kota_marcowa Re: Szydło ma racje 04.06.17, 15:53 Każde prawo można zmienić. Sposób jest prosty, opłacić jakiegoś afrykańskiego kacyka, żeby utworzył, najlepiej gdzieś na środku pustyni, czy innej dżungli, obóz do którego by odsyłano rodziny terrorystów, osoby podejrzane o kontakty z ISIS, czy inną organizacją terrorystyczną i CAŁE ich rodziny, tudzież wszystkich, którzy wiedzieli o planowaniu zamachu np jacyś znajomi, sąsiedzi, którzy dali alibi albo siedzieli cicho, a wiedzieli, że to terrorysta. Tam też powinno się odsyłać wszystkich "uchodźców" którzy "zgubili" dokumenty, myślę, że szybko dałoby się ustalić ich prawdziwe obywatelstwo Jak by raz na ruski rok (bo jednak taki Brevik trafił się póki co raz) trafił tam jakiś biały europejczyk, żadna strata. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 15:56 A zdajesz sobie sprawę że jedną z przyczyn migracji do Europy są właśnie "kacyki' w Afryce? Czyli wcale problemu nie rozwiązujemy - wręcz przeciwnie - jednych odsyłamy , a dwa razy więcej przyjeżdża? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 15:59 joa66 napisała: > A zdajesz sobie sprawę że jedną z przyczyn migracji do Europy są właśnie "kacyk > i' w Afryce? > Czyli wcale problemu nie rozwiązujemy - wręcz przeciwnie - jednych odsyłamy , a > dwa razy więcej przyjeżdża? Dokładnie. Postulowanie wspierania finansowego 'kacyków' to dowód totalnego oderwania od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:03 Po pierwsze kwestia odpowiednich zabezpieczeń, po drugie odsyłać do skutku tych, którym się udało przedostać, po trzecie i najważniejsze chyba, zawracać łodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:07 A tym czasem, jakieś podejrzane organizacje, opłacane przez cholr*a wie kogo (np takiemu Putinowi na rękę jest destabilizacja i rozwałka Europy zachodniej przez muslimów) specjalnie pływają przy wybrzeżach Libii, żeby zwlec jak najwięcej imigrantów do europy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:16 Innymi słowy - stwórzmy państwo składające się wyłącznie z terrorystów. Znakomity pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:28 Rodzin terrorystów jak już, terrorysta, który przeżył zamach, tudzież został przyłapany, a zamach udaremniony, powinien być skazany na karę śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:29 A co do najnowszych nabytków, wystarczy zwyczajnie zablokować granice i zawracać łodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:31 kota, potrzeba matką wynalazków - jak będą chcieli to i tak się przedostaną - może nie wszyscy chętni, ale bardzo wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:30 Jeżeli istnieje kara smierci w danym państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:32 Zawsze może zaistnieć. Przepisy prawa aktualnie obowiązujące nie są święte i niezmienne. Btw, w krajach pochodzenia autorów zamachów istnieje kara śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:35 Oczywiście, że może. I ofiarą może być na przykład Twoja córka, która pojawi się w niewłaściwym czasie w niewłaściwym miejscu, a prokurator będzie chciał szybko zamknąć śledztwo. Szubienica czy zastrzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:40 joa66 napisała: > Oczywiście, że może. I ofiarą może być na przykład Twoja córka, która pojawi si > ę w niewłaściwym czasie w niewłaściwym miejscu, a prokurator będzie chciał szyb > ko zamknąć śledztwo. Szubienica czy zastrzyk? Ona jest z frakcji 'moja córka nawet obok beżowego nie stanie' więc myśli, że jej to nie otyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:43 Tu chodzi o miejsce przestępstwa, a takie miejsce może być wszedzie - od dzielnicy-mordowni po bal debiutantek. Odpowiedz Link Zgłoś
jemeade Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:03 Zabijanie zamachowców nie jest kontrowersyjne. Kontrowersyjne jest zabijanie czy gnębienie ludzi, bo są podobni do zamachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:34 Chcesz stosować odpowiedzialność zbiorową?! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:37 Taak. To pytanie. Dlaczego kacyk miałby być lojalny wobec europejskich bwana? Toż nie od dziś wiadomo, że za terroryzmem stoją ogromne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:43 kota_marcowa napisała: > Rodzin terrorystów jak już, Na marginesie - pięknie pokazane, dlaczego niektóre forumki są nazywane rasistkami, mimo, że we własnej ocenie nie są. Czemu nie postulujesz odpowiedzialności zbiorowej wobec WSZYSTKICH? Czemu nie postulujesz zesłania do proponowanych przez Ciebie łagrów rodzin Polaków dokonujących przestępstw w UK? Tak drogie panie - to właśnie jest rasizm i ksenofobia. Czysta jej definicja. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:49 A to Polacy przeprowadzają jakieś zamachy terrorystyczne? W takim razie sprawa mocno wyciszona bo jakoś nie słyszałam o takich. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:52 larrisa napisała: > A to Polacy przeprowadzają jakieś zamachy terrorystyczne? Polacy dokonują morderstw, gwałtów i kradzieży w UK. Przodują w statystykach przestępstw dokonywanych przez obcokrajowców. Nie wiedziałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:55 I są za to skazywani, a jeśli mają odsiadywać wyrok w Polsce to Polska ich przyjmuje bez fochów. Zresztą, jak wielokrotnie pisałam wcześniej, biorąc pod uwagę KTO przede wszystkim wyemigrował, zupełnie mnie nie dziwi duży wkład rodaków w przestępczość za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:58 triss_merigold6 napisała: > I są za to skazywani, Pisałam o postulacie zsyłania RODZIN przestępców do 'kacyka'. RODZIN - nie przestępców. Jakoś w przypadku Polaków-przestępców się nie pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:01 Nie pospolitych przestępców, TERRORYSTÓW, trochę inny kaliber jakby. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:02 kota_marcowa napisała: > Nie pospolitych przestępców, Morderca czy gwałciciel to przestępca 'pospolity'? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:04 Tak, dokładnie tak. Morderstwo i gwałt - aczkolwiek odrażające - to przestępstwa pospolite, w odróżnieniu od np. zbrodni wojennych czy terroryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:09 I tak na przykład Twoja córka może byc posądzona o udział w akcie terrorystycznym, a potem jej to "udowodnią" . To jak - szubienica czy zastrzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:17 Na podstawie, że przepraszam jakiej? Ja jestem u siebie, moje dzieci również, nie mamy innokulturowych korzeni ani nie jesteśmy w kręgu monitorowanych przez służby. Rozumiem, że chcesz rozmydlić kwestię ale daj sobie spokój. Mam szczerą nadzieję, że rządy państw europejskich zaczną teraz stosować rozwiązania skuteczne i zgodne z prawem zarazem zanim presja na stosowanie tych niezgodnych z prawem będzie zbyt duża. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:27 triss_merigold6 napisała: > Ja jestem u siebie, moje dzieci również, n > ie mamy innokulturowych korzeni Jako ateiści jesteście totalnie obcy Triss. Żadne 'u siebie'. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:36 triss_merigold6 napisała: > Chciałabyś. Jestem ateistką, jeżeli nie pamiętasz. Jak sama piszesz nie masz styczność z KK to niestety nie rozumiesz, że dla wyznawców tej religii jesteś elementem obcym, gorszym a czasem wręcz niebezpiecznym. Polak to katolik - ty masz tylko obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:41 Bez przesady, niedawno opublikowane dane pokazały, że chyba o 10% zmniejszyła się liczba Polaków deklarująca się jako katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:44 joa66 napisała: > Bez przesady, niedawno opublikowane dane pokazały, że chyba o 10% > zmniejszyła się liczba Polaków deklarująca się jako katolicy. A co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:52 To, że nie trzeba byc katolikiem, zeby być Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:57 joa66 napisała: > To, że nie trzeba byc katolikiem, zeby być Polakiem. OMG - Joa! Czytaj czasem do czego się odnosisz Odnosiłam się do faktu, że tak samo jak dla Triss muzułmanie 'nie są u siebie' tak samo dla katolików ateiści nie są 'prawdziwymi' Polakami. Sprawę posłanki co chciała deportować ateistów jako obcy i niebezpieczny element już zapomniałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:55 To ma do rzeczy, że za niebycie katolikiem nie pozbawiają obywatelstwa. Chcesz czy nie Polak nie musi być katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:36 Na podstawie takiej jak setki innych pomyłek sadowych kiedy stracono niewinnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:07 Dla gwałcicieli i morderców powinni przywrócić karę śmierci, ale to temat na inny wątek, natomiast w porównaniu do ludzi tworzących organizację, mającą swoje, dobrze zorganizowane i opłacone komórki na całym świecie, próbującą wymordować na raz tysiące, czy setki ludzi, to owszem, pospolity przestępca. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:12 Nie musimy zsyłać. Wystarczy, że sam terrorysta - a jeśli nie przeżył ataku to jego rodzina - będą musieli pokryć koszty akcji antyterrorystycznej, pokryć koszty zniszczeń i zapłacić odszkodowania dla ofiar. Takie amerykańskie odszkodowania, a nie 10 tyś zł. I w przypadku terroryzmu nie ma mowy o żadnym bankructwie konsumenckim. Maja spłacać choćby i do 10 pokolenia. Sami będą uciekać z Europy, aż będzie się za nimi kurzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
jemeade Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:16 Nie będą. Nie dla wszystkich pieniądze to priorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:44 Mogą sobie wierzyć w Allaha, 77 dziewic i inne zabobony. To nieistotne. Istotne jest to, że ci ludzie wychowują się i mieszkają w pewnych społecznościach i te społeczności często udają, że nie widzą rozwijającego się pod nosem terroryzmu. Trzeba wymyślić odpowiednią zachętę by zaczęli donosić na swoich ziomków, a olbrzymie kary finansowe wydają się idealnym straszakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:20 Pod warunkiem, że da się rodzinie udowodnić współudział. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:30 joa66 napisała: > Pod warunkiem, że da się rodzinie udowodnić współudział. Współudział, a nawet pomocnictwo w przestępstwie już na chwilę obecną jest karany. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:29 lauren6 napisała: > Nie musimy zsyłać. Wystarczy, że sam terrorysta - a jeśli nie przeżył ataku to > jego rodzina - będą musieli pokryć koszty akcji antyterrorystycznej, pokryć kos > zty zniszczeń i zapłacić odszkodowania dla ofiar. Czy polska rodzina w UK ma zapłacić odszkodowanie, jeżeli jeden z jej członków dokona przestępstwa? Czy kolejna rasistka tworzy osobne prawo dla 'beżowych'? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Szydło ma racje 05.06.17, 10:14 Ale jak jest zasądzone odszkodowanie dla rodziny ofiary to per saldo płaci za to cała rodzina obniżeniem standardu swojego życia bo trzeba to odszkodowanie spłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Szydło ma racje 04.06.17, 16:56 Urm, niezależnie od narodowości można by się spierać, czy stosowanie odpowiedzialności zbiorowej i zsylanie kogoś do kacyka tylko dlatego, że jest kuzynem przestępcy, jest 1. uczciwe, 2. moralne, 3. rozsądne. Poza tym jeśli karzesz kogoś na zapas, to myślisz, że on taką karę ze spokojem przyjmie? Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:03 Mam to gdzieś. Za to może kuzyn innego terrorysty uprzejmie doniesie, z obawy o własne dupsko. Odpowiedz Link Zgłoś
jemeade Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:20 Oni wierzą, że dupsko dostanie nagrodę po śmierci. W przeciwieństwie do was, wierzą szczerze. Nie tędy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:25 Czas im wyjaśnić, że w krajach europejskich zwłaszcza zachodnich, wiara jest sprawą prywatną i nie należy się z nią obnosić, a już na pewno nie należy oczekiwać, że prawo zostanie dostosowane do jakichś wierzeń dzikich ludów. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:26 triss_merigold6 napisała: > Czas im wyjaśnić, że w krajach europejskich zwłaszcza zachodnich, wiara jest sp > rawą prywatną i nie należy się z nią obnosić, I kolejny przykład: muzułmanie mają się nie obnosić - dla katolików obnoszenie się ma być konstytucyjnym prawem! Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:31 triss_merigold6 napisała: > Skąd taki wniosek? Z tego, że nigdy jakoś nie postulowałaś ukrócania swobód religijnych katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:35 Owszem, postulowałam - np. w zakresie praw reprodukcyjnych wpływ religii na prawodawstwo powinien być zerowy. Byłam i jestem również za podatkiem kościelnym i wywaleniem katechezy ze szkół publicznych. Zresztą generalnie ludzie nachalnie wierzący trochę mnie brzydzą. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:27 To trzeba by też powiedzieć naszemu prezydentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:30 Nie mam nic przeciwko temu, żebyś mu powiedziała. Nie jestem katoliczką, nie biorę udziału w obrzędach w kościołach i nie zasilam dobrowolnie i prywatnie kościelnej kasy. Niemniej, nikt za mną nie chodzi i nie nakłania do brania udziału, podobnie jak nie są tworzone zony "Tylko dla katolików". Odpowiedz Link Zgłoś
jemeade Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:34 Bzdura albo Polska nie jest krajem europejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:37 Trzeba im wyjaśnić, że prorok miał na myśli 77-letnią dziewicę, a nie 77 dziewic. Jedno słowo a tak wiele zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:06 ale rozumiesz, że społeczeństwa muslimskie opierają się na klanowości? to nawet nie byłoby wbrew ich kulturze - taka zbiorowa odpowiedzialność, jak zbiorowe pilnowanie kobit w rodzinie. takie odwrócenie hnorowówki. to tylko zatomizowana europejka będzie dochodzić udowodnienia ziomkom, bo chyba nie za bardzo ma pojęcie o rodzince z bliskiego wschodu/maghrebu Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Szydło ma racje 05.06.17, 09:07 > utworzył, najlepiej gdzieś na środku pustyni, czy innej dżungli, obóz do którego by odsyłano rodziny terrorystów Ależ dlaczego do kacyka? W Europie parę jeszcze zostało po wojnie, w Oświęcimiu jest taki jeden w całkiem niezłym stanie. I pilnować łatwiej, bo nawet druty zostały, wystarczy napięcie podłączyć i psy wpuścić. Obrzydzenie bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Szydło ma racje 04.06.17, 17:36 Smutny Twój post Konwalko. Ja jednak się cieszę albowiem "większa radość w Królestwie Niebieskim z jednej Nawróconej na drogę rozsądku niż 99 świadomych od dawna zagrożeniami islamskimi i politycznej poprawności." Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Szydło ma racje 04.06.17, 18:46 Nie, to raczej takie mentalne tkwienie w latach 80 plus projekcja osobistych doświadczeń na innych. Mój stary nie ma szans na robotę za granicą lepszą niż kafelkowanie = wszyscy mogą tylko kafelkować. Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: Szydło ma racje 04.06.17, 19:14 Zanim Beatka zacznie nawolywac Europe do wojny, niech Polska wyjdzie spod okupacji watykanskiej. Premier, ktorej syn jest pracownikiem innego panstwa i jest zobowiazany do posluszenstwa wzgledem glowy innego niz Polska panstwa, jest z definicji podejrzana i sprawia wrazenie jakby nawolywala do wojny religijnej. No wlasnie, to jawne nawolywanie do wojny, a nic tak nie nakreca gospodarki i sondazy politykow jak wlasnie konflikt zbrojny. Mam wrazenie, ze Beatka naogladala sie za duzo House of Cards i sie na Franku Underwoodzie wzoruje. I byloby to zabawne, gdyby nie bylo tak straszne. Slowa Tuwima nie traca swojej waznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Kontrola internetu ? 04.06.17, 19:24 "We cannot allow this ideology the safe space it needs to breed," the prime minister said earlier. "Yet that is precisely what the internet, and the big companies... provide." Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Kontrola internetu ? 04.06.17, 20:36 Przypomnialo mi sie ze google i youtube trzeba bylo politycznie zmuszac zeby radykalne filmy i tresci cenzurowali. A i tak, wpadli na genialny pomysl ze remedium bedzie nie calkowita cenzura ale sugerowanie informacji o radykalizacji i jak sie przed nia bronic. Oni doskonale wiedza ze isis uzywa czystego marketingu dla swoich celow, ze ma swoj target sprofilowany, wie jakie sa jego frustracje i oczekiwania i w to uderza. Ale cenzurowac nie chca. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 04.06.17, 21:19 ja: Radykalny islam jest jednym z najwiekszych zagrozen dla naszej planety i z tego co sie orientuje, to jednak co do tego istnieje dosc powszechna zgoda. Nathasha w poprzednim watku: mozesz zacytowac ta najwieksza zgode? jakies opinie oparte na faktach? (...) ja cie prosze o dowody na to ze jest najwieksza zgoda na to ze radykalny islam jest zagrozeniem dla naszej planety. Nathasha w tym watku: Rozumiem ze postulujesz by mowic otwarcie ze islam jest zagrozeniem? Bo ze jest nim radykalny islam mowia od US po Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 04.06.17, 21:32 Kochanie, ja rozumiem ze nie wiesz co piszesz i wieczne tlumaczenie ci wszystkiego jest meczace.slowem bym sie nie odezwala gdybys napisala ze radykalny islam jest zagrozeniem, ale raczylas powiedziec ze jest najwiekszym zagrozeniem dla naszej planety,nawet nie Europy, ale planety. Wiec grzecznie poprosilam zebys wrzucila cytaty tych przywodcow ktorzy wg ciebie tak uwazaja, i surprise surprise nie udalo sie. Wiec po pierwsze nie nazywaj kogos klamca wobec tego ze sama nie wiesz o czym piszesz, a po drugie, moze naprawde przyswoj sobie roznice miedzy radykalnym islamem a islamem bo regularnie mylisz te dwie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 04.06.17, 21:48 Ach, och, a wiec chodzilo o dopelnienie "dla naszej planety" TEGO sie przyczepilas przez dziescia postow? TYLE zrozumialas z tej wypowiedzi? Ups, pardon, nie dla naszej planety, ale dla POLOWY naszej planety - moze byc? Kurcze, a moze CWIERCI planety? Grunt to sie skupic na meritum tego co przedmowca powiedzial >>> moze naprawde przyswoj sobie roznice miedzy radykalnym islamem a islamem bo regularnie mylisz te dwie rzeczy. Alez ja doskonale znam roznice miedzy jednym a drugim i nic a nic nie myle, w ogole nie wiem skad powzielas takie przypuszczenie, bo juz Ci wielokrotnie mowilam kiedy mowie o islamie, a kiedy mowie o radykalnym islamie. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 04.06.17, 21:52 Oczywiscie ze mylisz bo pisalas przez kilka postow ze muzulmanie sa nieprzystosowani do naszej kultury. Sadiq Khan bylby zachwycony takim stwierdzeniem. Naprawde, przelacz sie na koncert Grande. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 04.06.17, 22:05 >>> Oczywiscie ze mylisz bo pisalas przez kilka postow ze muzulmanie sa nieprzystosowani do naszej kultury. Nie klam. Nigdy nie pisalam, ze muzulmanie sa nieprzystosowani do naszej kultury. Pisalam, ze ISLAM jest niekompatybilny z nasza kultura. Ci muzulmanie, ktorzy funkcjonuja w naszej kulturze to Ci, ktorzy nie wypelniaja wszystkich zalecen Koranu - to sa muzulmanie mniej lub bardziej zsekularyzowani. I tu jest cale spektrum - od ludzi, ktorzy wyznaja wiele zasad islamu, zakrywaja sie szmatami i czuja obrzydzenie do kobiet i nie rozmawiaja ze sprzataczkami, bo kultura im zabrania (ale mimo to nie planuja wprowadzenia kalifatu i zabijania niewiernych), az po takich, ktorzy w pelni przyswoili zasady spoleczenstwa liberalnego i nawet sie nie kapniesz ze sa muzulmanami. Ale wszyscy oni porzucili te zasady islamu, ktore sa niekompatybilne z nasza kultura. Jesli nie czujesz roznicy miedzy moja wypowiedzia, a tym co Ty napisalas, to bardzo mi przykro, ale nie wkladaj w moje usta slow, ktorych nigdy nie wypowiedzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 04.06.17, 22:09 PS. Odnosnie "Ale wszyscy oni porzucili te zasady islamu, ktore sa niekompatybilne z nasza kultura." Mam nadzieje, ze rozumiesz, ze ci mniej zsekularyzowani odrzucili tych zasad islamu mniej niz ci bardziej zsekularyzowani. Wyjasniam na wszelki wypadek gdybys znowu czegos nie zrozumiala. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 00:34 I jeszcze w kwestii niekompatybilnosci islamu z nasza kultura. Znasz wyniki pewnego survey przeprowadzonego dla Channel 4? www.gatestoneinstitute.org/7861/british-muslims-survey Pare smakowitych fragmentow specjalnie dla Ciebie Natasha, bowiem podobno nie czytasz prasy i nie ogladasz telewizji: The 615-page survey found that more than 100,000 British Muslims sympathize with suicide bombers and people who commit other terrorist acts. Moreover, only one in three British Muslims (34%) would contact the police if they believed that somebody close to them had become involved with jihadists. In addition, 23% of British Muslims said Islamic Sharia law should replace British law in areas with large Muslim populations. On social issues, 52% of the Muslims surveyed said they believe homosexuality should be illegal, compared to 22% of non-Muslim Britons. Nearly half believe it is unacceptable for a gay or lesbian to teach their children. At the same time, almost a third (31%) of British Muslims think polygamy should be legalized. Among 18-to-24-year-olds, 35% think it is acceptable to have more than one wife. One in three British Muslims refuse completely to condemn the stoning of women accused of adultery. Rodzynek na torcie: "survey (...) was conducted in areas where Muslims make up more than 20% of the population." Czyli wiadomo co sie dzieje w duzych skupiskach... Tjjjja, islam wybitnie kompatybilny z nasza kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Szydło ma racje 05.06.17, 06:27 Ja to się szczerze tobie, dośka, dziwię, co ty jeszcze robisz w tym UK.. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 08:49 Doska, jak na prawdziwie zintegrowana imigrantke, wyznajaca zasady kraju do ktorego wyemigrowala, z ciezkim sercem dotrwa do emerytury a potem sie zakreci z ta emeryturka do Polski, o ile w ogole to bedzie jeszcze wtedy legalne. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 10:54 Nie martw sie. Jestem w trakcie załatwiania wizy do Australii. Już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 08:47 Dosienko, co z tego skoro ty ogladasz czy czytasz ale bezkrytycznie i nic z tego nie rozumiejac. Pieknie sobie odpowiednie rzeczy wyboldowalas, napracowalas sie, to dobrze. A teraz przeczytaj sobie o metodologii badania, boldowac mi sie nie chce, juz i tak wystarczy ze niose ten kaganek oswiaty przed toba www.nytimes.com/2016/04/15/world/europe/poll-british-muslims.html Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 10:49 Metodologia badania jest jedna z jego zalet - badanie zrobiono w dużych skupiskach muzułmanów. I także sie powinno je robić. Wiec nie próbuj teraz wszystkiego usprawiedliwiać bo wielu ludzi zgodzilo sie z wnioskami płynącymi z badania. Jeśli masz badania mowiace co innego to je przytocz. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 11:13 Doska, ty o metodologii jak rozumiem wiesz wiecej niz jej specjalisci. Pewnie biedaki nie ogladaja telewizji i gazet nie czytaja. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 11:42 >>> Doska, ty o metodologii jak rozumiem wiesz wiecej niz jej specjalisci. Pewnie biedaki nie ogladaja telewizji i gazet nie czytaja. Nie brnij. Jedna osoba wypowiedziala sie w temacie metodologii, wskazujac jako blad cos co jest zaleta tego badania. Wiekszosc ludzi jakos nie miala co do tego zastrzezen. A powiedzialam o nim dlatego, ze WCZORAJ w BBC1 w debacie przedwyborczej na te badania sie powolywano i nad nimi dyskutowano - ogladalas ten program? Bo ja tak. Wiec, wyglada, ze tylko ty masz z tymi badaniami problem. Powtorze, jesli masz jakies inne badania, z lepsza, Twoim zdaniem metodologia, to je tu przytocz, a nie atakuj. Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:23 Ale doska skad ty mozesz wiedziec co jest zaleta metodologii skoro nie jestes jej specjalistka??? Ja wiem ze uwazasz ze jak ogladasz tv i czytasz gazety to znasz sie na wszystkim, ale metodologia badan to jest nauka i sorry ale nie wszyscy sie na niej znaja. A rozkminy, jest super bo ja tak uwazam to przepraszam mozesz sobie uprawiac z lustrem. Przeczytalas artykul w nytimesie czy poprzestalas na tytule. Tam pisza jaka metodologia pozwala mowic o reprezentacyjnym charakterze badan. I rzeczywiscie, skoro sie na nie powolywali w debacie przedwyborczej to musza byc one prawidlowo przeprowadzone. Mniej wiecej tak jak niektore badania popularnosci partii, tez sie o nich mowi w debatach a pozostawiaja wiele do zyczenia. Nie kryj sie z tym ze chcesz naukowego dowodu ze muzulmanie (wszyscy poza jakimis wyjatkami) nie umieja zyc w naszej (cokolwiek to znacy) kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:25 Nie brnij, bo to juz sie robi nudne. BBC NIE MIALO ZASTRZEZEN DO METODOLOGII TYCH BADAN KUMASZ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:49 Garsc artykulow, bo widze, ze masz naprawde duzo do nadrobienia The scale of terror in the UK – 23,000 suspects being monitored including 400 who fought for ISIS in Syria: www.thesun.co.uk/news/3719789/terror-uk-suspects-isis-monitored/ W nawiazaniu o dyskusji o wydalaniu hate preacherow, kolejny przyklad jak "skutecznie" przeciwdziala sie terroryzmowi w UK: "Meanwhile, independent peer Lord Carlile said it was a “grave mistake” to abolish control orders to monitor terror suspects. The QC said the sweeping powers - which restricted suspects’ movement, use of phones and computers - "may have saved dozens of lives" between 2005 and 2011. They were axed in 2012 after a row over civil liberties but the attacks in London and Manchester during the last two weeks - as well as the return of fighters from the Middle East - could prompt a rethink. She (Theresa May) chaired an emergency Cobra meeting following last night's attack at London Bridge and said in a statement that Britain had tolerated extremism for too long. Ekstremizm na uniwersytetach: www.dailymail.co.uk/news/article-2827762/Islamic-extremists-infiltrating-schools-university-campuses-scout-groups-UK-unprecedented-scale-report-warns.html A tu wczesniejszy poll, 10 lat wczesniej, www.telegraph.co.uk/news/uknews/1510866/Poll-reveals-40pc-of-Muslims-want-sharia-law-in-UK.html - pewnie tez zla metodologia... And another review nt integration: www.thetimes.co.uk/edition/news/enclaves-of-islam-see-uk-as-75-muslim-77qdr67tl - pewnie tez zla metodologia... Twoim problemem Natasha, o czym pisalam juz, jest to, ze Ty NIE MIESZKASZ w UK. Nie ogladasz tutejszej telewizji, nie czytasz prasy, nie masz pojecia co sie dzieje i ile jest roznych investigations, ktore sie tocza np. w sprawie szkol koranicznych, czy szkol islamskich. Pojecia nie masz. A madrzysz sie jakbys byla ekspertem od spraw ekstremizmu Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:03 d.o.s.i.a napisała: > Metodologia badania jest jedna z jego zalet - badanie zrobiono w dużych skupisk > ach muzułmanów. Ciekaw jak by kwestie poszanowania 'naszej' kultury wyszły, jakby zrobiono badania w środowisku ONR-owców... stosunek do równouprawnienia czy gejów.... fiu, fiu... Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:18 >>> Ciekaw jak by kwestie poszanowania 'naszej' kultury wyszły, jakby zrobiono badania w środowisku ONR-owców... stosunek do równouprawnienia czy gejów.... fiu, fiu... Nie wiedzialam, ze ONRowcy stanowia czasem 30% mieszkancow wielu wielu miast w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:21 d.o.s.i.a napisała: > Nie wiedzialam, ze ONRowcy stanowia czasem 30% mieszkancow wielu wielu miast w > Polsce. A wiesz w ogóle ile stanowią? Oni i im podobni? Nawet przez myśl Ci nie przeszło, że to paradoks, że ludzie 'zradykalizowani' po obu stronach barykady są tacy podobni. Za dużo wysiłku wkładasz w przekonywanie ludzi do zwalczania dżumy cholerą, żeby zrozumieć, że cholera TEŻ nie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:25 Araceli, przekazuje ci kaganek do niesienia przed doska, mnie reka juz oslabla Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:29 >>> A wiesz w ogóle ile stanowią? Oni i im podobni? A Ty wiesz? Skoro wiesz, ze tyle samo albo wiecej niz muzulmanow w wielu miastach brytyjskich, to pokaz te statystyki. Inaczej dyskusja jest bezpodstawna. >>> Nawet przez myśl Ci nie przeszło, że to paradoks, że ludzie 'zradykalizowani' po obu stronach barykady są tacy podobni. Nie imputuj, bo ciagle to robisz. Tylko ciagle nie mam pojecia po co. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:35 d.o.s.i.a napisała: > A Ty wiesz? Skoro wiesz, ze tyle samo albo wiecej niz muzulmanow w wielu miasta > ch brytyjskich, to pokaz te statystyki. Inaczej dyskusja jest bezpodstawna. A jaki jest limit % do którego TE SAME poglądy są ok u różnych grup religijnych/narodowościowych? Postulujesz, że pewne zachowania są złe ale tylko u konkretnej grupy ludzi więc tak - TO JEST RASIZM. W wątku obok twoje rasistowskie koleżaneczki żądają odsłonięcia twarzy przez muzułmanki, bo zamaskowani kibole są przecież OK. Tak - to JEST razism. Prawo ma obowiązywać WSZYSTKICH. Więc nie pitol ilu jest ONR-owców - nawet jak jest JEDEN to ma przestrzegać prawa i tych mitycznych 'europejskich wartości'. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:51 OK, dyskusja z Toba jest jak ze slepym o kolorach. Zegnam. Tradycyjnie dedykuje: en.wikipedia.org/wiki/Straw_man Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:59 d.o.s.i.a napisała: > OK, dyskusja z Toba jest jak ze slepym o kolorach. Zegnam. Czyli trafiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:00 >>>> Czyli trafiłam. Jak lysy grzywko o kant stolu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:11 d.o.s.i.a napisała: > Jak lysy grzywko o kant stolu. Standardowo - Dosia wyzwiskami 'apelująca' o dyskusję. Co tam było o radykalizowaniu? Jestem niezmiernie ciekawa, czemu przez gardło nie potrafi Wam przejść taka prosta prawda - prawo ma obowiązywać WSZYSTKICH. Takie to proste a jaką agresję wywołuje... Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:13 >>>> Jestem niezmiernie ciekawa, czemu przez gardło nie potrafi Wam przejść taka prosta prawda - prawo ma obowiązywać WSZYSTKICH Bo nikt sie z ta teza nie kloci glupolu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stworzylas sobie chochola i z nim walczysz, z coraz wieksza agresja. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:16 d.o.s.i.a napisała: > Bo nikt sie z ta teza nie kloci glupolu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stworzy > las sobie chochola i z nim walczysz, z coraz wieksza agresja. Owszem kłóci. Jak pada ten argument to forumowe rasistki zamiast 'tak prawo powinno obowiązywać wszystkich - również ONR' piszą 'a ilu ich jest', 'ONR to nie problem' itd. Czyli - totalna BAGATELIZACJA. I proszę nie myl agresji z obrzydzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:20 >>>> Owszem kłóci. Jak pada ten argument to forumowe rasistki zamiast 'tak prawo powinno obowiązywać wszystkich - również ONR' piszą 'a ilu ich jest', 'ONR to nie problem' itd. Bo liczebnosciowo to nie ONR jest problemem tylko radykalny islam, czego nie rozumiesz? Skup sie na meritum, a nie oddalaj sie od tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:27 d.o.s.i.a napisała: > Bo liczebnosciowo W Polsce mam 100000% więszke szanse oberwać od ONR-owca niż od dżichadysty więc pudło Dosiu. I nadal - PRAWO OBOWIĄZUJE WSZYSTKICH i taka powinna być odpowiedź. Bez wykrętów, bez bagatelizowania. Koniec kropka. Gdybyście formułowały postulaty co do zachowań a nie konkretnej grupy ludzi pozwalając na to samo innej nie byłybyście postrzegane jako rasistki a i dyskusja byłaby w ogóle możliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:30 > nie byłybyście postrzegane jako rasistki Nie czuję się postrzegana jako rasistka. Bajdurzenia chorej psychicznie osoby to nie jest opinia, z ktorą normalni ludzie sie liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:36 >>> W Polsce mam 100000% więszke szanse oberwać od ONR-owca niż od dżichadysty więc pudło Dosiu. Tyle, ze ja patrze dalej niz czubek swego nosa. >>>> Gdybyście formułowały postulaty co do zachowań a nie konkretnej grupy ludzi Ja pisze o radykalizmie islamskim, a nie stu piecdziesieciu roznych innych rzeczach. Pisze o konkretnych problemach istniejacych w UK i w innych krajach. A Ty zaczynasz mowic o czyms innym. CZy ONRowcy prowadza szkoly koraniczne? Czy ONRowcy chca wprowadzenia sharia law? To co mi z tymi ONRowcami ciagle wyjezdzasz???? Nudne sie to juz robi. Ja o zupie, ty o dupie. Moze jeszcze do Theresy May napisz, ze na obradach Cobry ciagle tylko o radykalnym islamie i terrorystach a o naszych chlopcach z ONR nikt nie mowi. No skandal i hanba w jednym! Rasisci kurde! >>>> pozwalając na to samo innej Chochol. >>>> nie byłybyście postrzegane jako rasistki a i dyskusja byłaby w ogóle możliwa. Z toba zadna dyskusja jest niemozliwa, bo dyskutujesz najczesciej z chocholem, ktorego sama tworzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:40 d.o.s.i.a napisała: > Ja pisze o radykalizmie islamskim, a nie stu piecdziesieciu roznych innych > rzeczach. Piszesz o 'wartościach europejskich', o 'naszej' kulturze itd. Dopóki 'przystawania' do tych wartości będziesz wymagała tylko od jednej, konkretnej grupy, dopóty będziesz uznawana za rasistkę. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:41 >>> Dopóki 'przystawania' do tych wartości będziesz wymagała tylko od jednej, konkretnej grupy, dopóty będziesz uznawana za rasistkę. Chochol... Nuda, ziew... Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:48 d.o.s.i.a napisała: > Chochol... Rili? Przez ostatnie kilkanaście wypowiedzi udowadniasz, jak koleżaneczka Lauren, że ONR to 'nie problem'... A przez gardło nadal nie przeszło 'prawo obowiązuje wszystkich'. Nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 14:23 >>>> Rili? Przez ostatnie kilkanaście wypowiedzi udowadniasz, jak koleżaneczka Lauren, że ONR to 'nie problem'... a >>> Dopóki 'przystawania' do tych wartości będziesz wymagała tylko od jednej, konkretnej grupy, dopóty będziesz uznawana za rasistkę. Czyli: znajdz roznice.... To moze krowie na rowie: tak prawo obowiazuje WSZYSTKICH - nikt z tym chocholem, ktorego stworzylas NIE POLEMIZUJE. Ten watek jest o radykalizmie islamskim albowiem zalozyla go Konwalka w odniesieniu do TRZECH zamachow terrorystycznych na terenie WIELKIEJ BRYTANII na przestrzeni trzech miesiecy. Ten watek NIE JEST o ONR, ani o Polsce. Tak, uwazam, ze ONR jest MNIEJSZYM problemem dla swiata, Konwalki, mnie oraz UK niz radykalizm islamski. Dlatego NIE mowie w tym watku o winach ONR tylko o radykalizmie islamskim na moim podworku. NIE mowienie o czyms nie znaczy, ze to cos popieram - wyciaganie takich wnioskow z moich, czy Lauren wypowiedzi to klasyczne stawianie chochola. Kumasz, czy nadal nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:54 > W wątku obok twoje rasistowskie koleżaneczki żądają odsłonięcia twarzy przez muzułmanki, bo zamaskowani kibole są przecież OK. Tradycyjnie kłamiesz. Problemem nie jest ONR, bo wszędzie na świecie takie organizacje istniały, istnieją i istnieć będą. Problemem jest to, że w normalnym świecie tego typu organizacje to margines, który przyciaga świrów o skrajnych poglądach. U nas ONR rośnie w siłe i to jest wina takich osób jak ty: agresywną poprawnością polityczną, oskarżeniami o rzekomy rasizm spychacie młodzież na prawą stronę. Nie pozwalacie na powstanie mniej radykalnej alternatywy. Ty widzisz tylko skutki, ale nie jesteś w stanie dostrzec przyczyny problemu. Za każdym razem gdy plujesz się na forum z powodu ONR mam ci ochotę napisać: za ONRem stoją takie jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:58 lauren6 napisała: > Problemem nie jest ONR, Czyli jak ONR-owiec atakuje geja to ok - nie problem, jak muzułanim to olaboga straszne! Nieeee... wcaaaaale nie jesteście rasistkami! Wcaaaaaale! > oskarżeniami o rzekomy rasizm spychacie młodzież na prawą stronę A Wy wspieraniem faszyzmu w lewą. Kiedyś miałam znacznie ostrzejsze poglądy ale nie ma we mnie zgody na to, czego chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:01 To sobie nie wyrażaj zgody. Kogo to obchodzi? Spoleczeństwo ma inne zdanie niż ty w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:12 lauren6 napisała: > Spoleczeństwo ma inne zdanie niż ty w tym temacie. Twierdzisz, że polskie społeczeństwo jest faszystowskie? Śmiała teza. I to samo co do Dośki - czemu taką agresję wzbudza w Tobie żądanie respektowania prawa PRZEZ WSZYSTKICH? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:22 Twierdzę, że gdy w każdym o odmiennym zdaniu dopatrujesz się rasisty to może ci pomoc tylko psychiatra. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 15:08 Spoleczenstwo chce tez masowego obnizenia podatku dochodowego, dlaczego rzad nic nie robi w tej sprawie??? Przeciez 99% spoleczenstwa tego chce! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: Szydło ma racje 06.06.17, 00:14 lauren6 napisała: > U nas ONR rośnie w siłe i to jest wina takich osób jak ty: agresywną > poprawnością polityczną, oskarżeniami o rzekomy rasizm spychacie > młodzież na prawą stronę. Nie pozwalacie na powstanie mniej > radykalnej alternatywy. Wiedziałem, że Ci umiarkowani Niemcy i Żydzi musieli być czemuś winni w Niemczech w latach 20.-30. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:31 >>> A wiesz w ogóle ile stanowią? Oni i im podobni? "Na Facebooku profil Obozu Narodowo-Radykalnego wspiera prawie 18 tysięcy zwolenników, Młodzieży Wszechpolskiej – 15 tysięcy, a Narodowego Odrodzenia Polski – 5 tysięcy " www.newsweek.pl/polska/neofaszyzm-w-polsce--lagodna-brunatna-fala,98845,1,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:46 To teraz wytyczna sa profile na fb? Wow. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:51 Nie, ale profile FB dają pojęcie o rozmiarze zjawiska. Oczywiście nie są to metodyczne badania. Ale takowych brak (chyba, żeby sprawdzic ile osósb płaci składkę na ONR itp, ale wtedy się okaże , że jest ich jeszcze mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 14:43 Mi profile fb nie daja zadnego pojecia o rozmiarze zjawiska, zwlaszcza ze like'i mozna kupowac, zakladac profile falszywe, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 14:56 Prosilam - podaj inna, lepsza statystyke. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 15:05 Tzn ze cos nie podlega krytyce jesli ktos nie opracowal innej statystyki? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 15:14 Oczywiście, ze podlega, ale dopóki nie udowodnisz, ze liczba ONRowcow przekracza liczbę radykalnych islamistow, dopóty porównywanie obu problemów mija sie z sensem. Po drugie, udowodnij ze ONR stoi za którymkolwiek z atakaow w UK, to pogadamy co z ta evil ideology zrobić. Jak na razie, dyskusja jest o atakach, które sie właśnie odbyły i kto za niminstoi. I nie jest to ONR. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 15:47 Rozumiem ze ty wiesz ilu jest radykalnych islamistow? Na podstawie kont na facebooku? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 15:57 Podalam Ci juz statystyki. Jak masz watpliwosci to zglos sie do Home Office. Wiecej na ten temat z Toba nie mam zamiaru dyskutowac. Podalam ci garsc artykulow naswietlajacych problem w UK, o narastajacych radykalizmie, o szkolach koranicznych, o szkolach islamskich, o hate speach na uniwersytetach, w meczetach, o problemach prawnych w przeciwdzialaniu terroryzmu, monitorowaniu i usuwaniu ludzi podejrzanych o terroryzm. Zadalas sobie trud przeczytania czegokolwiek? Gdziez tam. A nawet jak poczytasz, to zanegujesz. Wlaczylas juz dzis bbc news i posluchalas co mowia ludzie, politycy? Gdziez tam. Nawet jak posluchasz, to zanegujesz. Bo gowno wiesz, ale i tak negujesz, wszystko. Powiem Ci tak, w dupie bylas i dupe widzialas. Nie wypowiadaj sie o problemach, o ktorych masz marne pojecie, o kraju, w ktorym nie mieszkasz o rzeczach, o ktorych gucio wiesz. Ja tu mieszkam od 12 lat i wiem jakie problemy istnieja w tym kraju, o czym mowi prasa i telewizja kazdego dnia. Dlaczego z uporem maniaka uwazasz, ze wiesz lepiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 19:23 Dosiu kochanie, ty mieszkasz 14 lat w UK i wiesz tyle co twoja ciotka ktora pozostala w Polsce i za granica nie byla. Wszystkie linki ktore wrzucasz okazuja sie albo nie na temat albo niesprawdzonymi informacjami. Wiec to ze ogladasz obrazki z BBC, zreszta sluchasz tylko poluchem jak sadze, to nie znaczy ze rozumiesz przekaz czy kulture tego kraju. I nie kryguj sie na taka znawczynie Wielkiej Brytanii bo zaliczylas wiecej niz jedna wtope ze nie wspomne o braku logiki w twojej argumentacji, czy raczej "argumentacji". A w ogole to sie nie wypowiadaj bo nie jestes rdzenna brytyjka ani rodzina ofiar, ze tak zastosuje twoja wlasna argumentacje. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 16:20 d.o.s.i.a napisała: > dopóki nie udowodnisz, ze liczba ONRowcow > przekracza liczbę radykalnych islamistow, dopóty porównywanie > obu problemów mija sie z sensem. Według powyższej logiki - więcej ludzi ginie w wypadkach samochodowych niż w zamachach więc dopóki tak jest to dyskutowanie o terroryzmie jest bezsensowne. Jesteś na POLSKIM forum więc dyskusje o tym co jest zagrożeniem W POLSCE są jak najbardziej istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 16:23 >>>> Jesteś na POLSKIM forum więc dyskusje o tym co jest zagrożeniem W POLSCE są jak najbardziej istotne. I jeszcze raz jak krowie do rowie (ciekawie kiedy zajarzy): TEN WATEK JEST O ZAMACHACH W LONDYNIE, KTORYCH NIE PRZEPROWADZIL ONR TYLKO RADYKALOWIE ISLAMSCY. KTOREJ CZESCI TEGO ZDANIA NIE ROZUMIESZ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 16:28 d.o.s.i.a napisała: > jeszcze raz jak krowie do rowie (ciekawie kiedy zajarzy): TEN WATEK Ten wątek ma tytuł "Szydło ma rację" więc przestań się drzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 16:32 >>> Ten wątek ma tytuł "Szydło ma rację" To, ze watek ma tytul "Szydlo ma racje" nie oznacza, ze jest o Szydlo, ani ONR. Ale widze, ze jak zawsze zgrywasz glupa. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 16:36 d.o.s.i.a napisała: > To, ze watek ma tytul "Szydlo ma racje" nie oznacza, ze jest o Szydlo, ani ONR. > Ale widze, ze jak zawsze zgrywasz glupa. Nie Ty dyktujesz o czym. Ale wyzywaj dalej - radykalizacja postępuje. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 16:40 >>> Nie Ty dyktujesz o czym. Nie, ja dyskutuje na temat watku, ktory zalozyla Konwalka, o wydarzeniach opisanych przez Konwalke. Dyskutuje o tym o czym od przedwczoraj znowu dyskutuje cala Wielka Brytania. Nie dyskutuje o ONR. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 19:27 Czyli od czasu zamachu w manchesterze to sie dyskusja urwala i powraca tylko dlatego ze byl kolejny zamach? Nie na rejestru radykalnych muzulmanow simply because ze nie o wszystkich wiadomo czy sa radykalni, no ale zaczniemy tlumaczyc rzeczy oczywiste to rzeczywiscie dyskusja nie ma sensu. Wiele dziewczyn i chlopcow w tym watku odnosilo sie do posta konwalki w polskim kontekscie bo te slowa padly w polskim kontekscie, ale pewnie tamtych tez nie przeczytalas, a w ogole to nie wiesz, nie znasz sie, zarobiona jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Szydło ma racje 05.06.17, 16:24 W zamachach w Manchesterze zginęła para z Polski. W Nicei - dziewczyny z Małopolski, na stałe mieszkające w Polsce, dla których to była pierwsza zagraniczna wycieczka. Nie mówiąc już o kierowcy polskiej ciężarówki. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: Szydło ma racje 06.06.17, 00:18 kaz_nodzieja napisała: > W zamachach w Manchesterze zginęła para z Polski. W Nicei - dziewczyny > z Małopolski, na stałe mieszkające w Polsce, dla których to była pierwsza > zagraniczna wycieczka. > Nie mówiąc już o kierowcy polskiej ciężarówki. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:52 >>> To teraz wytyczna sa profile na fb? Wow. Jak masz LEPSZE statystyki to je podaj. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:00 d.o.s.i.a napisała: > Jak masz LEPSZE statystyki to je podaj. Prawo ma obowiązywać WSZYSTKICH! Każdej pojedynczej jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:01 >>> Prawo ma obowiązywać WSZYSTKICH! Każdej pojedynczej jednostki. en.wikipedia.org/wiki/Straw_man Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szydło ma racje 05.06.17, 15:06 Ok, zaraz sobie policze konta twitterowe Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Smutna ciekawostka 05.06.17, 20:28 Ciekawe czy chodzi o ten sam program (Jihadis Next Door/channel 4). Własnie się okazało, że jeden z zamachowców, Khuram Butt, był bohaterem programu. www.theguardian.com/uk-news/live/2017/jun/05/london-attack-isis-claims-responsibility-victims-named-live-updates?page=with:block-593590dde4b0be3ed19233bf#liveblog-navigation Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Smutna ciekawostka 05.06.17, 21:12 Z komentarzy This scum was proudly waving the isis flag in public and appeared in a documentary like a celeb or something, yet nothing was done about it..... a few weeks ago a lady had found a 20 pound note on the street and she got jail time for it!!!!! Wth.... Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: Szydło ma racje 05.06.17, 17:47 Kazda radykalna religia jest zagrozeniem. Fundamentalny chrzescijanizm tez ma swoje na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Szydło ma racje 05.06.17, 18:46 Obecnie w Europie gdzie ma miejsce i ile ofiar na sumieniu ma fundamentalny chrześcijanizm? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Szydło ma racje 04.06.17, 22:40 wiesz, my (tu, w PL) jesteśmy na etapie wstawania z kolan i jakoś nie jesteśmy (poza grupą zapatrzonych w PiS) zachwyceni sposobem nie nazwę Cię betonem ale naiwną, która przeczytała hasło, mieszka z dala od "wstawania" Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Resume 04.06.17, 23:24 i wyszedl mi przypadkiem dlugachny post cóz nikt nie zawiódl w odpowiedziach ani triss, ktora w skondensowanych spiczach dookresliła istote rzeczy, swoim zwyczajem boldując klkakrotnie nienacechowane wcale w wcale słowo "zmywaki"; araceli, która krótkimi zdaniami (albo wrecz rownowaznikami zdan) starala sie wszytskim pokazac, jak bardzo sa...hm...omylni; starczyło miejsca i i dla nicka mi troszke neiznanego, którego rozbolał ząb od mojej karygodnej literówki w stwierdzeniu z uma saszla (telefon poprawil mi na zaszla i ot, mamy guano). Natasza, joa, asia- staraly sie tonowac, ale chyba ostatkiem sił. Bo temat jest naprawde wku...ający. Zwlaszcza dla takich nieudacznikow zyciowych, jak piszaca te slowa. Bo my tu zyjemy, przywiazani do swoich zmywakow. Coraz bardziej zastrachani. Ja sie boje o synów. Boje jak jasna cholera. I caym sercem zycze sobie, zeby cos wreszcie ruszylo z kopyta. W drugą stronę. Proponuje prace u podstaw. I zamkniece na cztery spusty kazdej szkoly koranicznej. Ja tez sie wlasnie radykalizuję. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Resume 04.06.17, 23:28 W tej kwestii od dawna wiadomo, co powie który nick. Można robić zakłady z gwarancją trafienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Resume 05.06.17, 09:59 No widzisz, nie zawsze. Jeszcze całkiem niedawno Konwalka wyśmiewała się z zagrożenia tego rodzaju atakami. Jak widać do czasu gdy jej własny syn był w zagrożonym rejonie w momencie zamachu. Ale to w sumie dobrze bo jak rzecze Pismo, "większa radość z 1 nawróconej "lewaczki" niż 99 oświeconych (Triss, Kota Marcowa, Ja i inne islamo-sceptyczki)". Szkoda tylko, że zagrożenie śmiercią musiało dotyczyć jej nabliższych bezpośrednio (to samo miasto) by odzyskała wzrok. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Resume 05.06.17, 10:14 Kaznodzieja, nie jestem chora psychicznie małpa, żeby wyśmiewać się z zagrożenia terrorystycznego. Żyliśmy normalnie, tak jak żyją tu wszyscy. żeby nie zwariować. Ale faktem jest, ze ostatnio na festiwalu łódek, zamiast gapić się na atrakcje przeróżne, patrzyłam dookoła, czy nue dzieje się nic podejrzanego. Faktem jest, ze mój mąż wczoraj pierwszy raz w życiu powiedział: czułem się na lotnisku bardzo nieswojo. Bo terroryzm przybrał nowa sukienkę w Europie. Eksplodują małe ogniska. Bandyci zmieszali się z tłumem. Już nie wystarczy unikać skupisk ludzkich.!teraz wypadałoby przestać wychodzić na ulice Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Resume 05.06.17, 11:17 Dr Szewko mówił, że podobno od zamachu w Manchesterze służby UK zapobiegły 5 innym zamachom terrorystycznym. Ja bym powiedziała, że skala problemu jest na prawdę olbrzymia i Europa właśnie obudziła się, by gasić pożar. Nie dziwię się mieszkańcom UK, że zwyczajnie się boją. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Resume 05.06.17, 11:36 Myślę, że więcej niż pięciu. Nie chcą jednak denerwować mieszkańców więc jeżeli da się utrzymać w tajemnicy udaremniony zamach to tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Resume 05.06.17, 13:35 No cóż, ty też jesteś przewidywalny do bólu. I też mi zarzut, że ktoś jest wierny swoim przekonaniom! Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Resume 04.06.17, 23:42 Konwalko, nie wiem czy staralam sie tonowac. Bardzo cie lubie a mam inne zdanie po prostu. Nie wiem czy sluszne, ale to moje wlasne wewnetrzne przekonanie. I wszyscy chcemy zeby te okropne zamachy sie skonczyly. I skoncza sie. Zaden terrorysta nie pokona naszej cywilzacji. Sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Resume 04.06.17, 23:47 to wątek, w którym spotkalo sie wiele osób, które sie lubia, ale sa przeciwnikami w dyskusji. Alb nie znosza wrecz, ale ida jednym tropem. Kaznodzieja na przyklad zaczal mi slodzic- no pieknie, rwa, pieknie . Gdybysmy siedzieli przy jednym stole izaczeli dyskusje, to pewnie tez by bylo goraco. Co nie znaczy, ze to by byla ostatnia wspolna impreza. Dobranoc Panstwu. Niech wam sie przysnia same erotyczme sny. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Resume 04.06.17, 23:52 Ja mysle ze jakbysmy usiedli przy jednym stole z johnnym walkerem, tequila czy winem to by sie okazalo ze nie jestesmy tak daleko, tylko moze wyrazamy to inaczej. Dobranoc, Konwalko Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Resume 05.06.17, 09:55 Konwalko, jakoś kojarzę, że jeszcze niedawno w jakimś wątku w którym przestrzegałam kogoś przed rozważaniem wycieczki do jednego z krajów wyśmiewałaś mnie i pisałaś, że Twój syn normalnie jeździ do Londynu i Ty nie masz zamiaru się przejmować. Jak wszystko może się zmienić w ciągu jednego wieczoru, prawda? Nawet i mi czasem trzeba przyznać rację, choć w tym przypadku ubolewam nad tym bo nikt nie zasługuje na śmierć w wolnym kraju tylko dlatego, że jakieś mniejszości uroiły sobie coś w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Resume 05.06.17, 10:52 Prawda jak to zabawnie wręcz wyszło? Jednego dnia po jednej stronie barykady, drugiego dnia po drugiej... Nie smieje sie, dla mnie to gorzki smiech i smutna konstatacja, ze niektórzy staja sie refleksyjni dopiero gdy problem dotknie ich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Szydło ma racje 05.06.17, 08:50 chodzi o doprowadzenie obywateli państw Europy do poczucia desperacji, że jeśli nie wezmą sprawiedliwości we własne ręce i nie rozpoczną ataków na swoich sąsiadów z krajów islamskich, to ich państwo nic nie zrobi rodzi się pytanie - czy chcecie iść na pasku ISIS? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Szydło ma racje 05.06.17, 08:59 IMHO państwo musi odzyskać swoją wiarygodność. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Szydło ma racje 05.06.17, 09:30 Jak Europa ma wstać z kolan tak, jak wstała Polska, to lepiej niech się położy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Szydło ma racje 05.06.17, 09:52 A tak w ogóle to problem z wypowiedzią Szydło jest taki, że zawiera ona 0 konkretów. Wstać z kolan - co to znaczy konkretnie? W tak sformułowanych dobrych radach nie ma nic poza arogancją. Niechże pani premier przedstawi Europie realne sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Szydło ma racje 05.06.17, 13:31 Zgadzam się. Taka gadka-szmatka. Nic więcej. To dokładnie tak jak z tym wrakiem Tupolewa. Tyle było zarzutów do poprzedniej władzy w tej sprawie. A jak się okazało to nie jest takie proste. Tyle czasu już rządzi PiS, a wraku jak nie było, tak nie ma. Łatwo jest mówić, kiedy się nie miało nigdy z jakimś problemem do czynienia. Premier byłaby wiarygodna, gdyby przedstawiła jakieś konkretne realne propozycje, bo jak na razie to tylko umywa ręce. Żadna sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
sonniva Re: Szydło ma racje 05.06.17, 12:39 Szydło przede wszystkim powinna wstać z kolan. Bo klęczy przed klechami w strachu przed ogniem piekielnym. Odpowiedz Link Zgłoś