03.03.17, 12:47
prawie wjechało na chodnik!
Gadała przez telefon - prowadziła jedną ręką
No, ale terenówka i rejestracja GDA, - to wiele wyjasnia.

A to wyrzygałem! wink
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Babsko 03.03.17, 13:06
      Na forum.
      A jej coś powiedziałeś?
    • kawka74 Re: Babsko 03.03.17, 13:08
      E tam, GDA przy EL wysiada... ;p
    • lilly_about Re: Babsko 03.03.17, 13:11
      Łe tam. Gdyby to była babka z Leszna albo Gostynia, to bym zrozumiała. I gdyby poruszała się beemką!
      • joanna_poz Re: Babsko 03.03.17, 13:28
        nie, nie, nie - dużo gorzej jakby była z Nowego Tomyśla albo Szamotuł...
        to dopiero jest tragedia..
    • vi_san Re: Babsko 03.03.17, 13:22
      No pacz pani! A mnie ostatnio spotkała taka sytuacja - na jezdni doszło do stłuczki, tramwaj i osobówka, korek się zrobił. No i jakiś Warszawiak [po numerach rejestracyjnych wnioskując] uznał, że on nie będzie czekał i... Pojechał sobie chodnikiem! Mało mnie nie potrącił, obtrąbił, bo wszak jaśnie panisko się spieszy i co mu jakaś piesza! Czy to znaczy, że cała Warszawa to debile?
      • rorzrzutny Re: Babsko 03.03.17, 15:40
        To nawet nie musi oznaczać, że to był warszawiak. tongue_out

Po Polsce jeździ mnóstwo samochodów z tablicami WE, których użytkownicy mogli nigdy nie być w Warszawie.
        Za to mają coś wspólnego z Warszawą (a zwłaszcza z Mordorem) siedziby towarzystw leasingowych.
        • vi_san Re: Babsko 03.03.17, 15:43
          Ale o to mi właśnie chodzi - nie ma kompletnie znaczenia, skąd jest auto [bądź jego kierowca] jeśli to cham rżnięty z kartofla. To autorce wątku rejestracja GDA wiele wyjaśnia, nie mi. big_grin
    • sasanka4321 Re: Babsko 03.03.17, 13:29
      > prawie wjechało na chodnik!

"Prawie wjechala na chodnik znaczy "jechala prawa stron ulicy"... czyli jechala poprawnie. Zabronione jest rozmawianie przez telefon w czasie jazdy, ale jechanie blisko prawej krawedzi ulicy juz nie.
    • mai-ra3 Re: Babsko 03.03.17, 13:34
      No ale wjechała na chodnik czy nie? Bo jeśli nie, to wiesz, liczą się fakty.
    • elle-hivernale Re: Babsko 03.03.17, 13:59
      Wszystko to furda przy DW.
      • premeda Re: Babsko 03.03.17, 19:54
        A nie bo DKL czyli dekle są najgorsze 😉
        • conena Re: Babsko 03.03.17, 19:57
          A ja słyszałam, ze DTR u was najgorsi. W Wielkopolsce uciekajcie przed PZ wink
          • premeda Re: Babsko 03.03.17, 20:27
            PZ to dużo leasingów jest, więc różnie może być. Nasze dekle to mentalność 😀
    • margotka28 Re: Babsko 03.03.17, 14:47
      ale wiesz, że prawie robi różnicę?
      • mallard Re: Babsko 03.03.17, 22:44
        margotka28 napisała:

> ale wiesz, że prawie robi różnicę?

Och jak ja kocham tych wszystkich filozofów domowego chowu.
        "Prawie wjechała", to znaczy, że gdyby nie zrobiła gwałtownego ruchu tą jedną ręką trzymającą kierownicę, mając przy tym przestrach w oczach, to by wjechała. A tak odbiła się tylko od krawężnika.
    • thea19 Re: Babsko 03.03.17, 20:22
      najgorsi kierowcy maja WWL, zaraz za nimi WPR
      • wiotka_trzpiotka Re: Babsko 04.03.17, 17:33
        no nie, WPR to Ty szanuj smile
        • znowu.to.samo Re: Babsko 04.03.17, 18:00
          Potwierdzam najgorsi WWL!
      • znowu.to.samo Re: Babsko 04.03.17, 18:02
        Potwierdzam WWL najgorsi!!!
    • capa_negra Re: Babsko 03.03.17, 20:27
      Dobra a co z WE mam się wstydzić czy ujdzie
      • salix.s Re: Babsko 03.03.17, 20:41
        WE to bardzo porzadni kierowcy smile
        • madame_edith Re: Babsko 03.03.17, 20:53
          Tez tak uwazam!
    • heca7 Re: Babsko 03.03.17, 20:34
      Ja w ciągu kilku ostatnich dni przekonałam się, że rzeczywiście ci co mieli rację i pierwszeństwo leżą na cmentarzu uncertain Ciągle spotykam kretynów, którzy nie czytają znaków drogowych ani nie pamiętają, że ten z prawej ma pierwszeństwo. Nawet nie zdejmują nogi z gazu i mijają mnie z kamiennym wyrazem twarzy.
      • wiosennaburza1 Re: Babsko 03.03.17, 20:55
        a ja odwrotnie. od jakiegoś czasu jeżdżę przez osiedle domków jednorodzinnych. są tam dwa skrzyżowania oznakowane ; jadący z lewej nie dość że są na drodze jednokierunkowej to jeszcze z pierwszeństwem o czym informuje widoczny znak. i zawzięcie i zażarcie jedzie taka jemioła i usiłuje mnie przepuszczać. bo ma mnie z prawej. ja stoję, bo muszę ustąpić, jemioła stoi bo znaków nie widzi .. i tak sobie stoimy. ruszyć? jemioła ruszy i będzie moja wina że nie ustąpiłam. to stoję, czasem łapami wskazuje na znak drogowy. a raz jemioł męski wyszedł z beemki i mię zelżył słownie, że stoję jak powinnam jechaćbig_grin
        • heca7 Re: Babsko 03.03.17, 21:36
          Miałam podobnie smile Tzn wyjaśniliśmy sobie znaki drogowe przez okna samochodów. Pan uparcie chciał abym ja przejechała pierwsza. Niby byłam z jego prawej strony ale miałam znak stop i na jezdni to samo. I macham mu żeby jechał a on stoi. Wreszcie otworzyłam szybę i wyjaśniłam, że stoję "pod stopem" i nie ma pierwszeństwa.
    • onnomatopeja Re: Babsko 04.03.17, 17:52
      Zapraszam na moją piecdziesiatke w piątek wieczorem - lubliniacy, Ci to dopiero "miszcze" kierownicy...
    • ida_listopadowa Re: Babsko 04.03.17, 20:29
      osobnikom nietrójmiejskim wyjasniam: rejestracje GDA, GWE i GPU wskazuja na suburbia "wielkiego miasta"🙄 Niektórzy panowie uważają, że tam sie jakoś inaczej jeździ. Czyli gorzej🙄

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka