Dodaj do ulubionych

Nowe żelazko - plamy

12.06.17, 13:17
Kupiłam żelazko, bo poprzednie brudziło ubrania. Stare - ok czasem trzeba sprzęt wymienić.

Nabytek firmy Philips, cena 100 zł. Ot zwykłe żelazko. Kupiłam wodę destylowaną, nabiłam i przy trzecim prasowaniu (prasuję hurtem) zaczęło kapać chwilami żółtą wodą sad wrrr Nie wiem o co chodzi - nowe przecież.
Jakie macie doświadczenia, chyba pójdę reklamować, ale zła jestem nie wiem nawet gdzie rachunek dałam.
Obserwuj wątek
    • stillgrey Re: Nowe żelazko - plamy 12.06.17, 13:20
      Jeśli kapie to może temperatura za niska? A jeśli woda żółta to może wylewaj wodę po każdym użyciu? Spróbuj też żelazko wyczyścić, pewnie ma opcje samoczyszczenia.
      • ladnyusmiech Re: Nowe żelazko - plamy 12.06.17, 13:43
        Musiałam temperaturę obniżyć, ale do połowy więc nie wiem o co chodzi. Teraz próbowałam czyścić ale też nie halo coś. Po wykonaniu całej procedury, po przyciśnięciu przycisku czyszczenia miała cała woda wydobyć się - pojemniczek miał się całkowicie opróżnić. Tymczasem nic się nie zadziało, pobulgotało, trochę pary poleciało, pokapało a zbiorniczek cały jak był, tak jest z wodą uncertain
        Już dwukrotnie próbowałam i nic.
        • stillgrey Re: Nowe żelazko - plamy 12.06.17, 14:08
          W moim żelazku w instrukcji jest info, że nawilżanie parą działa tylko od trzech kropek wink przy niższej temperaturze woda może kapać. A ten przycisk trzymasz cały czas czy nacisnęłaś i puściłaś?
          • ladnyusmiech Re: Nowe żelazko - plamy 12.06.17, 16:56
            Widzisz ja mam tylko 3 kropki big_grin
            Para działała bardzo dobrze, ale przy przechylaniu żelazka, albo po położeniu w poziomie kapie.
            • ladnyusmiech Re: Nowe żelazko - plamy 12.06.17, 16:56
              Miałam wciśnięty przycisk para o małym natężeniu (mam małe i duże)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka