Dodaj do ulubionych

Co to może byc

07.04.17, 14:44
Przyszlam dzisiaj z synem z dworu i zle się poczulam a mianowicie zrobilo mi sie trochę słabo a przed oczami pojawialy sie czarne plamki, zdretwialy mi na chwilę dlonie, probowalam napisac wiadomosc do meza ale moje dlonie naciskaly nie te litery co trzeba. Jakos napisalam ale musialam bardzo się koncentrowac by napisac to co chcę, niektóre wyrazy byly przekrecone. jakby mozg odmawial mi posluszenstwa. Wpadlam w lekką panikę bo bylam sama z synem, rodzina i mąż daleko. Teraz boli mnie trochę glowa i od jakiegos czasu lewe oko. Mialam kiedys taki icydent ale to bylo dobre 10 lat temu.
Mialam ktoras cos takiego?
Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja Re: Co to może byc 07.04.17, 14:48
      Udar, natychmiast pogotowie.
      • onewoman Re: Co to może byc 07.04.17, 14:52
        Nie straszcie mnie, juz lepiej się czuje. Tylko lekko boli głowa i oko. Mam 34 lata
    • gretagretagreta Re: Co to może byc 07.04.17, 14:49
      To może być jakiś epizod udarowy mózgu. Na Twoim miejscu poszłabym do lekarza.
      • kaz_nodzieja Re: Co to może byc 07.04.17, 14:52
        Nie ma czasu na forum, niech dzwoni na pogotowie lub jak ma ją ktoś niech podwiezie na ostry dyżur!!!!!!!!!!!!!!!1
    • adriana.la.cerva Re: Co to może byc 07.04.17, 14:52
      obie dlonie ? Ja obstawiam migrene.
      • onewoman Re: Co to może byc 07.04.17, 14:55
        Tak obie. Najgorsze bylo to ze nie moglam tych wiadomosci sklecic, a to jeszcze panikę zwiekszalo. Chcialam się uspokoić, wdychalam powietrze przy otwartym oknie, pilam wodę, wzielam ibuprom. Dzwieki mnie denerwowaly, nawet jak syn do mnie mowil.
        • aqua48 Re: Co to może byc 07.04.17, 14:58
          Nie lekceważ takich objawów, natychmiast lekarz! Najwyżej okaże się, że odeślą Cię z odpowiednimi lekami. Co zrobisz sama gdy w nocy Cię coś takiego złapie?
        • agnewo Re: Co to może byc 07.04.17, 14:59
          99%migrena,ja przy migrenie miewam dokladnie takie objawy a do tego mam problem z wyslawianiem sie. Gdy zaburzenia widzenia i mowy znikaja pojawia sie silny bol glowy ktory trwa ok.24 h
          • adriana.la.cerva Re: Co to może byc 07.04.17, 15:01
            Mam dokladnie to samo.
        • dziennik-niecodziennik Re: Co to może byc 07.04.17, 14:59
          Wyglada na migrene. Pamietasz co robilas zanim Cie rozbolalo? Tak w miare dokladnie?
          • onewoman Re: Co to może byc 07.04.17, 15:03
            Ale ile wczesniej? Przyszlam z synem z dworu i rozbieralismy się i wtedy się zaczelo.
            • dziennik-niecodziennik Re: Co to może byc 07.04.17, 15:05
              Biegalas na placu zabaw z dzieckiem? Zmeczylas sie? Dzwigalas jakas siate ciezka albo syna na rekach?
              Pytam bo wyglada na migrene wynikla z niedotlenienia.
              • onewoman Re: Co to może byc 07.04.17, 15:08
                Spieszylam się bo musialam dojsc do bankomatu i zdążyć do laboratorium, później bylismy na zakupach i juz spokojnie do domu wróciliśmy. Weszlam jeszcze na moje 4 pietro
                • dziennik-niecodziennik Re: Co to może byc 07.04.17, 15:10
                  Przeanalizuj czy moglas sie zmeczyc i niedotlenic.
        • adriana.la.cerva Re: Co to może byc 07.04.17, 14:59
          To nie udar. Wytworzyla Ci sie tzw. kolo nerwicowe - objawy wegetatywne sie zwiekszaly wiec bylas bardziej poddenerowowana, a to z kolei zwiekszalo natezenie objawow. I na przyszlosc, oddychaj plytko. Glebokie wdechy beda powodowaly hiperwentylacje i nasilenie paniki.
      • adriana.la.cerva Re: Co to może byc 07.04.17, 15:00
        Jaka masz pogode u siebie ? Zbyt ostre slonce powoduje natychmiastowa reakcje migrenowa.
        • onewoman Re: Co to może byc 07.04.17, 15:04
          Niebo zachmurzone
    • ruscello Re: Co to może byc 07.04.17, 15:02
      Może migrena, miałam tak 2 razy, język też mi się plątał uncertain
    • atnajelo Re: Co to może byc 07.04.17, 15:08
      Migrena z aura, mój były już partner miał identyczne objawy, dodatkowo paraliżowało mu jedna cześć twarzy.
    • flo-bo Re: Co to może byc 07.04.17, 15:11
      Kaznodzieja ma racje: natychmiast do lekarza. Natychmiast! To moze byc migrena owszem, ale i udar (zwlaszcza skoro pierwszy raz takie objawy). Atak moze sie powtorzyć lącznie z utratą przytomnosci.
    • adriana.la.cerva Re: Co to może byc 07.04.17, 15:19
      Ludzie, no nie straszcie dziewczyny. To wyglada na migrene. Gdyby to byl udar w czystej postaci to raczej onewoman nie napisalaby postu. Ewentualnie do rozwazenia TIA. (pl.wikipedia.org/wiki/Przemijaj%C4%85cy_atak_niedokrwienny)

Onewoman - spokojnie, przejdz sie do lekarza jak bedziesz miala mozliwosc. Wez aspiryne teraz.
    • paloma_blauwinder Re: Co to może byc 07.04.17, 15:43
      Przy migrenie najczęściej to, co miga w polu widzenia jest jasne, nie występuje splątanie, często występują mdłości/wymioty. Nie sądzę więc, żeby to była migrena, ale oczywiście mogę się mylić. Tak czy owak do neurologa trzeba się wybrać.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Co to może byc 07.04.17, 18:32
      Może masz guza przysadki, zbadaj sobie prolaktynę.
    • miramaru Re: Co to może byc 07.04.17, 19:10
      Udar można mieć w młodym wieku. Znam osobiście taki przypadek, główny objaw to splątanie. Natychmiast o lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka