Dodaj do ulubionych

Melania czy Agata

• chocolatemonster Re: Melania czy Agata 06.07.17, 16:06
      Zaczynam czuć sympatie i do jednej i do drugiej choć, jak mi Bóg miły, nie mam pojęcia czemu wybrały akurat tych panów (no ok,u Trumpa pewnie zadecydował jego majątek ). Z chęcią bym je obie rozwiodla i wysłała na wakacje.
    • chocolatemonster Re: Melania czy Agata 06.07.17, 16:15
      Melania ma piękną figurę ale jest,jak na mój gust, za bardzo zbotoksowana i mi przypomina koczkodana. Ale mam wrażenie, że jest sympatyczna kobieta a to najważniejsze. Agate Dude ubralabym w stylu Claire Underwood z podobną fryzura lub ,tak,jak radzi Edel- a'la Kożuchowska. No i fajnie ktoś poradził żeby AD wyluzowala.
    • kropkaa Re: Melania czy Agata 06.07.17, 16:16
      Suknia Melani niecodzienna, ale w dobrym guście. Z pazurem.
      Żona Adriana wyglądała jak stewardessa na pochodzie majowym, w za małej czapce.
      • koronka2012 Re: Melania czy Agata 06.07.17, 17:40
        Owszem, s pazurem - ale niestosowna do okazji, to oficjalna państwowa wizyta więc odkryte ramiona i wzory są nie bardzo na miejscu. Suknia fajna, ale nie na tę okazję.
        • kropkaa Re: Melania czy Agata 06.07.17, 17:52
          A co nie tak z wzorami? Sukienka nie była na ramiączkach, lato jest, siedziała na dworze, bez przesady.
          • koronka2012 Re: Melania czy Agata 06.07.17, 18:48
            Ale to nie był grill u sąsiadów, a oficjalna państwowa wizyta, gdzie zaleca się stonowany, jednolity kolorystycznie ubiór i bez odkrytych ramion.
            • kropkaa Re: Melania czy Agata 06.07.17, 20:00
              Jedyne, co można jej zarzucić, to to, że przyćmiła gospodynię. Ale to nie jej wina, że tamtej doradcy nie kazali umyć włosów.
    • kropkacom Re: Melania czy Agata 06.07.17, 16:41
      Niestety pani Agata, mimo tego, że ma figurę ok, prezentuje się jak pani urzędniczka lub nauczycielka (bez urazy). Sztywno, bez polotu. Ja wiem, nie może poszaleć, ale jednak. Nie twierdzę, że Melania nie jest sztywna. Jej strój jest jednak znacznie odważniejszy, modny, ładny i tak dalej. Przynajmniej tym razem. No i ona sama jest przyjaźniejsza dla oka. Na głowę obie bije jednak Michelle Obama. Zawsze i wszędzie big_grin
    • 18lipcowa3 Re: Melania czy Agata 06.07.17, 19:56
      Agata wygląda strasznie staro, niestety tak wyglądają w wieku 40-50 lat mega szczupłe kobiety,,,
      • 18lipcowa3 Re: Melania czy Agata 06.07.17, 20:03
        i do tego ta obciachana fryzura
    • pade Re: Melania czy Agata 06.07.17, 20:03
      To ja mam chyba dziwny gust, bo dla mnie Melania ma brzydkie oczy, robi dziwne miny i żadną pięknością nie jest. Włosy ma ładnie ułożone i ma ładną figurę.
      Fryzurę pani Dudy przemilczęsmile
      • jolie Re: Melania czy Agata 06.07.17, 20:58
        Zgadzam się, miny robi dziwaczne, to przymrużanie oczu... Ale, o dziwo, zawsze kojarzyła mi się z figurą woskową, a ona potrafi być sympatyczna, choć wiem, że w Centrum Nauki Kopernik to było ocieplanie wizerunku. Zachowywała się tam naturalnie i nie tak sztucznie jak w moich skojarzeniach.
        • black.sally Re: Melania czy Agata 07.07.17, 09:28
          aaa no to tak, zgadza się, ale i tak wygląda o niebo lepiej niż Adzia.I ta to dopiero szczerzy te miny big_grin
    • claudel6 Re: Melania czy Agata 06.07.17, 20:20
      Melania jest była modelką, Agata nie, więc uroda jest trochę innej klasy. ale to Melania nie była dobrze ubrana - tak, sukienka ładna, ale absolutnie na na wizytę na takim szczeblu. powinny być zakryte ramiona. wystarczyłby nawet jakiś żakiet do tej sukienki. podobnie Ivanka. letnia sukienka na grill u sąsiadów na wizytę w Polin, no buagam.
      Garsonka Dudowej przynajmniej była wg protokołu, choć kolor- zgadzam sie wyjątkowo niedobrany do typu urody. no i te włosy, jest coraz gorzej. za to Melania ma włosy jak milion dolarów.
      • iwoniaw Re: Melania czy Agata 06.07.17, 20:22
        Dokładnie tak. Mela i Ivanka ubrane niestosownie. Dudowa szału nie robi, ale wszystko poprawne.
    • fomica Re: Melania czy Agata 06.07.17, 20:55
      Nie do wiary, że Agata jest od Melanii młodsza... Niby tylko dwa lata, ale mogłyby bardziej wyglądać na "ten sam wiek" a nie jedna młoda i piękna a druga sztywna i dojrzała. Czy ona nie może raz w życiu założyć lżejszej sukienki zamiast tych wstrętnych garsonek?
      Niestety Agata jest zwyczajnie nieurodziwa, nie jej wina. Ta druga ma po prostu ładniejsze rysy, więcej odwagi i seksapilu.
      • kaz_nodzieja Re: Melania czy Agata 06.07.17, 21:00
        Dlaczego niestety?
        Podobno nie szata (wygląd) zdobi człowieka, prawda? I chyba walczymy z tym by nie być postrzeganą tylko jako atrakcyjny kawałek mięsa, czy coś się zmieniło ostatnio na forum?
        • fomica Re: Melania czy Agata 06.07.17, 21:14
          Oczywiście, że wygląd zdobi, zwłaszcza na zdjęciach, na których nie widać ani tryskającego intelektu i porażającej błyskotliwości smile
          Ileż tu wątków o włosach, kieckach, butach, kosmetyczkach i makijażu. Każda chce wyglądać atrakcyjnie, choć oczywiście różne i subiektywne są te kryteria co jest a co nie jest atrakcyjne.
          • kaz_nodzieja Re: Melania czy Agata 07.07.17, 07:10
            To już nie walczy się z męskim patriarchalizmem, ze "wschodnim" naciskiem na wygląd kobiecy, nie popiera się "zagranicznego" wyluzowania kobiet pod względem stroju i wyglądu?
      • lusitania2 Re: Melania czy Agata 06.07.17, 21:21
        fomica napisał:

>Czy ona nie może raz w życiu założyć lżejszej sukienki zamiast
        > tych wstrętnych garsonek?

raz jej się udało:
        party.pl/newsy/agata-duda-na-150-leciu-kol-gospodyn-wiejskich-22281-r3/3/
        - i bez ironii to piszę. Ten strój prezydentowejsad bardzo mi się podobał i to niezależnie od kontekstu pojawienia się w nim.

W teorię, że zjazd stylistyczny pani d. jest spowodowany pijarowym przypodobaniem się suwerenowi nie wierzę. Znam niestetysad sporo zwolenników piss-partii, płci obojga i wcześniejszy, elegantszy i z większym polotem wygląd prezydentowej bardziej im się podobał i byli autentycznie dumni, że taka pani ich reprezentuje, niż to, co oglądają na niej teraz.
        • jolie Re: Melania czy Agata 06.07.17, 21:27
          Może i strój ciekawy, ale włosy - najgorsze jakie u niej widziałam, dziwne cięcie + ulizanie. Ona powinna je podnosić u nasady.
        • nathasha Re: Melania czy Agata 06.07.17, 21:33
          o nie, stroj okropny.
    • zofijkamyjka Re: Melania czy Agata 06.07.17, 21:30
      one sie różnią sexapilem. Melania ma go w nadmiarze, Agata wcale
    • rosapulchra-0 Specjalistka od wizerunku 07.07.17, 01:36

Jestem bardzo ciekawa, w jakiż to gustowny i szykowny strój byście się ubrały z okazji odwiedzin przedszkola w Pcimiu Dolnym?
      • black.sally Re: Specjalistka od wizerunku 07.07.17, 09:15
        aj Rosa przestań pitolić... Jak by Adzia miała trochę oleju, to by coś tam gustownego włożyła, a nie tandetną garsonę.Brakowało ino brochy.
      • stacie_o Re: Specjalistka od wizerunku 07.07.17, 09:41
        Ja bym założyła taką sukienkę:
        www.zalando.pl/lk-bennett-sukienka-letnia-sloane-blue-lk321c04f-k11.html
        Prezydentowa mogła śmiało założyć coś takiego:
        www.neimanmarcus.com/en-pl/Lela-Rose-Floral-Jacquard-Elbow-Sleeve-Full-Skirt-Dress-Dresses/prod198510819_cat13590732__/p.prod?icid=&searchType=EndecaDrivenCat&rte=%252Fcategory.jsp%253FitemId%253Dcat13590732%2526pageSize%253D30%2526No%253D0%2526refinements%253D&eItemId=prod198510819&cmCat=product
        • kropkaa Re: Specjalistka od wizerunku 07.07.17, 10:36
          Pierwsza za pstrokata, ale druga byłaby lepsza od tego tandetnego kostiumiku.
          • stacie_o Re: Specjalistka od wizerunku 07.07.17, 10:38
            Ale to pisałam co dla mnie by było. Mam ją i na żywo wygląda lepiej, wcale nie pstrokato. Poza tym to przedszkole w Pcimiu miało być.
        • kropkacom Re: Specjalistka od wizerunku 07.07.17, 11:13
          Właśnie nie rozumiem czemu Doda nie zakłada takich sukienek. Ma figurę przecież.
          • kropkacom Re: Specjalistka od wizerunku 07.07.17, 11:14
            Bosz... Duda. Znaczy Kornhauser-Duda big_grin
          • kaz_nodzieja Re: Specjalistka od wizerunku 07.07.17, 15:09
            Wyobraziłam sobie Dodę w garsonkach Agaty Dudy big_grin
        • black.sally Re: Specjalistka od wizerunku 07.07.17, 11:46
          niebieska cudna... I by była na poziomie Melani przynajmniej.
        • niennte Re: Specjalistka od wizerunku 07.07.17, 11:56
          Niebieska świetna i bardzo by pasowała i do Dudziny, i do okazji.
    • bergamotka77 Re: Melania czy Agata 07.07.17, 02:01
      Bezwzględnie i bezapelacyjnie Melania. Wygląda super a suknia obledna - bardzo w moim stylu. Uważam, ze Nelania wygląda zawsze super a Agata Dudzina niestety jak podrzędna sekretarka.
    • stacie_o Stylista się wypowiedział 07.07.17, 08:54

16 godzin temu

Radio ZET pytało mnie wczoraj o styl Pierszej Damy RP i prosiło o porównanie ze stylem Melanii Trump. Raczej nie ma czego porównywać... Styl Agaty Dudy od mody i trendów leży daleko; jest urzędniczy, nieciekawy. To nie są ani dobre, ani szczególnie eleganckie projekty. Nie myliłem się, prognozując, że jedyne szaleństwo, na jakie pozwoli sobie polska Dama to garsonka bądź sukienka w odcieniu różu; nie sądziłem, że z tak gniecącej się i - niestety - byle jak wyglądającej tkaniny. Melania w sukience Delpozo wygląda świetnie; choć - a tu szlaki przetarła jej Michelle Obama - odważnie w kontekście protokołu dyplomatycznego.
      Na pocieszenie, u panów Prezydentów 1:1 - za duży garnitur Trumpa vs. za mała marynarka Dudy.

Z Michal Zarzynski Blog

www.plotek.pl/plotek/7,154063,22062003,porownano-kreacje-pierwszych-dam.html#BoxSpecPrze
    • black.sally Re: Melania czy Agata 07.07.17, 09:12
      o widzisz... miałam szukac, jak wyglądały. No nasz "dama" to taka ciotka klotka, chociaż ten różowy komplecik, na nią ok.Ale Melania... piękna kiecka i te buty do tego. No widać, że tam sie starają.
      Właściwie jaka różnica wieku między nimi?Muszę sprawdzić. bo Adzia jak ciotka Melani.
      • stacie_o Re: Melania czy Agata 07.07.17, 09:20
        Agata jest młodsza.
    • lati7 Re: Melania czy Agata 07.07.17, 11:23
      stacie_o napisała:

> Skoro ani jedna, ani druga nie mają nic ciekawego do powiedzenia i daleko im np
      > do Michelle Obamy czy Marii Kaczyńskiej, to może o stylizacji pogadamy?
      > www.plotek.pl/plotek/7,154063,22058609,melania-trump-spotkala-sie-z-agata-duda.html#Prze
      > IMHO Melania ładniej i jakoś tak weselej, tylko te gołe ramiona, nie zimno jej?

Gdzie tam Agaci do Melaniiii smile
      www.youtube.com/watch?v=EXPOgitdUm0 hahah ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka