Dodaj do ulubionych

Chyba nie było - żona z Kambodży

04.04.17, 22:14
www.plotek.pl/plotek/7,154063,21588983,piotr-tymochowicz-bierze-slub-z-33-lata-mlodsza-kambodzanka.html#Prze
Niby wiem, że takie zjawisko istnieje - starsi faceci jeżdżą do tej biedniejszej Azji po partnerki na granicy pełnoletności. Wszyscy się cieszą, bo dziewczę wyrywa się z biedy i żyje na jako takim poziomie, a pan ma młodą, posłuszną, dobrze udającą uczucie żonę, a nie jakaś rozwydrzoną 30-letnią feministkę, która nie chce prać mu gaci (z komentarzy pod tekstem).
Ale chwalenie się tym, przedstawianie jako normalnego związku plus moje skojarzenie z białym panem kupującym orientalną nastolatkę - no, jakoś zniesmaczyło mnie to.
Obserwuj wątek
    • kota_marcowa Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 22:22
      Widziałam, jak przeczytałam i zobaczyłam zdjęcia, to myślałam, że się porzygam.
      • nathasha Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 22:25
        mialam takie samo odczucie. dziewczyna nawet nie wyglada na pelnoletnia, to powinno byc naprawde karalne.
        • peonka Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 22:31
          Co powinno być karalne? Ślub z osobą, która NIE WYGLĄDA na pełnoletnią? To połowa ematek by siedziała, przecież wciąż je o dowód pytają w sklepach...
          • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 22:38
            Twojej przedpiszcyzni zapewne chodziło o to, że nie wygląda na pełnoletnią i w związku z tym zapewne pełnoletnia nie jest.
            • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:08
              Bardzo trudno jest trafnie ocenić wiek osoby inne narodowości/rasy na podstawie wyglądu
          • mallard Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 13:17
            peonka napisała:

> To połowa ematek by siedziała, przecież wciąż je o dowód pytają w sklepach...

Jeżeli już, to połowa ich chłopów... tongue_out
        • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:07
          Chcesz powiedzieć, że chciałabyś dyskryminować pełnoletnie kobiety ze względu na wygląd??? Czyli 18-latka może wyjść za mąż, ale 20-latka nie, jak nie ma odpowiedniego wyglądu? Nawet alkohol można kupić bez względu na wygląd, wystarczy dowód pokazać.
          • kota_marcowa Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:35
            Chciałabyś, żeby twoja, niech będzie nawet 20 letnia córka, choć ta zdjęcia wizualnie nie wygląda na 20 lat, wyszła za starego dziada (nawet dla mnie, kobiety nieco po trzydziestce, czyli jak na standardy ematki - staruchy, dziad 50+ albo jak spojrzeć 60-, to stary, obleśny dziadyga) zamieszanego w jakąś historię pedofilską?
            • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:39
              Nie chciałabym, żeby kiedykolwiek moja córka musiala podejmowac jakiekolwiek decyzje matrymonialne z biedy. Odnosiłam się tylko do faktu, że nie ma absolutnei znaczenia, czy dana 20-latka wygląda na 17 lat czy na 27, bo nadal jest to po prostu 20-letnia osoba.
            • annajustyna Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 11:24
              Jaka historie? Nic nie slyszalam...
              • kaz_nodzieja Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 13:21
                Też nie słyszałam?
        • edelstein Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 09:36
          Tajki itd. maja w genach,ze wygladaja mlodo.Znam jedna i bylam pewna,ze ma 32-34lata,a ona ma 56 i dorosle dzieci.
    • taki-sobie-nick Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 22:46
      Oj, i tak od pierwszego wejrzenia wzięli się za rączki i poszli razem przez życie?
      • hermenegilda_zenia Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 22:57
        Zdarza sie, znałam typa, który z 3-miesięcznego rejsu przywiózł sobie żonę Filipinke. Smaczku dodawał fakt, ze w domu czekała wieloletnia narzeczona. Był niezły kwas.
        • magic.marker Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:03
          Nie polubiły się? suspicious
        • triss_merigold6 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:07
          Dawna znajoma mojego partnera z wakacji przywiozła sobie Tybetańczyka w charakterze egzotycznej pamiątki. Nawet za mąż za niego wyszła w porywie trulov. Szybko pojawił się problem, bo małżonek czuł się świetnie, popoznawał ludzi z NGO-sów, pikietował pod chińską ambasadą i za cholerę nie wybierał się do pracy. Miała sporo problemów z uzyskaniem rozwodu.
          • kaz_nodzieja Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 20:26
            Ile za niego zapłaciła?
    • fomica Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 22:53
      Pani dość młoda i chuda, ale w czym problem? Obie strony mają jakieś korzyści. I dajcie juz spokój z ta "pełnoletnią", w Polsce może wyjść za mąż nawet 16-latka.
      • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:05
        Klasyka forum - normalne, ze 16-latka uprawia seks, ale żeby 20-letnia kobieta wychodziła za mąż? skandal, to przecież jeszcze dziecko.
        • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 20:24
          > Klasyka forum - normalne, ze 16-latka uprawia seks, ale żeby 20-letnia kobieta
          > wychodziła za mąż? skandal, to przecież jeszcze dziecko.

Jakby dwie różne rzeczy. suspicious
          • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 22:43
            Niekiedy jednak małżeństwo i seks się łączą wink
            • kalina_lin Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 22:37
              Hmm, o wieeeele wcześniej dojrzałam do seksu, niż do małżeństwa wink
              I owszem - nie mieściły mi się w głowie matrymonialne plany mojej 22 letniej koleżanki.
              • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 23:16
                Co nie zmienia faktu, że jako dorosła osoba mogła jak najbardziej być dojrzała do małżeństwa.
              • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:07
                Jakby normalne w XXI wieku w tzw. nowoczesnym społeczeństwie. suspicious W społeczeństwach konserwatywnych najczęściej jest odwrotnie.
            • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:07
              Niekiedy owszem. wink
    • triss_merigold6 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 22:59
      Pani w ten sposób zabezpieczy rodzinę i pół swojej wioski. Deal opłaca się obu stronom.
      • lucerka Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 13:10
        Dokladnie. I co w tym zlego?
      • kaz_nodzieja Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 13:23
        Dokładnie. I moim zdaniem spokojnie może mieć te 20 lat. Azjatki wyglądają bardzo młodo.
      • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:09
        Nadal niesmaczne, ale w takim razie po co gadać o miłości w przypadku tak oczywistego dealu? No chyba, ze pan z tych, który myśli, że dwudziestka (no niech już będzie) z biednego kraju rzeczywiście zapałała uczuciem do bogatszego pana lat 50+.
    • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:04
      Kambodżanki łapią Polaków, a malo to Polek (może nie teraz, ale wcześniej) łapało Niemca, żeby się na Zachodzie ustawić? Stare jak świat. I podejrzewam, że jednak jakaś forma sympatii i uczucia może się między takimi ludxmi pojawić, wcale nie musi to być odgrywane z przykrością i na siłę.
      • taki-sobie-nick Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:06
        vaikiria napisał(a):

> Kambodżanki łapią Polaków, a malo to Polek (może nie teraz, ale wcześniej) łapa
        > ło Niemca, żeby się na Zachodzie ustawić? Stare jak świat. I podejrzewam, że je
        > dnak jakaś forma sympatii i uczucia może się między takimi ludxmi pojawić

A ja jestem ciekawa, co takiego Tymochowicz robi w tej Kambodży? Zawodowo?
        • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:15
          Chyba nie zawodowo tylko po prostu turystycznie, tak zrozumiałam z pudelka, ale mogą kłamać.
          • taki-sobie-nick Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:17
            vaikiria napisał(a):

> Chyba nie zawodowo tylko po prostu turystycznie

Od 2014?
            • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:19
              Tam jest tak bajecznie tanio, że bedac Tymochowiczem można tam siedzieć miesiącami i żyć za kilka zleceń, które się zrobi w pozostałym czasie.
      • kaz_nodzieja Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 13:24
        Znam osobiście przykład pary polsko-ukraińskiej. Początkowo miało to być (za wiedzą obu stron) małżeństwo "za obywatelstwo" z rozwodem po pewnym czasie.
        Skończyło się trójką dzieci i obecnie około 25 letnim stażem małżeńskim.
        • szalona-matematyczka Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 13:50
          Kaznodziejo, tu nie chodzi o kwestie zwiazku dwoch narodowosci, ale o niesmaczna roznice wieku z kontekstem finansowym:
          - ona: 20 lat, biedna, chce sie wyrwac z biedy i zrobi wiele, by nier zyc jak jej matka i babka;
          - on: 54 lata, zamozny, lubi bardzo mlode dziewczyny (byla kiedys afera pedofilska z panem T.....), wiec chetnie zaplaci za mloda zdesperowana dziewczyne.
          • annajustyna Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 13:57
            Pytanie zasadnicze: czemu nie poderwal babki badz matki, bardziej by do niego pasowaly wiekowo i wizualnie...
          • kaz_nodzieja Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 14:04
            To smutne, ale z dwojga złego która sytuacja byłaby dla tej dziewczyny i jej bliskich lepsza?
        • milamala Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 16:59
          kaz_nodzieja napisała:

> Znam osobiście przykład pary polsko-ukraińskiej. Początkowo miało to być (za wi
          > edzą obu stron) małżeństwo "za obywatelstwo" z rozwodem po pewnym czasie.
          > Skończyło się trójką dzieci i obecnie około 25 letnim stażem małżeńskim.

Piekne, takie romantyczne, w moim stylu, uwielbiam takie zyciowie historie. I chyba nigdy z nich nie wyrosne.
      • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 20:26
        Ale ja wiem, że prostytucja małżeńska to i wśród osób tej samej narodowości się zdarza. Ale tu mamy jeszcze kontekst rasowo-kulturowy, czyli biały pan i kultura, gdzie w biednych rodzinach córki chowa się na prostytutki. Oraz wątpliwy deklarowany wiek dziewczyny.
        • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 22:45
          Dlaczego wątpliwy??? 20-latka to jest bardzo młoda kobieta, a dodatkowo kobiety tej narodowości Europejczykom wydają się młodsze, bo są drobniejsze.
          • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:10
            OK, DLA MNIE wątpliwy, bo DLA MNIE pani nie wygląda na 20 lat.
            • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:12
              Tutaj połowa nie wygląda na swój wiek big_grin Ze mną na czele, ale tego tu już nawet nie bede pisać, bo nikt nie uwierzy...
              Dwudziestolatka może równie dobrze wyglądać na 16 jak i na 25 lat, kwestia typu urody, sylwetki, makijażu itp.
              • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:30
                Wiesz, ja podobno też nie wyglądam na swój wiek, ale w przeciwieństwie do ematek jestem realistką. smile I obstawiam, że mogę wyglądać na młodszą o góra pięć lat niż wskazuje metryka. Wyglądanie na dużo młodszą/dużo młodszego niż się jest, to naprawdę szczególne przypadki, nawet jeśli każda 40-letnia matka dzieciom uważa, że wygląda na 20 lat. W ogóle takie podejście, że każda sądzi, że wygląda młodo i świeżo jest tak powszechne, że aż śmieszne - ostatnio koleżanka lat 32 została oceniona na lat 30 i się obraziła, bo ona przecież wygląda tak młodo! smile
                • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:35
                  Ja akurat jestem takim szczególnym przypadkiem, bo bedąc po 30 wróciłam do domu bez alkoholu, bo dowodu nie wzięłam wink Niska, drobna, bez piersi, dziewczeca twarz, brak zmarszczek ubieram się na luzie i taki efekt całościowy, a że partnera mam starszego o kilkanaście lat i w dodatku wyglądającego na swój wiek to zdarzają się mocno zdziwione spojrzenia, albo zakładanie, że jestem jego córką.
                  A w wieku 20 lat to w ogóle wyglądałam na dziecko - stad nie widzę niczego podejrzanego w 20-latce o takim wyglądzie, szczególnie jak pochodzi z kraju, gdzie kboiety są drobne i Europejczykom wydają się bardzo młode.
                  • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:42
                    Nie twierdzę, że to niemożliwe, ale tutaj każda jest takim szczególnym przypadkiem, więc pozwól, że nie pociągnę tematu. suspicious
                    Miałam w byłej pracy drobną, szczupłą kobietę, która lubiła opowiadać, jak to wszyscy biorą ją za licealistkę. Twarz kobiety zdradzała, że licealistką nie jest i nawet jeśli nie wygląda na swoje 37 lat, to na 30 ani mniej też nie, ale wszyscy uprzejmie potakiwali.
    • riki_i Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:46
      Pan niestety miał akcje z treściami pedofilskimi na kompie. W ilości hurtowej.

Zasadniczo takich związków nie potępiam, ale w tym przypadku chyba coś jest nie halo. Poprzednią partnerkę odstawił jak tylko skończyła trzydziestkę....
      • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:50
        Swoją drogą ciekawie do tego wątku nawiązał Vega w służbach Specjalnych...
      • kaz_nodzieja Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 13:25
        Skoro jest pedofilem to poprzednią partnerkę powinien odstawić po ukończeniu 12 roku życia mniej więcej.
        • chicarica Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 16:33
          Może młodo wyglądała do 30tki.
    • anorektycznazdzira Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 04.04.17, 23:51
      A tak, widziałam, nie skomentuję.
      Mam zasadę, że jak wszystkie zaangażowane osoby są zadowolone, się nie wp***.
      Skojarzenie z zakupem jednakowoż nieuniknione... uncertain
    • barbibarbi Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 09:14
      Ta dziewczyna wygląda jak 15 letni chłopiec z kucykiem. Dosyć obrzydliwy widok, biedny małoletni dzieciak i dziadyga. Kupił sobie egzotyczną małpkę do łóżka, dziewczyny szkoda bo wolałaby hasać z rówieśnikami, a z biedy musi się uśmiechać do starego dziada i udawać miłość.
    • kfugktru23 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 09:25
      A ja inaczej - znajomy jest informatykiem. Był na kontrakcie w Chinach. I po powrocie stwierdził że Chinki na niego leciały jak ćmy do świecy. Chłopak ma urodę typowo słowiańską i średnie powodzenie u Polek. A w Chinach musiał nauczyć się po chińsku "zdejmij rękę z mojego krocza". Podobnie miał w Brazylii. Sam na sobie stwierdziłem że kobiety innego koloru skóry lecą na europejczyków i amerykanów. I nie chodzi o czynnik ekonomiczny. Nie dziwota więc że Polki podnieca habib.
      • kfugktru23 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 09:27
        A teraz możecie mnie bić. Tylko nie po oczach...
      • barbibarbi Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 10:07
        kfugktru23 napisał:

> I nie chodzi o czynnik ekonomiczny.

Otóż chodzi głównie o czynnik ekonomiczny.

Poza tym, różnie się wyraża zainteresowanie w różnych kulturach. To, że latynosi gwiżdżą na ulicy z zachwytem, oglądają się za kobietami i od pierwszego spotkania wyznają miłość po grób i proponują małżeństwo, to nie należy tego traktować poważnie. Oni tak mają. Gdybym chciała wierzyć w te głupoty, to musiałabym być wielokrotną mężatką z haremem męskim latynoskim.

W Egipcie każda gruba Niemka nie może się opędzić od habibów, musi się nauczyć po ichniemu "zdejmij rękę z moich cycków" i też nie chodzi naturalnie o czynnik ekonomiczny wink Po prostu Arabowie kochają grube, stare Niemki, to prawda znana od dawna big_grin

Chcesz wierzyć w takie pierdoły, że masz branie, to sobie wierz. Na zdrowie.
        • kfugktru23 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 10:12
          To jaki czynnik ekonomiczny powodował że młode polki zawierały małżeństwa z habibami? Ile wielbłądów musieli mieć?
          • barbibarbi Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 10:25
            Ale mówimy o czynniku ekonomicznym w którym kierunku? Rozrysujmy dla lepszego zrozumienia:

Azjatyckie dziecko + Tymochowicz = czynnik ekonomiczny + perfidia starego pedofila.
            Stara Niemka + młody habib = skrajna głupota + czynnik ekonomiczny wspomagany tabletkami przeciwwymiotnymi.
            Twój jurny kolega + chinki erotomanki = naiwność białasa + czynnik ekonomiczny zaradnych kobiet pracujących.
            Młoda polka + młody habib = naiwność i głupota + huć i czynnik ekonomiczny.

• echtom Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 11:57
              10/10
              big_grin big_grin big_grin
            • daisy Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 15:28
              CHuć!!! No chyba że do hutnika w hucie. wink
      • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 20:30
        Tak, ja też znam wysokiego, niebieskookiego blondyna, który pojechał do Korei Płd. i miał powodzenie jak nigdy w Polsce. Tylko że to niebrzydki koleś po 30-tce, który rwał kobiety w zbliżonym wieku i sytuacji materialnej - czyli zwyczajne randkowanie. A nie pan 50+ zgarniający z ulicy dziewczę młodsze o ponad 30 lat - czyli coś pod wymianę handlową z pedofilska nutą.
        • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 22:46
          Pedofilia to jest seksualne zainteresowanie osobnikami przed okresem dojrzewania.
          • taki-sobie-nick Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 23:10
            vaikiria napisał(a):

> Pedofilia to jest seksualne zainteresowanie osobnikami przed okresem dojrzewani
            > a.

Widziałaś dowód tej pani? Wiesz, że ma 20 lat?
            • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 23:16
              Wątpię, żeby nawet ktoś taki jak Tymochowicz afiszował się z 13-latką i planował z nią ślub ołaszany publicznie. Pytanie sprowadza sprawę do absurdu - bo zawsze można twierdzić, że ebz pokazu dokumentów to się nie liczy. Ja z moim niespełna 160 cm wzrostu, drobną budową, mikroskopijnymi piersiami i ogólnie dziewczęcym typem urody podczas studiów wielokrotnie uchodziłam za licealistkę. 20 latka może wyglądać na nastolatkę albo prawie trzydzistolatkę - kwestia typu urody i tyle.
              • taki-sobie-nick Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 19:57
                vaikiria napisał(a):

> Wątpię, żeby nawet ktoś taki jak Tymochowicz afiszował się z 13-latką i planowa
                > ł z nią ślub ołaszany publicznie.

Uznaję ten argument.
          • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:11
            Wiem, napisałam "z pedofilską nutą" a nie "pedofilia".
            • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:14
              A jak rozumiesz pedofilską nutę? Jako dużą różnicę wieku?
              • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:25
                W tym przypadku - jako sytuację kiedy 50-latek interesuje się kobietą wyglądającą na 14 lat.
    • jesienna.nuta Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 10:09
      Filozofia Marcinkiewicza - jak widać - ciągle popularna wśród starzejących się panów przeżywających drugą/trzecią młodość.
      Pani młoda może sobie teraz sprowadzić bliższą i dalszą rodzinkę, razem oskubią pana, a pan może później napisać dramatyczne wspomnienia i próbować je wydać big_grin
      • livia.kalina Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 16:30
        >Filozofia Marcinkiewicza - jak widać - ciągle popularna wśród starzejących się panów przeżywających drugą/trzecią młodość.

a na czym polega "filozofia Marcinkiewicza"?
        • black-cat Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 18:50
          To nie filozofia tylko andropauza.
      • taki-sobie-nick Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 18:20
        jesienna.nuta napisała:

> Filozofia Marcinkiewicza

Ta jego Izabela przynajmniej była PEŁNOLETNIA.
        • livia.kalina Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 18:39
          wciąż nie rozumiem- to Marcinkiewicz wymyślił kryzys wieku średniego i związek z młodsza partnerką?
        • dziennik-niecodziennik Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 11:27
          no ale ta tez ponoć jest. nie mamy dowodów że nie jest, wiec nie ma sie co spuszczac ze pedofil...
        • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 11:37
          Ja tam jej dokumentów nie widziałam, a poziom wypowiedzi miala jak średnio rozgarnięta 15-latka.
          • taki-sobie-nick Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 19:59
            vaikiria napisał(a):

> Ja tam jej dokumentów nie widziałam, a poziom wypowiedzi miala jak średnio rozg
            > arnięta 15-latka.

To jeszcze nic, ja czytałam bloga pani, która wyszła za mąż w Polsce i z mężem podróżowała po świecie.

Opis pobytu w Himalajach (a wleźli i zleźli, co jest dużym wyczynem!) tyleż ciekawy, co nie do zniesienia przez poziom umysłowy (i werbalny) tej pani - dałabym jej tak ze 13.

• spanish_fly Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 10:20
      Wygląda na 15 lat, nie 20. Mam nadzieję, że przynajmniej drogo za tą rozrywkę Tymochowicz zapłaci.
      • annajustyna Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 11:28
        A ja czekam na relacje ze slubu. To juz 12 - czyli za tydzien!
        • moadek Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 11:48
          mam nadzieje, że z perspektywy czasu ta dziewczyna z Kambodży będzie mogła powiedzieć, ze było warto sad
          • szalona-matematyczka Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 12:57
            Dziewczyna nie traci czasu, bo jest w ciazy ! Jak urodzi to skonczy sie raj dla pana T.
            www.plotek.pl/plotek/7,154063,21593737,20-letnia-narzeczona-tymochowicza-jest-w-ciazy-specjalista.html
            • livia.kalina to kaczka dzienikarska jest 05.04.17, 16:30
              z tą ciążą:
              www.facebook.com/ptymochowicz/posts/1662178373811660?pnref=story
              • szalona-matematyczka Re: to kaczka dzienikarska jest 05.04.17, 17:35
                Ja mialam watp!iwosci ze wzgledu na jego wiek,ze ta ciaza tak szybko. On ma 54 lata, a plodnosc takzze u mezczyzn z wiekiem spada. Bardziej juz myslalam,ze ona go wrabia, a ojcem jest ktos inny.... Bo byly takie przypadki, na przyklad aktor Zelt.
    • echtom Tylko po co mu umowa przedmałżeńska? n/t 05.04.17, 13:24

• szalona-matematyczka Re: Tylko po co mu umowa przedmałżeńska? n/t 05.04.17, 13:45
        Echtom, nie wiesz po co jest intercyza ? Widocznie T. nie stracil reszty rozsadku i wie, ze niedlugo zostanie zamieniony na lepszy (mlodszy) model. Ile moze wytrzymac 20-letnia mloda dziewczyna ze starym facetem ? Sama mialas kiedys te 20 lat, wiec wyobraz sobie taka sytuacje...
        • echtom Re: Tylko po co mu umowa przedmałżeńska? n/t 05.04.17, 15:34
          No właśnie sobie nie wyobrażałam, że mogłabym ze starym facetem smile Dlatego naiwnie pytam, po co intercyza przy prawdziwej wzajemnej miłości od pierwszego wejrzenia? Toć oni od początku wiedzieli, że są dla siebie stworzeni wink
          • baltycki Re: Tylko po co mu umowa przedmałżeńska? n/t 05.04.17, 16:03
            Mysle, ze ta umowa przedmalzenska ma zabezpieczyc jej interesy i nie sadze, ze spisujac ja, kierowali sie KRiO, czyli intercyza jaka my znamy.
            Dziewcze moglo w niej zagwarantowac sobie np. jakiejs kwoty miesiecznie na utrzymanie domu (w tym rodziny), czy pewna okragla sume w przypadku porzucenia.
        • baltycki Re: Tylko po co mu umowa przedmałżeńska? n/t 05.04.17, 19:32
          > Echtom, nie wiesz po co jest intercyza ? Widocznie T. nie stracil reszty rozsad
          > ku i wie, ze niedlugo zostanie zamieniony na lepszy (mlodszy) model.

Dlaczego wiazesz intercyze tylko z jej polskim potocznym znaczeniem - intercyza = rozdzielnosc majatkowa?

Dziwaczne intercyzy amerykańskich gwiazd

W Polsce nawet rozdzielność majątkowa budzi kontrowersje, bo dla wielu jest dowodem na brak zaufania i zakładanie z góry, że kiedyś dojdzie do rozwodu. Amerykanie nie mają takich dylematów i w kwestii przedmałżeńskich umów wykazują się ułańską fantazją. Zapisują w nich wszystko, co może zburzyć ich wspólne szczęście: kontrolę wagi, zakaz palenia papierosów, godziny powrotu do domu, styl ubierania się, posiadanie lub nieposiadanie dzieci, konsekwencje ewentualnych zdrad. Podobno w umowie przedmałżeńskiej Toma Cruise i Katie Holmes pojawił się zapis, że Holmes musi dbać o swój wygląd i nie może wyjść z domu bez makijażu. Amerykanie są zdania, że szczęśliwe małżeństwo wymaga wprowadzenia podstawowych zasad, a intercyza nie dość, że je reguluje, to jeszcze wymusza ich przestrzeganie.

"Zrób to, co zrobiła Catehrine Zeta-Jones wychodząc za Michaela Douglasa".
          Aktor przyznał się od uzależnienia od seksu i zdrad swoich poprzednich partnerek. Dlatego przyszła żona nie uwierzyła w jego zapewnienia o wierności. Catehrine Zeta-Jones postanowiła zabezpieczyć się intercyzą. I tak, jeżeli Douglasowi przydarzy się choćby pojedynczy skok w bok, będzie musiał wypłacić żonie z miejsca 1,7 miliona funtów. I to niezależnie od tego, czy Zeta-Jones zdecydowałaby się na rozwód, czy postanowiłaby wybaczyć niewiernemu mężowi. Jeżeli doszłoby do rozpadu małżeństwa w powodu jego niewierności, Douglas zapłaciłby kolejne bajońskie sumy wynikające z intercyzy i podziału majątku.
    • magic.marker Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 15:38
      No paczcie państwo, zarzekała się żaba błota.
      A tu proszę. Rodzinę zakłada.
      Niechaj mu się wiedzie zatem.
      • szalona-matematyczka Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 16:00
        Ja mysle, ze to raczej ta dziewczyna zadecydowala o tym, ze zajdzie z nim w ciaze, a raczej zadecydowala cala wioska i jem rodzina, ze to najlepszy sposob, by starszy bogaty naiwny pan z Europy przynajmniej przez 20 lat nie pomyslal nawet by nie placic haraczu za upojne noce. Pan T. robi teraz dobra mine do zlej gry,bo wpadl jak sliwka w kompot. Znam co nieco Azjatki z tych biedniejszych krajow Azji, one tylko na poczatku sa milusie i potakuja, bo chca faceta omotac a nie ma nic lepszego na starszego zakompleksionego brzydala w andropauzie jak "wpatrzona w niego" i "ach jak zakochana" mloda dziewczyna. W momencie gdy umocni sie ich pozycja, a tym jest ciaza i slub, to nagle przeistaczaja sie w pruskiego zandarma. Moj kumpel tak wpadl, teraz tajska zona nie pozwala mu wyjsc na 20 minut na piwo z kumplami, a potrafi sie ta mala wzrostem zona bardzo wydzierac, grozic,nawet sie nam zalil, ze za bicie sie bierze,gdy on nie spelnia jej zyczen.
        • szalona-matematyczka Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 16:01
          *jej rodzina
        • kaz_nodzieja Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 19:11
          Piękna historia smile Facetów jak psy - trzeba krótko trzymać smile
      • aqua48 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 16:08
        O matko, na prawdę nie ma wcale takich małżeństw w Polsce, że tak się trzeba podniecać dużą różnicą wieku? A małżeństwa Andrzeja Łapickiego, czy Marka Kondrata? Zawsze takie związki były i będą. Moja rodzona prababcia wyszła za mąż w wieku 14 lat, bo chciała się wyrwać z domu od macochy. Babcia mojej przyjaciółki oraz babcia znajomego hajtnęły się w wieku 15 lat.
        • taki-sobie-nick Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 18:19
          O matko, na prawdę nie ma wcale takich małżeństw w Polsce, że tak się trzeba podniecać dużą różnicą wieku?

Treści pedofilskie znalezione w komputerze Tymochowicza rzucają nieco inne światło na ten związek. Poza tym nikt nie podawał w wątpliwość PEŁNOLETNOŚCI Kamili Mścichowskiej i Antoniny Turnau.
          • arwena_11 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 23:28
            Takich, gdzie szczęśliwy narzeczony jest starszy niż babcia narzeczonej? Raczej nie są na porządku dziennym.

Dziewczyna wygląda na 15-16 lat a nie na 20. Babcia urodziła w wieku 15 lat, mamusia też w podobnym. Ona się wpisuje w trend rodzinny.
            • zabka141 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 08:50
              To jest plotka ktora on rozpoczal. Kobiety naprawde wygladaja tam mlodo.

Choc mimo wszystko piernik i 20 latka to jest raczej zalosny uklad.

Ale mnie sie wydaje ze on cos wymyslil dla publiki.
              • antoninanana Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 14:23
                Nie on rozpoczął a policja, dwa razy go podejrzewali...
                www.newsweek.pl/polska/pornografia-dziecieca-pedofilia-przeszukanie-u-tymochowicza,artykuly,365735,1.html
                • echtom Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 20:02
                  Nie śledziłam sprawy - ktoś próbował go wrobić, czy wyczyścił dysk?
        • edelstein Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 19:28
          Tylko w Pl z reguly jak mlodsza bierze starszego to nie jest biedna dziewczynka,ofiara pedofila tylko wyrafinowana suka,sponsoretka i dziwka.
        • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 23:17
          Serio 14? Myślałam, że 16 to był jednak dolny limit w czasach naszych pradziadków.
        • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:12
          Przecież w pierwszyzn poście napisałam, o co kaman i nie tylko o różnicę wieku, ale i o kontekst, otoczkę. Za trudne, czy jak?
          • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:16
            Akurart u Łapickich kontekst był chyba jeszcze gorszy, bo ona dobrze wiedziała, że bardzo szybko będzie się cieszyć statusem młodej wdowy. a karierę na tym związku zrobiła dużą.
            • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:24
              Nic mi nie wiadomo o karierze Łapickiej, no i tam pan chyba nie kupił sobie zony z ulicy, tylko ożenił się z dwudziestoparoletnią, pracującą kobietą. To czy ona ma/miała szczególne potrzeby, interes w tym czy szczególne upodobania seksualne - to inna inszosć.
              • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:27
                85-latek wziął sobie za żonę 25-latkę. I w pewnym sensie kupił, bo przecież zyskała na tym bardzo dużo, a w dodatku nie musiała dlugo czekać na odzyskanie wolności.
                • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:34
                  Jest różnica miedzy młodą, pracującą kobietą z Europy, która z huk wie jakich powodów wychodzi za faceta starszego o 60 lat, ale raczej nie dlatego, że nie ma co do garnka włożyć. A kambodżańska nastolatką, którą rwie bogatszego, starszego Europejczyka, bo taki tam jest klimat, że młodą dupą udostępniana starszym obcokrajowcom zapewnia się byt sobie i rodzinie.
                  Ja jestem w stanie uwierzyć, że żona Łapickiego ma takie a nie inne upodobania lub że to była fascynacja emocjonalno-intelektualna, do której sfera seksualna nie była potrzebna (wielu kobietom jest średnio potrzebna lub przestaje być, kiedy pojawia się dzieci), ale w fascynację czy uczucie narzeczonej Tymochowicza ciężko wierzyć.
                  • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:37
                    Ustawianie się biednych kobiet przy starszych bogatszych facetach to zjawisko stare jak świat - dopóki obie strony są dorosłe to w sumie nie ma się o co czepiać. I nie ma co tego mylić z seksbiznesem czy wykorzystywaniem dzieci, bo to są zupełnie różne zjawiska.
                    • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 19:39
                      Tak, tylko znowu - kontekst kulturowy sprawia, że bliżej do wykorzystywania, niż do pani dyrektorowej, która się ustawiła.
                      • vaikiria Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 22:52
                        Miałam na myśli raczej Ukrainki wychodzące za Polaków, czy Polki lapiące bogatych Niemców. Masa tego, dopóki w związku nie ma przemocy to mam wrażenie, że obie strony czerpią z tego korzyści i jest jakaś równowaga. J
    • chocolate-cakes Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 17:11
      Bez makijażu ta dziewczyna wygląda na 13 lat sad
      Pewnie ma nie więcej niż 16.
    • milamala Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 19:18
      Moze to milosc. Dlaczego ludzie nie mogliby sie pokochac.
    • zabka141 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 21:01
      Nie wiem co o tym myslec.

Kocham Kambodze i ludzie sa tam wspaniali, mili, wiec moze wlasnie poznal kogos takiego i faktycznie jest cos w tym z milosci. To jest inna kultura, posiadanie obcokrajowca jest w modzie, kasa tez fajnie jak jest dostep. I te dziewczyny wygladaja tak mega mlodo. Dziewczyna mojego kuzyna jest dokladnie w moim wieku (troszke ponad 30 lat) i dziewczyny naprawde nie wyglada, mozna by jej dac 10 lat mniej. Ale kuzyn jest w jej wieku, wiec to jakos sie nie kloci.

Za to u pana tymochowicza wyglada to troche dziwnie. Najbardziej to mnie dziwi, ze on - jako spec od wizerunku - robi takie liche posty na facebooku,. wszystko ala znajomosc komputera z lat 90. Liche zdjecia, z ta wybranka to juz w ogole mega kiczowate zdjecia, ludzi to razi. Czemu on to pozostawia do publicznego komentowania.

Moze to jest jakas gra?
      • taki-sobie-nick Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 05.04.17, 23:12

> Za to u pana tymochowicza wyglada to troche dziwnie. Najbardziej to mnie dziwi,
        > ze on - jako spec od wizerunku

Mnie raczej dziwiło, że on jest specem od wizerunku. No jakoś nigdy nie wyglądał.
        • bei Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 08:25
          Szewc bez butow chodzismile
        • lot.ti Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 08:26
          >Mnie raczej dziwiło, że on jest specem od wizerunku. No jakoś nigdy nie wyglądał.

big_grin

• lauren6 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 08:28
      Niektórzy z podróży przywożą egzotyczne durnostojki, inni egzotyczne choroby, jeszcze inni habibka/małą Kambodżankę. Każdemu jego porno.
      • triss_merigold6 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 08:51
        Dokładnie. Taka pamiątka z wakacji.
      • echtom Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 09:42
        > inni egzotyczne choroby

Na przykład filipińską.
    • lot.ti Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 08:36
      o co chodzi? dziewczyna pewnie krzywdy z nim nie ma.
      żal wam, że taki "samiec alfa" zniknął z rynku
      • jesienna.nuta Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 12:32
        Też mi samiec alfa big_grin
        FUJ.
    • lati7 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 12:29
      Dostałam mdłości , jak to zobaczyłam. Dałabym głowę, że to "ladyboy" , lecz pani jest w ciąży... Cóż , pani się ustawiła a i całą wioskę pan będzie utrzymywał. Taki tam "zwyczaj" . Ciekawe ile ich było wcześniej... Ladyboy-ów też wink
    • 18lipcowa3 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 06.04.17, 14:27
      obrzydliwe
    • lati7 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 07.04.17, 02:08
      Powtórka z rozrywki.... polki.pl/zycie-gwiazd/newsy,piotr-tymochowicz-i-marzena-popowska,10003325,artykul.html
      • antyideal Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 07.04.17, 08:30
        Piękna miłość, szkoda, że ojcem dziecka okazał się byc ktos inny tongue_out
        www.wprost.pl/186514/Wojna-o-dziecko

• pelissa81 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 20:47
      Prawdziwy brat samiec big_grin
      braciasamcy.pl/index.php?/topic/6587-zwi%C4%85zek-z-filipink%C4%85/
      • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 09.04.17, 22:18
        Och, motyw że posłuszna, azjatycka żona jest lepsza niż Polka, której się w d... poprzewracało, wcale nie jest nowy. smile Blondyn o którym pisałam miał takie podejście, a teraz ma azjatycką żonę. Żona nie pracuje zawodowo i raczej nie zamierza, a po ślubie i dzieciach nagle okazało się, że do ogarniania domu też nie bardzo ma chęci.
    • regina-phalange Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 22.10.17, 13:44
      No cóż, podnoszę.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22548266,radio-zet-specjalista-od-wizerunku-piotr-t-zatrzymany-chodzi.html#BoxNewsImg&a=66&c=96#Czolka3Img
      • biceps_of_steel A Gazeta.pl wylaczyla komentarze 22.10.17, 16:00
        Wiadomo, czlowiek salonu, od Palikota i Radia Zet.
        • nolus Re: A Gazeta.pl wylaczyla komentarze 22.10.17, 16:41
          Hmm, gosc zawsze wyglądał na sliskiego i proszę, teraz znalazł się na niego paragraf.Tak, pamiętam że już jakiś czas temu przeszukiwali mu chyba mieszkanie, ale jednak mi się upieklo.Ludzie już piszą swoje, ze teraz to wiadomo jak sobie znalazł swoja nowa,mloda żonę...
        • bzdziagwa.a Re: A Gazeta.pl wylaczyla komentarze 22.10.17, 16:51
          chyba Samoobronie też doradzał i panu, co miał dylemat "czy można zgwałcić prostytutkę"
        • semihora Re: A Gazeta.pl wylaczyla komentarze 23.10.17, 14:56
          Nie tylko, nie tylko.
    • super_hetero_dyna Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 23.10.17, 08:46
      Że 20 lat to niby na granicy pełnoletności? W Kambodży pełnoletnia jest już 16-latka. Fakt, że różnica wieku spora, ale chyba jeszcze nie taka, jak w przypadku Łapickiego czy Kowalewskiego?
      • super_hetero_dyna Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 23.10.17, 08:50
        Wrrrróć. Jednak Kowalewski tylko 31 lat starszy.
      • lauren6 Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 23.10.17, 08:58
        Wierzysz, że ta dziewczyna miała 20 lat?
        • annajustyna Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 23.10.17, 12:01
          A podobno to wcale jego zona nie byla, tylko medialny eksperyment...
        • super_hetero_dyna Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 23.10.17, 14:25
          A Ty wierzysz, że Tymochowicz bierze z nią ślub?
          • taki-sobie-nick Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 23.10.17, 20:54
            super_hetero_dyna napisał(a):

> A Ty wierzysz, że Tymochowicz bierze z nią ślub?

News dnia. Tymochowicz zamknięty za pornografię dziecięcą. Oczywiście jest to "znany ekspert od wizerunku", ale gębę daje się rozpoznać. Ciekawe, czy robią to specjalnie w przypadku znanych osób - gęba niby ukryta, ale rozpoznawalna.
        • biceps_of_steel Re: Chyba nie było - żona z Kambodży 23.10.17, 19:02
          Azjatki wygladaja czesto na sporo mlodsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka