taki-sobie-nick 10.06.17, 20:13 można na noc włożyć do lodówki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: Czy ciacho na pierogi 10.06.17, 20:28 Juz je zrobilas? Najlepiej zeobic je na pol godziny przed lepieniem, albo zrobic pierogi i zamrozic. Przyznam, ze nigdy nie przetrzymywalam ciasta pierogowego w lodowce. Sprobuj, nie bedziemy wiedzialy jak nie pretestujesz. Tak na logike powinno byc wszystko dobrze Tylko przykryj miseczka, by nie obsychalo. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Czy ciacho na pierogi 10.06.17, 20:43 raczej nic nie ulepisz, ja ciasto na pierogi trzymam pod miseczką żeby było ciepłe i plastyczne. Jak dłuzej postoi i zrobi się chłodne ciężko lepic i wałkować. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy ciacho na pierogi 10.06.17, 21:41 straci elastycznosc i bedzie trudne do lepienia, ale da sie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy ciacho na pierogi 10.06.17, 23:00 mikams75 napisała: > straci elastycznosc i bedzie trudne do lepienia, ale da sie. dobra, farsz w postaci soczewicy (w ilościach, jak się okazało, gargantuicznych) zrobiłam dzisiaj, jutro pierogi Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy ciacho na pierogi 12.06.17, 18:59 taki-sobie-nick napisała: > mikams75 napisała: > > > straci elastycznosc i bedzie trudne do lepienia, ale da sie. > > dobra, farsz w postaci soczewicy (w ilościach, jak się okazało, gargantuicznych > ) zrobiłam dzisiaj, jutro pierogi Zrobiłam, zamroziłam, nie próbowałam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Czy ciacho na pierogi 10.06.17, 21:52 Ciasto, którego nie wykorzystałam, trzymam w chłodzie nawet kilka dni (2-3) i daje się potem bez problemu lepić. Zimą w szafce z wentylacją z zewnątrz, latem w lodówce. W misce Tupperware, w której je zresztą wyrabiam. Odpowiedz Link Zgłoś