Dodaj do ulubionych

Pomysłu szukam...

29.06.17, 08:07
Moje Dziecko (dorosłe) kocha gotowanie i eksperymentowanie w kuchni. Głównie w kierunku kuchni tajskiej i indyjskiej. I w związku z tym - co można kupić Dziecku w prezencie, co będzie pasowało do upodobań? Kiedyś byłaby to książka kucharska, ale w dobie internetu nie bardzo chyba ma to sens.
A, Dziecko wspominało także coś o mini woku, takim na jedną, maksymalnie dwie osoby. Polecicie coś może?

Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 08:24
      Garnek do ryzu i wok.
    • hallbera.jarlakappi Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 08:38
      garnek do ryzu
    • mamma_2012 Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 08:44
      Kadai albo karahi?
    • ichi51e Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 08:44
      Garnek do ryzu. I ksiazka to ksiazka inaczej sie z ksiazki gotuje inaczej z netu. Nowa jadlonomie bym kupila taka wlasnie azjatycka
    • berdebul Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 09:43
      Garnek do ryżu, duże pałeczki do gotowania, zestaw pałeczek np. ozdobionych srebrem/rzeźbionych. Wok lepiej kupić samemu, bo musi leżeć w ręku.
    • barefoot_duck Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 10:03
      Kup dobrego woka, nawet niewielkiego, jeśli tak sugerują. Firma w sumie nieważna, ale koniecznie żeliwny, ciężki (znajdziesz chociażby na Allegro). Jeżeli Dziecko nie używało żeliwa niech poczyta o pielęgnacji i konserwacji (żadnych detergentów, nie namaczać, nie myć w zmywarce ofkors), a jeżeli ma kuchnię indukcyjną - też warto poczytać, bo żeliwo na indukcji rozgrzewa się pioruńsko szybko. Ale generalnie żeliwny wok to super sprawa.
      • triismegistos Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 10:53
        prawdziwy wok jest kuty, nie żeliwny
        • barefoot_duck Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 13:19
          triis, prawda to. Natomiast przefiltrowałam poradę przez moją płytę indukcyjną - osobiście nie znalazłam woka kutego, który by banglał na mojej płycie. A wok żeliwny hula aż miło i sprawuje się świetnie. Podobnie zresztą jak moja ukochana żeliwna patelnia.
          Ale w sumie nie każdy gotuje na indukcji wink
    • mid.week Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 10:54
      Ja bym kupiła jakiś ciekawy zestaw ceramiki w orientalnym wzorku. Są cudne miski, miseczki, talerze, łyżki, etc. Moze do tego zestaw przypraw, leżący na takim słomianym pudełeczki do gotowania pierożków na parze (nie wiem jak to sie nazywa) - ładnie opakowany będzie szałowo wyglądał.
      Może i wok potrzebny, ale mało wyjściowy jako prezent mi sie wydaje...
    • 2zima74 Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 12:44
      Mozna bylo chyba napisac corka/syn. Serio, nie rozumiem, jak o doroslym czlowieku mozna pisac ,,dziecko". Dorosli sa
      dziecmi???
      • gama2003 Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 13:22
        Ależ oczywiście, tak długo jak mają rodziców.
      • edelstein Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 13:25
        Taak dorosli tez sa czyimis dziecmi.Zdaje sie,ze ty tego nie pojmiesz bo masz zaburzone relacje rodzinne.
        • verdana Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 13:36
          Ewentualnie zestaw przypraw. Ale jak chce wok, to najlepiej wok. Raczej na dwie osoby, niż jedną.
        • 2zima74 Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 14:02
          Mam doroslego syna i nie mowie.o nim ,,dziecko", bo dzieckiem nie jest. Tak moge mowic do 14-latka czy niemowlaka, a nie do faceta po 20
          • gama2003 Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 14:08
            A rób jak chcesz. Mnie jest bardzo miło, kiedy starsza osoba z rodziny mówi do mnie per dziecko.
            A stara i siwa jestem wink
            • 2zima74 Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 14:12
              Mnie to dziwi, ze sa DOROSLI, ktorzy LUBIA, jak ktos do nich mowi dziecko.
              Szlag mnie trafia, jak slysze.to z ust swojej matki
              • ja.babcia Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 14:27
                A ja z moim 40-letnim dzieckiem piję wino z okazji Dnia Dziecka. I bardzo to lubimy.
              • mikams75 Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 14:40
                przewrazliwiona jestes wink
      • mikams75 Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 14:11
        ja tam uwielbiam byc dzieckiem i przyjmowac zyczenia czy jakis drobiazg z okazji dnia dziecka smile
    • mikams75 Re: Pomysłu szukam... 29.06.17, 14:15
      a kuchnia japonska? mata do sushi?
      ale wok bedzie dobry jak dziecko chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka