14.08.17, 21:17
Wszystko nie tak. Pocieszyć mnie trzeba.
Jesteśmy w trakcie przeprowadzki do Wrocławia. Czekamy na mieszkanie służbowe. Mamy do Wro 500km. Mąż juz tam zaczął pracę, teraz dostał urlop i wrocilismy bo mieszkanie trzeba sprzedac. Ok. Miesiąc temu zepsulo się auto, naprawa 500 zlotych. Naprawione i pojechaliśmy na Dolny Śląsk. Mąż jechał pierwszy dzien do nowej pracy, w drodze znowu zepsuło się auto. Laweta, naprawa koszt 3000zlotych. I nerwy bo czym do nowej pracy jeździć, na razie 70 km w jedną stronę dopóki nie bedzie sluzbowego mieszkania. Dwa dni temu powrót ponad 500 km by tutaj sprawy pozalatwiac. Dzisiaj auto nie odpalilo sad zalamka. Z pomocą kolegi zaholowane do mechanika. Mam doła.
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Aaaa 14.08.17, 21:21
      też mam doła bo od czwartku mam gości z zagranicy na tydzień a dzisiaj pękła mi szybka w płycie indukcyjnej.... a jutro dzień wolny i nie wiem na jakie koszty i czas naprawy ew. się szykować...
      • onewoman Re: Aaaa 14.08.17, 21:24
        Szlag jasny mnie trafia, tyle kasy na samochód. A w mieszkaniu które dostaniemy nie ma nawet mebli kuchennych.
        • koala0405 Re: Aaaa 14.08.17, 21:27
          a macie dzieci?
          • onewoman Re: Aaaa 14.08.17, 21:31
            Dwoje
            • koala0405 Re: Aaaa 14.08.17, 21:44
              pocieszeniem może być to że ja mam troje i sporo wydatków ...
              Zobaczysz, że z dnia na dzień będzie lepiej.
    • mamablue Re: Aaaa 14.08.17, 22:05
      Szukam dla ciebie pocieszenia i znalazłam takie:
      1) zawsze na początku wszystko jest taaakie straszne, bo nieznane, potem będzie lepiej,
      2) wkrótce się przeniesiecie na dobre i odpadnie jeżdżenie,
      3) za podręczniki do szkoły nie będziesz płacić w tym roku - twoje dzieci wczesnoszkolne, dobrze pamiętam?
      No i w ogóle to czasem tak bywa, że się wszystko pieprzy na raz i człowiek ma ochotę to tytułowe "aaaaa!" krzyczeć. Ale w życiu jak w ekonomii, cyklicznie, są górki i dołki. Zostawiam cię z nadzieją, że teraz będzie górka smile Trzymaj się smile
      • onewoman Re: Aaaa 14.08.17, 22:17
        Dzięki smile córka po wakacjach pójdzie do 4 klasy. Nawet jeszcze szkoła dla niej nie jest zalatwiona, bo powiedziano nam że musimy mieć najpierw miejsce zamieszkania. Syn do przedszkola, ale nawet nie wiem czy bedzie dla niego miejsce.
    • beneficia Re: Aaaa 15.08.17, 01:15
      Pocieszam Cięsmile
      Przeprowadzacie sie do Wrocławia, a tu jest świetniesmile Po zawirowaniach reszta się ułoży, bądź dobrej mysli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka