10.05.17, 20:55
Właśnie dostałam zalecenie od weterynarza, żeby psu tarczycę zbadać. Czy tym samym stał się najbardziej ematkowym psem na forum? smile Jak wasze? Tarczyca zbadana?
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Pies... 10.05.17, 20:58
      Czy tym samym stał się najbardziej ematkowym psem na forum?

Nie sądzę, aby ktokolwiek śmiał mieć w tej kwestii najmniejsze wątpliwości! Zdecydowanie pies powinien dostać jakiś certyfikat albo co...

Mam nadzieję, że nic poważnego mu mimo wszystko nie jest i wyniki będą dobre.
    • magic.marker Re: Pies... 10.05.17, 20:59
      Nasze koty w wieku 5+ tarczycowo przebadane, oczywiście 8-)
    • anagat1 Re: Pies... 10.05.17, 21:00
      No zesz.. niezbadana.. ale ja u niego autyzm zdiagnozowalam.. moze chociaz to sie liczy, zeby jednak troche ematkowy byl??
      • vaikiria Re: Pies... 10.05.17, 21:31
        Nie chcę Cię martwic, ale my mamy te tarczycę badac na okoliczność problemów behawioralnych, więc jak z tarzyca ok to czeka go terapia. Nowoczesny futrzak...
        • zuleyka.z.talgaru Re: Pies... 10.05.17, 22:46
          Zacznij się z nim bawić w nose work. Jest to też dyscyplina terapeutyczna dla psów z różnymi problemami.... smile polecam.
    • ichi51e Re: Pies... 10.05.17, 21:01
      Epies...
    • echtom Re: Pies... 10.05.17, 21:03
      Ja swojej kotce nie zbadałam i kocina od 2 lat za TM uncertain
      • magic.marker Re: Pies... 10.05.17, 21:12
        Serio? uncertain
        miała podejrzenie nadczynności?
        • echtom Re: Pies... 10.05.17, 21:31
          Nowotwór - akurat w tym niewielkim procencie złośliwych. Miała 15 lat, gdy zaczęła jakoś dziwnie oddychać, pomyślałam, że po prostu ze starości łatwiej się męczy. Guza nie wyczułam, bo była z tych niedotykalskich, do weta poszłam, gdy przestała jeść, a wtedy guz był już wielkości renklody uncertain
          • magic.marker Re: Pies... 10.05.17, 21:49
            Przykro mi sad
            Nie podjęli się operacji? Bo czasem po prostu wycinają całą tarczycę, przytarczyce wszywają z powrotem i potem jak podejmą pracę to jakoś leci, a czasem trzeba suplementować wapń i D3.
            • echtom Re: Pies... 10.05.17, 22:22
              Podjęli. Nawet dobrze ją zniosła, ale potem poczuła się gorzej i po dwóch dniach odeszła. Miała 16 lat, więc niby ładny wiek dla kota, ale może pożyłaby dłużej, gdybym nie zamuliła. Jej starsza koleżanka kończy za miesiąc 19 lat.
              • magic.marker Re: Pies... 10.05.17, 23:11
                O kurczę sad Współczuję.
                Ale wiesz jak to jest z gdyby...
                16 lat to piękny wiek.
                Kolejnych 19 dla koleżanki.
    • afro.ninja Re: Pies... 10.05.17, 21:05
      Podstawowe pytanie, czym karmisz psa?
      • vaikiria Re: Pies... 10.05.17, 21:41
        Jako baza sucha karma + sporo warzyw, bo dałby się pokroić za kawałek papryki, ogórka czy marchewki. I mięso do tego. Taka różnorodna dieta.
    • thea19 Re: Pies... 10.05.17, 21:19
      moja miala badana jako jedna z mozliwych przyczyn paralizu. tarczyca zdrowa.
    • madzioreck Re: Pies... 10.05.17, 22:02
      Ło, pani, psów na eutyroksie to znam 10+, ale blada się zrobiłam dopiero jak stanęłam przed możliwością, żeby szczuru badać...
    • issa-a Re: Pies... 10.05.17, 22:41
      mój kot dostaje metizol, na stałe, więc jest ematkowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka