19.07.17, 17:35
Poratujcie. Jestem naturalna szatynka, obecnie z duza przewaga siwych wlosow. Farbuje wlosy na ciemny braz, ale musze to robic co 2-3 tyg., bo siwy odrost jest szybko widoczny. Wykancza mnie to finansowosad
W siwych wlosach wygladam wyjatkowo niekorzystnie: smutno i szaro. Pomyslalam, ze moze warto sprobowac z blondem, to te siwe nie beda tak szybko widoczne. Czy ktoras z Was ma podobny eksperyment za soba? Jestem typem zimy, z dosc ciemna oprawa oczu, blada cera, rumiencami i niebieskimi oczami.
Obserwuj wątek
    • zlababa35 Re: Siwa!! 19.07.17, 17:42
      Przecież wtedy będzie szybko widać ciemny odrost...
      • tamelyd Re: Siwa!! 19.07.17, 22:03
        Odrost mam juz bardziej siwy niz ciemny niestety.
        • chocolate-cakes Re: Siwa!! 20.07.17, 08:33
          Nie rób blondu ale bardzo jasny brąz.
      • jatojagodnik Re: Siwa!! 20.07.17, 08:41
        Ciemny odrost przy jasnych włosach lepiej wygląda niż jasny przy ciemnych smile
        • zlababa35 Re: Siwa!! 20.07.17, 08:42
          Obydwa są nieestetyczne wink. Ale powyżej chocolate ma rację - farbowanie na jasny brąz, to jest to.
          Przy okazji powstaną naturalne refleksy, pasemka, bo autorka nie ma jeszcze jednolicie siwych włosów.
        • chocolate-cakes Re: Siwa!! 20.07.17, 09:47
          Moim zdaniem najlepiej w pewnym wieku wyglądają włosy w jednym kolorze, na przykład bardzo jasny brąz. Szczególnie jeśli ktoś chce sam robić odrosty co 2-3 tygodnie i chodzić raz na dwa miesiące do fryzjera. Bo to nie wygląda jak zamierzone ombre czy cokolwiek w tym stylu. Gorzej wygląda pół cm siwego odrostu, dalej kawałek farby blond i cała reszta ciemnych włosów. To znaczy moim zdaniem, ale ja nienawidzę siwych i wolę wszystko mieć pokryte jednolicie na kolor zbliżony do swoich własnych włosów, nie za ciemny.
    • jola-kotka Re: Siwa!! 19.07.17, 17:45
      Fryzjer dwa razy w miesiacu to chyba nie jakis luksus dla kobiety,czy to bedzie blond czy inny kolor problem nie zniknie. Reklamuja jakies takie spreye do odrostow jak nie taki ogromny to tydzien mozna chyba na tym pojechac,ale nie wiem nie kupowalam.
      • bye-bye Re: Siwa!! 19.07.17, 17:57
        "Fryzjer dwa razy w miesiacu to chyba nie jakis luksus"

dla jednej luksus, dla innej nie. jak ze wszystkim, wiec nie rozumiem zdziwienia😊

a co do tematu, to jezeli bedziesz to robic u fryzjera, to po prostu zapytaj jaka opcja bedzie pozwalala na maksymalna prRezwe miedzy farbowaniami.
      • mamma_2012 Re: Siwa!! 19.07.17, 21:45
        Jolka uprzejmie zamilknij zamiast pisać, że 200-600 złotych miesięcznie to pikuś dla osoby, która ma na głowie normalne życie.
        Sama złapałam się za głowę, kiedy poszliśmy rodzinnie do sieciówki i na trzy cięcia i farbowanie zostawiliśmy tam prawie tysiaka.
        • jola-kotka Re: Siwa!! 19.07.17, 22:26
          A dlaczego mam sie zamknac bo ty tak chcesz,hehe
          • mamma_2012 Re: Siwa!! 19.07.17, 22:31
            Nie zamknąć się, a zamilknąć, a to różnica. Nie dla mnie, a dla tych dla ktorych 400 złotych na fryzjera rocznie, a nie w miesiącu to luksus.
            • jola-kotka Re: Siwa!! 19.07.17, 22:33
              Ale to nie jest moja wina dla niektorych wyjscie na pizze raz w roku moze byc luksusem tez nie wolno o tym pisac? Dla mnie fryzjer wazna sprawa wiec gdybym musiala wybierac,zrezygnowalabym z czegos innego.
              • arwena_11 Re: Siwa!! 19.07.17, 22:41
                A z jedzenia dla psów byś zrezygnowała? Bo dla niektorych fryzjer co 2 tyg to może być jedzenie dla rodziny na tydzień?
                • jola-kotka Re: Siwa!! 20.07.17, 02:28
                  Gdyby mnie nie bylo stac na fryzjera,buty ,kosmetyczke itd. Czyli to co dla mnie jest czyms niezbednym,nie mialabym 6 psow. Moj ojciec ktoremu kasa leci z nieba taki ma leb do interesow,milion razy powtarzal ,dostosuj zycie do grubosci portfela bo dostosowanie portfela do zycia to juz wieksza sztuka. Co oznaczalo jesli wiesz ze nie bedzie cie stac na ..... ( wpisz co dla ciebie wazne) nie miej dwoje dzieci a jedno lub wcale,zawsze rob tak zebys ty nie czula ze czegos ci brakuje bo wtedy bedziesz nieszczesliwa. Dzieci nie mam z innych przyczyn,ale uwazam,ze te slowa ojca to czysta prawda.
                  • mamma_2012 Re: Siwa!! 20.07.17, 07:15
                    Jak to się ma do sytuacji i Twoich porad dla pytającej? Jakby ci się sytuacja finansowa zmieniła to potopiłabyś psy czy szukała porad jak je tanio wykarmić?
              • mid.week Re: Siwa!! 19.07.17, 22:51
                Problem polega na tym, że kiedy dla kobiety fryzjer jest luksusem to z reguły nie ma już z czego rezygnować...
                • jola-kotka Re: Siwa!! 20.07.17, 02:14
                  Pewnie prawda.
              • mamma_2012 Re: Siwa!! 20.07.17, 07:10
                Autorka napisała, że nie stać jej na farbowanie włosów dwa razy w miesiącu, a Ty jako rozwiązanie proponujesz, żeby dwa razy w miesiącu chodziła do fryzjera. Po co? Żeby jej zrobić przykrość?
              • syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Siwa!! 20.07.17, 19:05
                Z sushi na lunch czy z kawioru do kolacji wink
          • zlababa35 Re: Siwa!! 20.07.17, 08:37
            Bo jak zwykle wypowiadasz się, Jolka, jakbyś z księżyca spadła, a przy okazji (może niezamierzenie) Twoja wypowiedź brzmi jak docinek.
            Czasami żal Cię czytać sad.
            • jola-kotka Re: Siwa!! 20.07.17, 13:57
              Ona nie napisala ze jej nie stac,napisala ze chodzi do fryzjera ale ja to rujnuje finansowo,czyli jednak jakos kase na fryzjera ma rylko pewnie kosztem czegos,wiec jej pisze ze powinna chodzic do fryzjera pomimo wszystko bo to wazne nie tylko dla wlosow ale tez dla psychiki kobiety. Wam to trzeba wszystko tak doslownie.
              • chocolate-cakes Re: Siwa!! 20.07.17, 14:19
                Jola, pewnie trochę racji masz z tym, że fajnie jest od czasu do czasu zrobić sobie u fryzjera ładną fryzurę i kolor. Zaraz się człowiek lepiej czuje. Pewnie. Tylko że psychicznie niekoniecznie jest tak fajnie wydawać tyle kasy co dwa tygodnie. Ona może się wcale tak świetnie nie czuć. Dlatego warto iść raz na dwa miesiące a w międzyczasie poprawić sobie odrosty, jeśli kogoś wkurzają.
    • aj.riszka Re: Siwa!! 19.07.17, 17:48
      Pozostaje : domowe farbowanie smile
    • myfaith Re: Siwa!! 19.07.17, 17:51
      Są trzy wyjścia :
      albo zaakceptujesz kolor siwy i dobierzesz jakąś fajną fryzurkę u dobrego stylisty fryzur
      albo w farbowanie zaangażujesz koleżankę/mamę/babcię i kupisz dobrą farbę u fryzjera/hurtowni kosmetycznej
      albo znajdziesz tanszego (ja nazywam:osiedlowego) fryzjera i korzystasz z ich fary albo idziesz z własną (myślę że można dopytać)

Może nie o farbowaniu ale - Mam w okolicy właśnie bardzo kumatą fryzjerkę i bardzo tanią- przetestowałam ją tak że najpierw poszłam ze swoim synem no i trochę poobserwowałam zakład. I wyszło ze kobieta jest sensowna.

• sunflowerin Re: Siwa!! 19.07.17, 18:15
      Mam ten sam problem z siwymi odrostami. Na razie farbuje henna i indygo, ale w przyszlosci chcialabym jakis ciemny blond zeby siwy nie byl taki widoczny. Z tym ze zaczelam uzywac henny bo od sklepowych farb swedziala mnie skora głowy. Nie wiem czy będzie lepiej po fryzjerskich farbach.
    • ichi51e Re: Siwa!! 19.07.17, 18:20
      Nie sprawdza sie. Moja matka i tesciowa tak robia. Blond postarza. W pewnym wieku zreszta wszystko jedno. Moze pasenka ale nie takie na bobrza kite tylko refleksy?
    • aquella Re: Siwa!! 19.07.17, 18:29
      farba joanny za 7zł- ładne kolory ładnie się trzymają
      • zlababa35 Re: Siwa!! 20.07.17, 08:39
        Albo promocje na farby, ostatnio widziałam Garniera, 100% krycia siwych włosów, też chyba za jakieś 8 zł. W Rossmannie.
    • alam.kota Re: Siwa!! 19.07.17, 20:27
      Stosuję u fryzjera kolor z jaśniejszymi refleksami, wtedy odrost nie rzuca się aż tak w oczy jak przy jednolitym, ale też w takim mi korzystnie, farbuję mniej więcej co 5 tygodni razem ze strzyżeniem, pewnie gdybym nie musiała się obcinać to bym częściej farbę nakładała sobie sama, jeśli masz włosy proste to wystarczy ci farbowanie głownie odrostów (tu by się druga osoba do pomocy przydała)
      czasem farbuję sama w domu szamponem koloryzującym np casting loreal-bo lubię odżywkę którą załączają tongue_out cena wychodzi 5 razy taniej niż usługa u fryzjera. Są też tańsze farby ale musiałabyś przetestować czy nie zniszczą twoich włosów. Kiedyś w ramach pomysłu na oszczędnośc użyłam zwykłej Paletty i włosy mi się wysuszyły na pieprz.

tipy.interia.pl/artykul_19240,jak-dobrac-kolor-wlosow-do-typu-urody,3.html
      • manala Re: Siwa!! 19.07.17, 20:41
        Mam podobnie. Jak już robi się siwa ścieżka to stosuję te specyfiki w sprayu ale po nich jakieś takie sztywne mam włosy. No ale to o jakiś tydzień odciąga malowanie. Tyle, że ja sama sobie maluję. Nie chcę częściej nie ze względu na kosz ino ze względu na włosy...
    • mamablue Re: Siwa!! 19.07.17, 20:59
      Matko,czytając tytuł myślałam,że rozstrzygnięto wątek z imieniem dla kota...
    • arwena_11 Re: Siwa!! 19.07.17, 21:25
      Farbuję henną na ciemny brąz. Ładnie pokrywa siwe i nie niszczy włosów. Farbuję co ok 3 tyg.
    • lianis Re: Siwa!! 19.07.17, 21:31
      mieszaj sobie kolory na glowie, ciemne z jasniejszymi pasemkkami
    • onnomatopeja Re: Siwa!! 19.07.17, 21:35
      Może niejednolity kolor - coś w rodzaju balejażu czy co tam teraz jest na czasie.
    • beata985 Re: Siwa!! 19.07.17, 22:25
      Ja osiwlam już dawnodawno temu....najpierw były balejaze, niestetyprzestały wystarczać. Zaczęłosię rozjasnianie... pasemka jedno pasmo rozjasnianie drugiezostaje moje. Wystarczać na 3 m-ce spokojnie. Czasami udajeprzeciągnąćdo 4 m-cy.
      Włosyniestety sąw kiepskiejkondycji.
    • mid.week Re: Siwa!! 19.07.17, 22:52
      Farbowanie sobie w domu samych odrostów na ciemny kolor nie jest mega wyzwaniem. Dasz rade wink
    • issa-a Re: Siwa!! 20.07.17, 01:38
      blond - fatalny pomysl!
      sama nie probowalam ale widzialam znajome, kolezanki - dramat, sztuczne ratowanie starego wizerunku. Niestety!
      Sama jestem jak ty, szatynka, z ciemna (czarną) oprawa oczu.
      Odrosty bardzo widoczne na ciemnych (moich brazowych) wlosach. Póki moglam to uzywałam henny. bylam bardzo zadowolona do momentu, kiedy przekroczona została granica ilosci siwych wlosow - wtedy henna nie wystarcza, niestety. Siwe robia się marchewkowe (a uzywalam rożnej henny, w tym tej "drogiej") i wygląda to źle, bardzo źle. Szczególnie dla kogos, jak ja, ktora nie lubi marchewki na włosach.
      Kupuje dobrą farbe chemiczna (tę "eko", łagodną dla wlosów, bez amoniaku i rożnych "bez"). Koszt (póki co) 36 zl. Wystarcza na 2 farbowania bo farbuje tylko odrosty, takze żeby chronic wlosy a nie tylko, zeby oszczedzic.
      Czyli na 3 tyg. to ok. 18 zl. Daje sie prze-życ.
      ps. mam piwne oczy. Ale blada cera i ciemne oczy, wlosy. Marchewka, zdecydowanie NIE!
      • issa-a Re: Siwa!! 20.07.17, 01:42
        ps. bo moze niejednoznacznie to wyrazilam - blond, przy czarnej oprawie oczu, wygląda sztucznie dosyc.
    • tt-tka Re: Siwa!! 20.07.17, 01:47
      Odradzam blond.
      Poszukaj chny, tej tradycyjnej w proszku, nie w pascie - kosztuje niewiele, dobrze trzyma kolor - i sama podbarwiaj, zadna sztuka.
      Gdyby lapalo Cie na marchewe, zmieszaj chne z odrobine czarnej/ciemnobrazowej henny.
      • issa-a Re: Siwa!! 20.07.17, 02:38
        tt-tka, niestety, nie znam siwych wlosów, na ktorych chna (henna) daje inny kolor niz rudawy.
        henna, ta w sprzedaży, już jest proszkową mieszanką, z indygo i czym tam, mająca dawać określony kolor.
        Na dużej ilosci siwych zawsze daje odcień rudosci.
        Szkoda zachodu, moim zdaniem.
        Ja wiele lat byłam fanką henny, włosy były piekne po niej, nie potrzeba żadnych odżywek, nic! ale, niestety, uważam, że teraz gra nie jest warta świeczki. Farbować wlosy co 2 tygodnie? zwlaszcza, że ja na swoich henne trymałam kilka godzin (de facto, całą noc)? to naprawdę, lepiej już kupic farbę eco i farbować wlosy przez 1 godzinę, z zerową obecnoscią rudości.
        Ale jeśli znasz taką hennę, która na siwych włosach daje zimny brąz, to chętnie poczytam
        • tt-tka Re: Siwa!! 20.07.17, 02:52
          Na moich smile, tylko cieply braz, nie zimny. Nie henna, tylko chna (dawniej radziecka, obecnie raczej z okolic zakaukaskich), lekko zmieszana z czarna henna wlasnie. 30-40 minut wystarczy. Mnie smile
          Ale mozliwe, ze to cecha osobnicza, a nie prawidlowosc, nie namawiam. Ekofarba tez dobra.
          • issa-a Re: Siwa!! 20.07.17, 13:14
            wszystko zalezy od ilosci siwych włosów.
            Przy dużej ich ilosci zaleca sie farbowanie najpierw na czerwono a potem kolor wlasciwy. Moje wlosy szybko rosna a to znaczy, ze co 2 tygodnie musiałabym cały dzień poswięcic na farbowanie.
            Poza tym, farby na bazie indygo (zimne) mają mniejsza trwałość, stosunkowo szybko sie wyplukują - właśnie od koloru pierwotnego do marchewki. I w zasadzie o to chodzi, że sie wypłukują a nie to, że od razu jest to kolor wściekle rudy.
            Ja praktycznie juz po 1-2 tygodniach, widziałam różnice, szczególnie na skroniach, co bardzo źle wygladało - no bo jeszcze gdzies tam we włosach to mozna to uznać za "pasemka', ale siwe-marchewki przy skroniach?
            Dużo lepsze rezultaty daja rude farby ale tych nie cierpię - u siebie.
            No i "ciepły brąz" to też rudawy polysk, szczególnie w słońcu.
            To ze strony pewnej marki henny, dla mnie jest zbyt rudy, choc ładny , jesli ktos lubi

https://www.khadi.pl/sites/khadi.pl/files/styles/medium/public/images/gallery/267_khadi-red-kapoor.jpg?itok=yMvL4FV1

Żałuje naprawdę bo henna tak w ogole jest doskonała, uzywałam jej z 10 lat
        • arwena_11 Re: Siwa!! 20.07.17, 08:23
          Henna, którą sprowadzam sobie z USA firmy Rainbow ( kolor Dark Brown ), pokrywa mi siwe włosy świetnie i nie daje rudości.
          Na głowie trzymam ok godziny ( mam taką termiczną czapkę do farb, która skraca czas ). Kolor trzyma się 3-4 tyg.
        • aankaa Re: Siwa!! 20.07.17, 14:48
          issa-a napisała:

> tt-tka, niestety, nie znam siwych wlosów, na ktorych chna (henna) daje inny kol
          > or niz rudawy.
          > henna, ta w sprzedaży, już jest proszkową mieszanką, z indygo i czym tam, mając
          > a dawać określony kolor.
          > Na dużej ilosci siwych zawsze daje odcień rudosci.
          > Szkoda zachodu, moim zdaniem.
          > Ja wiele lat byłam fanką henny, włosy były piekne po niej, nie potrzeba żadnyc
          > h odżywek, nic! ale, niestety, uważam, że teraz gra nie jest warta świeczki. Fa
          > rbować wlosy co 2 tygodnie? zwlaszcza, że ja na swoich henne trymałam kilka god
          > zin (de facto, całą noc)? to naprawdę, lepiej już kupic farbę eco i farbować wl
          > osy przez 1 godzinę, z zerową obecnoscią rudości.
          > Ale jeśli znasz taką hennę, która na siwych włosach daje zimny brąz, to chętnie
          > poczytam

spróbuj dodać basmy - da lekko kasztanowy odcień
      • zlababa35 Re: Siwa!! 20.07.17, 08:41
        Tylu siwych nie złapie.
    • morgen_stern Re: Siwa!! 20.07.17, 07:16
      Domowy fryzjer 😁 mnie chłop robi odrosty, radzi sobie bardzo dobrze. Mam długie włosy, więc koszt farbowania u fryzjera jest duży. Miałam przez lata kochaną fryzjerkę, która podała mi dokładne proporcje i instrukcje, jakie farby kupić w necie i w jakich proporcjach mieszać, kiedy się wyprowadzałam i nie opłacało mi się kawał drogi do niej jeździć. Koszt z wodą utlenioną pięć dych i to starcza na dwa razy...
    • b-b1 Re: Siwa!! 20.07.17, 08:13
      Blond postarza? Zależy od reszty-od cięcia/fryzury, upięcia i przede wszystkim dopasowania koloru(odcienia) do twarzy. Siwa byłam już przed 30-stką-po mamiewink
      Z tego powodu mam pasemka. Eksperymentowałam z brązami-dla mnie masakra-nigdy więcej, moje własne są mysie.
      ...ale problem finansowy dalej zostanie. Bo dobry nie żółty i niezniszczony blond to dobry fryzjer, farbowanie z olaplexem czy innym wspomagaczem/ochraniaczem, dobre maski , więc finansowo robienie co 6-8 tygodni wyjdzie drożej niż kupowanie farby i robienie samemu w domu ciemniejszych odrostów.
    • chocolate-cakes Re: Siwa!! 20.07.17, 08:31
      Tak, próbowałam z dość jasnym blondem i nie wyglądałam korzystnie. Mam ciemny blond powiedzmy lub raczej bardzo jasny brąz. Wiem co czujesz, wiem o co chodzi, też to przeszłam. Chodzę do fryzjera na farbę co 2 miesiące. To znaczy ostatnio akurat. Chodziłam co miesiąc całe lata, potem farbowałam sama, ale przy włosach średniej długości nie jest to proste.
      Kupuję farbę bardzo podobną do koloru, którego używa fryzjer, Garnier na przykład, raz na 2-3 tygodnie rozrabiam trochę i nakładam na siwe. U mnie widać mocno przy uszach, na skroniach. W ogóle nie widać różnicy. Tak mi kiedyś doradziła starsza koleżanka. Potem już po dwóch miesiącach idę do fryzjera. Robi mi odrosty farbą i resztę półfarbą, tak to fryzjerka nazwała. Jest to jakieś wyjście aby nie chodzić co dwa tygodnie i jednocześnie nie mieć siwych.
    • milka_milka Re: Siwa!! 20.07.17, 14:26
      Są takie fajne farby, sanotint, nie musisz zużywać całej od razu, można po kawałku mieszać i możesz wtedy farbować same odrosty i tylko czasem wyrównać kolor. Tylko one są dość drogie, ok 50 zł za opakowanie, ale i tak taniej niż u fryzjera.
    • whitediamond Re: Siwa!! 20.07.17, 14:59
      poszukaj takich sprayow do odrostow, ja uzywam (tez jestem siwa), wyglada bardzo naturalnie
      • milka_milka Re: Siwa!! 20.07.17, 15:05
        Mnie się nie podobają. Owszem, awaryjnie tak, ale one są bez połysku, takie matowe włosy się robią.
    • fil.lo Re: Siwa!! 20.07.17, 16:33
      Ja na razie mam kilka siwych włosów, rozważam niefarbowanie w ogóle (też przyszłościowo, choć nie wiem, czy się nie złamię). Czy z dobrym podcięciem i siwymi/siwiejącymi włosami będę postrzegana przez ematki jako flejtuch? wink
      • tt-tka Re: Siwa!! 20.07.17, 19:13
        fil.lo napisał(a):

> Ja na razie mam kilka siwych włosów, rozważam niefarbowanie w ogóle (też przysz
        > łościowo, choć nie wiem, czy się nie złamię). Czy z dobrym podcięciem i siwymi/
        > siwiejącymi włosami będę postrzegana przez ematki jako flejtuch? wink

To zalezy, jak bedziesz siwiec smile
        Jesli ladnie - tak rownomiernie albo przeciwnie, nierowno, ale tak szczesliwie, ze mozna to bedzie widziec jako pasemka, to OK.
        Jesli w dodatku bedziesz miala piekny odcien siwizny, taki perlowomleczny albo srebrzysty, to sam mniut, osobiscie Ci pozazdroszcze, obiecuje !
        *cichutko, na ucho* no i nie musisz przyznawac sie, ze siwiejesz lub ze nie farbujesz smile, mozesz nawet udawac, ze uzywasz srodkow wylacznie naturalnych, ktore posiwialym wlosom przywracaja naturalny kolor
      • solejrolia Re: Siwa!! 20.07.17, 19:17
        fil.lo napisał(a):

> Ja na razie mam kilka siwych włosów, rozważam niefarbowanie w ogóle (też przysz
        > łościowo, choć nie wiem, czy się nie złamię). Czy z dobrym podcięciem i siwymi/
        > siwiejącymi włosami będę postrzegana przez ematki jako flejtuch? wink

Pewnie przez niektóre kobiety tak.

Przeze mnie nie.
        Mam od dawna niewielką ilośc siwych włosów, pojedynczo rozmieszczone, i nawet nie myslę o farbowaniu. Na sugestię fryzjera, jakieś 12lat temu tongue_out, odpowiedziałam "Farbowanie?, mowy nie ma, te włosy to moje doświadczenie życiowe tongue_out"
        No i tego się trzymam.
        A jak włosów siwych przybędzie, to wówczas zastanowię się, czy jednak ugiąć się i zafarbować, czy pokochać jak swoje, i nadal nie farbować (fryzurę mam taką, ze własciwie do siwych nawet pasujetongue_out)
        • fil.lo Re: Siwa!! 20.07.17, 21:04
          Fajnie piszeciesmile To nie farbujęsmile
          • butch_cassidy Re: Siwa!! 21.07.17, 08:37
            Ja też nie. Mam takie samo podejście jak Ty póki co.
      • chocolate-cakes Re: Siwa!! 21.07.17, 09:34
        Gdybym miała kilka siwych, to oczywiście że bym nie farbowała. Po co? Zresztą gdy jest już sporo siwych, to bywa że kilka włosów całej masy, nie chwyci koloru, po tygodniu widać mały odrost.
    • tamelyd Re: Siwa!! 21.07.17, 07:45
      Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Ja niestety nie moge zostac przy siwych, bo w siwych wygladam bardzo zle. Niestety jak sama farbuje odrosty, to te siwe ledwo lapia, zwykle zostaja po prostu siwe z ruda poswiata.
      Moze sprobuje tego jasnego brazu, pogadam z fryzjerka, a potem juz bede jechac sama z odrostami. Moze polecicie trwala, dobrze kryjaca farbe w tym kolorze? Kurcze, ten blond tez kusi.
      • niu13 Re: Siwa!! 21.07.17, 08:49
        Jesteś z Warszawy? Rewelacyjny jest sklep z hurtownią dla fryzjerów na Niemcewicza. Panie świetnie się znają na koloryzacji i mają farby dla profesjonalistów
      • chocolate-cakes Re: Siwa!! 21.07.17, 09:31
        Może spróbuj ten blond? Ja zrobiłam u fryzjera, ale to trwało bo mam włosy ciemniejsze a nie były rozjaśniane tylko z koloru farby 6 przeszłam stopniowo na 7,8 i potem 9 czyli jasny blond, cały czas u fryzjera. Potem z pół roku sama robiłam. Miałam różne farby, Garnier, Loreal. Niestety potem włosy miały odcień zieleni. Stopniowo wróciłam do numeru 7 czyli taki bardzo ciemny blond, jasny brąz i teraz wygląda to dobrze i naturalnie. Aha, na odrosty nakładam farbę Garnier i trzymam nawet 45 minut, wtedy jest ok. Jednak idę do fryzjera raz na dwa miesiące bo wtedy mam ładnie wyrównany kolor.
        • kurt.wallander Re: Siwa!! 21.07.17, 13:58
          chocolate-cakes napisała:

> Może spróbuj ten blond? Ja zrobiłam u fryzjera, ale to trwało bo mam włosy ciem
          > niejsze a nie były rozjaśniane tylko z koloru farby 6 przeszłam stopniowo na 7,
          > 8 i potem 9 czyli jasny blond, cały czas u fryzjera.

I ja się wyłamię z chóru niechętnych blondowi. Od jakiegoś czasu mam tyle siwych włosów, że jaśniejszy odrost przy włosach farbowanych na brązy wyglądał już obrzydliwie, jakbym miała łysy pasek przy przedziałku. Przerzuciłam się stopniowo (ale z dekoloryzacją) na jasny blond (tez aktualnie poziom 9). Blondynką jestem od nieco ponad roku, nie widzę, żeby ten kolor mnie postarzał (jeśli ktoś komentuje, to raczej pozytywnie), odrosty ciemniejsze przy blondzie zdecydowanie lepiej wyglądają niz jasne przy ciemniejszych włosach. Farbuję cały czas u fryzjerki, profesjonalnymi farbami. Zielonego odcienia jak dotąd nie doświadczyłam, a włosy były narażone na wodę basenową, morską, oraz duże nasłonecznienie (nie noszę czapek, kapelusze rzadko).
          • chocolate-cakes Re: Siwa!! 21.07.17, 14:39
            Z tym że u mnie ten blond wcale nie wyglądał dobrze. Ale przynajmniej spróbowałam i ponosiłam niecały rok. Można spróbować i zobaczyć czy będzie ładnie. U mnie lepszy jest kolor taki jaki miałam naturalny, trochę tylko jaśniejszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka