Dodaj do ulubionych

Rolki dla 3.5 latki

01.07.17, 11:23
Czy ktos juz w takim wieku probowal? Co do rolek czy mozecie polecic konkretne modele i firmy?

Corka szybko opanowala biegowke (1.5 roku). Jak miala 2.5 nauczyla sie jezdzic na rowerze bez dodatkowych kolek, wiec ruchowo jest bardzo rozwinieta. Teraz marza jej sie rolki, ale nie jestem pewna czy to nie za wczesnie? Rozmiary na nia sa bo ma duza stopke (27).

Obserwuj wątek
    • stillgrey Re: Rolki dla 3.5 latki 01.07.17, 11:36
      Moim zdaniem za wcześnie. Kupiłabym raczej hulajnogę minimicro jeśli jeszcze nie ma.
      • zabka141 Re: Rolki dla 3.5 latki 01.07.17, 13:11
        Ma. Ale woli rower.
    • edelstein Re: Rolki dla 3.5 latki 01.07.17, 11:41
      Co jets do opanowywania w biegowce.Przeciez ona jest dla 1,5 rocznych dzieci a rower od 2lat.
      • zabka141 Re: Rolki dla 3.5 latki 01.07.17, 13:15
        Rower nie jest od 2 lat, raczej 3. Moja wysoka wiec udalo sie jej wczesniej nauczyc.
    • ichi51e Re: Rolki dla 3.5 latki 01.07.17, 11:56
      To nie chodzi o wiek a o rozmiar stopy. Ciezko znalezc mniejsze (rowniez lyzwy) niz 24
      • ichi51e Re: Rolki dla 3.5 latki 01.07.17, 11:58
        A dobra doczytalam. zalozyc i niech jedzie. Zasadniczo ja wolalabym uczyc na lyzwach bo dzieci przewaznie maja kombinezony i kaski wiec upadki sa mniej bolesne. Moze od tego zacznijcie?
        • szarsz Re: Rolki dla 3.5 latki 01.07.17, 12:28
          Na rolki kask też się zakłada. Są też zestawy ochraniaczy, na kolana, łokcie i dłonie. Tylko pupa pozostaje niechroniona.

A do tematu: można próbować, jeśli dziecko jest w stanie skumac, że powinno wywracać się do przodu.
    • thank_you Re: Rolki dla 3.5 latki 01.07.17, 12:30
      Jak kupisz to sie przekonasz czy to za wczesnie czy nie. 🙂 Moj akurat za rolkami nie przepada, kupiłam mu gdy miał cos ok. 3 lat, na łyżwach jeździ z tata - teraz ma 5 lat. Rower daje jednak największe możliwości.
    • olianka Re: Rolki dla 3.5 latki 01.07.17, 13:16
      Mnie się wydaje to za wcześnie - moja trzylatka chce rolki, bo widziała, że ja i jej tata jeździmy. U nas problem rozwiązał się sam - w rozmiarze 23 rolek nie ma wink
    • bergamotka77 Re: Rolki dla 3.5 latki 01.07.17, 13:33
      Znam wiele osób bo urazach i to poważnych na rolkach. Sama chyba sprzedam prawie nowe rolki młodego bo mam dość atrakcji. Miał uraz oka na schodach nie chce dokładać rolek tym bardziej, ze musi chronić twarz. Dla mnie rolki to wymysł szatana.
    • aguar Re: Rolki dla 3.5 latki 01.07.17, 13:58
      Mój syn jeździ, ale on zaczynał jak miał niespełna siedem. Ostatnio mąż dołączył. Syn jeździ na K2, ale one są od 29. Rollerblade są od 28 np. coś takiego roooolki.com/product-pol-12347-Rolki-Rollerblade-Spitfire-Girl-Black-Purple-2017.html Podstawa to porządne ochraniacze na łokcie, kolana, nadgarstki oraz kask. No i mój chodzi na zajęcia z instruktorem indywidualne lub grupowe do szkółki rolkowej (w Poznaniu). Oni tam uczą jak się przewracać, jak hamować , jak zjeżdżać z górki itd. Poza tym dużo fajnych zabaw na rolkach. Poważnych uazów brak, odpukać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka