Dodaj do ulubionych

brawa dla dzieci

04.04.17, 00:43
tych starszych
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21586975,terlikowski-mial-wystapic-w-szkole-ale-uczniowie-zaprotestowali.html#BoxNewsLinkK32&a=66&c=81
swoją drogą - kto tego ... zaprosił ?
"Kobieta zażywająca pigułkę tzw. dzień po, jest gorsza od księdza molestującego pięcioletniego chłopca”
a może to "z klucza" ? pan ... do Staszica, pan ... do Batorego, pani ... do (wpisz szkołę)
Obserwuj wątek
    • morekac Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 06:00
      Nie dzieci, a młodzież. Tak szczerze - rozumiem, że w czasie rekolekcji idzie się na mszę , słucha kazania , ale nie rozumiem, po co na rekolekcjach spotkania ze świeckimi publicystami o kontrowersyjnych poglądach.
    • joa66 Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 07:19
      Po konsultacji z młodzieżą doszliśmy do wniosku, że spotkanie z tak kontrowersyjną osobą nie powinno odbywać się w szkole – powiedziała dyrektor liceum Regina Lewkowicz.

Przykre, że doświadczona pedagog dochodzi do takiego wniosku dopiero po konsultacji z młodzieżą.
      • mamma_2012 Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 07:30
        Gdyby konsultacji nie było, pojawiłby się zarzut, że młodzież chciała, a lewicowa, antykatolicka dyrekcja nie pozwoliła.
        Podoba mi się oburzenie Terlika, "Ale jak to? Kuratorium nasze, a trzaskają mi drzwiami przed nosem?!"
        Pamiętam jak się tu kilka osób oburzało, że do szkoły przyprowadza się homoseksualistę, uchodźcę czy innego, tfu, gendera bez zgody rodziców i pisemnego programu spotkania. Ciekawa jestem czy dla równowagi przyznają, że gdyby wpuszczono go do szkoły rodzice powinni zostać ostrzeżeni, że pojawi się taka osobasuspicious
        • joa66 Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 07:32
          Konsultacje nie byłyby potrzebne gdyby dyrekcja nie zgodziła się na jego występy. Na dzien dobry.
          • joa66 Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 07:33
            p.s. jestem zdziwiona, bo podobno to bardzo rozsądna dyrektor.
            • mdro Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 07:41
              Też się zdziwiłam, że o to liceum chodzi. Na szczęście uczniowie okazali się rozsądniejsi, brawo Koledzy wink.
        • arwena_11 Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 13:52
          Oczywiście, że tak. Ja w ogóle jestem przeciwna jakimkolwiek spotkaniom na lekcjach. Po lekcjach, dla chętnych - nie ma sprawy. Ale nie widzę powodu, dla którego ktoś nie zainteresowany spotkaniem, ma być zmuszony na nim być i do tego tracić lekcje.
          • joa66 Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 14:51
            oo, jesteś przeciwna rekolekcjom?
            • arwena_11 Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 15:54
              U syna mieli chyba po 5 lekcji i dopiero rekolekcje. Jestem przeciwna zabieraniu lekcji. U córki było 1,5 godziny rano - potem normalne lekcje. I w poniedziałek rano akurat było to na wf. Żadnych ważnych lekcji nie stracili. A do tego np zamiast religii na późniejszej lekcji była lekcja, którą stracili na rekolekcjach ( chyba polski ), bo pan od religii stwierdził, że rekolekcje wystarczą w danym tygodniu.

Co lepsze w mojej obecnej parafii nie ma rekolekcji w ciągu dnia dla gimnazjów. Są wieczorem. Na terenie parafii gimnazjum prywatne, do którego chodził syn ( ale oni nie są brani pod uwagę, bo tam nie ma nawet religii w planie tylko etyka ) ale też jest chyba co najmniej jedno państwowe. Rekolekcji w ciągu dnia nie mają.
              LO przy gimnazjum mojej córki - nie miało rekolekcji. Ci co chcą idą sami wieczorem na rekolekcje parafialne.
      • grazbed Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 19:56
        Nie masz zatem pełnej wiedzy Joa jak to odbyło się naprawdę.
    • stacie_o Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 13:40
      Powinni go zaprosić na lekcje szacunek i miłość bliźniego, jako anty przykład.
    • arwena_11 Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 13:50
      W LO przy gimnazjum mojej córki miało odbyć się spotkanie z kimś z KOD. W trakcie lekcji. Zaprotestowali uczniowie, twierdząc że nie chcą tracić lekcji przez kogoś takiego. W końcu spotkanie miało się odbyć po lekcjach - ale nie mam pojęcia czy ktoś poszedł. Zazwyczaj uczniowie nie lubią tracić swojego czasu. Co innego zwolnić się z lekcji.
    • kaz_nodzieja Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 19:40
      Zachowali się jak trzeba.
    • suchawloszkana3 Re: brawa dla dzieci 04.04.17, 19:47
      I biedny Terlik przeżywał to w 5 chyba kolejnych postach, łącznie ze straszeniem sądem za przypisywanie mu tego cytatu.
      Niewygodnych uczestników dyskusji zablokował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka