Dodaj do ulubionych

sklepy w Polsce

08.03.17, 01:49
Czy to prawda iż sklepy w Polsce tzw. sieciowe sprzedają stare kolekcje które nie zeszły gdzieś w Europie Zachodniej? Ostatnio rozgorzała dyskusja, potwierdziłam okrojony asortyment naszych sieciówek bo sama mogłam to zaobserwować. Najbardziej interesuje mnie czy to prawda z tymi starymi szmatkami sprzed iluś tam sezonów?
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 02:42
      no raczej nie sadze. nie sledze wprawdzie jakos specjalnie modowych trendow, ale po sklepach od czasu do czasu chodze. jak przyjezdzam do polski, to w sieciowkach, przynajmniej tych duzych, jest mniej wiecej to samo. roznice byc moze jakies sa, bo mozliwe, ze jakos troche dostosowuja sie do rynku, ale raczej nie to, co opisujesz. na zachodzie ciuchy po sezonie sprzedaje sie na wyprzedazach, a nie zawozi do polski. to juz nie te czasy, kiedy polacy za zelazna kurtyna kupowali wszystko, co przyszlo z zachodu.

z kilku sieciowek dostaje newslettery i wersja szwajcarska i polska strony internetowej asortymentem jakos znacznie sie nie rozni. nigdy nie porownywalam co do sztuki, ale nie zdarzylo mi sie, zebym weszla na polska strone i zobaczyla cos kompletnie innego, wiec to raczej jakies bajki.
    • krejzimama Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 06:22
      Najpierw twierdzisz, że to prawda potem się pytasz czy to prawda?
    • albertynaa Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 06:25
      Sprawdź datę produkcji na metce wink
    • nenia1 Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 06:29
      Nic takiego nie widzę, te same szmaty co u nas.
    • pannamonika Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 07:24
      Salony sukien ślubnych i sklepy jubilerskie mają większość starych kolekcji.
    • butch_cassidy Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 07:55
      Wg mnie tak, szczególnie na wyprzedażach - pojawiają się czasem (hm) jakieś stare szmaty, których wcześniej w sklepie nie było.
      Ale jak kilka lat temu taki wątek na Zakupach był, to napisano, że nie, nie... że paranoja wink
      • butch_cassidy Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 07:56
        Co nie znaczy, że cały asortyment jest tego typu, ale wg mnie zdecydowanie zdarzają się takie kwiatki.
      • alpepe Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 08:14
        no, ale w Niemczech też tak jest, przynajmniej w Ernstings Family nagle na wyprzedażach się pojawia stara kolekcja bardzo ładnie przeceniona.
        • eliszka25 Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 14:35
          w szwajcarii tez to zauwazylam. na przecenach przynajmniej czesc ciuchow, to nie sa te, ktore byly w danym sezonie, tylko jakies stare kolekcje mocno przecenione.
    • anette444 Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 08:03
      Bzdura.

Będąc w Paryżu, weszłam do znanej sieciówki i obejrzałam sobie ciuchy. Te same, które widziałam trzy dni wcześniej u nas. Ceny lekko wyższe, jakieś 15 - 20%. Nawet moja spódnica była.
    • joa66 Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 08:15
      Nie sądzę, bo nie raz chciałam sobie coś kupić w sieciówce tam i było dokładnie to samo co tu.
    • lusitania2 Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 09:54
      wejdź na stronę dowolnej sieciówki i sprawdź sobie, czy pod końcówką .de/it/uk/fr itp oferuje co innego, niż pod domeną .pl.
    • mikams75 Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 10:24
      latwo porownac na stronach internetowych, ale wg moich obserwacji to asortyment jest mniej wiecej ten sam. Mysle, ze wyprzedaze daja wieksze pole do popisu i tutaj odnosze wrazenie, ze w Polsce trudniej jest znalezc fajne rzeczy duzo przecenione. Ale az tak nie sledze wyprzedazy, zeby miec calkowita pewnesc. W innych krajach na wyprzedazach tez pojawiaja sie czasem jakies starocie.
      • eliszka25 Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 14:37
        przestalam kupowac ciuchy w polsce, bo to sie nie oplaca. u nas na wyprzedazach sa duzo lepsze przeceny, a normalne ceny w sieciowkach sa dokladnym przeliczeniem na zlotowki, wiec wychodzi na jedno.
        • mikams75 Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 16:04
          ja tez w pl juz malo co kupuje a juz na pewno nie rzeczy z sieciowek, ale musze powiedziec, ze nie tylko asortyment/cena mi nie odpowiada, ale generalnie brak czasu i checi na lazenie po sklepach. Jak bylam mlodsza to jednak wiecej lazilam po sklepach. Zazwyczaj jestem w pl tak krotko, ze szkoda mi czasu (i energii) na sklepy, tylko o spozywczy zahaczam zawsze wink
          Ale nawet i tu na miejscu - no 2-3 sieciowki jeszcze odwiedzam ze wzgledu na dzieciece rzeczy a tak to skupilam sie na zakupach w necie. I dzieciece tez coraz rzadziej kupuje np. w hm, bo dziewczecy asortyment powyzej rozmiaru 140 jest po prostu nieciekawy.
          Za to na wyjazdach na inne kontynenty zawsze przeznaczam pol dnia na zakupy i tam nawet mnie to nie meczy smile
    • morgen_stern Re: sklepy w Polsce 08.03.17, 14:38
      Nie wiem, ale wiem na pewno, że np. oferta Orsaya jest inna w DE i inna w PL. Kiedyś upatrzyłam sobie spodnie na ich stronie i chciałam przymierzyć najpierw w sklepie. I wtedy mnie poinformowano, że to, co na stronie niekoniecznie ma swoje pokrycie w asortymencie sklepów stacjonarnych. Spodnie kupiłam w necie w ciemno, na szczęście pasowały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka