Dodaj do ulubionych

Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta

08.03.17, 06:16
Przewaga odpowiedzi mocno skupiajacych sie na wygladzie i bzdetach typu: nie lubi piesków.

I tak myślę, ze juz wszystko jasne skad potem tyle nieszczęśliwych zwiazkow i kobiet placzacych w poduszke, ze dran, ze babiarz, ze nie rozumie, ze despota, ze ciamajda.

Bo problem chyba lezy w tym, kogo sobie na partnera wybieramy i ze niekoniecznie kaloryfer w lozku stanie na wysokosci zadania w zyciu codziennym. Ba! Z moich doswiadczen ci z kaloryferem jako priorytet stawiali nie mnie, tylko silownie, diete i szukanie potwierdzenia zajefajnosci w kazdych kobiecych oczach.

Ci, którzy byli wege, eko i oooch jak ja kocham zwierzeta, byli oderwanymi od rzeczywistości hippisami.

Jest jedna pocieszajaca w tym watku rzecz. Widze, ze ryzyko ze jakas harpia sprobuje uwiesc mi meza jest mniejsza niz przecietnie, bo moj ma poduszke powietrznawink

Odchudza się, ale coś mi mowi, ze nie bede go do tego specjalnie zachęcać tongue_out
Obserwuj wątek
    • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 06:20
      Ps. Jak pierwszy raz umowilam sie na żywo z moim mezem, stwierdzilam ze taki przystojny, wolny facet jest podejrzany. I nawet mialam ochote zrezygnować z dalszej znajomosci, ale ujal mnie rozmową (poczucie humoru, spokój emanujacy z niego, optymizm) a potem to, ze jak mowi "bedzie dobrze", to nie po to, zeby byla spokojna, tylko dlatego, ze on naprawde ogarnie wszystko tak, zeby bylo dobrze.
    • cauliflowerpl Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 08:13
      Doswiadczenie mowi mi, ze wsrod wysportowanych facetow calkiem czesto na szczescie zdarzaja sie dobrzy, sympatyczni ludzie.
      Wsrod wege tez.
      Te cechy nie zaleza od tego, co sie do zoladka wrzuca wink
      • panterarei Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 08:22
        No ale to jest zespół cech tworzących typ, albo stereotyp, wege, latte, koczek, ajfon- nieplacacy alimentów hipster, superfura, kaloryfer, airmaxy - babiarz, zakochany w siłowni, okulary, kolacja w knajpie wyroznionej przez Michelin, garnitur, korporacja, co z pracy nie wyjdzie, długie włosy, t-shirt z metallica i sandały -wiadomo itp. Itd.
        • black_halo Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:32
          Moj terget akurat jest wsrod tych co nosza dlugie wlosy, t-shirty z Metallica (chociaz od paru lat Metallica to obciach, zwlaszcza odkad jej koszulki mozna kupic w Bershka) i glany i wsrod tych facetow jest caly przekroj. Masz takich, ktorzy zycie spedzaja na jezdzeniu na koncerty, dorabiaja w fabryce na tasmie i kombinuja jak oszczedzic maksa na jedzeniu, byle tylko miec na dwusetna koszulke i tysieczna plyte oraz wyjazd na festiwal. Ale masz tez sporo gosci pracujacych w wolnych zawodach czy IT i akurat owi panowie doskonale sie nadaja na zyciowych parnerow. Oczywiscie pod warunkiem, ze Ty tez sluchasz metalu.
          • panterarei Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:56
            No jasne.Znam też programistów z kaloryferem na brzuchu i fajna fryzura, oraz wyratuowanych na całym torsie bankowcówsmile
    • lauren6 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 08:28
      To zależy. Jeśli sama lubisz siłownię i robić brzuszki to będziecie ćwiczyć razem i wspólnie spędzać czas. W swoim otoczeniu obserwuję coraz więcej związków typu zafiksowany rowerzysta + normalna babka i to jest imo dramat. Ten tylko gada o częsciach rowerowych, umawia się z kolegami na wielokilometrowe wycieczki. Jeśli partnerka nie podziela takich zainteresowań to będzie w tym związku sama.
      • princesswhitewolf Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 08:40
        >Jeśli partnerka nie podziela takich zainteresowań to będzie w tym związku sama.

dziwne rzeczy prawisz. Totalnie mi nie zalezy aby facet mial takie same hobby jak ja, tak samo jak mam wieloletnie bliskie przyjazni z osobami nie podzielajacych mojego hobby. Szczesliwosc zycia uczuciowego nie zalezy od tego czy razem beda rowery skrecac. Bardziej istotne jest aby pozwalac mu na te rowery.

>to będzie w tym związku sama.

Osoby dla ktorych zwiazek to lekarstwo na problem bycia samym ze soba nie moga liczyc na udany zwiazek kiedykolwiek.

Wiekszosc facetow potrzebuje mniej czy wiecej wolnosci a nie symbiotycznego blizniaka.

Nie wyobrazam sobie zwiazku z facetem ktorego oddech ciagle czuje na szyi i ze mna wszedzie lazi. Bleee...
      • cauliflowerpl Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 08:50
        Ale podobnie bedzie to wygladalo, jesli bedzie godzinami wedkowal, obserwowal ptaki czy cwiczyl gre na saksofonie...
        • princesswhitewolf Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:01
          no i w czym problem? Dac mu wedkowac, obserwowac ptaki itd itp... I nie szukac swojego klona.
          • cauliflowerpl Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:07
            Powiem wiecej: nie tylko dac mu, ale samej zajac sie w tym czasie czyms przyjemnym.
            Jak facet zajmuje sie swoim hobby a kobieta siedzi i czeka wku**iona, ze w tym czasie zmyla podloge a ten milo spedzal czas, to wszystko jedno, czy byl wtedy na silowni, ogladal komiksy czy lowil ryby. Wlasnie o to mi chodzi.
            • princesswhitewolf Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:16
              no jak mowilam, nie odnalazlabym sie w zwiazku symbiotycznym i na przyklad pracocholik tez by mi odpowiadal, przy zalozeniu, ze poswieca regularnie uwage dziecku.
              Wszelacy faceci ktorzy laza ze mna "po bulki " tudziez "gacie do sklepu przymierzyc" by mnie szybko zniechecili.
              Ja potrzebuje sporo wolnosci.
              • thank_you Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:24
                Pracoholizm cechuje się tym, że olewa się wszystko - dom, rodzinę, przyjaciół, hobby, więc pracoholizm + regularna uwaga dla dziecka wykluczają się wzajemnie.
                • princesswhitewolf Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:38
                  zalezy jak bardzo posuniety w tym pracoholizmie. Niekoniecznie musi to byc przypadek co tylko nie spi w pracy

• thank_you Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:52
                    Pracoholika cechuje brak umiaru, irracjonalne przywiązanie do pracy i ciągłe myślenie o niej oraz nieumiejętne korzystanie z wolnego czasu. Z czasem dni wolne od pracy powodują poczucie dyskomfortu, a chwile poświęcone na czynności niezwiązane z pracą traktowane są jako czas stracony[4]. Pracoholizmowi mogą również towarzyszyć symptomy fizjologiczne i behawioralne, jak zmęczenie, bóle głowy, wrzody żołądka, nudności, bóle w klatce piersiowej oraz problemy ze snem i koncentracją, zmiany nastroju, a także psychozy.

Objawy pracoholizmu:
                    - regularne zabieranie pracy do domu lub codzienne zostawanie po godzinach;
                    - nierozmawianie o niczym innym niż praca;
                    - brak czasu dla rodziny i przyjaciół;
                    - brak czasu na realizację swoich hobby, uprawianie sportu;
                    - nieodczuwanie upływu czasu podczas pracy;
                    - stawianie spraw zawodowych na pierwszym miejscu;
                    - niedopuszczanie myśli, że w pracy może dziać się coś bez twojej kontroli; poczucie, iż nieustanna obecność jest wręcz konieczna;
                    - dążenie do perfekcji we wszystkim, co się robi;
                    - odczuwanie ogromnych i niewspółmiernych wyrzutów sumienia, gdy popełniło się podczas pracy jakiś błąd;
                    - ciągłe niezadowolenie ze swojej pracy;
                    - rezygnowanie z urlopu
                    • princesswhitewolf Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 11:38
                      jezu... ze ci sie chcialo to wklejac, robaczku swietojanski...
                      • thank_you Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 12:00
                        Jak ktoś nie odróżnia choroby od pracowitości, to 1 sekunda na kopiuj - wklej w celu uświadomienia go, nie zbawi mnie. smile
          • triss_merigold6 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:43
            W tym, że facet jest mi potrzebny do wspólnego spędzania czasu + do spędzania czasu z dziećmi. Jeśli realizowałby hobby poza domem np. raz w tygodniu, to byłabym w stanie to znieść, częściej nie.
            • princesswhitewolf Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:53
              dlatego mowilam o ILOSCI tego czasu. W domu tez robota czeka, i nie tylko kobieta jest od sprzatania, prania reperacji i gotowania
              • triss_merigold6 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:55
                Prosty wniosek, że np. regularne wielogodzinne szwędanie się rowerem/cokolwiek w tym guście byłoby wykluczone.
                • princesswhitewolf Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:59
                  Wspolny dom i dzieci to obowiazki. Osoba ktora poswieca sie regularnie wielogodzinnemu hobby z ktorego zyskow finansowych dla rodziny nie ma to, i czyni to na koszt zaniedbania obowiazkow wobec domu i dzieci to PIOTRUS PAN i niech wraca do mamy.
        • lauren6 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:05
          Jeśli na tą wędkę będzie chodził w soboty o 5 rano to problemu nie będzie. Jeśli codziennie po pracy+ weekendy to jak najbardziej problem jest.
          • princesswhitewolf Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:08
            >Jeśli codziennie po pracy+ weekendy to jak najbardziej problem jest.

jesli pracuje to tylko zostaja mu dni po pracy i weekendy bo niby kiedy mialby chodzic?

To kwestia ILOSCI CZASU zaangazowania w to hobby, a takze czy nie odbywa sie to kosztem dzieci ( acz przeciez obserwowac ptaki czasami mozna i z dzieciakami).
          • cauliflowerpl Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:09
            Dokladnie. Jak z kazdym hobby. Kluczem jest umiar i zachowanie rownowagi a nie to, ze to hobby to akurat dbanie o wlasna sylwetke.
            • black_halo Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:59
              Kluczem jest podobne hobby. Fanka biegania na silownie i milosnik oberwacji ptaszkow nie dogadaja sie. Poczatkowo moze byc fascynacja ale w koncu przychodzi taki dzien, ze jedno leci o 3 nad ranem ogladac ptaszki, a drugie biega po pracy na silownie. I nie ma sie kiedy spotkac i jest dramat.
              • jolie Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:34
                Czy ja wiem, czy podobne? Ważne chyba jest to, żeby część zainteresowań była podobna czy wspólna, a ta druga część nie za bardzo absorbująca.
              • ichi51e Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:42
                Dla ciebie dramat. A moze sa ludzie ktorzy beda w tym ukladzie zadowoleni? Jedno pocwiczylo drugie ptaki obejrzalo w domu siedzac na kanapie przytuleni maja o czym pogadac.
                • black_halo Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 19:04
                  Dla mnie nie dramat ale dla duzej czesci ludzi tak. Plus nie chcialabym zeby moj facet wszedzie chodzil sama, podobnie jak i ja nie chce byc ciagle sama bo on ma jakies inne zainteresowania.
              • princesswhitewolf Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 11:39
                >Kluczem jest podobne hobby. Fanka biegania na silownie i milosnik oberwacji ptaszkow nie dogadaja sie.

Spoko, ze mna tak. Ja nie potrzebuje faceta w domu non stop. Facet musi pracowac i zajmowac sie dzieciakiem i troche pomagac w domu.
                Wolalabym aby mi nie przeszkadzal w moich hobby bo to moja sprawa i nie potrzebuje " kolegi od zbierania znaczkow".
    • edelstein Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 08:31
      Mam faceta z kaloryferem potrafiacego gotowac,naprawic wszystko od komorki poczawszy na rurach skonczywszy.Potrafiacego polozyc kafelki,szpachlowac itd.w dodatku ladnie maluje i umie grac na pianiniebig_grin
      • beaucouptrop Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 19:25
        I cieszymy sie Twoim szczesciem. Niech Wam sie wiedzie smile
    • princesswhitewolf Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 08:33
      >rzewaga odpowiedzi mocno skupiajacych sie na wygladzie i bzdetach typu: nie lubi piesków.

I tak myślę, ze juz wszystko jasne skad potem tyle nieszczęśliwych zwiazkow i kobiet placzacych w poduszke, ze dran, ze babiarz,

nie widze zwiazku miedzy tym ze kobieta skupia sie na wygladzie i bzdetach z babiarstwem faceta. Babiarz z zalozenia jest babiarzem bez wzgledu na kobiety z jakimi sie spotyka.

>Ci, którzy byli wege, eko i oooch jak ja kocham zwierzeta, byli oderwanymi od rzeczywistości hippisami.

23 lata wegetarianizmu 3 koty aktualnie, mase psow i zapewniam cie ze w praktyce okazaloby sie ze jestes bardziej oderwana hipsterka niz ja. Ja bardzo mocno stapam po ziemi.

>ze ryzyko ze jakas harpia sprobuje uwiesc mi meza

jestem przeciwna traktowaniu facetow podmiotowo jako bezwolne flaki ktore mozna uwiesc i winne sa tylko wowczas uwodzicielki.

• nenia1 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 08:36
      Patrz jakie proste smile Jak to u ematki, albo niedobry kulturysta siedzący po całych dniach w siłowni, albo pan z oponką, środka jak zwykle nie ma.
      • przystanek_tramwajowy Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 08:40
        nenia1 napisała:

> Patrz jakie proste smile Jak to u ematki, albo niedobry kulturysta siedzący po cał
        > ych dniach w siłowni, albo pan z oponką, środka jak zwykle nie ma.

To akurat nic dziwnego. Wątek popełniła wszak shellerka, a jej świat jest prosty i czarno-biały.

---
        Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
        • lilly_about Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:23
          Serio? Od razu wiedziałam, że znam ten styl wink Zwłaszcza po zwrocie, ze spotkała tak idealnego faceta ha ha Podejrzewam, że nadal nie moze przeżyć, że mąż brzucha nie zgubił.
          • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:39
            smile
          • morgen_stern Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:39
            To wiele wyjaśnia smile
        • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:40
          Patrz, dopiero w drugim watku ktos przeczytal to, co napisalas.
          Ode mnie serdeczne: nie zesrj sie💕
          • przystanek_tramwajowy Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:00
            Oj tam, oj tam! Nie spinaj się tak shell! Ja to traktuję li jedynie jako zabawę i gimnastykę dla szarych komórek. Swoją drogą - lokitty i kocianna na zdemaskowanie przeze mnie zareagowały z dużo większą klasą niż ty. Buziaczki! smile
            • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:25
              Ja nazwalabym to choroba umysłową, co zreszta sugerowala mi otwarcie na twoj temat iwles chyba.
              Ale tak tak... Takie masz hobby smile
              Na zdrowie.
              • przystanek_tramwajowy Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:32
                suchawloszkana3 napisała:

> Ja nazwalabym to choroba umysłową, co zreszta sugerowala mi otwarcie na twoj t
                > emat iwles chyba.
                > Ale tak tak... Takie masz hobby smile
                > Na zdrowie.

Wiesz shell, ja jestem tak przeraźliwie normalna, że aż samą mnie to przeraża:

1. Żadnych kompleksów na punkcie własnego wyglądu.
                2. Żadnych problemów z rodziną: matką, babką, bratem, swatem.
                3. Żadnych traumatycznych przeżyć z przeszłości, na których mogliby zarobić psychoterapeuta i producenci psychotropów.
                4. Żadnych życiowych ogonów w postaci byłych wrednych mężów czy kochanków.

Czego tobie również z okazji naszego święta życzę! smile
                • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:36
                  Jestes pewna??? 😁
                  • lilly_about Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 11:09
                    A tak serio, to po co zmieniałaś nick, skoro jesteś charakterystyczna do bólu?
                    • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 11:26
                      Bo lubie zmiany.
              • taki-sobie-nick Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 22:02

> Ja nazwalabym to choroba umysłową

Tak, tak, nasza shellerka, fachowiec od wszystkiego, a już zwłaszcza problemów natury psychicznej.

A poza tym nadążaj, shellerka, określenia choroba umysłowa nie używa się od wielu lat.
    • miss_fahrenheit Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 08:49

> Przewaga odpowiedzi mocno skupiajacych sie na wygladzie i bzdetach typu: nie lu
      > bi piesków.

Fakt, wygląd nie ma znaczenia o tyle, że jeśli mężczyzna jest typem "babiarza" to będzie zdradzać bez względu na to, jak wygląda. Ewentualnie przyczyną będzie inna - u przystojnego - rozdęte ego, u pana z brzuszkiem - leczenie kompleksów. Efekt ten sam.

> Jest jedna pocieszajaca w tym watku rzecz. Widze, ze ryzyko ze jakas harpia spr
      > obuje uwiesc mi meza jest mniejsza niz przecietnie, bo moj ma poduszke powietrz
      > nawink

Czy ja wiem, czy to takie pocieszające, że pan miałby nie zdradzać tylko dlatego, że jest nieatrakcyjny w oczach innych kobiet?
      • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:06
        E.. Nie do konca chyba jasno umiem napisać, co mi leży na sercu. Chodzi o to, ze jasne, jak kazda chyba zawsze mialam i mam jakies tam wymarzone cechy wygladu tego jedynego. Np. Ze wole zeby byl wysoki, dobrze zbudowany, niz niski i chuderlawy. Albo, ze podobaja mi sie siwiejacy faceci, a mniej lysiejacy. Ale to absolutnie nie oznacza ze skreslam faceta (skreslalam) tylko z powodu niewpasowywania sie w takie ramy.
        Bo zdarzalo mi sie byc śmiertelnie zakochana w lysiejacym chudym i w niskim z brzuszkiem.

I znajomości nie konczyly sie z powodu wygladu, tylko niespelniania podstawowych wymogow - oboje w typie piotrus pan.

Tyle, ze nieprzecietnie inteligentni i z poczuciem humoru.

Faceci z kaloryferami (3 w sumie) tez niby ok, ale zbyt skupieni na sobie. No moze z jednym wyjatkiem - nawet za niego wyszlam. Ten z kolei na sile probowal mnie do fitnessu przekonac i katowal dietami i zestawami cwiczen. Za to wszelkie inne moje zainteresowania tlumil w zarodku.
        • princesswhitewolf Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:18
          https://vignette4.wikia.nocookie.net/tmnt/images/c/c0/Patstew.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/200?cb=20110827142824

uwazam tego aktora za SZALENIE przystojnego. Lysy wiekszosc zycia.
          • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:41
            Mega przystojny
            • princesswhitewolf Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:43
              ale lysy... wiec pewno u wielu Pan by odpadl...
              • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:45
                No tez o tym pisalam. Bez sensu jest takie wykluczanie cech zewnętrznych.
                • triss_merigold6 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:53
                  Nie jest bez sensu ponieważ wygląd w dużym stopniu determinuje pociąg fizyczny, przynajmniej na początku w pierwszej fazie znajomości.
                  Są kombinacje elementów wyglądu, które na mnie osobiście działają jako antyafrodyzjak i nie starałam się z tym jakoś walczyk, bo w imię czego. Nie podoba się to nie, nie musi, umawiałam się z takimi, którzy się podobali. Z drugiej strony, gdzieś w okolicach wieku nastoletniego przyjęłam do wiadomości przerażający fakt, że ja też nie wszystkim się podobam i moje zainteresowanie może nie spotkać się z wzajemnością.
                • cauliflowerpl Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:06
                  Nie jest bez sensu. U jednej odpadnie za lysine, inna wlasnie na lysine poleci. Ematka jak zwykle musi zebrac wypowiedzi kilku kobiet w jedno i stworzyc potwora big_grin
              • ichi51e Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:09
                Sle nikt tu nie pisal o lusym tylko o lysiejacym. Imho to bardzo duza roznica
          • jolie Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:21
            De gustibus. Ja nie mam nic do łysych, w ogóle mi to nie przeszkadza, ale pan ze zdjęcia nie podoba mi się jako mężczyzna. Jest za stary.
            • ichi51e Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:45
              A tu?
              https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/71/a8/bc/71a8bc26295994d8372155f1b687f0ac.jpg
              • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:46
                Za mlody
              • jolie Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:49
                Ten lepszy, ale coś mi i tak nie pasuje☺.
                • ichi51e Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:59
                  Czyli po prostu Patrick Stewart ci nie podchodzi big_grin srodkowych nie wrzucam bo lysiejacy (brrr)
                  • thank_you Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 11:02
                    Chyba chirurg plastyczny Melanie Trump wzorował się na jego spojrzeniu. big_grin
                    • jolie Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 11:06
                      Faktycznie!☺
    • heca7 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:12
      Bo na ematce to jak zwykle wszystko czarno białe. Albo super facet ze smietnikiem na brzuchu albo babiarz i oszolom zadbany i dbajacy o wygląd tongue_out
      A mój jest szczupły chodzi na siłownię i lubi psy. Za to nie jest wege.
    • ichi51e Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:16
      Myslisz ze zdradzaja tylko atrakcyjni? big_grinDD
      • edelstein Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:32
        Najwieksze buhaje jakie dane bylo mi poznac to jeden z brzuchem i podwojnym podbrodkiem i drugi wzrostu siedzacego psa z facjata zbira.
    • lilly_about Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:24
      Przecież ty też szukasz potwierdzenia własnej zajefajności w każdym napotkanym facecie i jarasz się tym jak niemowlę grzechotką. Mam ci przypomnieć?
      • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:44
        No zobacz.. To tylko potwierdza to, o czym pisze bo ja to jak ci goscie z kaloryferem, a moj maz jak ematki. Dla niego cecha dyskwalifikujaca kobiete w jego oczach jest nadwaga, brzuch, cellulit, obwisle piersi i zaniedbanie.
        Jest przy tym w stanie znosic moja glupote i podly charakter 😱
        • ichi51e Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:07
          Tak sie wydaje tym wszystkim zadbanym zonom a potem okazuje sie ze mezowie nie maja skrupolow jesli chodzi o lozkowe wyczyny z prawdziwymi pasztetami. Moja zona swiadczy o mnie etc.
        • taki-sobie-nick Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 22:05

> Jest przy tym w stanie znosic moja glupote i podly charakter

Wygadałaś się tongue_out
    • vivyan Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:26
      Dziwne jakieś te Twoje wnioski smile Najczęściej wymieniane cechy dyskwalifikujące to w tamtym wniosku akurat nie brak kaloryfera tylko fanatyzm w różnych odmianach, lenistwo i ogólne nieogarnięcie życiowe. "Pieski" też się powtarzały, ale raczej obok innych cech.
      • lilly_about Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:28
        To są wnioski na podstawie tego, co ją naprawdę boli we własnym związku wink
        • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:42
          Hau hau
    • default Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:28

> Przewaga odpowiedzi mocno skupiajacych sie na wygladzie i bzdetach typu: nie lubi
      > piesków.

O, przepraszam, "nie lubienie piesków" to wg mnie jest wada dyskwalifikująca. Dla mnie, jako lubiącej. Natomiast w ogóle uważam, że osoby z różnym podejściem do zwierząt nie dogadają się na dłuższą metę, bo stosunek do zwierząt jest "w pakiecie" (w sensie nierozerwalnie związany) z innymi cechami charakteru i tego nie da się rozdzielić.
      • vivyan Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:32
        Dokładnie tak.
      • lilly_about Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:33
        Dokładnie
    • kropkacom Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 09:59
      Tak sobie myślę, ze słowa to jedno a czyny to drugie. Zawłaszcza jak się popatrzy po ludziach na wybory partnerów. W poprzednim wątku morgen napisała o pierwszej selekcji jakiej dokonuje nasz mózg. I ok, tak pewnie jest. Może czasem po prostu nie zdajemy sobie sprawy czego chcemy lub co jest dla nas ważne czy ważniejsze. Może dajemy z czasem się przekonać? wink Ty popełniasz zasadniczy jeden błąd - posługujesz się kalkami i wszystko odnosisz do tego co masz w domu. Facet który daje poczucie bezpieczeństwa nie musi mieć brzuszka. Facet, który spodnie rurki i pije sojowe late nie musi być oderwany od rzeczywistości.
      • suchawloszkana3 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:32
        Zgadzam sie. Pewnie sa idealy jak facet Edel. Mi chodzi o priorytety. Najbardziej rzucilo mi sie w oczy ze sa kobiety które wymieniaja cechy które maja slaby wplyw na jakosc zwiazku, a pominely totalnie cechy ktore na jakosc zwiazku powaznie wplywaja.
        Z drugiej strony, kazda jest inna i dla kazdej dobry zwiazek oznacza cos innego.

Z trzeciej strony, facet piszacy, ze nie ma opcji, nie umowi sie z niska, pulchna, chuda, ruda, malobiusciasta itp pewnie nie wzbudzilby pozytywnych emocji na forum wink

• triss_merigold6 Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:39
          Nadal nie rozumiesz. Wstępna selekcja często odbywa się gdy jeszcze nic na temat danego faceta nie wiemy. Nic. Wiemy jak wygląda, jak twierdzi, że ma na imię, jaki ma tembr głosu, zapach, sposób poruszania się i - ewentualnie - co i jak mówi. Przejście przez ten etap wcale nie jest równoznaczne ze związkiem, nie mówiąc o poważnym. Oznacza, że facet jest na tyle akceptowalny/pociągający, że można się z nim umówić.
        • jolie Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:41
          Ja kojarzę hasło dyskwalifikacja z początkowym etapem poznawania i niestety tu wygląd czy pewne cechy wyglądu są ważne. Choć i pewne cechy osobowości widać od razu. I myślę, że mężczyźni mają podobnie, co złego w tym, że nie nie spodobałam się komuś, bo jestem niska i mam ciemne włosy?
        • cauliflowerpl Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 10:42
          Ale zeby te cechy majace wplyw na zwiazek sie ujawnia to wypadaloby na randke pojsc.
          A ja na przyklad na randki z nierokujacymi nie chodze, bo to strata czasu. To raz.
          Dwa - bylam w zwiazku, ba zestarzec sie chcialam z facetem kompletnie niepasujacym do mojej wizji. Ot, poznalam go blizej i sie zakochalam. Problemy zaczely sie od tego, co dla wielu jest trzonem zwiazku - od seksu. Otoz facet nigdy mnie fizycznie nie pociagal. Blad potworny, ktorego nigdy nie powtorze. O ile w zakochanym lbie hormony szaleja i mozna nie wychodzic z lozka, tak proza zycia + nieatrakcyjny partner to porazka, no chyba, ze ktos potrafi sypiac z nieatrakcyjnym. Ja wole wibrator. Stad moj radykalny poglad na kaloryfer.
          Trzy - mam kumpla, ktory nie umowi sie z dziewczyna ponizej 170 cm (na oko, nie mierzy ich). Nie widze w tym nic zlego, kazdy ma swoje preferencje.
    • taki-sobie-nick Re: Obserwacje i wnioski - watek o cechach faceta 08.03.17, 22:03
      A nie mówiłam, że mąż shellerki jest gruby?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka