Dodaj do ulubionych

Pierwszy inny facet

06.07.17, 13:06
Bylam z facetem osiem lat, wielka, pierwsza miłość- pierwszy facet.
Poznałam teraz kogoś, kto podoba mi sie bardzo wizualnie, ale kompletnie nie nadaje sie na mojego partnera. Ja po osmioletnim związku wiem już mniej więcej czego szukam, a patrząc z boku ten drugi facet jest jeszcze mentalnym dzieciakiem. Relacja czysto sexualna - bo w tej sferze mi odpowiada bardzo.
I teraz mam pytanie do emam, które kiedyś byly w podobnej sytuacji.
Miałyście wyrzuty sumienia względem byłego partnera kiedy po raz pierwszy przespaliście sie z kimś innym?
Jak długo ciagnelyście taki układ ?
I co sie stało, ze postanowilyscie zakończyć taka relacje?
Nie chce angażować sie emocjonalnie, ale tez nie wiem jak miałabym ewentualnie skończyć taka znajomość.
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 13:08
      Masz 18 lat, że zadajesz takie pytanie?
      • atnajelo Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 13:11
        14 smile
    • livia.kalina Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 13:09
      Wyrzuty sumienia względem BYŁEGO partnera? To jakiś żart?
      • atnajelo Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 13:11
        Nie, pytam serio smile
    • zlotarybka_1 Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 13:15
      Ale z pierwszym sie rozstalas, tak?
      • nathasha Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 13:17
        moze on o tym nie wie wink
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 13:19
        zlotarybka_1 napisała:

> Ale z pierwszym sie rozstalas, tak?

Rozstała się, ale zapomniała mu powiedzieć...

Xsioonc
    • jola-kotka Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 13:24
      Zylam troche w takim ukladzie ale mialam jeszcze meza,wyrzutow nie mialam bo juz myslalam o rozwodzie,do ktorego z czasem doszlo,tylko u mnie to nie byla relacja tylko seks,. Nie rozumiem bo skoro juz nie jestes z tamtym partnerem to wobec kogo masz miec te wyrzuty sumienia? Chyba ze wobec samej do siebie bo jak dla mnie taka relacja dla samego seksu to slaba jest.
    • triss_merigold6 Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 13:25
      Ponieważ w znakomitej większości przypadków zaczynałam nowe układy będąc w jakimś związku, to miewałam wyrzuty sumienia. Nie na tyle silne, żeby się powstrzymać, ale miewałam świadomość, że to niezbyt elegancko i nie fair.
      Natomiast nie zdarzyło mi się mieć wyrzutów sumienia względem byłych facetów tylko dlatego, że po rozstaniu przespałam się z kimś innym.
      • hallbera.jarlakappi Re: Pierwszy inny facet 09.07.17, 00:25
        big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • sanrio Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 13:30
      >Miałyście wyrzuty sumienia względem byłego partnera kiedy po raz pierwszy przespaliście sie z kimś innym?

big_grin
      tak, straszne. Że tak długo zwlekałam, ale to bardziej względem siebie jednak
    • manon.lescaut4 Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 13:40
      Serio to... trochę miałam. Ale to dlatego, ze jak to było już wspomniane, nieco się spóźniłam z poinformowaniem byłego o tym, ze już definitywnie tym byłym jest. Tak ze ten tego nosmile
    • semihora Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 13:41
      Bzykaj i nie marudź.
      • berray Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 14:00
        watpie bys nie byla emocjonalnie zaangaozwana. Kazda jest. Inaczej bys z nim nie sypiala
        • alpepe Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 14:14
          bez przesady.
        • dziennik-niecodziennik Re: Pierwszy inny facet 08.07.17, 18:35
          bez żartów.
    • livia.kalina Re: Pierwszy inny facet 06.07.17, 14:39
      Masz 14 lat i byłaś z facetem 8 lat?
      • atnajelo Re: Pierwszy inny facet 08.07.17, 17:57
        Egzakli.
    • turzyca Re: Pierwszy inny facet 08.07.17, 18:34
      Ok, serio, bez nasmiewania sie, bo to jest to, co pisalam w watku obok, tym o czternastolatce - brakuje nam wzorcow jak konczyc zwiazki i jak zaczynac kolejne.
      I tak, pierwszy raz z kolejnym facetem jest dziwnie. Bo jest inaczej i jest tak samo. I trzeba to sobie w glowie poukladac. I emocje tez sa dziwne, bo znowu - jest inaczej i jest tak samo. I tez trzeba sobie w glowie poukladac. I niestety to jest czesc doroslosci. Moze poszukaj na jutubie braless, ona opowiadala pare lat temu np. o FWB, a potem jutub Ci podrzuci filmiki o zblizonej tematyce, bedziesz miala przynajmniej jakies cudze przemyslenia, zeby miec punkt wyjscia do myslenia, tak latwiej ukladac sobie w glowie. Dasz rade, nie Ty pierwsza, nie ostatnia.
    • dziennik-niecodziennik Re: Pierwszy inny facet 08.07.17, 18:34
      > Miałyście wyrzuty sumienia względem byłego partnera kiedy po raz pierwszy przespaliście sie z kimś innym?

żartujesz??mam mieć wyrzuty sumienia względem faceta, z którym juz nie jestem???...

> Jak długo ciagnelyście taki układ ?

parę lat.

> I co sie stało, ze postanowilyscie zakończyć taka relacje?

a) wyprowadziłam się do innego miasta;
      b) znudziło mi się;
      c) stwierdziłam ze czas poszukać faceta "na poważnie".
    • riki_i Re: Pierwszy inny facet 09.07.17, 00:08
      Parę kobitek toczyło ze mną kiedyś "długie nocne Polaków rozmowy" bez żadnych tabu, więc mogę odpowiedzieć z punktu widzenia tych kobiet.

> Miałyście wyrzuty sumienia względem byłego partnera kiedy po raz pierwszy przes
      > paliście sie z kimś innym?

Nie. Nigdy.

Jak się po pierwszym długoletnim partnerze pierwszy raz przespały z kimś innym, to zazwyczaj były lekko oszołomione, zaskoczone itp. Nie mogły sobie znaleźć miejsca i długo rozkminiały tę sytuację z pozycji "zawrót głowy".

> Jak długo ciagnelyście taki układ ?

Nie ma jednej odpowiedzi na takie pytanie. Niektóre miały jednorazową przygodę, po której szybko przeszły do kolejnych, a inne ćwiczyły roczne i dłuższe związki.

> I co sie stało, ze postanowilyscie zakończyć taka relacje?

1. Nowy partner oszalał z miłości i stał się zaborczo-niebezpieczny.
      2. Wróciła do tego pierwszego.
      3. Znalazła kolejnego, który rokował na coś więcej niż sam seks.
    • hallbera.jarlakappi Re: Pierwszy inny facet 09.07.17, 00:26
      ru*&^%$ i się nie zastanawiaj

pamiętaj o gumkach !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka