Dodaj do ulubionych

Jeżycjada po raz enty+1

20.07.17, 14:37
Tak, musiałam założyć specjalny wątek. Nie, nie dałam rady się oprzeć.
Cytacik:
"Nie mogłam na to patrzeć- wyjaśniła mu (Ignasiowi Grzegorzowi) Agnieszka. Miała na sobie zakurzony, czerwony kitelek babci, spod którego w pięknym stylu wystawały smukłe,bose nogi. Wyglądała jak sprzątaczka, ale taka młoda i ponętna".
big_grin big_grin big_grin

A teraz Diagnoza Społeczne Ignacego Grzegorza:
"Dobrze, że nie pijesz. Wręcz świetnie, mamo. Moje uznanie. Nie masz pojęcia, co alkohol robi z kobietą w średnim wieku. Co za degradacja!"

Nie no padłam. To jest jakaś parodia. To się nie może dziać na serio... A tak poza tym- kto się tak zachowuje??? Laura (lat 25) przykleja wyżute gumy do żucia do szklanek, Józef chyba chowa swoje do kieszeni- w każdym razie obkleja nimi pen-drive'y- i ten sam Józinek w wieku lat 19 pakuje prezent dla ukochanej w chustkę do nosa dziadka (fuj!). A sprzątaczka-Agnieszka goszcząc w obcym domu uznaje za stosowne grzebać gospodarzom w brudach i wstawiać im pranie, bo ona nie znosi bałaganu. Sprzątaczka jest koleżanką Ignasia z gimnazjum (!!!), którą Gabriela kojarzy z ... balików szkolnych! Gabimania dochodzi do absurdu, bo nawet ręce Gabrieli uwiecznione na zdjęciu obcej osobie wydają się miłe, czułe, silne acz delikatne itd.

Wybaczcie, musiałam dać upust....
Obserwuj wątek
    • arwena_11 Re: Jeżycjada po raz enty+1 20.07.17, 14:49
      A w której książce te cuda
      • memphis90 Re: Jeżycjada po raz enty+1 20.07.17, 15:09
        W "Febliku". Gumy do żucia w McDusi.
        • kropka_kom Re: Jeżycjada po raz enty+1 20.07.17, 15:14
          Ło matko co tu przeżywać. Autorka ma swoje wizje i poglad na swiat. Przeciez nie ma przymusu czytania.
    • nigolla Re: Jeżycjada po raz enty+1 20.07.17, 15:13
      Przecież masz całe forum Musierowicz do wylewania tego typu jadu, czemu tutaj wątek?
      • kropka_kom Re: Jeżycjada po raz enty+1 20.07.17, 15:15
        Poproszę link do forum...
        • memphis90 Re: Jeżycjada po raz enty+1 20.07.17, 15:19
          Wpisz ESD forum w wyszukiwarkę.
        • arwena_11 Re: Jeżycjada po raz enty+1 20.07.17, 15:21
          forum.gazeta.pl/forum/f,25788,ESD.html
      • memphis90 Re: Jeżycjada po raz enty+1 20.07.17, 15:19
        Ale jakiego jadu...? Przecież cytat przytaczam, to słowa autorki.
    • ruscello Re: Jeżycjada po raz enty+1 20.07.17, 15:26
      Feblika przeczytałam tylko dlatego, że w porównaniu do Wnuczki wydał mi się bardziej wiarygodny wink Moim zdaniem reymontowska wieś i obyczaje hm zaręczynowe w okolicach Poznania są największym odlotem autorki. Przy tym ślubna kreacja Laurki oraz związek Ignasia są tylko marną próbą odlotu wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka