Dodaj do ulubionych

manicure japoński?

01.06.17, 20:10
zrobiłam w salonie, pani twierdzi że aby poprawić stan paznokci, to należałoby zrobić kilka razy w odstępach czasu.

I tu się zastanawiam : paznokcie odrastają, więc to co teoretycznie odżywiona manicurem japońskim za chwilę będzie obcięte lub spiłowane. Więc jak ma to wpłynąć dlugofalowo na polepszenie stanu paznokci skoro paznokcie co jakiś czas są skracane
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: manicure japoński? 01.06.17, 21:02
      Miałam. Nie wiem czy polepszają. Owszem po hybrydzie czy tipsach czy w ogóle po zniszczeniu paznokci jak najbardziej. Wtarte minerały w uszkodzoną płytkę odżywiają , wzmacniają, uzupełniają mikro ubytki , no i płytka paznokcia wygładzona jest do połysku.
      Przyjemny widok bo są super gładkie i miła płytka w dotyku. Czy wzmacniają macierz paznokcia? Raczej nie, wzmocniona jest tylko sama płytka stąd konieczność powtarzania co jakiś czas.
    • lidek0 Re: manicure japoński? 01.06.17, 21:16
      Było be szału, ale tylko raz, wolę hybrydę, wcale płytki nie niszczy, a na co dzień wsmarowuj ciepłą oliwkę lub oliwę z oliwek
    • taki-sobie-nick Re: manicure japoński? 01.06.17, 21:18
      Bo z przeciwnej strony rosną albo pani zwyczajnie chce cię naciągnąć. tongue_out
    • panna_lila Re: manicure japoński? 01.06.17, 21:35
      to jeszcze zapytam: ja nie wycinamy skórek tylko odsuwam, ostatnio nie robiłam tego regularnie i się zapuściłam. Pani złapała za cążki i powycinanła to co było wg niej nadmiarowe. Problem w tym ze mnie się później bardzo te skórki strzępiły i nie wyglądało to wcale dobrze.
      Czy wy wycinanie skórki, nie macie z tym problemu?
      • lidek0 Re: manicure japoński? 02.06.17, 06:39
        Wycinam regularnie, nigdy nic mi się nie dzieje, po manicure mam oliwkowane i sama staram się maksymalnie nawilżać te miejsca. "Pani złapała za cążki i powycinała " skoro jej pozwoliłaś to nie możesz mieć teraz pretensji. Używaj oliwki przed snem a będzie lepiej. Inna sprawa to dobre ich wycięcie a nie postrzępienie.
        • panna_lila Re: manicure japoński? 02.06.17, 07:37
          Pozwoliłam, bo pomyslałam że ona zrobi to tak jak ja nie umiem, że będzie pięknie i bez zarzutu
          • lidek0 Re: manicure japoński? 02.06.17, 14:45
            No to proponuję zmienić manicurzystkę, moja robi bez zarzutu, ja tak nie potrafię.
            • panna_lila Re: manicure japoński? 02.06.17, 21:18
              tez o tym pomyślałam ☺ale póki co poczytalam w necie i zainwestowałam w płyn do usuwania skorek, opinie ma rewelacyjny, zobaczę czy u mnie się sprawdzi
    • madame_edith Re: manicure japoński? 02.06.17, 08:38
      Mnie ten japoński nie służy. Owszem jest ładnie, ale paznokcie są bardzo cienkie i mi się łamią jak diabli.
      Myślałam, że ja coś źle zrobiłam, ale po japońskim w salonie to samo. Więc ja podziękuję raczej.
    • super-mikunia Re: manicure japoński? 02.06.17, 14:46
      Właśnie mam nakladana hybryde u stóp i za moment japoński u rąk. Jasne że on nie wpływa jedynie na płytkę, która już jest, robię go ze względów estetycznych. Mnie hybryda niszczy i tak słaba płytkę paznokcia - u stóp mam trochę lepsza i jej mitez mniej szkoda bo niestety nie należy do najpiękniejszych uncertain
      • panna_lila Re: manicure japoński? 02.06.17, 21:16
        "Jasne że on nie wpływa jedynie na płytkę, która już jest..."
        Napisz proszę jak wpływa na płytkę, której jeszcze nie ma?
        • super-mikunia Re: manicure japoński? 02.06.17, 22:05
          Heh co za czujność, oczywiście, że miało być, że wpływa jedynie na płytkę, która jest... wink
    • kouda Re: manicure japoński? 03.06.17, 06:17
      No ja tak rozumiem, ze to niejako impregnuje płytkę, która już jest, a samo masowanie i polerowanie wpływa na macierz i pobudza do wzrostu. W każdym razie ja jestem oczarowana efektami, ale ja mam naprawdę beznadziejne, słabe, giętkie jak rybia łuska 🙁
      • lidek0 Re: manicure japoński? 03.06.17, 19:22
        " samo masowanie i polerowanie wpływa na macierz i pobudza do wzrostu" niestety tak to nie działa sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka