• milamala Re: Seriale 22.02.17, 01:12
      z polskich: Ranczo
      z cudzoziemskich: dr House, Chirurdzy, Mentalista, Kosci, Zabojcze umysly, Gotowe na wszystko, Sex and the city, Z pamietnika poloznej
    • mysiulek08 Re: Seriale 22.02.17, 06:45
      Good Wife - absolutne mistrzowstwo smile
      Grimm/Supernaturals/Fringe/Medium/Warehouse 13/Eureka
      Lie to me/Leverage/Longmire/
      Master of sex
      White Collar/Suits
      Prison Break/The Wire
      Downton Abbey/Bleak House
      Veep
      The X Files z 2016 ale tylko dla Gillian Anderson smile
      Grey's Anatomy

i wiele juz podanych
      Natomiast nie moglam przebrnac przez pierwszy odcinek Series of Unfortunate Events, nie moja bajka
      Czekam z niecierpliwoscia na American Gods i Anie z Zielonego Wzgorza tongue_out
      • agata_abbott Re: Seriale 22.02.17, 09:16
        Z większością powyższych sie zgadzam. Ale Ania? Dla mnie Ania to tylko z Megan Follows, nie wiem, czy będę w stanie przyzwyczaić sie do nowejsmile
        • troompka Re: Seriale 22.02.17, 10:00
          aż dziw ze nikt nie zaproponowal Narcos (z Netflixa) - wlasnie jestem swiezo po nieprzespanej nocy i juz wiem, ze drugi sezon musze sobie dawkowac, bo za szybko skoncze ogladac.
          www.filmweb.pl/serial/Narcos-2015-680486
          Niesamowite, ze takie rzeczy mogly miec miejsce, a ze serial na faktach, to tym bardziej przerazajacy.

• mysiulek08 Re: Seriale 22.02.17, 18:30
          Lykam kazda wersje filmowa o Ani smile
          • agata_abbott Re: Seriale 05.03.17, 20:12
            To ja jeszcze w temacie Ani - jak byłam mała, to moja mama skołowała skądś zestaw kaset ze słuchowiskiem z Anią. Pamiętam, że Mateuszowi głos użyczał Franciszek Pieczka - i jak słyszę gdzieś jego głos, to sobie myślę "Mateusz"smile W zasadzie nie pamiętam innych głosów z tego słuchowiska. A najsmutniejszym momentem była śmierć Mateusza - pamiętam, że ten fragment znajdował się zaraz na początku strony "B" jednej z kaset...smile
      • magic.marker Re: Seriale 22.02.17, 17:38
        >>Good Wife - absolutne mistrzowstwo
        A idź Ty w cholerę. Postanowiłam dokończyć bo porzuciłam gdzieś w okolicach początku trzeciego sezonu. Dokończyłam tzw. longiem. Pozbierać się nie mogłam uncertain Kobita skończyła jako - a bo ja wiem - ktoś od kogo by trzymała się z daleka na początku. I jestem pewna, że będzie kandydować uncertain
        Poza tym nabrałam przekonania obejrzawszy ostatni odcinek czwartego sezonu, że nic dobrego z tego nie wyjdzie.
        A potem znalazłam jakiś wywiad z Kingami, którzy powiedzieli, że od zawsze plan był taki, że serial ma się zacząć i skończyć podobnie. Więc jak nie to co wywinęła, to wywinęłaby coś innego smile
        • agata_abbott Re: Seriale 22.02.17, 18:22
          Późniejsze serie są moim zdaniem dużo lepsze.
        • mysiulek08 Re: Seriale 22.02.17, 18:29
          E, tam, dobry serial, swietnie zrobiony smile

A idz Ty w cholere z Kronika niefortunnych... ledwo dotrwalam do konca pierwszego odcinka, nie znosze takiej formuly, hmmm, teatralnej w serialach czy filmach (do szalu mnie doprawadzila ostatnia wersja Anny Kareniny). Teatr to teatr, film to film. Chyba, ze za glupia jestem tongue_out
          • magic.marker Re: Seriale 06.03.17, 12:58
            Ale to jest dobry serial. Bardzo dobry.
            Tylko przemiana bohaterki w to, czym między oczy dostała na początku mną wstrząsneła ostro. Zrobiony świetnie, tak. Tylko kurde zawartość telepie. Mną. Osobiście. Jeszcze się nie otrząsnęłam hehe
            No przykro mi, że "Seria Niefortunnych" Cię nie wciagnęła sad Ja lubię taką zabawę konwencją.
    • mari.sol Re: Seriale 22.02.17, 17:16
      Gra o tron
      Fargo
      Homeland
      Six Feet Under - nigdy nie ryczałam tak bardzo jak na jego ostatnim odcinku
      Narcos
      Damages - gra Glenn Close
      Młody papież
      American Crime Story: Sprawa O.J. Simpsona
      Nocny recepcjonista
      Newsroom
      True detective - pierwszy sezon, drugi można sobie odpuścić
      Top of the Lake
      The Good Wife - boski!

Skandynawskie: Forbrydelsen (i jego amerykańska wersja: The Killing, oba świetne), Most nad Sundem (Amerykanie zrobili: Na granicy, Brytyjczycy: The Tunnel, ale nie umywają się do pierwowzoru), Mammon (i jego polski odpowiednik z Marcinem Dorocińskim: Pakt), Borgen

Brytyjskie: Sherlock, Luther, Broadchurch, Wallander, The Fall (koniecznie!), Downton Abbey

• magic.marker Re: Seriale 22.02.17, 17:56
        >> Newsroom
        To są nas dwie smile
        Ja łykam wszystko co Sorkin napisze.
        • agata_abbott Re: Seriale 22.02.17, 18:21
          Tez lubię Newsroomsmile świetny serial.
        • mysiulek08 Re: Seriale 22.02.17, 18:27
          i nasza trojka smile
      • mysiulek08 Re: Seriale 22.02.17, 18:26
        O, wlasnie, Damages i Fargo i True Detective, ale te sa juz wymienione
      • agni71 Re: Seriale 08.03.17, 10:03
        A ja tego brytyjskiego Wallandera nie mogę. Niby Brannagh dobry aktor, ogólnie film niby OK, a ja mam przed oczami tylko Kristera Henrokssona.
    • green_agula Re: Seriale 22.02.17, 17:49
      "Young Pope"- właśnie skończyła, ma podobną narracje jak House of cards więc powinien Ci podpasować. Świetna rola Jude Law.
    • na_pustyni Re: Seriale 22.02.17, 18:22
      Homeland
      Black mirror
      This is us
      Top of the lake
      the Fall
      Bosch
      Broadchurch
      Detektyw
      The Killing
      Taboo
      I nie było już nikogo
      Stranger things
      Pakt
      Glina
      Wataha
      Forbrydelsen
      Odwróceni
      Outlander
      North&south
      Line of duty
      • lucerka Re: Seriale 05.03.17, 11:37
        Masz identyczny gust jak ja.
        • na_pustyni Re: Seriale 05.03.17, 13:23
          Cieszę się! Masz jeszcze jakies typy?
          • lucerka Re: Seriale 05.03.17, 20:05
            No wszystko wymienilas. Moze Luther jeszcze. Jak mi cos wpadnie to dopisze.
          • lucerka Re: Seriale 05.03.17, 20:07
            Wiem - Scheda! Swietny dunski mini serial.
            • na_pustyni Re: Seriale 07.03.17, 23:08
              obejrzę na pewno, Luther obejrzany już niestety
    • aguar Re: Seriale 05.03.17, 09:07
      "Underground", serial z 2016, to jakby połączenie "12 Years a Slave" i "Prison Break". Kończę pierwszy sezon, bardzo mnie wciągnęło.
    • best_bej Re: Seriale 05.03.17, 11:32
      Ostatnio odkryłam obyczajowy This is Us. Całkiem przyjemny. Ze trzy razy się popłakałamsmile Miła odskocznia po wielkich emocjach w Grze o Tron.
      Z obyczajówek w innym stylu polecam francuski serial Powracający. A może to nie obyczaj tylko już SF? W każdym razie bardzo ciekawy pomysł. Serial oglądałam na początku listopada, więc wrażanie spotęgowane. Co by było gdyby... Uwielbiam takie alternatywne wizje. Oprócz tego ładnie nakręcony.
      • aguar Re: Seriale 05.03.17, 11:45
        Też jestem fanką This is Us.
    • mondovi Re: Seriale 05.03.17, 11:58
      Banshee, Vikings, The Following
      • mari.sol Re: Seriale 08.03.17, 10:08
        O właśnie, Banshee!
    • purchawkapuknieta Re: Seriale 05.03.17, 12:41
      Skończyłam własnie 3 sezon black sails. Zadka nie urywa, ale w oczekiwaniu na Wikingow moze być.

Z zakończonych: Breaking Bad, Peaky Blinders, weeds, Utopia
      Urwany: The Borgias.
      Trwające: The Walking Dead, Wikingowie, Shameless (USA), Better call Saul, American Horror story, Fargo, Ripper Street,
      Familijny: The Middle
      • naturella Re: Seriale 05.03.17, 20:30
        No więc Dynastii Tudorów nie przetrwałam. Za mało akcji jednak smile mąż męczy drugi sezon, ja po pierwszym odpadłam. W Empiku zainteresował mnie serial "Luther", ale najpierw przeanalizuję Wasze rekomendacje. Po tym wątku czuję się jak osiołek, któremu w żłoby dano big_grin
        • magic.marker Re: Seriale 06.03.17, 13:00
          Luther jest świetny. Tylko ciężkawy. Kryminał zasadniczo. Bohater wielowymiarowy. Plus jego doskonała psychopatyczna wielbicielka. Ale wciąga.
    • zabka141 Re: Seriale 05.03.17, 20:52
      Homeland - bardzo w klimacie House of Cards

The Fall (z BBC)

Top of the Lake

Luther (tez BBC)

Line of Duty (BBC)

The Night Manager (BBC)

War and Peace (oczywiscie tez z BBC)

Girls (HBO)

I z nowosci:

The Moorside (znowu z BBC)

Apple Tree Yard (BBC)

Big Little Lies (HBO)
      The Replacement (BBC)
    • obrus_w_paski Re: Seriale 07.03.17, 23:57
      Sopranos. Działo sztuki.
    • bywalec.hoteli Re: Seriale 19.03.18, 16:38
      smile
    • butch_cassidy Re: Seriale 21.03.18, 10:00
      "Peaky Blinders" był?
      Wg mnie bardzo fajny.
    • landora Re: Seriale 21.03.18, 10:56
      Nikt nie wspomniał o Handmaid's Tale?? Rewelacyjny serial. Czekam na drugi sezon.
    • bywalec.hoteli Re: Seriale 26.03.18, 09:56
      Dobre te Tudory?
    • mamusia1999 Re: Seriale 26.03.18, 10:44
      Ja akurat wpadłam w Homeland.
      Lekko, łatwo i przyjemnie (acz nie głupio) ogląda mi się Lucifer.
      • fabryka.lodow.napatyku Re: Seriale 20.04.18, 04:38
        Polecam serial Doktor Foster, chyba nie zosal tu wymieniony, a jest to wspanialy obyczajowy serial o zdradzie ktory trzyma w napieciu do konca
        • majenkir Re: Seriale 20.04.18, 06:04
          Fajny, chociaz koncowka troche naciagana wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka