Dodaj do ulubionych

Chłodnych brązów szukam

27.04.17, 14:18
Chodzi mi o cienie do oczusmile Chłodne brązy, beże, zero rudości, miedzi. Ciepłe tony powodują, że wyglądam jakbym płakała. Uwidaczniają zaczerwienienia, których wg mnie nie masmile
Kupiłam polecane cienie Zoevy, Taupe i Naturally yours. Nie są dla mniesad
Fiolety też są w tej paletce za ciepłe, też podkreślają zaczerwienienia. Tak jak brązy z Naturally.
Może któraś z Was ma "takie same" oczy i coś mi poleci?
ps. kolor oczu: niebieski
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:20
      Sleek ma
      • pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:23
        Mogłabyś pokazać które? Niektóre zdjęcia przekłamują.
        • edelstein Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:37
          Zonk.nie pamietam jak sie ta Paletka nazywala.
          • aqua48 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 16:11
            Mam brązy Sleeka - dwie paletki i wcale takie znowu chłodne nie są.
    • julita165 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:20
      Ja mam to samo, dobrze mi w brązach ale tylko bardzo chłodnych, takich wręcz brązowo-szarych i niestety ale takich brak sad. Dłuższy czas miałam jedne ale zgubiłam gdzieś na wakacjach i więcej takich samych nie znalazłam.
      • pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:25
        Mam trzy takie cienie w paletce Loreala Nude, nr 02. Ale ponieważ to paletka, cienie są małe i już mi się kończą. Poza tym chciałabym się czasem inaczej pomalować, a nie wiecznie tym samymsad
    • rosapulchra-0 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:23
      Ja nawet nie wiem, jak chłodne brązy wyglądają..
      • katriel Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:32
        Chwalisz się czy żalisz?
        • rosapulchra-0 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:45
          A coś na temat masz do powiedzenia?
    • lady-z-gaga Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:34
      Ja też źle wygladam w ciepłych odcieniach smile
      Mam Maca Blackberry matte. Wcześniej miałam inny brąz (nie pamiętam nazwy) , i przy tamtym Blackberry wyglądało, jak przełamane śliwką, ale na oku tak nie wygląda. Oba bardzo fajne, mocne brązy, dobrze napigmentowane, dobrze się rozcierają. To są te pojedyncze okrągłe, nie kupuję zestawów bo tam zawsze są upakowane jakieś brokatowe, świecące, a ja używam tylko matowych.
      • naturella Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:42
        U mnie z kolei każdy zimny brąz wyglada na fiolet. Bourjois ma pojedyczny, ciemnobrązowy cień, ale z błyszczącymi drobinkami, mam wrażenie, że jest właśnie w chłodnym odcieniu.
        • lady-z-gaga Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:47
          Ja na powiekę kładę najpierw cielisty jako baza, a na takim podkładzie Blackberry wyglada na zdecydowany brąz, nie fiolet smile.
          Tutaj widać kolor na skorze, na dole strony

corallista.com/2012/06/11/mac-eye-shadow-swatches-part-4/

• lady-z-gaga Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:50
            znalazłam ten poprzedni, kolor nazywa się Handwritten - ten nie ma ani śladu sliwki smile

tinamccarthy.blogspot.com/2011/12/mac-eyeshadow-handwritten.html
            • pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:57
              Czyli na prawie całą paletę chłodnych brązów nie mam co liczyć?smile
              Ok, dzięki. Zajrzę do Maca, do Inglota i coś sobie skompletuję.
              Dopiero wczoraj tak definitywnie, na maksa, dotarło do mnie, że ciepłe odcienie robią ze mnie płaczkęsmile
              • lady-z-gaga Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:06
                Dlaczego nie, Mac na pewno ma paletki chłodne i jesli nie brzydzisz się świecącymi drobinkami, to pewnie coś znajdziesz. Inna sprawa, czy cena nie będzie dla odmiany obrzydliwa smile
                • pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:25
                  smile
              • banksia Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 18:43
                jesli jestes w polsce to w inglocie mozna sobie skompletowac palete samemu (z 4 kolorow kiedys mialam) a potem wymieniac pojedyncze paletki jesli ci sie jeden szybciej skonczy. kolorow maja od wuja i troche wiec jest duza szansa ze znajdziesz to czego szukasz smile
    • chocolatemonster Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:45
      Czy moge sie podpiąć i zapytać o kredke lUB cień granatowy? Marzy mi się granat ,taki prawdziwy,nie niebieski, nie szary. Granat!
      • aqua48 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 14:59
        Pade, mama podbne oczy choć inny kolor tęczówki - zielony. Moja rada - używaj czarnej kredki do oczu pod cienie, zwłaszcza Zoevy - czerń roztarta pod spodem ładnie oziębi kolory cieni. I przekonaj się do cieplejszych kolorów jako przełamania zimnych. Mnie też niegdyś nie przyszłoby do głowy, że miedziany będzie dla mnie. A okazał się bardzo dobry, byle nie kładziony przy linii rzęs, tylko wyże i nie jako jedyny kolor. Poza tym pod cienie dawaj więcej korektora tak aby zneutralizował ładnie całą powiekę. Na to jasny - kremowy cień i dopiero kolory.
        • pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:31
          aqua48 napisała:

> Pade, mama podbne oczy choć inny kolor tęczówki - zielony. Moja rada - używaj c
          > zarnej kredki do oczu pod cienie, zwłaszcza Zoevy - czerń roztarta pod spodem ł
          > adnie oziębi kolory cieni.

Ooo, o tym nie wiedziałam, spróbuję. Ale czy to nie spowoduje, że cień na powiece będzie bardzo ciemny a przez to makijaż będzie nadawał się jedynie na wieczór?

I przekonaj się do cieplejszych kolorów jako przełam
          > ania zimnych. Mnie też niegdyś nie przyszłoby do głowy, że miedziany będzie dla
          > mnie. A okazał się bardzo dobry, byle nie kładziony przy linii rzęs, tylko wyż
          > e i nie jako jedyny kolor.

A w którym miejscu kładziesz i z czym łączysz?

Poza tym pod cienie dawaj więcej korektora tak aby z
          > neutralizował ładnie całą powiekę. Na to jasny - kremowy cień i dopiero kolory.

Pod cienie daję bazę UD i to original bo inne rodzaje UD nie trzymają cieni w miejscu, na to daję matowy beżowy cień.
          To samo (czyli efekt czerwonych oczu) mam na dolnej powiece, próbowałam beżowej cieni na wewnętrzną linię ale oko mi łzawi i wtedy robi się bardziej czerwonesmile
          • pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:36
            I jeszcze jedno, czy tyle warstw: korektor/baza, ciemna kredka, jasny cień plus dodatkowe cienie nie powoduje efektu skórki pomarańczowej na powiece? Bo u mnie - baza, cień jasny, na to kolor - powoduje, a po Zoevie satynowej (spróbowałam fiolet) miałam powieki jak u staruszki.
            • aqua48 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 16:01
              pade napisała:

> I jeszcze jedno, czy tyle warstw: korektor/baza, ciemna kredka, jasny cień plus
              > dodatkowe cienie nie powoduje efektu skórki pomarańczowej na powiece?

Nie powinno. No cóż z odległości 20-30 cm będzie widać, że masz powieki pomalowane, nie ma się co łudzić, że efekt będzie taki jakbyś nic na nich nie miała.. ALE nikt na Ciebie z tak bliska normalnie nie patrzy. Ludzie stoją w odległości 1metr od siebie najbliżej. Pomaluj oczy i oddal się od lustra właśnie na taką odległość jeśli chcesz zobaczyć jak to będzie wyglądało zzewnątrz.

Bo u mnie - baza, cień jasny, na to kolor - powoduje, a po Zoevie satynowej (spróbowała
              > m fiolet) miałam powieki jak u staruszki.

Hmm.. cusz- ja po prostu już nie mam młodych powiek uncertain
              • pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 16:27
                ja też niesmile
          • aqua48 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:43
            pade napisała:

>- używaj czarnej kredki do oczu pod cienie, zwłaszcza Zoevy - czerń roztarta pod sp
            > odem ładnie oziębi kolory cieni.
            >
            > Ooo, o tym nie wiedziałam, spróbuję. Ale czy to nie spowoduje, że cień na powie
            > ce będzie bardzo ciemny a przez to makijaż będzie nadawał się jedynie na wieczó
            > r?

To zleży ILE tej kredki dasz i jak mocno ja rozetrzesz. Cienie z paletki en Taupe są bardzo jasne i czarna kredka je pięknie pogłębia. Wypróbuj w zaciszu domowem i dopiero potem testuj na innych ludziach smile

> A w którym miejscu kładziesz i z czym łączysz?

Kładę większą, lekko roztartą kropę miedzi wysoko na zewnątrz, na kości oczodołowej albo tuż pod, pięknie współgra z fioletami, złotem, jasnymi beżami i zielenią. Musisz szukać swoich miejsc (to zależy od kształtu oka i powieki) i kolorów - nieoczywiste czasami wychodzą wspaniale. Na Twoim miejscu łączyłabym też z szafirami. Używasz niebieskich cieni?

> To samo (czyli efekt czerwonych oczu) mam na dolnej powiece,

Też tam mam. Na dolną powiekę daję tylko coś ciemnego, albo bardzo zdecydowany kolor.
            • pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:48
              Kurczę, poszłabym do Ciebie na kurssmile
              Mam tyle fajnych cieni a nie umiem się pomalować tak, żeby mieć efekt wow, to jest to!
              • aqua48 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 16:02
                pade napisała:

> Kurczę, poszłabym do Ciebie na kurssmile
                > Mam tyle fajnych cieni a nie umiem się pomalować tak, żeby mieć efekt wow, to j
                > est to!

Zapraszam jak będziesz w Krakowie.

• pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 16:04
                  Dziękismile
            • kaz_nodzieja Re: Chłodnych brązów szukam 28.04.17, 16:47
              Poradź coś do zielonych oczu, małych, kostropatych, dzięki. I dla osoby, która nie ma wprawy w ręce, dzięki.
              • aqua48 Re: Chłodnych brązów szukam 28.04.17, 16:57
                kaz_nodzieja napisała:

> Poradź coś do zielonych oczu, małych, kostropatych, I dla osoby, która
                > nie ma wprawy w ręce, dzięki.
                >
                Sprawna doświadczona kosmetyczka (Kraków Hebe przy Floriańskiej, lub na przeciwko w Douglasie) albo zamknięcie oczu.
                • kaz_nodzieja Re: Chłodnych brązów szukam 28.04.17, 17:07
                  Dzięki, ale polecasz z w/w jakieś konkretne osoby bo w tym samym miejscu mogą pracować wizażystki o różnych stopniach umiejętności?
    • damakama Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:11
      A może KOBO Professional - w Naturze kupisz - to moje wakacyjne odkrycie (gdy moje ukochane upuściłam z 5m i trzeba było coś kupić) - maja paletki i pojedyncze cienie - tanie są i całkiem dobrze się trzymają.
    • kropkaa Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:12
      Też tylko w chłodnych brązach mi dobrze. Chanel czwórka 214 Tissé Mademoiselle jest moim ulubionym zestawem. Oprócz tego pojedyncze brązy z YSL.
    • viridiana73 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:19
      Z Paese kupuję, takie potrójne, do uzupełnienia w kasetce. Są 2 rodzaje, ciepłe, miediane i właśnie takie chłodne. Tyle, że perłowr, ale są tak piękne, że mi to nie przeszkadza.
      W ogóle Paese, to moje odkrycie dekady smile
      • viridiana73 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:20
        Miedziane oczywiście
    • a.va Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:32
      Ja używam tych, są chłodne i matowe (oprócz tego pierwszego z prawej, który jest z brokatem). Bardzo sobie chwalę, nawet kupiłam sobie drugą paletkę na wypadek, jakby mieli wycofać, bo je bardzo lubię, a już mi parę takich ulubionych kosmetyków znikło z rynku.
      idealna.pl/kosmetyki/makijaz/palety-do-makijazu/astor-eye-artist-paletka-cieni-do-powiek-w-neutralnych-kolorach/
      • julita165 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 18:48
        Wg mnie one są bardzo ciepłe!
        • a.va Re: Chłodnych brązów szukam 28.04.17, 00:00
          Nie, nie są, może tak wyglądają na twoim monitorze, ale w rzeczywistości są chłodne.
    • snakelilith Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:34
      Artdeco ma ogromną ilość cieni.
      www.artdeco.de/make-up/augen/lidschatten/eyeshadow-3-5717.html#option-435
      Chłodne brązy to
      508 - matt ancient iron
      196 - pearly moonstone
      18 - pearly light misty wood
      I pewnie inne, nie szukam specjalnie chłodnych brązów. Moim zdaniem powinnaś nie dobierać chłodnych brązów, a ocieplonych szarości. To co ma w nazwie grey. Moje niebieskie oczy wyglądają też fantastycznie w kolorze 288 - aubergine
      Albo mineralne cienie marki Liliy lolo:
      www.lilylolo.co.uk/sp+mineral-eyeshadow+008
      One są w proszku, więc możesz każdy brąz wychłodzić mieszając z kolorem Sidewalk (matte, grey). Fantastycznym kolorem dla niebieskich oczu jest także Mystery (demi-matte, grey-green), nie przejmuj się dodatkiem zieleni, ta zieleń zżera wszystkie zaczerwienia i na oku zostaje coś w rodzaju ocieplonej szarości. Albo Choc fudge cake (brązowy z fioletem).
      • pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:41
        W szarościach wyglądam jak ofiara przemocy domowej, w każdym bądź razie w tych, które dotąd próbowałam.
        Ale podsunęłaś mi pomysł, zastanawiam się, jakby to było, gdybym zmieszała ciemny chłodny cień z ciepłym, albo położyła ten chłodny pod ten cień. Może to jest analogiczne do czarnej kredki zaproponowanej przez Aqua?
        • pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:43
          ps. Ja NIE mam czerwonych powiek, tylko ciepłe kolory powodują, że linie rzęs /obwódki oczu są zaczerwienione, co daje efekt, zmęczonych, zapłakanych oczu.
          • snakelilith Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 16:01
            Ja wiem, o co ci chodzi. W ciemnych ciepłych brązach wyglądam jakbym miała gorączkę. W szarościach blado, jak w ostatnim stadium gruźlicy. Sprawdzają się właśnie ocieplone szarości. Nie służą mi jednak kolory za ciemne, więc może robisz też ten błąd? Na przykład ciemna kredka wygląda u mnie fatalnie. Mieszanie nie jest zabronione i często właśnie w ten sposób znajdziesz odcień najlepiej do ciebie pasujący. Moim zdaniem dobrze jest położyć na lini rzęs chłodny kolor jak na przykład ciemną szarość i w miarą oddalania w górę ocieplać, bo brązy fantastycznie kontrastują z niebieską tęczówką.
            Zobacz jak nakładać naturalne brązy też tu:
            www.artdeco.de/schminktipps/get-the-look/basics/dezentes-augenmakeup.html
            Zestawy w Taupe i Nude są chłodniejsze i nadają się dobrze do niebieskich oczu.
            • pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 16:33
              Spróbuję z tymi cieplejszymi szarościami, czarna kredka jest ok, ciemny granat wygląda super. Kurczę, właśnie sobie uświadomiłam, że nie próbowałam nigdy brązowej kredki do oczu...smile
              O stopniowaniu w górę w ogóle nie pomyślałam. Cóż, cieszę się, ze założyłam ten wąteksmile
              • snakelilith Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 18:12
                Tu masz na przykład grafit kombinowany w kierunku brwi z coraz cieplejszym brązem:

https://www.kontaktlinsen-radar.de/magazin/wp-content/uploads/2016/08/Blaue-Augen-im-Smokey-Eye-Look.jpg

A tu brąz jak podstawa, przychładzany szarością:
                https://fb.ru/misc/i/gallery/7454/178423.jpg
                • pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 23:53
                  Dziękujęsmile
        • aqua48 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:47
          pade napisała:

> W szarościach wyglądam jak ofiara przemocy domowej, w każdym bądź razie w tych,
          > które dotąd próbowałam.
          > Ale podsunęłaś mi pomysł, zastanawiam się, jakby to było, gdybym zmieszała ciem
          > ny chłodny cień z ciepłym, albo położyła ten chłodny pod ten cień. Może to jest
          > analogiczne do czarnej kredki zaproponowanej przez Aqua?

Może. Próbuj w wolnych chwilach - kiedy nie wychodzisz z domu. Makijaż jest zmywalny. Nie zostaje na zawsze smile A ćwiczenie czyni mistrza. Dobre cienie ładnie łączą się ze sobą nad innymi trzeba trochę bardziej popracować, dokładać koloru, rozcierać.

• pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 15:51
            Próbowałam naśladować ekspertki z Youtubasmile Ale dopiero wczoraj dotarło do mnie, że efekt płaczki pochodzi od temperatury odcieni.
            • aqua48 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 16:04
              pade napisała:

> Próbowałam naśladować ekspertki z Youtubasmile Ale dopiero wczoraj dotarło do mnie
              > , że efekt płaczki pochodzi od temperatury odcieni.

A które? Dobre są podpowiedzi Katosu, ona ma kapitalny kolor oczu - bardzo jasny błękit, który w zależności od położonych cieni się zmienia w szarość lub jasny szmaragd.

• pade Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 16:37
                Głównie Maxineczkę i inne, mniej znane.
                Ja mam oczy niebiesko-szare. OK, zajrzę do Katosu.
                • aqua48 Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 17:45
                  pade napisała:

> Głównie Maxineczkę i inne, mniej znane.

Maxineczka z powodzeniem używa cieni w ciepłym kolorycie dzięki brązowym tęczówkom..
                • lalkaika Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 20:25
                  Kasia Katosu jest git.Naprawde warto.
    • dziennik-niecodziennik Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 16:08
      https://www.ezebra.pl/pol_il_CATRICE-POCZWORNY-CIEN-SMOKEY-EYES-SET-MEET-ME-030-17910.jpg
      https://static.ladymakeup.pl/img/1/0/10954_800_catrice_-_absolute_nude_eyeshadow_palette_-_paleta_cieni_do_powiek_1_.jpg?1416689230

mam te dwie paletki, polecam.
    • drinkit Re: Chłodnych brązów szukam 27.04.17, 16:29
      Kiedys inglot mial. Na zywo trzeba ogladac
    • miramaru Re: Chłodnych brązów szukam 28.04.17, 10:35
      Też mam niebieskie oczy i zaczerwienienia. Raczej nie czarna kredka. Na zaczerwienienia należy stosować kredkę granatową, ona niweluje ten problem. Stosuję taką w codziennym makijażu, znajdź tylko stonowany odcień, ja mam z Diora. A na linię wodną- kredka biała lub kremowa. To rada profesjonalnej wizażystki.

Z brązów stosuję Satin Taupe z Maca, ale tylko na zewnętrzny kącik. Na ruchomą powiekę- Naked Lunch (MAC). Na górną- jakiś cień z matowych z The Balm Meet Matte Nude (tam jest trochę zimnych brązów, ale mi podchodzi 1, góra 2 z paletki, no i są mało trwałe).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka