Dodaj do ulubionych

Teściowa jak tabloid

31.03.17, 08:25
Wymyśla nieprawdziwe historie na temat członkoów rodziny i podaje dalej, roznica jest taka że brukowce robią to z premedytacją wiedząc że wypuszczają bzdury nie mające pokrycia w faktach a moja teściowa tworzy na podstawie mocnych jak jej sie wydaje przesłanek w ktore naprawdę wierzy. Przykład jest u ciebie dwa razy w roku (mieszka daleko)nigdy nie widziała cie pijanej, nie widziała cie nawet z kieliszkiem we własnym domu, nigdzie poza imprezami typu stypa czy wesele ale akurat zobaczy przy tej wizycie wódkę na jakiejs pólce w twoim domu, co robi?martwi sie i rozpowiada przejęta reszcie ze popijasz, nie wazne ze wodke trzymasz w barku by raz na ruski rok wypic z kims drinka dla tesciowa jest bliska zrobic z ciebie osobe z problemem alkoholowym i informuje cay swiat jak bardzo jest zatroskana o twoj los. Przyjedziesz do niej popsztykana z męzem o bzdurę bo nie zrobił przed wyjsciem czegos co powinien np psa nie wyprowadził, nie kłocisz sie nie awanturujesz poprostu jest wyczuwalnie chłodniej, tesciowa jest pewna ze masz kryzys w małzenstwie, opowiada ze dobrze to miedzy wami nie ma, pamietam jak byłam na wychowawczym, to opowiadała że go wogóle nie opuszczam domu i dziecko nie chodzi na spacery bo przeciez gdyby tak było to bym odebrała choc raz telefon z parku a odbierałam zawsze bedąc w domu, niewazne ze to były 3 telefony w tygodniu o jednej stałej porze, ona sie martwi.Wiem ze to to taki typ i zachowuje sie tak w stosunku do wszystkich swoich dzieci, nawet nie słucham gdy mi opowiada o sensacjach i problemach jakie według niej ma w zyciu brat męża bo to jest dokladnie to samo. Pytanie z czego sie to bierze, z nudy z nadmiernej troski czy to są zaburzenia?
Obserwuj wątek
    • izak31 Re: Teściowa jak tabloid 31.03.17, 08:44
      Z ograniczeń intelektualnych.
    • lauren6 Re: Teściowa jak tabloid 31.03.17, 08:48
      Podobno coraz młodsi, 40 letni, ludzie chorują na Alzheimera. Teściowa może mieć już początki demencji. Ja bym prędzej podejrzewała chorobę o ile wcześniej nie było takich akcji.
    • suchawloszkana3 Re: Teściowa jak tabloid 31.03.17, 08:57
      Taki typ. Plus nuda i za duzo programow typu "trudne sprawy".
      Moja babcia ma to samo.
      Ona lubuje się w tworzeniu historii o sąsiadach.
    • chicarica Re: Teściowa jak tabloid 31.03.17, 16:17
      Nuda, mało własnego życia, do tego dołóż ograniczenie intelektualne (jak ktoś powyżej napisał) i zamiłowanie do dramatów rodem z klanu czy innego m jak miłość.
    • anorektycznazdzira Re: Teściowa jak tabloid 31.03.17, 17:36
      Ani troska ani zaburzenia, zwykłe ograniczenie intelektualne po prostu.
      Nie potrafi wygenerować więcej niż jednego wyjaśnienia dla zjawiska, jakie ją spotyka, pierwszego jakie wydusi z mózgu łapie się jak pijany płotu i desperacko nie dopuszcza myśli, że mogłaby się pomylić.
    • redheadfreaq Re: Teściowa jak tabloid 31.03.17, 18:38
      Nie ma własnego życia i zainteresowań, to tworzy mity o ludziach. Przykra cecha, ale raczej bez związku ze starością.
    • gat45 Re: Teściowa jak tabloid 31.03.17, 18:50
      Lubi się martwić, a najwyraźniej nie ma czym. Jedyna rada to dostarczyć jej prawdziwego zmartwienia. Chociaż może nie wystarczyć, bo niektóre cierpiętnice mają potężne, wprost nieograniczone moce przerobowe.
      • raczek47 Re: Teściowa jak tabloid 31.03.17, 19:03
        Lubi oglädać seriale?
        Tam się tyle dzieje,a w normalnym życiu to raczej monotonia jest.
        No to sobie ubarwia trochę żeby było ciekawiej i żeby miała tematy do rozmów.
        • fusun1804 Re: Teściowa jak tabloid 01.04.17, 10:02
          Wystarczy jej nie słuchać. Zaznacz wyraznie, gdy opowiada niestworzone historie o innych członkach rodziny, ze nie chcesz tego słuchać.
          I gdy reszta rodzina powtarza Ci wyssane z brudnego palca plotki, powiedz " prosze mi tego nie powtarzać, nie interesuje mnie to ".
    • rysiowa85 Re: Teściowa jak tabloid 01.04.17, 22:36
      z braku prawdziwych problemów
      • tezee Re: Teściowa jak tabloid 09.04.17, 11:07
        Ludzie maja ogólnie tendencje do łykania wszystkiego co usłyszą czy w tabloidzie wyczytają wiec nic dziwnego że np opowiesci tesciowej biorą za prawdy na czyjś temat, wszystkie ciotki kuzynki sąsiadki i kolezanki wysłuchuja o naszej rodzinie bzdur, tylko w tej najblizszej wszyscy wiedzą jaka jest więc nikt nie bierze tych opowiesci do konca na powaznie.
    • rosapulchra-0 Re: Teściowa jak tabloid 09.04.17, 11:15
      Moja taka była. Czegoś nie dowidziała, czegoś nie dosłyszała, ale bajeczkę dla świata już wymyśliła. Tyle że nie z troski, a po to, aby dowalić nam wszystkim.
      • tezee Re: Teściowa jak tabloid 09.04.17, 11:24
        Ona nie chce dowalać wręcz odwrotnie wszystko ubiera w troskę, widzi problemy następnie sie martwi i opowiada o tym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka