Dodaj do ulubionych

ratunku co robic

03.07.17, 19:03
koleżanka koleżanki ma problem suspicious

przypadkiem zgolila sobie razem z futerkiem pieprzyka, bolało, krew ściany obryzgała
pytanie co teraz ?
umrze?
pieprzyk ma szanse odrosnąć ?
Obserwuj wątek
    • kfugktru23 Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:05
      No, poszedłbym do dermatologa. Niby to pieprzyk ale lepiej dmuchać na zimne. Może to powodować rozwój nowotworu.
      • ina_nova Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:51
        Byłam ostatnio u dermatologa celem przeglądu znamion. Ów dermatolog twierdzi, że naruszanie, zerwanie, ścięcie znamienia nie powoduje rozwoju nowotworu, krótko mówiąc jest to bzdura.
        • memphis90 Re: ratunku co robic 04.07.17, 20:08
          Bo to jest bzdura. Z reguły jest tak, że pieprzyk zmieniony nowotworowo zaczyna sączyć, wrzodzieje itd, co mylnie tłumaczy się "bo podrażniłam szczotką/maszyną/ paskiem od stanika itd. Z drugiej jednak strony zaleca się usuwanie pieprzykow z miejsc przewlekłe draznionych, ale słowo- klucz to właśnie" przewlekłe"...
    • nisar Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:07
      Nie oderwałam całkiem, ale mocno naderwałam. Okazało się, że wizyta u chirurga jest konieczna. Zdziwiło mnie to, nie powiem, ale nauczyło mnie, że w takich wypadkach idzie się do lekarza.
      • hallbera.jarlakappi Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:11
        a co chirurg zrobil ?
    • eulalia_bardzo_przecietna Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:18
      Tez tak zrobilam kiedys, na nodze. Nie bylam u lekarza, samo odroslo i nic aie niedzieje, minelo juz kilka.
    • catroux Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:24
      Do lekarza, lepiej dmuchać na zimne.
      Był jakiś czas temu artykuł o młodej dziewczynie, która w takiej samej sytuacji zgoliła sobie pieprzyk/znamię. Po jakimś czasie zaczęło się babrać, potem kilku lekarzy ją zbyło, a jak trafiła w końcu do ogarniętego, to było już za późno i zeszła na nowotwór uncertain
    • c2h6 Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:30
      hallbera.jarlakappi napisała:

> koleżanka koleżanki ma problem suspicious
      >
      > przypadkiem zgolila sobie razem z futerkiem pieprzyka, bolało, krew ściany obry
      > zgała
      > pytanie co teraz ?
      > umrze?

To akurat z całą pewnością.

A po ch*j, nomen omen, w ogóle się goliła? Amant gustuje w dzieciach?
      • hallbera.jarlakappi Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:48
        lato jest, bryze chciała poczuc
        • przystanek_tramwajowy Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:52
          No to się obryzgała. smile Bez majtek latem chodzi ta twoja koleżanka, że bryzę między nogami czuje? To niech uważa na wentylację podłogową w sklepie. Ostatnio była tu jedna taka forumka, co ją w sklepie podwiało i wątek z tego był na kilkaset postów.
          • alpepe Re: ratunku co robic 03.07.17, 21:49
            i brzuch ciążowy jej się zrobił, straszne.
            • memphis90 Re: ratunku co robic 04.07.17, 20:09
              Daj linka....
    • kawka74 Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:37
      Niech koleżanka koleżanki idzie do dermatologa. Jak znam życie, to koleżanka koleżanki ciachnęła włókniaka, a te nie są groźne, za to dość powszechne (osobiście urwałam kilka sztuk, bo głupio się ulokowały), ale od szczegółowego i ostatecznego rozpoznania sytuacji jest wracz.
      • przystanek_tramwajowy Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:44
        Może być u tego dermatologa problem z demonstracją miejsca kontuzjowanego. smile Może autorka postu powinna poszukać dermatologa, co przyjmuje na zmianę w jednym gabinecie z ginekologiem? Tak czy inaczej, dermatolog zyska cenny materiał do anegdotek, które będzie opowiadał kolegom. smile
        • kfugktru23 Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:50
          Jaki problem? To też lekarz.
        • kaz_nodzieja Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:52
          Mi kiedyś w miejscu golenia zrobiła się taka mała górka. Chyba zapalenie mieszków włosowych.
        • c2h6 Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:59
          przystanek_tramwajowy napisał:

> Może być u tego dermatologa problem z demonstracją miejsca kontuzjowanego. smile M
          > oże autorka postu powinna poszukać dermatologa, co przyjmuje na zmianę w jednym
          > gabinecie z ginekologiem? Tak czy inaczej, dermatolog zyska cenny materiał do
          > anegdotek, które będzie opowiadał kolegom. smile

Ty masz wszystkich w domu? Jprdl, jak można tak głupie rzeczy opowiadać. Wielka mi rzecz dla dermatologa, pieprzyk na cipie. Jakby każdy go tak rozśmieszał, że opowiadałby o nim anegdotki, to by się wykończył jak Niemcy najśmieszniejszym żartem świata z Pythonów.
          Pewnie jeszcze Ci się wydaje, że urzędniczki z Wydziału Komunikacji opowiadają koleżankom wesołe anegdotki o ludziach, którzy wymieniają dowody rejestracyjne bo, buahahaha, hihihihihi, ojojojojniemogę, przypadkiem wyprali je w kieszeni spodni?
        • panterarei Re: ratunku co robic 04.07.17, 09:20
          Ty głupia jesteś. To jest lekarz, zapewne nie takie rzeczy widział. Owszem może się zdarzyć prymityw, którego to ubawi, ale bez przesady.
          • black.sally Re: ratunku co robic 04.07.17, 09:36
            no i taki jeden prymityw czasem wystarczy.
        • kasiamat00 Re: ratunku co robic 04.07.17, 14:07
          Em, wydawalo mi sie, ze w Polsce wiekszosc (wszyscy?) dermatologow ma tez specjalizacje z wenerologii, wiec miejsce kontuzjowane nie powinno zrobic na nich zadnego wrazenia tongue_out
    • kaz_nodzieja Re: ratunku co robic 03.07.17, 19:50
      Ale pod pachami czy na nodze?
    • anorektycznazdzira Re: ratunku co robic 03.07.17, 21:02
      Raczej włókniak, czy inne takie coś, moja koleżanka koleżanki miała w pachwinie i sobie rozdrapała odruchowo i cokolwiek bezmyślnie. Będąc w ciąży to zrobiła, więc się wystraszyła nieco. Będąc też głupia nie zrobiła z tym nic, samo się zgoiło. Że nie ścięła, to po zagojeniu został pieprzyk m/w jaki był. Jak wreszcie polazła do lekarza, to stwierdził tylko, że niezłośliwe i może się wyluzować, ale usunął, bo było w głupim miejscu. I koniec historii. Może niech ta koleżanka Twojej koleżanki będzie mądrzejsza niż ta mojej i niech do tego lekarza idzie od razu?
      • hallbera.jarlakappi Re: ratunku co robic 03.07.17, 21:33
        ale po co usuwal ?
        kolezanka z pieprzykiem zyla sobie i było dobrze
        • best_bej Re: ratunku co robic 03.07.17, 22:00
          Żeby więcej koleżanka koleżanki nie zgoliła.
          Ale rozumiem opór -może być żal pieprzyka koledze kolegi koleżanki koleżanki.
        • 3-mamuska Re: ratunku co robic 04.07.17, 01:13
          hallbera.jarlakappi napisała:

> ale po co usuwal ?
          > kolezanka z pieprzykiem zyla sobie i było dobrze
          >

Bo był w głupim miejscu i mógł ulegac uszkodzeniu.
          Moja siostra miała pieprzyka pod drutem stanika i ciagle sie rozdrapywała uciskało ja, leciała krew i takie tam. I lekarz wyciął, fakt ze pieprzyk był duży taki ,odstający ciemno brązowy , wiec moze i lepiej.
          • anorektycznazdzira Re: ratunku co robic 04.07.17, 17:30
            Dokładnie.
            To, że był niezłośliwy w momencie usuwania nie oznacza, że byłby nadal 10 lat później.
          • premeda Re: ratunku co robic 04.07.17, 19:43
            Ja miałam na łopatce i ramiączko od stanika mogło go drażnić, też wycięłam 😀
    • issa-a Re: ratunku co robic 04.07.17, 01:09
      Jedna moja koleżanka miała takiego pieprzyka, wlaściwie dosyć sporą odstajacą brodawke, pod włosami, na głowie. Miała z tym problem przy każdej wizycie u fryzjera. Zdarzały sie naderwania. W koncu poszła do chirurga i usunęła. Żyje.
      Druga kolezanka miała taki pieprzyk - brodawke w talii. Cos tam kombinowała z nitką, że trzeba u podstawy okręcić i odpadnie.
      Niby odpadło ale koleżanka dostała raka piersi, przerzuty??? potem zaatakowało wątrobę, trzustkę i juz nie wiem co. Koleżanka nie żyje.
      • premeda Re: ratunku co robic 04.07.17, 19:46
        To raczej nie z włókniaka, bo niektórzy tak włókniaki usuwają nitką. Jakby miała dostać raka to czerniaka najszybciej by dostała. Ludzie to w każdą bzdurę uwierzą 😕
        • issa-a Re: ratunku co robic 04.07.17, 22:18
          >To raczej nie z włókniaka, bo niektórzy tak włókniaki usuwają nitką.

po pierwsze to nie wiadomo, co to było bo koleżanka z tym do lekarza nie poszła tylko na zasadzie "jedna baba drugiej babie" powiedziała o nitce.
          A po drugie to czerniak też miewa przerzuty
          podczas golenia nóg Basia zahacza ostrzem o pieprzyk. Ma go na lewej łydce od urodzenia. Pieprzyk krwawi, a jakiś czas później się rozrasta......Lekarz mówi im, że Basia ma czerniaka...Basia ma raka na węzłach chłonnych i płucach....zrobiła badanie głowy. Lekarze znajdują dwa guzy. Nieoperacyjne. Musi odstawić lek. W listopadzie jeździ na naświetlenia, ale słabnie z dnia na dzień. Boli ją brzuch. Okazuje się, że ma dwa nowe guzy, na nerce i kręgosłupie.
    • black.sally Re: ratunku co robic 04.07.17, 09:34
      poszłabym do dermatologa jednak.
      Ja mam pod pachą i nie wiem jak koleżanka sobie go zgoliła, bo mnie sie od lat nie udaje nawet go drasnąć skurczybyka big_grin
    • mozambique Re: ratunku co robic 04.07.17, 13:13
      owe znamiona , pieprzyki itd sa dosc silnie unaczynione
      naderwanie moze spowodowac mini-krwotok , dosc trudny do zatamowania
      ja tak kiedys sie załątwiłąm mocno trąc recznikiem, musialm jechac na SOR , bo nie chialo przestac samlo
    • a.va Re: ratunku co robic 04.07.17, 13:20
      Nic ci nie będzie, ale na wszelki wypadek idź do dermatologa, niech zobaczy. Ja mam takiego pieprzyka na plecach, którego już parę razy w życiu po prostu zdrapałam niechcący, odrasta, nic mi się nie dzieje, ale idź, pieprzyk to pieprzyk, trza na zimne dmuchać.
    • zarin Re: ratunku co robic 04.07.17, 18:41
      Ja jestem w znamionach od stóp do głów, więc nieraz mi się zdarzyło któreś zaciąć. Krwawiło sporo, ale żyję. Ostatni raz sama nie wiem kiedy. Pewnie pora się przebadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka