Dodaj do ulubionych

Perfumy niszowe

09.07.17, 13:38
Lub niekoniecznie niszowe ale o roznych nieoczywistych zapachach. Co polecacie?
Ostatnio sie nakrecilam, wachalam polecany tu kiedys black tourmaline i zachwycilam sie. Znacie jakies podobne - dymne, lisciaste, drzewne?
I jak ludzie na nie reaguja? Bo troche sie obawiam, ze beda sie odsuwac ze wstretemwink
Obserwuj wątek
    • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 13:42
      O, albo z innej beczki - konwalia. Ale nie gdzies tam w tle dla koneserow tylko taka konwaliowa konwaliasmile
      Albo jakies deszczowe. Czytalam opis Demeter, uzywal ktos tego?
      • gulcia77 Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 13:50
        Konwalia to naajpiękniejszy zapach płynu do kąpieli big_grin
      • zona_mi Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 20:48
        Używam konwaliowych i bzowych.
        To nie takie, jak kiedyś były smile ale jakiś tam erzac jest.
        • jematkajakichmalo Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 22:11
          A napiszcie prosze jakie to konwaliowe zapachy znacie/uzywacie? Za ten zapach zaplace kazda cene, ale jakos znalezc nie moge sad
          • basiastel Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 22:32
            Dior ma o zapachu konwalii, nazwy nie pamiętam.
            • fuzja-jadrowa Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 22:43
              Diorissimo. Lubię.
          • fuzja-jadrowa Re: Perfumy niszowe 13.07.17, 16:35
            I jeszcze Narciso Rodriguez L'Eau for Her mi się przypomniał, całkiem przyjemna konwalia.

Miu Miu jest konwaliowy, lekko pieprzny w tle. Nic szczególnego niby, ale ok.
        • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 22:13
          A jak sie nazywaja?
          • zona_mi Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 22:21
            To właściwie woda toaletowa, perfum nie udało mi się znaleźć od lat:

https://img.szafa.pl/ubrania/0/022547668/1449214936/yves-rocher-un-matin-au-jardin-woda-konwalia.jpg

I nie jest to dokładnie ten zapach, który pamiętam sprzed lat, ale blisko.
            • regina-phalange Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 22:29
              Bardzo ładne, bardzo konwaliowe i bardzo nietrwałe.
              Z konwalii trwałych i staromodnych - Diorissimo.
              • fuzja-jadrowa Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 22:50
                > Z konwalii trwałych i staromodnych - Diorissimo.

Nie wiem, czy staromodny, po prostu bardzo wiernie oddaje zapach konwalii (szczególnie wersja sprzed reformulacji).

Jeśli ktoś woli luźniejsze interpretacje, warto przetestować Muguet Porcelaine z linii Hermessence.
                • ekasia27 Re: Perfumy niszowe 11.07.17, 02:38
                  O matko, jak czytam o tych konwaliowych perfumach to aż mnie w nosie swędzi na samą myśl o tym smrodzie.
                  Na pewno się będę odsuwać ze wstrętem...
                  • fuzja-jadrowa Re: Perfumy niszowe 13.07.17, 16:37
                    Ja mam tak z tuberozą zazwyczaj. I świdrującym w nozdrzach kwiatem pomarańczy, acz na innych ten ostatni jeszcze zniosę.
                    • regina-phalange Re: Perfumy niszowe 15.07.17, 09:41
                      Ja mam tak z magnolią i białymi liliami. Mój największy koszmar to Anais Anais.
                      A kwiat pomarańczy kocham. smile
                • regina-phalange Re: Perfumy niszowe 15.07.17, 09:39
                  Dla mnie staromodny. smile
            • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 16:24
              I cena przyjemnasmile Dzięki!
              • zona_mi Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 20:04
                smile
            • wiosennaburza1 Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 21:31
              nie nie nie. oni mieli genialne konwalie, bzy i gardenie parę lat temu. genialne. mąż do tej pory wspomina, jak to wchodził do biura i czuł gardenię.... (poznaliśmy się w pracy). teraz to Yves ma niewiadomoco. aktualnie mam bez i piwonięe - pachnie przez chwilę i nic poza tym. nie umywa się do zapachów sprzed dziesięciu lat. pamiętam, jak zasypiając ( a wieczorem prysznicowałam się bez głowy) czułam zapach bzu,który właśnie się budził, psiknięty wiele godzin wcześniej.
              dałabym duże pieniądze za te zapachy. albo takie same. bo wtedy czułam nocą bez ( nie zapach bzopodobny). czułam słodką gardenię ( a nie kostkę toaletową jak teraz),
              • regina-phalange Re: Perfumy niszowe 15.07.17, 09:42
                O ile konwalię Yves Rocher lubię, to co do bzu się zgadzam - poprzedni był genialny, a aktualny to jakieś niewiadomoco, a nie bez.
                • magia Re: Perfumy niszowe 30.07.17, 10:36
                  Też uważam że bez i konwalia YR koszmarnie zepsuł. Od czasu zmiany butelki nie tykam bo to zupełnie nie to co kiedyś.
                  Sporo bym dała za tamten stary zapach:
                  www.google.pl/search?tbs=sbi:AMhZZis73OJPkR00VZlmrNaroKUD6jQG8h_15H3PYg_1zR36UwMxeZqzRp_1qDNDDtQfAty72PbZTdx1XSfWXvEA-NLbLMuxXEdgomseIpD6PBmcoRwGjXTnnz2470bC3-a1y4nUCikuCqOTWq92QvIK8E1_1or_1vkDFQElrkTjcCb42Gy88g0CF6rW3QFk8pCj4fjfvFBLSP9anrKr5-5tDG0dtV6yHyA3swQguV3Tn4eomLSR51pExqHq-HCw7Z2-Z8PGOn687Y6xJxoJKb_1JU5JbObLudROGVDZz3rcR_13C6rtykJzo0Ef60OVR3sNRrUN7yRvb5Xv2mVGmqSSfbc8SpMyjR2PmyZAw#imgdii=WpWGkjvxHtn4LM:&imgrc=ufDf0TJARLkR2M:
      • fuzja-jadrowa Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 22:51
        Guerlain Muguet 2107 może?
      • black-cat Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 23:31
        Konwaliowa konwalia jest w Lily of the Valleys Penhaligon's. Annick Goutal też ma konwalię (Lily of the Valleys), nie wąchałam, ale jej Violet jest najbardziej fiołkowy ze wszystkich fiołków więc być może z konwalią jest podobniesmile
        • fuzja-jadrowa Re: Perfumy niszowe 13.07.17, 16:30
          > Konwaliowa konwalia jest w Lily of the Valleys Penhaligon's.

Co ciekawe, w przeciwieństwie do Diorissimo, nie wywołały we mnie zupełnie żadnych emocji.
      • jematkajakichmalo Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 21:34
        Dzieki, obwacham wszystkie wyzej wymienione wink
      • marlamar Re: Perfumy niszowe 11.07.17, 13:16
        Konwalia jest w Organzie First Light. Czysta, mocna konwalia. W moim przypadku migrenogenna, użyłam tylko raz i poszła w świat. Konwalie tak mi robią, niestety smile
      • barefoot_duck Re: Perfumy niszowe 26.07.17, 14:46
        Sama konwalię lubię umiarkowanie, ale jestem w temacie, bo to ukochany zapach mojej mamy. Penhaligon's ma piękną konwalię, ale jeszcze piękniejszą, wierniej oddaną ma Yardley Lily of the Valley - i do tego ponad 2 x tańszą, bo za 100 zl kupisz 125 ml.
        Butelka co prawda nie tak piękna jak Penhaligon's - ale zapach moim zdaniem lepszy. Konwalia, ale nie duszna - czuć i białe kwiatki i zieleń liści. Cudeńko.
    • gulcia77 Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 13:48
      Ostatnio zakochałam się w Neroli Ives Rocher. Trudny, lekko gorzkawy zapach. Ale nikt raczej nie odsuwa się ze wstrętem. Wprost przeciwnie - raczej słyszę komplementy.
      • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 13:54
        Powachamsmile kupilam w sieci rozne dziwne probki, bede testowac ludzka wytrzymaloscwink na razie moj maz wszedl do domu a na mnie jeszcze czuc bylo ten black tourmaline, i zapytal - co tu sie spalilo?wink
      • regina-phalange Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 22:30
        Też lubię, zapach kwiatów pomarańczy i skórki pomarańczowej. smile
    • paloma_blauwinder Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 14:15
      Te kamienie szlachetne (jest nie tylko turmalin) przestałyby być moim zdaniem niszowe, gdyby staniały. Ładne są, raczej nie szokują dziwnością.
      Ja poluję na Feu d'Issey, pachnie fajerwerkamismile Ale już tego w znośnej cenie raczej nie będzie, chlip, chlip.
      • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 14:28
        Fajerwerki ciekawesmile A sa takie I hate perfume, kilka nazw mnie kusi ale chyba nie sa do kupienia w Polsce?
      • black-cat Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 17:22
        Kamienie Durbano nie staniały. Od kilku lat kupuję je po ok. 700 zł za 100 ml.
        • mharrison Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 18:15
          jest taka perfumeria w mieście Kraka, często mają -10% a perfumy niszowe (także obecnie), czasem 20%
          Durbano jest tam dostępny

obecnie sam Durbano wyprzedaże za pół ceny, ale tylko ekstrakty:
          www.olivierdurbano.com/view_all?type=offers
          • loola_kr Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 20:23
            gdzie jest ta perfumeria?
            • mharrison Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 17:16
              Tiger&Bear, najwyżej mnie wytną, jak ostatnio za link do wizazusmile
              Tylko do 12 lipca 2017 cały asortyment kupisz 20% taniej - skorzystaj z kodu rabatowego JULY20
              Marki niszowe wyszczególnione poniżej kupisz teraz z rabatem 10% - użyj kodu NISZA10
              • loola_kr Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 22:39
                Dziękuję!
      • black-cat Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 17:24
        Feu d'Issey pachniały mi ciepłym mlekiemsmile
        • aga_sama Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 22:48
          A mnie pomarańczą gorzką i czymś jeszcze. Tęsknie
    • mmoni Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 14:15
      La Fumée Miller Harris - jak sama nazwa wskazuje, dymne. Tom Ford Patchouli Absolu. Nieniszowy, ale drzewny jest Jimmy Choo Man Ice.
      • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 14:26
        Dzieki! Nie wyczailam zadnych z tych, ktore wymieniacie.
      • sanrio Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 20:48
        >Tom Ford Patchouli Absolu

mrrrrrrr
    • tereska.z.bombaju Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 14:36
      Miss Morabito zielone. Trudny do określenia zapach, na pewno nie słodki i kwiatowy.. jak go pierwszy raz użyłam to myślałam, że zwariuję, taki paskudny mi się wydawał. Po 2 godzinach zakochałam się bez pamięci.
    • sumire Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 15:38
      Używałam Sel de Vetiver przez lata - mocno niszowy, czysta wetiweria z dodatkiem soli morskiej. Strasznie sensualny zapach, mało "perfumowy", kojarzył się z rozgrzaną słońcem skórą, ale ludziom się podobał. Teraz mam Vetyverio Diptyque, słodszy i mniej cielesny, ale też uwielbiam.
      • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 17:55
        Ten widzialam i chyba nawet zamowilam probkesmile brzmi dobrze!
      • niu13 Re: Perfumy niszowe 30.07.17, 15:53
        Nie wiem jak wyrazić swoją wdzięczność za wskazanie na Sel de Vetriver!!! Odlot! Zamówiłam próbkę i jestem w perfumowym raju. Dziękuję!!
    • peonka Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 16:25
      A ja do dziś tęsknię za Tribu benettona, niszowe nie były, ale oryginalne moim zdaniem bardzo. Dostępne ale za dzikie ceny... Moze ktos też je lubił I zna jakiś odpowiednik? To, co polecają jako podobne na różnych stronach perfumiarskich niestety w niczym Tribu nie przypomina sad
      • mmoni Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 22:21
        Hm... to nie jest dokładny odpowiednik (bardziej cytrynowy w nutach głowy), ale próbowałaś La Panthere Legere (nie zwykła pantera, tylko właśnie ta wersja)? Może akurat Ci się spodoba.
        • peonka Re: Perfumy niszowe 11.07.17, 01:17
          Dzięki, będę szukac!
    • black-cat Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 17:20
      Black Tournaline jest piękny. Mroczny zapach kadzidła i palonych liści. Piękne kadzidło, ale takie bardziej czyste, zmieszane z wonią mokrych kamieni jest w Rock Crystal. Kadzidło cerkiewne, z nutą lekko wilgotnego drewna jest w Zagorsku Comme des Garcons. Kadzidło kościelne, bardzo majestatyczne to Avignon Comme des Garcons. I kadzidło zimne, piękne, lekko przerażające to Cardinal Jamesa Heeleya. Ten ostatni zapach moja znajoma określiła jako: idealny signature scent dla zimnego sk...syna.
      • niu13 Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 17:39
        Burning Barber Shop DS&Durga pachną jak zakład fryzjerski po pożarze. Tyle wystarczy za reklamę. Jestem fanką tej firmy. To nowojorska manufaktura prowadzona przez parę amerykańsko hinduską. Fryzjer dla mnie zbyt koloński, to raczej zapach męski. Ja używam Silent Grove i uwielbiam- to leśne bagniste jeziorko. Mają jeszcze Circus: siano, piasek, końska skóra. I wiele wiele innych. W Lulua można zamówić próbki. Absolutnie do obadania!
        • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 17:57
          O super, to jeziorko zwlaszcza. Tam wlasnie zamawialam probki, musze jeszcze poszlerac za jeziorkiem.
          Ematka to faktycznie kopalnia wiedzysmile
      • yaga7 Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 21:22
        Dla mnie Kardynał jest ciepły i piękny big_grin Jedno z moich ulubionych kadzideł. Z kolei Black Tourmaline i Rock Crystal nie lubię, nie moja bajka.
    • loola_kr Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 20:20
      Ja lubię Velvet Orchid Toma Forda i Aoud Queen Roses Montale.
    • sanrio Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 20:46
      ja mam taki zapach, nazywa się Patchouli marki Villoresi. Tak go uwielbiam, że mogłabym spać w jego oparach. Dla większości ludzi jest to zapach przypominający pleśń (nota bene, zapach pleśni bardzo lubię. Jak i zapach piwnicy, mokrego tynku, kościelnego kadzidła etc), ale ja czuję w nim wszystkie przepiękne nuty paczuli, ziemi, mchu, skóry, drewna....jest boski. Z tej samej półki mam drugi ulubiony zapach - Private Label marki Jovoy...o matko, na samą myśl mi słabo big_grin
      Nie używam żadnego z nich, rodzina mi odradziła wink
      Z niszowych, ale już znośniejszych dla zwykłych zjadaczy chleba polecam Amouage.
      • glowa_do_wycierania Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 22:44
        Zazdroszczę Ci, kocham paczulę miłością nieodwzajemnioną sad Na mojej skórze rozwija się w bardzo złym kierunku - zaczyna capić spoconym robotnikiem. Nie poddałam się jednak i okadzam mieszkanie paczulą, dodaję do kominka, prania i odkurzacza olejek, taka sprytna jestem big_grin
        • sanrio Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 20:15
          Ja tak samo. W apogeum szału na paczulę, w ciąży, robiłam dokładnie to co Ty. A poniższe kadzidła...to jest coś niesamowitego, musiałam odstawić bo miałam wrażenie, że się uzależniam wink

https://e-samsara.pl/uploads/images/kadzidla/kadzidelko-pure_patchouli.jpg
      • karanissa Re: Perfumy niszowe 26.07.17, 14:23
        Niesamowite wink te dwa zapachy stoja sobie u mnie na poleczce (wsrod wielu innych niszowych) i rowniez mam do nich wielki sentyment. Wciaz uzywam i nawet czasem do pracy. Villoresi - przeczytalam kiedys w ktorejs z recenzji, ze to splesnialy regal z plyty pilsniowej z garazu szwagra. Private Label - ooo, tutaj juz jest mrocznie, drewniano i smolisto. Drapie po skorze.
        • ola_dom Re: Perfumy niszowe 26.07.17, 14:36
          karanissa napisała:

> Villoresi - przeczytalam kiedys w ktorejs z recenzji, ze to splesnialy regal z plyty pilsniowej z garazu szwagra.

No i nie wiem, skąd te wymysły... Też się zastanawiałam nad Patchouli Villoresiego - ale dla mnie jest... ciut za "cienki"... Bardzo mi się podoba, że ta paczula nie ma w sobie nuty kakao, bo uwielbiam czekoladę, ale nie lubię pachnieć jedzeniem,
          i miałam nadzieję, że mnie to Patchouli odurzy mocą - a tymczasem mój olejek z India Shopu jest intensywniejszy. Bo ja lubię paczulę duszną, piwniczną, pachnącą mokrą ziemią. I długotrwałą.

W ogóle nie znalazłam jeszcze swoich paczulowych gotowych perfum - bo albo kakao, albo lawenda, albo nie ma paczuli.
          Ale szukam wytrwale smile
          • karanissa Re: Perfumy niszowe 26.07.17, 14:44
            Ojjj, Villoresi jest dosc piwniczny... z takich ziemistych to lubie jeszcze Patchouli Patch L'Artisana. Santa Maria Novella tez miala swietne Patchouli (nie wiem, czy sa jeszcze dostepne). Lubie jeszcze Reminiscence Patchouli - takie hippisowskie, oldskulowe. Wytrawne i eleganckie jest Bois 1920 Real Patchouly. No i moj ostatni hit - Monsieur Frederic Malle. To jest dopiero mocarz!
            • ola_dom Re: Perfumy niszowe 26.07.17, 14:53
              karanissa napisała:

> Ojjj, Villoresi jest dosc piwniczny...

Nie mówię, że nie smile. Ale "za mało mocy" jak dla mnie. Natomiast z pewnością najbardziej piwniczny z tego, co wąchałam.

> z takich ziemistych to lubie jeszcze Patchouli Patch L'Artisana.

Czuję kakao, niedużo, ale już za dużo jak dla mnie.

> Santa Maria Novella tez miala swietne Patchouli (nie wiem, czy sa jeszcze dostepne).

To jest coś, co z opisów mogłoby mi się spodobać, ale nie za bardzo mam jak dotrzeć sad. Na razie SMV to mój paczulowy Graal do spróbowania przy okazji.

> i moj ostatni hit - Monsieur Frederic Malle. To jest dopiero mocarz!

Ech... poza moim zasięgiem, więc nawet nie chcę sprawdzać, bo unikam niespełnionych miłości wink
              • karanissa Re: Perfumy niszowe 26.07.17, 14:55
                > i moj ostatni hit - Monsieur Frederic Malle. To jest dopiero mocarz!

> Ech... poza moim zasięgiem, więc nawet nie chcę sprawdzać, bo unikam niespełnionych miłości wink

On jest naprawde mocarny... ja mam 3x10ml i w ogole nie wyobrazam sobie, ze moglabym kiedys zuzyc wieksze pojemnosci.
                • ola_dom Re: Perfumy niszowe 26.07.17, 15:03
                  karanissa napisała:

> On jest naprawde mocarny... ja mam 3x10ml i w ogole nie wyobrazam sobie,
                  > ze moglabym kiedys zuzyc wieksze pojemnosci.

... nie kuś mnie, bywam co jakiś czas w okolicach GaliLu i powstrzymuję się dzielnie przed spróbowaniem big_grin
                  Ale... one day...
    • glowa_do_wycierania Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 21:56
      NU YSL - coś zupełnie nieoczywistego, dymnego, spalonego (?), zero słodyczy, dużo pieprzu i przypraw. Zwraca na siebie uwagę.
      Sacre Caron - prawie zapach boga, no może bardziej pogrzebu wink Otoczenie z reguły mdleje, z zachwytu of course wink
      • yaga7 Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 21:23
        O, ktoś to jeszcze pamięta big_grin Swego czasu kupiłam na zapas chyba ze trzy kółka (bo butelką tego nie nazwę), mam jeszcze big_grin
        • regina-phalange Re: Perfumy niszowe 15.07.17, 09:43
          Znowu Yves Rocher - ponoć Accord Chic przypomina Nu. smile
    • alpepe Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 22:14
      RITUALS Cosmetics Nuit à Marrakech
      Mnie się nie spodobały, coś jak stara woda w akwarium, ale ja w upalne letnie dni używam Wish, wiosną ostatnio My scent Trussardi, a zimą używałam Lacoste, takiego w niebieskiej kuli, nie pamiętam nazwy, ale czekoladowo-irysowego jak dla mnie.
    • regina-phalange Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 22:30
      Może Rasasi, arabskie - niektóre aż za bardzo. suspicious
    • fuzja-jadrowa Re: Perfumy niszowe 09.07.17, 23:02
      W sensie bardziej sztuka niż coś, co mogłoby nadawać się do noszenia na codzień? Une Fleur de Cassie Frederic Malle przyszły mi do głowy jako jedne z pierwszych. Ale one nie są dymne.

Black Tourmaline jest dość oczywisty wśród mniej oczywistych. wink
      • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 17:15
        Ja tam bym chętnie nosiła na codzień jesli nikt z otoczenia nie węszył z niepokojem co się pali lub co spleśniałowink
        Bardzo mi się podobają takie zapachy dymne, ogniskowe, starej piwnicy.
        • sanrio Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 20:17
          >Bardzo mi się podobają takie zapachy dymne, ogniskowe, starej piwnicy

sister from another mister kiss
          • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 21:34
            czyli jest nas więcej smile
            • ola_dom Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 21:45
              iskierka3 napisała:

> czyli jest nas więcej smile

A czy Drogie Siostry wąchały już Rien Intense Incense ELDO?
              Zachwyciły mnie - ale nie uniosłam (migrenowa jestem sad). Wąchać - jak najchętniej, nosić - nie dałam rady.
              Mimo to.... wciąż w planach mam próbkę Rien - ponoć bardzo podobne, jednak nieco lżejsze. Może okaże się w sam raz do noszenia smile
              Próbki są w popularnej internetowej perfumerii z perfumami w nazwie.
              • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 21:49
                Nie, ja to w ogóle słabo obeznana jestem, ostatnio mnie naszło na perfumy - szczególnie po odkryciu tych wspaniałych zapachów, które mąż każe mi testować na balkoniewink))

Muszę obczaić te, o których piszesz.
                • ola_dom Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 22:14
                  iskierka3 napisała:

> Nie, ja to w ogóle słabo obeznana jestem, ostatnio mnie naszło na perfumy
                  > - szczególnie po odkryciu tych wspaniałych zapachów, które mąż każe mi testować
                  > na balkoniewink))

No to z nimi od razu możesz na balkon smile

> Muszę obczaić te, o których piszesz.

to dla ułatwienia - ELDO = Etat Libre d'Orange, a konkretnie te:
                  www.fragrantica.com/perfume/Etat-Libre-d-Orange/Rien-Intense-Incense-24713.html
                  Licz się z tym, że otoczenie może się odsuwać zaniepokojone big_grin

Rozumiem, że mąż woli bezpieczną klasykę, ale koniecznie, koniecznie dla samej siebie spróbuj najnowszego męskiego Gucciego - Guilty Absolute. Do powąchania stacjonarnie w drogeriach na D.
                  Ja się zakochałam i na szczęście mój facet także smile
                  • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 22:41
                    Powęszę.
                    A tych Intense Intense już kupiłam próbkęsmile
                    • ola_dom Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 22:49
                      iskierka3 napisała:

> Powęszę.
                      > A tych Intense Intense już kupiłam próbkęsmile

smile
    • kura17 Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 16:34
      > Znacie jakies podobne - dymne, lisciaste, drzewne?

nie wiem, czy podobne, bo tych "Twoich" pierwszych nie znam, ale jesli drzewne/lisciaste, to tylko te ... pachna jak zbutwiale liscie, uwielbiam je, nosze jesienia i wiosna smile

www.artisanparfumeur.com/perfumes/dzongkha-eau-de-toilette-1243128.html
      > I jak ludzie na nie reaguja? Bo troche sie obawiam, ze beda sie odsuwac ze wstr
      > etemwink

moja siostra (od ktorej dostalam probke i sie zakochalam) nienawidzi tego zapachu, a moj student przyszedl zapytac, co to za cudo i czy tez moze sobie kupic (one sa unisex)... wiec teraz czesto pachniemy razem tym samym smile
      • iskierka3 Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 17:16
        Zbutwiałe liście bardzo mnie kręcąwink
        Dodaje na listę próbek do zakupu!
    • catroux Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 16:57
      A może któraś mi poleci perfumy tytoniowo-drzewne? Ostatnio powąchałam w Zarze (!) Teawood i przepadłam. Pragnę więcej takich kombinacji, może być wyższa półka cenowa.
      • fuzja-jadrowa Re: Perfumy niszowe 13.07.17, 16:43
        Chanel Sycomore.

• catroux Re: Perfumy niszowe 13.07.17, 17:05
          Dzięki, już straciłam nadzieję na odpowiedź smile
          Dodaję na listę do powąchania, razem z innymi polecanym w wątku.
    • milka_milka Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 17:53
      To ja mam pytanie o trwałość. Bo straszne mnie denerwuje, gdy po godzinie już nie czuć zapachu.
      • alpepe Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 22:08
        to zależy od człowieka, na jednym się trzyma, na drugim nie, ba zależy od pory roku, od diety i np. od dnia cyklu.
        • bovirag Re: Perfumy niszowe 10.07.17, 22:25
          Ja uwielbiam Jo Malone wood sage and sea salt
          To, po Poeme, moje ukochane
    • minerallna Re: Perfumy niszowe 15.07.17, 03:12
      Aoud Café Mancera - dziwnie ale fajnie pachnie.
      Hedonist- Viktoria Minya, hmm- piękne.
      I mam taką próbkę perfum ale nazwy nie teraz nie podam- jestem poza domem, pachną jak kadzidło z kościoła z drzewem zmieszane. Jeśli chcesz poszukam, ale to dopiero w sierpniu.
      Mail gazetowy działa.
      • ola_dom Re: Perfumy niszowe 16.07.17, 10:37
        minerallna napisała:

> I mam taką próbkę perfum ale nazwy nie teraz nie podam- jestem poza domem,
        > pachną jak kadzidło z kościoła z drzewem zmieszane.

Ja bym serdecznie prosiła o info smile
        • minerallna Re: Perfumy niszowe 07.08.17, 00:44
          Przepraszam że odpisuję tak późno, ale dopiero teraz wróciłam do domu, wiadomo- wakacje smile
          Perfumy to Lubin, Upper Ten for Her.
          Kupując próbkę spodziewałam się czegoś zupełnie innego. Dla mnie i 5 innych osób które wąchały i psiknęły się to zapach coś jak kadzidło w kościele. Dla mnie stanowczo na nie, ale dla innych? Mówiąc szczerze jest to ciekawy zapach ale tylko dla tych co go pokochają.
          Próbka kupiona w :
          www.perfumeriaquality.pl/produkt/?product=lubin-upper-ten-for-her-edp-100ml
          • ola_dom Re: Perfumy niszowe 07.08.17, 09:49
            minerallna napisała:

> Przepraszam że odpisuję tak późno, ale dopiero teraz wróciłam do domu, wiadomo- wakacje smile

Ogromnie dziękuję, także za pamiętanie.

Jakiż one mają rozkoszny opis!

Marion mknęła przez Gotham City swoim lśniącym Duesenbergiem. Stukając obcasami sączyła nielegalne drinki z dziewczynami z Ziegfeld Follies. Pijąc whisky w Savoyu tańczyła Lindy Hop, a paląc tureckie cygaretki słuchała swojego nadąsanego towarzysza… Po czym pędziła dalej, bo życie jest takie krótkie, a wokół tyle przyjęć na które jeszcze trzeba wpaść!

smile
    • aagnes Re: Perfumy niszowe 16.07.17, 10:41
      Poszukaj czegoś w stylu black cashmeer dobry karane, kadzidła, krypty te sprawy, tego zapachu oczywiście już kupić nie można, ale gdzieś tam czytałam, że istnieją podobne.
      • ola_dom Re: Perfumy niszowe 16.07.17, 10:46
        aagnes napisał:

> tego zapachu oczywiście już kupić nie można, ale gdzieś tam czytałam, że istnieją podobne.

...gdzieś... podobne... tyle że ich też w zasadzie już nie można kupić... Albo w nieludzkiej cenie zbliżonej do ostatnich na rynku flakonów Black Cashmere.
        Szkoda sad
    • barefoot_duck Re: Perfumy niszowe 26.07.17, 14:58
      Jesli byś kiedyś chciała czegoś mocno niszowego i mocno kontrowersyjnego polecam Etat Libre d'orange - Secretions Magnifiques. Zapach taki, że nie tylko odsunięcie ze wstrętem gwarantowane, a do kompletu ryzyko czyjegoś nagłego zwrotu zjedzonego obiadu wink
    • bazia8 Re: Perfumy niszowe 30.07.17, 10:06
      Wczoraj w perfumerii wąchałam zapach Decadence Marca Jacobsa - mocno drzewny i ciekawy. Jeszcze się nie zachwyciłam, ale był bardzo interesujący.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka