Dodaj do ulubionych

Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspiracji

25.03.17, 16:27
Szukam sukienki na wesele - na razie bez spiny, bo wesele w lipcu, ale dosyć ważne, bo własnego brata. Dodatkowo mam byc świadkiem na ślubie.
W zasadzie wiem czego nie chcę - wyglądać jak własna ciotka, czyli pańciowatego kroju. Nie chcę też łyżwiarki i wszelkich taft i tiuli. Mam rozmiar 38-40, sporą pupę, dosyć masywne uda i wcięcie w talii. Biust ok, średni (70 e). Wiek - 37. Długość - myślałam o czymś do kolana. Moim zdaniem odpadają wszelkie rozkloszowane sukienki, bo przy moim tyłku robi się w takiej sukience kaczy kuper. Nie lubię sukienek odcinanych pod biustem.
Kolor - niebieski, granatowy, szary, fuksja, ale inne mogę rozważyć . Nie założę żółtego i czarnego.
Doradzicie coś?
Obserwuj wątek
    • nathasha Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 16:49
      www.modaoperandi.com/luisa-beccaria-r17/tulle-pois-plisse-midi-ballerina-dress
      cos takiego pewnie nie, co?
      • nathasha nie do kupienia a uszycia n/t 25.03.17, 16:50
      • sara.korska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 16:51
        No nie, zdecydowanie nie.
        • nathasha Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 16:55
          Ok, powiedz dlaczego?
          • ichi51e Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:51
            Bo nie ma 5 lat i nie przepada za Frozen?
            • nathasha Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:52
              ech..to z frozen ma niewiele wspolnego, ale ok.
          • pitupitt Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 13.07.18, 14:18
            Bo to nie jest kiecka na wesele, a do radosnego pląsania po łące. Ludzie...
        • nathasha Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:00
          a tak, bez rozkloszowania:
          www.modaoperandi.com/monique-lhuillier-ss17/one-shoulder-asymetrical-gown

taka:
          www.modaoperandi.com/costarellos-fw17/fairy-chiffon-ruched-gown

taka:
          www.modaoperandi.com/elie-saab-fw17/tulle-halter-gown
          • sara.korska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:05
            Ewentualnie ostatnia, ale tez nie do końca. Chcę coś prostego, te sukienki są jak dla mnie zbyt okazałe, w klimacie którego chcę uniknąć.
            • nathasha Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:13
              a cos takiego? oczywiscie nie ten kolor
              www.net-a-porter.com/ch/en/product/848090/jason_wu/crepe-de-chine-midi-dress
              • przystanek_tramwajowy Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:46
                A gdzie jest sukienka do tej różowej halki? Nie wiem, co to teraz za moda, żeby w bieliźnie latać?
                • nathasha Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:48
                  taka moda. material nieprzeswitujacy wiec nawet nikt nie bedzie wiedzial czy masz bielizne czy nie
              • best_bej Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 22:12
                No tak, ta najtańsza tylko 1,6 tys EUR. Poprzednie były po 3-5 tys.
          • ichi51e Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:52
            Pierwsza ekstra tylko ja wygladalabym w tym lepiej niz panna mloda.
            • nathasha Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:54
              to rzeczywiscie mogliby Cie nie chciec wink ps.przypomnialo mi sie jak kolezanka jako swiadkowa kolezanki przyszla na jej slub w prowokujacej czerwonej seksownej sukience (to ze seksownej to pewnie oczywiste ale wolalam uscislic ze nie wygladala prowokujaca jak seniorka rodu) - panna mloda zachwycona nie byla mowiac delikatnie
              • gama2003 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:38
                To ja byłam na weselu, gdzie panna młoda miała przepiękną suknię w stylu ,, kontusza,,. Z pięknymi żakardowymi wstawkami, nieco teatralna, ale piękna. Tyle, że kolorystycznie było to złoto - ecru - burgund, z przewagą dwóch pierwszych. Wyglądała cudnie, jasnoskóra, zielonooka, jasnoruda, królowa Bona mogłaby w takiej kiecce latać.
                Świadkowa, siostra młodego odziała się w w falbaniastą, długą, koronkową suknię w stylu flamenco. Z odkrytymi ramionami, upięte długie hebanowe loki, ciemna karnacja. Suknia w kolorze jasnej kości słoniowej.
                Mnóstwo osób, obsługa, kamerzysci, zespół muzyczny, postrzelało gafy biorąc świadkową za młodą. Straszne świństwo, serio uważam. Nie o urodę chodziło, bo obie efektowne, ale suknia świadkowej była suknią ślubną...nawet bez - mogłaby uchodzić.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:06
        Ale koszmar. Wygląda to dobrze chyba tylko na wieszaku.
        • nathasha Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:08
          moim zdaniem jest piekna
        • 3-mamuska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:16
          www.next.co.uk/go52330s5

Mnie sie bardzo taka podoba z kolekcji wlasnie ślubnej dla druhen.
          • 3-mamuska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:21
            www.next.co.uk/go6160s4
            Taka długa
            Lub krótka :
            www.next.co.uk/go6160s5

Ta piękna :
            www.next.co.uk/go5206s1#971399

Albo taka :
            www.next.co.uk/go52330s1
            • sara.korska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:44
              Ta z kwiatami na dole rzeczywiście piękna, pozostałe - za bardzo w klimacie weselnym, trochę za bardzo "wieś tańczy i śpiewa" jak dla mnie. Ciężki przypadek ze mnie 😉
              • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:39
                Jeśli podobają Ci się z kwiatami na dole (nawet jeśli rozkloszowane, choć w poście startowym pisałaś, że takiej nie chcesz), to poszukaj w Chi Chi London, to oni rozpoczęli ten kwiatowy trend:

1. https://www.chichiclothing.com/product_images/m/373/CHRISTA1__21989_zoom.jpg

2.https://www.chichiclothing.com/product_images/c/416/Look_16_0010__72143_zoom.JPG

3.
                https://www.chichiclothing.com/product_images/n/003/0.5__72064_zoom.jpg

4.https://www.chichiclothing.com/product_images/p/583/Look_11_0027__14307_zoom.JPG

5.https://www.chichiclothing.com/product_images/y/067/Look_96_0048__27315_zoom.JPG

6.
                https://www.chichiclothing.com/product_images/s/056/39__89831_zoom.jpg

Szkoda, że ta nie jest granatowa:

7.https://www.chichiclothing.com/product_images/l/170/Look_111_0003__36275_zoom.jpg

8.https://www.chichiclothing.com/product_images/g/939/Look_99_0014__18788_zoom.jpg

9.https://www.chichiclothing.com/product_images/x/880/2017_02_13_Chi_Chi59022__15713_zoom.JPG
                • gama2003 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:56
                  Widziałam gdzies taka granatową !
                  Nie wiem czy ktos nie sprzedawał takich z Anglii na allegro, albo to Asos było ?
                  Ale była granatowa, boska, aż żałowałam, że nie mam zadnego wesela w grafiku smile
                  • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:58
                    Oni mają taką granatową, ale błyszczącą, a ta jest matowa. Ech. wink
                • klamkas Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 20:33
                  Uwielbiam ich sukienki smile
    • nenia1 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:14
      Sama chodzę trochę po sklepach i szukam sukienki na wesele, proste to nie jest. Co prawda tej na wesele jeszcze nie znalazła, ale skusiłam się na Solarową, z nowej kolekcji, na żywo wygląda ładniej, no i niezły skład jak na królujący wszędzie poliester.
      Tyle, że trochę rozkloszowana, natomiast wygląda się w niej elegancko i powściągliwie, sukienka z klasą, moim zdaniem, i szara, jak szukasz.

www.solar.com.pl/ubrania/sukienki/za028186.html
      • eilian Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:20
        nawet ładna, ale takie sukienki mają jedną wadę: nie ma tam miejsca na biust.
        • nenia1 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:31
          No właśnie nie jest tak źle, są zaszewki i trochę luzu n biust jest, modelka bardziej płaska i na zdjęciu ta sukienka się jej marszy, w realu ładnie biust opina.
      • sara.korska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:40
        Patrzyłam na nią na stronie solara, musiałabym przymierzyć.
    • fil.lo Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:43
      www.solar.com.pl/outlet/wiosna-lato/sukienki-wizytowe/za027097.html
      www.solar.com.pl/outlet/wiosna-lato/sukienki-wizytowe/za027129.html
      www.e-taranko.com/product-pol-76306-SUKIENKA.html
      www.e-taranko.com/product-pol-75796-SUKIENKA.html
      www.e-taranko.com/product-pol-74240-SUKIENKA.html
      www.e-taranko.com/product-pol-75056-SUKIENKA.html
      www.emonnari.pl/odziez/sukienki/wieczorowa_sukienka_z_koronki_1.html

Takie wynalazłam na szybkosmile
      • sara.korska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 17:48
        Granatowa z taranko - super. Nie znam tego sklepu, muszę namierzyć gdzies stacjonarnie.
        • 3-mamuska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:06
          No ta granatowa śliczna tez mi sie spodobała.
          • kropka_kom Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 26.03.17, 04:29
            B.ładna
    • sara.korska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:13
      Aha, jak najmniej koronek - moja mama będzie miała koronkowy komplet, gdybym jeszcze ja się tak ubrała, to byśmy były jak z jednego sierocińca 😉
    • lusitania2 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:16
      www.tedbaker.com/uk/Womens/Clothing/Dresses/RITAH-Persian-Blue-midi-dress-Dark-Blue/p/136575-DK-BLUE?plpSlots=1
      www.tedbaker.com/uk/Womens/Clothing/Dresses/c/category_womens_clothing_dresses
      www.tedbaker.com/uk/Womens/Clothing/Dresses/KATIEY-Spring-meadows-midi-dress-Dark-Blue/p/136581-DK-BLUE?plpSlots=1
      www.tedbaker.com/uk/Womens/Clothing/Dresses/MELINE-Side-bow-shift-dress-Baby-Pink/p/134186-BABY-PINK?plpSlots=1
      chociaż moim zdaniem liczy się tylko jednasmile:
      www.tedbaker.com/uk/Womens/Clothing/Dresses/c/category_womens_clothing_dresses?q=f%3A%28%29&page=1
      • lusitania2 Re: linki 25.03.17, 18:20
        druga:
        www.tedbaker.com/uk/Womens/Clothing/Dresses/MOLLIAT-Persian-Blue-halter-neck-tunic-Dark-Blue/p/134190-DK-BLUE?plpSlots=2
        ostatnia:
        www.tedbaker.com/uk/Womens/Clothing/Dresses/SAREH-Oriental-Blossom-appliqu-midi-dress-Light-Grey/p/134836-LT-GREY?plpSlots=1
        • sara.korska Re: linki 25.03.17, 18:25
          Taki krój jak ostatniej miałam w zeszłym roku na weselu u szwagra 😃 Druga bardzo ciekawa.
      • mayaalex Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:41
        Ted Baker ma bardzo ladne sukienki, takie wlasnie na letnie przyjecie. Jedyny minus dla mnie - mam wrazenie, ze wiekszosc modeli pasuje na raczej dosc wysokie kobiety. Ja jestem niska i proporcje nie zawsze mi odpowiadaly, w niektorych, obiektywnie pieknych, cos jednak zgrzytalo.
      • maslova Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:56
        Piękne te sukienki, ale, jak dla mnie, ceny zaporowe.
    • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:17
      https://mosaic01.ztat.net/vgs/media/pdp-gallery/CZ/62/1C/03/CQ/11/CZ621C03C-Q11@9.jpg
      • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:20
        A nie, Ty masz duży biust... to nie ten krój.
    • sara.korska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:17
      Ta mi się bardzo podoba, ale ma jedną wadę: kolor sad
      denicler.eu/product-pol-1855-Biala-sukienka-z-asymetrycznym-paskiem.html
      • nathasha Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 21:33
        Pomijajac kolor, na wesele?? Skojarzyla mi sie z elegancka ale pania prezes.
    • tajemnicza.a.m Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:33
      Też mam problem, nie chodzę na wesela a muszę iść na majowe ale tylko do kościoła i może na obiad na chwilę, żeby chłop nie siedział sam jak sierota jak to określił.

I co ja założę?

Kiecki noszę tylko letnie albo powyżej kolana ( czyli bardzo krótkie) ze zwiewnego materiału albo do kostek takie plażowe ale unikam bo mi się plączą między nogami.
      Zakładam mini ale takie z materiału który jest elastyczny ewentualnie yeansowe
      Noszę krótkie szorty i spodnie rurki jeansowe z dziurami lub jeansowe elastyczne.
      Jestem specyficznej budowy - niska z bardzo chudym tułowiem i wielkim cycem co wygląda komicznie. Do tego szerokie biodra, krótkie nogi ( 45/156)
      Kolor czerwony odpada, zielony odpada lubię czarne ale żeby była czarna to musi być jakaś fajna a nie jakiś wór, może granat, morska, nawet róż bo mi niby ładnie. Tylko nie taki oczojeb...y
      Jestem młoda i niska więc kiecki nie założę za kolano bo chyba dostanę apopleksji.
      Nienawidzę sztywnych materiałów sukienek takich kostiumowych.
      Muszę mieć coś aby zakryć ramiona żebym jak przeszczep nie wyglądała.

Tak jak autorka nie trawię tego:

https://lb0.dstatic.pl/images/17863567/I520x520-rozkloszowana-sukienka-w-zakladki-mosquito-pl-rozowy-na-wesele.jpg

Ja dostaję na ich widok apopleksji. Tzn może niektóre w tym wyglądają ładnie ale...nie ja.

Na dodatek pod pachami muszę mieć wolność bo wiecie smile antyperspiranty nie pomagają.
      Z racji tego, że jestem bardzo drobna i mam taki malutki łeb to najlepiej czuję się w czymś przylegającym z jakąś narzutą na ramiona no chyba, że kiecka będzie tam jakoś tak dopasowana, że mi je optycznie powiększy. No ale tu się trochę mogę przejechać z tanią zdzirą.

Autorko może takie?

https://fashionata.pl/modadamska/wp-content/uploads/2014/05/sukienki_sportowe.jpg

ploads/2017/03/l11-kremowa-sukienka-na-wesele-508x768.jpg bez ozdób i tej przezroczystości - pociągnięte jako całość materiału w taki kształt łódki czy jak to się tam zwie.

https://spplthumb.blob.core.windows.net/540x405/f6/9f/49/kopertowa-sukienka-na-wesele-46-48-50-52-ryn-164175107.jpg
      • tajemnicza.a.m Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:39
        https://fashion4u.pl/wp-content/uploads/2017/03/l11-kremowa-sukienka-na-wesele-508x768.jpg
        bez ozdób i tej przezroczystości - pociągnięte jako całość materiału w taki kształt łódki czy jak to się tam zwie.
      • suchawloszkana3 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:22
        W dresie na wesele....
        No ciekawa propozycja, nie powiem 😂
        • tajemnicza.a.m Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 22:23
          A mi się podoba koncepcja, krój za jakieś 15 lat bym założyła. Nienawidzę zazwyczaj materiałów z których zrobione są sukienki weselne. Jak ta pierwsza z tym rozkloszowaniem..
    • ivaz Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:36
      Ja też chętnie poczytam ten wątek, również mam wesele latem, tylko, że ja nie cierpię sukienek i wiem, że będzie to strój na jeden raz więc wolałabym ten zakup opędzić tanim kosztem, normalnie żal mi na to kasy, za to na buty i torebkę nie będę żałowała.
      Tyle tylko, że nie mam problemu z figurą jestem szczupła i drobna i raczej w każdej kiecce wyglądam całkiem OK, ale nie lubie i już, wołałabym kombinezon, tylko nie wiem czy pasuje, na weselach bywam rzadko.
      • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:40
        No jasne, że pasuje kombinezon. smile
        • sara.korska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:49
          Kombinezon tez mi gdzieś po głowie krąży, ale zupełnie nie wiem jaki miałby byc, bo kojarzy mi się raczej z ubraniem do biura, a nie weselem.
          • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:54
            https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3e/85/cf/3e85cff0fb28a8bc485f727aaac1e1bd.jpg

Kwestia figury i tego, jak formalne jest to przyjęcie. wink
            • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:56
              Lubię takie:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/50/4b/96/504b968a60d36c664531e7e2b6cb0b2f.jpg

https://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v1/32315806815_1/Strapless-Black-Women-Jumpsuit-2015-European-Style-Slim-Long-One-Piece-Pants-Flared-Trousers-Ladies-Rompers.jpg
            • ivaz Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 18:59
              Ja myślałam o czymś w tym stylu, może nie koniecznie ten kolor, chociaż na lato mógłby być
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/uc/ya/bphf/flNOh9otAJOi0SBtCB.jpg
              • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:05
                Zniekształca figurę.
    • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:05
      https://images.pronovias.com/img/313513/LASIN_C.jpg
      • sara.korska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:54
        A to skąd? Ładne bardzo.
        • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 20:06
          Z internetów. big_grin Wiesz, uwielbiam takie sukienki - z przodu skromna, a z tyłu efekt "wow". I nie trzeba martwić się o biżuterię. big_grin

Albo jakaś skromna sukienka zabudowana z przodu, z tyłu odkryte plecy i wisiorek na nich. wink

No ale ja nie mam dużego biustu, tylko w dawnej nomenklaturze "B'. wink Moja mama ma wielki biust i ubrań zabudowanych z przodu niestety nie nosi.
          • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 20:07
            A coś takiego jak po lewej, tylko spódnica krótsza?

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/6d/f7/e7/6df7e7a1f6905619533dbc670ef96a14.jpg
            • suchawloszkana3 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 20:18
              O! Ja bym to założyła! Podoba mi sie krotki topik tongue_out
              • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 20:19
                big_grin Shell, od razu o Tobie pomyślałam. big_grin Ale czy nie za długi? wink <żart> big_grin
                • suchawloszkana3 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 20:25
                  big_grin no taki jakis malo wulgarny sie wydaje... Za slabo krzyczy cos tam o zdesperowanej 40tce wink
            • sara.korska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 22:45
              Musiałabym mocno poćwiczyć żebyvw razie czego brzuch pokazać
              • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 26.03.17, 09:00
                W tej brzucha się nie pokazuje, bo ten top jest dłuższy, ale rzeczywiście nie pomyślałam o tym, że po pierwsze do płaskiego brzucha a po drugie przy dużym biuście za dużo by odstawał. ;-/ Tak czy siak, dla młodziutkiej dziewczyny powyższe ubranie jak znalazł, dużo lepsze niż miliony sukienek. smile
        • skat_0 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 22:32
          www.balladine.com/sukienki,sukienka-z-motywem-pawiego-piora-poza,5-k-17194-131166-p
          Tez lubię granat i tez mam wesele w lipcu, akurat dzis przegladalam tylko 2 strony sukienek weselnych na zalando, byloby z czego wybrac, ale ja mam teraz dziwna figurę i bez przymiarki nie da rady, z takich prostych a eleganckich lubie oasis i vila, nawet mam swoje foty w galerii fotoforum, ale to juz nie ta figura 😂
          • skat_0 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 22:39
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fb/bf/cqfg/HlhaqaccRQshpOfoGA.jpg
            To oasis 100 procent jedwab był i w rzeczywistości nie taka świecąca, żałuję że się nie wcisne już 😀
          • skat_0 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 22:41
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fb/bf/cqfg/HlhaqaccRQshpOfoGB.jpg
            • banksia Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 13.07.18, 21:14
              Jesteś po 60tce?
    • beata985 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:13
      przeglądam tek kiecki i cieszę się, że nie mam po drodze żadnego wesela
      raz, że obrzydliwe są
      dwa, obrzydliwie drogie
      trzy, dawno zrezygnowałam ze spódnic i sukienek
      cztery, ciężki przypadek ze mnie i mało co mi się podoba...uncertain
      • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:16
        A ty po raz kolejny - o fu, o fe, ale brzydkie. Dawaj, zaproponuj coś pięknego, w twoim guście co spełnia warunki przedstawione w pierwszym poście. Też chcemy się pośmiać i porobić - bleeeeeeeeeee, prawie pawia puściłam.
        • tajemnicza.a.m Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:21
          ty sie coraz bardziej bezpośrednia robisz chyba - schamiałaś tongue_out
          • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:23
            Nie, po prostu to enty wątek, w którym beata krytykuje czyjeś wybory i to w taki sposób, a sama od siebie nic nie zaproponuje. No to mi się ulało. Podobnie z taki-sobie-nick - to be, to fe, a potem... No, nieważne.
            • beata985 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:35
              thank_you napisała:

> Nie, po prostu to enty wątek, w którym beata krytykuje czyjeś wybory i to w tak
              > i sposób
              co?!?!?!?
              chyba sobie mnie z kimś pomylłaś.
              >
              • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:39
                Ty ty, a wiesz czemu zapamiętałam? Kiedyś założyłam butowy wątek, w którym dziewczyny wklejały buty - było miło i kulturalnie dopóki nie wypowiedziałaś się ty - jako jedyna nie wkleiłaś butów i jako jedyna skrytykowałaś ze sto par butów pisząc, że chyba tylko wypadek zmusiłby cię do zakupu którychkolwiek z nich.

Na dodatek jesteś hipokrytką, bo w innym wątku napisałaś: a...pokazanie jakie buty się kupiło lub zamierza kupić to samobójstwo....chyba nawet gorsze od przyznania się, że kotecek nam własnie spie...ł przez otwarte okoenko ...suspicious

Nie, nie jestem psychofanką, mam jedynie pamięć jak słoń.
                • beata985 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:52
                  a, i jeden czy dwa wątki, w których pozwoliłam sobie napisać, że coś się mi nie podoba to ciągle...no skoro tak to pozostaje mi się z Tobą zgodzić, na swoje usprawiedliwienie nie mam nic.
                  swoją drogą strasznie Cie musiało zaboleć skoro tak to pamietasz.
                  co do cytatu to nie wiem co ma wspólnego z hipokryzją...zdaje się, że dotyczył forum i zachowań na nim a nie jakiegoś doradztwa, nadal podtrzymuję i butami na forum nie zamierzam się chwalić.
                  • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 20:02
                    A niby co miałoby mnie zaboleć? Moje buty krytykowałaś? Czy wszystkie wklejone? Na moje pytanie czemu jako jedyna nie wklejasz butów i jako jedyna krytykujesz odrzekłaś - bo mi wolno. No, ekstra. Sama jesteś przedstawicielką tego sortu matki, który jedzie po wyborach innych. Krytyka jest fajna, o ile jest konstruktywna, a pisanie - o feee, ale obrzydliwości konstruktywne nie jest.

A butami i sukienką na forum się chwaliłam, może jakiś promil je skrytykował, reszta potrafiła wypowiedzieć się w sposób kulturalny.
                    • beata985 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 20:14
                      aż sobie odszukałam ten wątek,
                      odebrałam go jako lekko żartobliwy i w takim też tonie się w nim wypowiadałam i wydawało mo się, że Ty też ale jak widać pomyliłam się i widocznie mamy rózne poczucie humoru, nic na to nie poradzę.
                      i zarówno w tym jak i w tym o butach i w moich też zaznaczam-jestem specyficzna-dużo rzeczy mi się nie podoba.
                      • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 20:30
                        No ok, mnie nie chce się kłócić, może przedawkowałam forum od kilku dni, po prostu robię wszystko, żeby mieć jak najwięcej przerw w wiosennych porządkach. big_grinDD I to jeszcze nie w swoim domu. big_grin Jeśli poczułaś się urażona, to przepraszam.
                        • beata985 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 20:40
                          napij się wina i wyluzuj smile
                          • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 20:44
                            Nie mogę. wink
                            • nathasha Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 21:40
                              Ale sie na koncu milo zrobilo smile thank_you, zamienilabym sie na pamiec, ja nie dosc ze zwykle nie pamietam watkow ktore doslownie przed chwila czytalam to jeszcze myla mi sie nicki i zawsze musze sprawdzac zanim zaczepie smile beata, te drogie kreacje to pewnie do mnie, bo ja dalam jakies kosmiczne ceny ale to tak bardziej dla zrozumienia "formy" sukienki. Mi sie te moje wklejone strasznie podobaja ale mnie z kolei dosc latwo zadowolic wink
                              • beata985 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 22:10
                                ja nie chciałam rzucać w nikogo personalnie no ale znowu wyszło jak wyszło uncertain
                                niezamierzone.
                                • tajemnicza.a.m Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 22:19
                                  przestańcie bo uwierzę, że emamy mają uczucia wink
        • beata985 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:21
          nie zaproponuję nic, bo mi się nie podoba nic, patrz pkt. 4
          też czasami zakładam wątki typu pomóżcie, bo ciężko znaleźć cos sensownego.
          • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:24
            Aha, to świetnie, że musiałaś wypowiedzieć się w tym wątku, bardzo pomogłaś autorce, zresztą jak zawsze.
            • beata985 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:26
              a ciebie co ugryzło??
              • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 19:33
                Powtórzę - to już enty raz, gdy nie masz nic do dodania poza krytyką i to w tym stylu: ale obrzydliweeeeee.
        • gingers73 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 13.07.18, 14:34
          www.balladine.com/sukienki,sukienka-w-zlote-pasy-sybilla-poza,5-k-28462-p
          • gingers73 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 13.07.18, 14:35
            www.balladine.com/sukienki,sukienka-w-zlote-pasy-sybilla-poza,5-k-28462-p
            • kk345 Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 13.07.18, 16:05
              Nawet modelka z idealną figurą w tym źle wygląda...
    • pade Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 22:58
      https://mosaic01.ztat.net/vgs/media/pdp-zoom/DP/52/1C/0R/IN/11/DP521C0RI-N11@12.jpg

Mam tę sukienkę, leży rewelacyjnie. Ale może dla Ciebie za skromnasmile
      • tajemnicza.a.m Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 23:11
        ale mi się podoba, gdzie to i za ile?
        • pade Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 23:16
          zalando, dorothy perkins, 146zł
          co prawda wykupione, ale.. kliknęłam na rozmiar, żeby mnie powiadomili, gdy będzie dostępny i się udałosmile
          • pade Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 23:17
            Przed chwilą kupiłam taką:
            https://mosaic01.ztat.net/vgs/media/pdp-gallery/DP/52/1C/0N/VJ/12/DP521C0NV-J12@15.jpg

chyba mi odbiłosmile
    • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 25.03.17, 23:25
      A coś w tym stylu? Ta zdecydowanie mniej elegancka, ale chodzi mi o fason:

www.balladine.com/sukienki,blekitna-sukienka-z-cekinami-l-ame-de-femme,5-k-16120-126273-p?size=126273&ref=Google&gclid=CJ_chvjY8tICFVyJsgodKt0ISw
      • sara.korska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 26.03.17, 09:59
        Fason pasuje, kolor nie.
        • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 26.03.17, 10:40
          Chyba sama sobie takiej poszukam, ale wolałabym oczywiście granatową. smile
    • lalkaika Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 26.03.17, 11:31
      niektore naprawde koszmarki,dresowa i ta z cekinami na plecach wygrywaja.Cywilny slub,prawda? Jesli koscielny,to pomysl o jakims szalu bo naprawde nie wypada z golymi ramionami,plecami ,z stanikowymi ,bieliznanymi topikami smile o tempora o mores
      • thank_you Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 26.03.17, 11:41
        Słyszałaś o żakietach czy rozpinanych sweterkach? Jeśli nie, to jesteś kilkaset lat do tyłu z modą...
      • sara.korska Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 26.03.17, 15:43
        Kościelny. Szal niestety wpisuje mi się w konwencję pańciowatą i ciotką po 60. Poza tym kto ci powiedział, że nie będę miała żadnego okrycia?
    • majaa Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 13.07.18, 13:20
      Uważasz, że po roku nadal jej ta informacja potrzebna? Czy znalazłaś wreszcie okazję, żeby sklep rozreklamować? Do kosza.
      • jola-kotka Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 13.07.18, 13:42
        Ojp dalam sie zlapac smile
    • jola-kotka Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 13.07.18, 13:41
      Bardzo ladna , mnie sie podoba. Inna niz wszystkie, oryginalna naprawde fajna.
    • ichi51e Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 13.07.18, 15:24
      Stary watek ale najbardziej wkurza ze linki nieaktywne!!! Grrr
      • blimsien Re: Sukienka na wesele - potrzebuję porad i inspi 13.07.18, 16:32
        ichi51e napisała:

> Stary watek ale najbardziej wkurza ze linki nieaktywne!!! Grrr
        >
        Fast fashion droga pani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka