Dodaj do ulubionych

odprawa automatyczna

01.03.17, 07:23
Tym razem kupując bilet w LOT zaznaczyłam pierwszy raz odprawę automatyczną. Mam numer rezerwacji ale nie mam biletu w formie pdf. Lecę tylko z bagażem podręcznym. Pytanie: czy bez karty pokładowej podejść do odprawy bagażowej? (wydłuża czas), czy kartę pokładową przyślą na maila po odprawie automatycznej? Jak to jest? (z automatycznej nigdy nie korzystałam)
Obserwuj wątek
    • nathasha Re: odprawa automatyczna 01.03.17, 07:27
      Odprawiasz sie online, przysylaja na maila badz smsem, jesli masz dostep do internetu mozesz sobie pobrac na tel i po przyjezdzie na lotnisko od razu pojsc na security,
      • maadzik3 Re: odprawa automatyczna 01.03.17, 09:07
        To czym się ta opcja różni od niezaznaczenia odprawy automatycznej i zwyczajnego odprawienia się on-line (jak dotąd robiłam)
        • mamma_2012 Re: odprawa automatyczna 01.03.17, 09:15
          Tym, że jesteś już odprawiona danymi podanymi przy zakupie biletu. To działa tam, gdzie nie musisz podawać innych danych.
          • maadzik3 Re: odprawa automatyczna 01.03.17, 09:21
            aha, ok, dzięki, czyli normalnie się odprawiać on -line jak zawsze?
            • mamma_2012 Re: odprawa automatyczna 01.03.17, 09:24
              No właśnie na tym to chyba polega, że już nie musisz.
            • mamma_2012 Re: odprawa automatyczna 01.03.17, 09:27
              Tylko jeżeli nie spełniasz warunków to przy pierwszej takiej odprawie musisz się zarejestrować.
            • nathasha Re: odprawa automatyczna 01.03.17, 09:46
              tu masz wszystko
              www.lot.com/pl/pl/na-lotnisku-odprawa-automatyczna
    • mikams75 Re: odprawa automatyczna 01.03.17, 09:45
      nie pamietam jak w locie, ale automatyczny odprawa polega na tym, ze na niecala dobe przed odlotem dostajesz maila z pdf-em z kara pokladowa. O ile wybralas opcje maila, bo mozesz wybrac opcje mobilna i wowczas przyjdzie sms z linkiem do karty pokladowej.
      Ja nie lubie tej automatycznej opcji, bo przydzielane miejsca sa gorsze niz te, ktore mozna samemu wybrac. Ale zmienic zazwczaj mozesz.

Poza tym, to na lotnisku mozesz tez podejsc bez niczego - znajda po nazwisku, nawet automat lotniskowy znajdzie po skanowaniu paszportu. Na wszelki wypadek mozesz sobie zanotowac nr rezerwacji.
      Mnie sie zdarzylo wybrac mobilna karte pokladowa i nie zostala przeslana albo zamiast dwoch przeslano jedna, wiec tez szlam bez karty na lotnisko.
      • maadzik3 Re: odprawa automatyczna 01.03.17, 10:03
        dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka