vaikiria 10.05.17, 20:55 Właśnie dostałam zalecenie od weterynarza, żeby psu tarczycę zbadać. Czy tym samym stał się najbardziej ematkowym psem na forum? Jak wasze? Tarczyca zbadana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw Re: Pies... 10.05.17, 20:58 Czy tym samym stał się najbardziej ematkowym psem na forum? Nie sądzę, aby ktokolwiek śmiał mieć w tej kwestii najmniejsze wątpliwości! Zdecydowanie pies powinien dostać jakiś certyfikat albo co... Mam nadzieję, że nic poważnego mu mimo wszystko nie jest i wyniki będą dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Pies... 10.05.17, 20:59 Nasze koty w wieku 5+ tarczycowo przebadane, oczywiście 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
anagat1 Re: Pies... 10.05.17, 21:00 No zesz.. niezbadana.. ale ja u niego autyzm zdiagnozowalam.. moze chociaz to sie liczy, zeby jednak troche ematkowy byl?? Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Pies... 10.05.17, 21:31 Nie chcę Cię martwic, ale my mamy te tarczycę badac na okoliczność problemów behawioralnych, więc jak z tarzyca ok to czeka go terapia. Nowoczesny futrzak... Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Pies... 10.05.17, 22:46 Zacznij się z nim bawić w nose work. Jest to też dyscyplina terapeutyczna dla psów z różnymi problemami.... polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Pies... 10.05.17, 21:03 Ja swojej kotce nie zbadałam i kocina od 2 lat za TM Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Pies... 10.05.17, 21:31 Nowotwór - akurat w tym niewielkim procencie złośliwych. Miała 15 lat, gdy zaczęła jakoś dziwnie oddychać, pomyślałam, że po prostu ze starości łatwiej się męczy. Guza nie wyczułam, bo była z tych niedotykalskich, do weta poszłam, gdy przestała jeść, a wtedy guz był już wielkości renklody Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Pies... 10.05.17, 21:49 Przykro mi Nie podjęli się operacji? Bo czasem po prostu wycinają całą tarczycę, przytarczyce wszywają z powrotem i potem jak podejmą pracę to jakoś leci, a czasem trzeba suplementować wapń i D3. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Pies... 10.05.17, 22:22 Podjęli. Nawet dobrze ją zniosła, ale potem poczuła się gorzej i po dwóch dniach odeszła. Miała 16 lat, więc niby ładny wiek dla kota, ale może pożyłaby dłużej, gdybym nie zamuliła. Jej starsza koleżanka kończy za miesiąc 19 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Pies... 10.05.17, 23:11 O kurczę Współczuję. Ale wiesz jak to jest z gdyby... 16 lat to piękny wiek. Kolejnych 19 dla koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Pies... 10.05.17, 21:41 Jako baza sucha karma + sporo warzyw, bo dałby się pokroić za kawałek papryki, ogórka czy marchewki. I mięso do tego. Taka różnorodna dieta. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Pies... 10.05.17, 21:19 moja miala badana jako jedna z mozliwych przyczyn paralizu. tarczyca zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Pies... 10.05.17, 22:02 Ło, pani, psów na eutyroksie to znam 10+, ale blada się zrobiłam dopiero jak stanęłam przed możliwością, żeby szczuru badać... Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Pies... 10.05.17, 22:41 mój kot dostaje metizol, na stałe, więc jest ematkowy. Odpowiedz Link Zgłoś