Dodaj do ulubionych

Mundurki szkolne

• memphis90 Re: Mundurki szkolne 03.05.17, 17:49
      A mi się nie podoba, że musimy za wszelką cenę naśladować modę anglosaską. Szorty, spódniczka w kratkę, wełniane pończoszki i kamizelka? A czemu nie bardziej swojsko- spódnica w łowicki wzorek, portki z parzenicami i krakowska czapka z piórkiem? A obiad w stołówce podany na ceramice z Bolesławca.
      • little_fish Re: Mundurki szkolne 03.05.17, 18:03
        😁 jestem za ceramiką z Bolesławca
      • yamilca197 Re: Mundurki szkolne 03.05.17, 18:21
        memphis90 napisała:

> A mi się nie podoba, że musimy za wszelką cenę naśladować modę anglosaską.

A musicie? Wymyslcie sobie co chcecie a jesli bedzie dobrze,praktycznie i estetycznie to moze inny zechca nasladowac.
      • ichi51e Re: Mundurki szkolne 03.05.17, 18:27
        W ogole lowickie wzorki to tez nie bardzo big_grin powinno byc nowoczesnie - jak w stratreku np
    • maadzik3 Re: Mundurki szkolne 03.05.17, 18:42
      niestety w nowej szkole są
      nie cierpię mundurków i ich idei (kiedyś pisałam dlaczego), ale ponieważ reszta nam w tej szkole odpowiada więc cóż.... przeżyjemy i mundurki
    • xingxing Re: Mundurki szkolne 04.09.24, 09:06
      > I o ile zgadzam się, że szkoła to nie miejsce na pokaz mody to nie podoba mi się tłumienie indywidualności uczniów, ich własnego stylu oraz wolności.

Szkoła to nie jest miejsce na podkreślanie wolności i indywidualizmu.
      Zasadniczym problemem kultur europejskich i amerykańskiej jest właśnie nadmierne podkreślanie indywidualności, co kłóci się z zasadami zbiorowości do których życie szkolne czy praca zawodowa się zalicza.
      Wolność tu nie ma nic do rzeczy. Ludzie są zbiorowością jednostek tworzących jednolitą wspólnotę, a nie niepowiązanymi z sobą indywidualni, dlatego by każdemu z nas się prościej żyło muszą obowiązywać te same standardy.
      • arthwen Re: Mundurki szkolne 04.09.24, 13:27
        xingxing napisał:

> > I o ile zgadzam się, że szkoła to nie miejsce na pokaz mody to nie podoba
        > mi się tłumienie indywidualności uczniów, ich własnego stylu oraz wolności.
        >
        > Szkoła to nie jest miejsce na podkreślanie wolności i indywidualizmu.
        > Zasadniczym problemem kultur europejskich i amerykańskiej jest właśnie nadmiern
        > e podkreślanie indywidualności, co kłóci się z zasadami zbiorowości do których
        > życie szkolne czy praca zawodowa się zalicza.
        > Wolność tu nie ma nic do rzeczy. Ludzie są zbiorowością jednostek tworzących je
        > dnolitą wspólnotę, a nie niepowiązanymi z sobą indywidualni, dlatego by każdemu
        > z nas się prościej żyło muszą obowiązywać te same standardy.

Nick wszedł za mocno?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka