Dodaj do ulubionych

Prezent na narodziny

21.03.17, 21:25
Co niewielkiego(w sensie łatwości wysłania pocztą) kupiłybyście z okazji narodzin dla dziewczynki mieszkającej w Irlandii. Dziecko w połowie jest Polką i matka bardzo dba aby to dzieci wiedziały. Poradźcie co jest sens wysyłać z Polski?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Prezent na narodziny 21.03.17, 21:35
      Nie ma. Zamow cos na amazonie albo w jakims miejscowym sklepie
      • ichi51e Re: Prezent na narodziny 21.03.17, 21:36
        Aden&anais kocyki bardzo polecam
    • rysiowa85 Re: Prezent na narodziny 21.03.17, 21:40
      nowo narodzone dziecko nie doceni prezentu przypominającego jej o tym że jest Polką. Barwy są istotne raczej dla mamy.
      Biało-czerwona piłka, kocyk, grzechotka ....
      • slonko1335 Re: Prezent na narodziny 21.03.17, 22:06
        bardziej myślałam o jakiejś książce polskiego autora, moze jakichś śmiesznych polskich napisach na bodziaku-niekoniecnzie patriotycznych od razu, maskotce, kocyku z rękodzieła z wyhaftowanym imieniem, itp rzeczach-tyle, ze ubranka, maskotki tam tanie, więc czy sens takie coś wysyłacwink
    • mikams75 Re: Prezent na narodziny 21.03.17, 22:07
      www.bodziakowo.pl/products/big/699_348_body_dzieciece-maly_kibic_1_grad.png

art-madam.pl/zdjecie/body-niemowlece-folk-ubranka-dziecko,brtsmgrmkcczcqbq.jpg

noworodkowi wszystko jedno i tak.
      • agrafa83 Re: Prezent na narodziny 22.03.17, 06:35
        Ja z lowickimi zamówiłam kocyk z minky - uwielbiam ten wzórsmile
    • labianka Re: Prezent na narodziny 22.03.17, 08:15
      Nie no i Ty się serio pytasz, czy jest sens wysyłać?
      Ja bym kupiła książeczkę z polskimi kołysankami takimi wiesz "aaa, kotki dwa" (koniecznie z płytą) i wypisała własnoręcznie + wciągnęła moje dzieci w pisanie/rysowanie dedykacji dla Maluszka.
      Gdyby mojemu dziecku urodzonemu za granicą, ktoś przysłał coś takiego, rozpłakałabym sie z radości:

www.youtube.com/watch?v=WNF77-Ft2as

• slonko1335 Re: Prezent na narodziny 22.03.17, 08:44
        Pytam co jest sens wysyłać konkretnie. Z czego ucieszyła by się mama-emigrantka. Mam kilka rzeczy z których wiem, że ucieszy się mama-dla niej konkretnie ale ciągle nie wiem co dla maleńkiejsmile
        • ga-ti Re: Prezent na narodziny 22.03.17, 09:07
          Ale te kołysanki to i dla mamy i dla maluszka, no może nie od razu, ale się przydadzą.
          Kiedyś kupiliśmy dużą, pięknie wydaną książeczkę z wierszami Tuwima z dołączoną płytą, gdzie te wiersze czytał Fronczewski - też myślę, że ok.
          A linkowany bodziak z wzorem łowickim - cudko.
          Ostatnio dla maluszka kupowaliśmy maskotkę z kawałkiem tkaniny wink taki nowy pomysł dla maluchów, polskiej produkcji, są też inne, kontrastowe kolory, wzory, tkaniny strukturalne, 'metki' do ogryzania, itp.: hencztoys.pl/przytulanki.html
          Pewnie mnóstwo tego na rynku, sprawdziło się dla naszego rodzinnego maluszka smile
    • fala86 Re: Prezent na narodziny 22.03.17, 09:15
      Dobra polska literature dla dzieci - Mapy Mizielinskich, cos Emilii Dziubak, Grzegorza Kasdepke, Zbior "Basi" jesli to dziewczynka.
      • iwoniaw Re: Prezent na narodziny 22.03.17, 12:37
        Z okazji narodzin? Książki to dla dziecka co najmniej rocznego, żeby mogło słuchać, jak mu rodzic czyta. Niemowlak raczej na takie rozrywki za mały, to już lepsza ta płyta z kołysankami.
    • agatak Re: Prezent na narodziny 22.03.17, 12:48
      Ja kupuję książkę dla dzieci z bohaterem, który ma tak samo na imię ("Mikołajek" dla Mikołaja na przykład, byłam bliska kupienia Lalki dla Ignacego i Stasia smile ) wpisuję dedykację z datą urodzin i niezbyt mi przeszkadza że niemowlak nie poczyta - jak trochę podrośnie będzie miał książkę + pamiątkę. Poza tym książka to najlepszy prezent przecież smile
      Plus jakiś gadżet na teraz - body, czapeczkę, grzechotkę...
    • leokadia35 Re: Prezent na narodziny 20.04.17, 12:21
      Kiedyś w cepeliach były takie lalki w strojach ludowych, może gdzieś jeszcze do dostania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka