Dodaj do ulubionych

Wyjazdowe urodziny

15.07.17, 08:25
Mam takiego kumpla płci męskiej, z którym zawsze robimy sobie jakieś drobne prezenty urodzinowe. Rzeczy typu płyta, bransoletka, niedrogie. W tym roku w czasie gdy on ma urodziny, mamy wspolny wyjazd. Na wyjeździe będa jeszcze inni jego znajomi ale nie znam tych osób i nie mam jak się skonsultować.
Co się robi przy takich okazjach z prezentem? Kupić coś i dać mu na wyjeździe? Czy darować sobie prezent i np postawić mu urodzinowego drinka czy coś?
Obserwuj wątek
    • perspektywa13 Re: Wyjazdowe urodziny 15.07.17, 08:27
      Nie wiem co się robi podczas takich wyjazdów, ale ja bym wzięła ze sobą prezent i w dniu urodzin bym dała.
    • slonko1335 Re: Wyjazdowe urodziny 15.07.17, 08:29
      a czemu miałoby się robić inaczej niż dotychczas? czemu miałabys nie dać tego drobnego prezentu na wyeździe?
      • paknaopak Re: Wyjazdowe urodziny 15.07.17, 08:37
        Właśnie chyba zarzuciłam pomysł brania że sobą bo na początku była brana pod uwagę podróż z bardzo małym bagażem. Teraz okazało się że nie mam tego ograniczenia. I nagle do wyjazdu 4 dni a ja nie mam pomysłu na ten prezent.
    • bo1 Re: Wyjazdowe urodziny 15.07.17, 08:36
      Skoro macie utrwaloną między sobą tradycję prezentów, to nie ma powodu, by to zmieniać. Kup zawczasu coś małogabarytowego, żeby nie było kłopotliwe w podróży i daj mu na wyjeździe. Reszty towarzystwa nie ma co w to wciągać. To sprawa między Wami. Nie wiadomo nawet, czy jubilat zechce poinformować ich, że właśnie ma urodziny.
    • tt-tka Re: Wyjazdowe urodziny 15.07.17, 17:02
      Skoro prezentu nie masz i nie chcesz szukac na wariata ani kupowac byle czego, zloz zyczenia, postaw drinka, a prezent dasz kiedy indziej.
      Albo powiedz, ze w tym roku chcialas inaczej i postanowilas dac nie rzecz, tylko wydarzenie, np bilet do teatru/na iinna impreze.
      Awaryjnie - kilka kuponow lotka, systemem albo chybil-trafil - moze uczynisz kumpla milionerem ? smile
    • kanna Re: Wyjazdowe urodziny 15.07.17, 17:53
      Pewnie, że bać, byle nie publicznie. Tamci nie muszą wiedzieć, że kumpel ma urodziny.
      • kanna Re: Wyjazdowe urodziny 15.07.17, 17:56
        Dać, ofkors wink
    • muchy_w_nosie Re: Wyjazdowe urodziny 15.07.17, 18:21
      To co zawsze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka