a najlepiej bez."
            • edelstein Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 17.02.17, 17:39
              Chodzilo,ze w miesnym musi byc autorce za drogo
    • fifiriffi Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 10:01
      do pań 35+ i pracujących niekoniecznie w mięsnym, bo chodzi mi o brak obciachu i jakąś tam klasę?

i wszystko na temat uncertain
      • muchy_w_nosie Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 10:13
        wink
        • muchy_w_nosie Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 10:16
          Mam pomalowane na pudrowy róż. Jestem biurwą.
          • agniesia331 Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 11:13
            Korpo bank: szary,lustrzany szary,bez. Moim zsaniem nie czepiajac sie ciebie za post brak klasy w paznokciach to paznokcie za batdzo widoczne czyli szpony,jak savsredniej dlugosci,ty zadbana I w miare kladyczniw ubrana to zadne nie raza. Aha, podobaja mi sie tez zolte,fioletowe I w lato moze sprobuje. Ale ja w domu robiw bduzo I hybryda trzyma sie ok 3,5 tygodnia
    • anika772 Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 10:20
      Pracuję w szkole, wątpię czy to wystarczająco prestiżowe miejsce dla ciebie, więc co ja ci będę o swoich lakierach opowiadać
    • annajustyna Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 10:29
      Jak to pracy w miesnym, to najlepiej na krotko i przezroczysty lakier. A tak w ogole to grunt nie za dlugo i kolor, na jaki masz aktualnie ochote.
    • anagat1 Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 12:13
      Nie maluje paznokci do pracy. Bezbarwnym tez nie wolno nam. Myje rece na sterylnie w pracy , wiec paznokcie musza byc krotkie i niemalowane.
    • chocolate_cake Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 12:18
      Od czasu do czasu lubię granat i turkus, często czerwień, różne odcienie a także beż i jasny róż.
    • solejrolia Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 12:27
      Nie mam hybryd, maluję zwykłymi lakierami, raz na 4dni zmieniam, kolory:
      2 rożne fiolety (ciemny śliwkowy, wpadający w bordo oraz taki ostry fiolet- ten raczej do stóp uzywam, ale czasem u dłoni).
      bordo. brudny róż. bardzo często grafit i bardzo często granat.
      Koniec.
      Można powiedzieć , że nie eksperymentuję z kolorami, jak kupuję to prawie zawsze sztuka za sztukę. (kolory wynikają poniekąd z typu mojej urody, jestem typ jesienny, i w barwach jesiennych czuję się najkorzystniej. stąd fiolety i bordo).

a czerwień- sporadycznie maluję -raz na pół roku?
      • solejrolia Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 12:32
        acha, nie pracuję w miesnym,
        tylko część mojej pracy jest z klientem bo druga część mojej pracy to zwykła praca fizyczna, brudna i niewdzięczna.
        i za brak klasy w paznokciach uważam szpony, ups migdały w szpic, z kryształkami i różnymi maziajami, rzucające się w oczy, i dodające wulgarności, takie ślepe podążanie za "modą" paznokciową
    • iziula1 Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 12:59

Miałam już wszystkie kolory na paznokciach, no oprócz żółtego i różu.
      Na początku też byłam tradycjonalistka i ograniczałam się do stonowanej, ciemnej czerwieni a potem poszły pawie oczka, błekity, zielenie, fiolety, i inne.
      Ładny, żywy kolor rozjaśnia wygląd dłoni, poprawia humor, to super dodatek do stroju.
      Skoro i tak co 2 tygodnie zmieniasz kolor wypróbuj coś innego. Fajne uczucie przełamać schemat.
    • damakama Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 13:55
      Pracuję w szkole. Ja mam kilka ulubionych kolorów: ciemną czerwień, granat, beże, czekoladowy brąz, różne odcienie fioletu (np. dzisiaj mam a'la świeży trup smile - określenie syna), często tylko bezbarwny lub w kolorze nude, którego praktycznie nie widać - od czasu do czasu robię hybrydy, nigdy nie miałam żadnych zdobień, syrenek, naklejek - choćby nie wiem jak piękne były to nie dla mnie - konserwatywna w tym temacie jestem. Nie mam też długaśnych szponów. Lubię zadbane paznokcie i dłonie - mój mąż bardzo na to zwraca uwagę.
      Natomiast moje koleżanki z pracy - w większości - kolorystyka podobna do mojej, szaleje tylko nasza fizyczka i wierz mi - czasem ciężko powiedzieć jej, że ma fajnie zrobione paznokcie - bo to właśnie taki "bazarowy" styl - diamenciki, brokaciki, szpiczaste migdałki, maziajki, malunki, fluorescencyjne kolory - no wszystko! Ale zachwyt wśród licealistek jest!
    • quelquechose Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 14:38
      Teraz mam ciemny róz (taki w stylu wizzaira wink. Wczoraj miałam brąz. Przedtem czerwień. Wcześniej taką pastelową zieleń w stylu vintige, granat z błyszczącymi drobinkami, kolor cielisty, srebro, koral i bóg wie, co jeszcze. Uwielbiam urozmaicenie, a paznokcie do idealne terytorium do zabawy smile Nie odpowiada, to sie zmyje i po sprawie!
    • ta_karola Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 16.02.17, 14:41
      O matko a ile masz lat,że boisz się zdecydowanych kolorów. Bez przesady,maluj tym, które Tobie wpadnie w oko. Jak założysz ładny elegancki dopasowany do koloru strój, to nie będzie żadnego obciachu. Moja mama lubi mocne kolory i nie waha się nimi malować ja czasami mocnymi i czasami delikatnymi.
      • zona_mi ta_karola 17.02.17, 18:55
        Proszę o zmniejszenie sygnaturki:
        forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html
    • ms.piggy Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 17.02.17, 19:10
      najistotniejszy to kształt dłoni, palców i paznokci.
      Tłuściutkie serdelkowate palce, jak również w drugą stronę - kościste z grubymi stawami niestety nigdy nie bedą wyglądać pięknie.

• fil.lo Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 17.02.17, 19:17
      Najlepiej dobrać kolor do odcienia skóry (chłodne/ciepłe odcienie). A potem to już z górki - wybierz to, co lubisz i co wg Ciebie pasuje do Twojego stylu i ubrań. Ja już miewałam zielone, srebrne, różowe, fioletowe... i wszystkie na jakie miałam ochotę. A teraz pomalowane paznokcie dłoni zupełnie przestały mi się podobać i lubię je tylko saute.
    • 1lotta Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 18.02.17, 00:00
      Paznokcie hybrydowe to świetna sprawa, idealna dla kobiety pracującej ;P fany jest Semilac Juicy Peach. Krycie koloru, transparentne. Na żywo jest bardzo subtelny, warto, ja będziesz mieć okazję sprawdzić.
    • tereska.z.bombaju Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 18.02.17, 08:40
      Jestem 40+, pracuję w urzędzie, hybrydę mam w różnych kolorach, zawsze mieszam 2-3 odcienie i faktury, choć nie lubię i nie noszę wzorków.
      Teraz będę robić w poniedziałek, planuję niebieskie odcienie pomieszane z czymś, jeszcze nie wiem czym
    • bei Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 18.02.17, 09:07
      U mnie odrost widac juz na trzeci dzien ( ech, zeby one tak w jakosc rosly a nie tylko dlugosc), chybryda sama spada po tygodniusmile
      Maluje bardzo jasnymi odcieniami albo bezbarwnym lakierem. Jesli chodzi o klase w dloniach, to bardziej chodzi o zadbanie i dlugosc ( nie moze byc przesadna, najlepiej 3-4 mm)
    • rosapulchra-0 Re: Paznokcie kolor - pomóżcie 18.02.17, 09:20
      Osoby pracujące w spozywce nie mogą mieć pomalowanych paznokci. Nawet bezbarwnym lakierem. Istnieje ryzyko, odpryśnięty lakier dostanie się do jedzenia. Tak samo jak nie wolno nosić biżuterii i zbyt mocno się perfumować. Na głowie powinien być czepek, a dłoniach jednorazowe rękawiczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka