agnesta 09.09.17, 13:17 Czy któraś z was ma tę przypadłość ? Jak sobie radzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mebloscianka_dziadka_franka Re: Szumy uszne 09.09.17, 15:16 Spróbuj tego: www.youtube.com/watch?v=ajb37ie-Juo od 1:57 jest pokazane co i jak robić. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Szumy uszne 09.09.17, 15:36 Jak sobie radzicie ? Wyglądamy przez okno, zanim włożymy kalosze. Mi rano zawsze deszcz pada i w rynnę dzwoni. Potem jest coraz lepiej. Chyba że przebywam w hałasie (wystarczy jazda autem, autobusem, tramwajem), to się robi gorzej. Najbardziej obawiam się momentu, kiedy przestanę sobie zdawać sprawę, że nie wszystko, co słyszę, słyszę naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
misoune Re: Szumy uszne 09.09.17, 15:44 Temat trudny, rozbudowany i ciężki orzech ... Miałam szumy w czasach fatalnej pracy i mega stresu. Teraz 10% zostało. U mnie pomogła zmiana pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Szumy uszne 09.09.17, 17:49 po pierwsze kompleksowe badania laryngologiczne - endoskopia (uszy, nos), badania słuchu; Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Szumy uszne 09.09.17, 23:34 przyzwyczaiłam się, choć jak się wsłucham, to hałas w różnych tonacjach równocześnie. poradzić można coś na świeże, na moje zadawnione pół roku kroplówek nie pomogło. na propozycje zastrzyków między kręgi szyjne postanowiłam olać. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Szumy uszne 10.09.17, 00:00 Unikałam totalnej ciszy, bo wtedy było najgorzej. Żeby zasnąć wkładałam sobie słuchawki z radiem nastawionym bardzo cicho. Doprowadziło mnie, te szumy, niemal do obłędu. Były skutkiem rozpapranej infekcji ucha środkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: Szumy uszne 10.09.17, 09:12 To może być objaw ze strony kręgosłupa szyjnego. Ja mam ubytek między 2 a 3 kręgiem, na początku czułam właśnie szumy w uszach , zwłaszcza wieczorem, kiedy leżałam w łóżku i nie mogłam zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: Szumy uszne 10.09.17, 11:31 Dzięki za odzew. Bo u mnie kiepsko jak na razie kiepsko. Próbuję się przyzwyczaić ale marnie mi to idzie i generalnie nie jem, nie śpię. Chyba muszę wybrać się do psychiatry. U mnie to raczej nie kwestia kręgosłupa ale dopiero wybieram się do neurologa. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Szumy uszne 10.09.17, 11:52 Przyzwyczaić się? Szukaj przyczyny a nie przyzwyczajaj się. Na pewno powinnaś pójść do laryngologa a jeśli będzie ok to zrobić diagnostykę tarczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka1239 Re: Szumy uszne 10.11.17, 23:20 Ja tez nie moge sie przyzwyczaic.Najgorzej wlasnie wieczorem.Podobno warto zrobic badania na tarczyce i borelioze bo te choroby rowniez moga byc przyczyna szumow usznych. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Szumy uszne 11.11.17, 03:42 I polecam gastrologa przy tych problemach tez szumi,wspolczuje bo tez je mialam i wiem,ze to nic fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka1239 Re: Szumy uszne 11.11.17, 09:18 jola -kotka w jaki sposob sie wyleczylas?jak mozesz to prosze napisz Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Szumy uszne 10.09.17, 15:22 Mam szumy uszne od 25 lat. Diagnostykę zrobiłam, wiem od czego są. I tyle. Żyję z nimi, przyzwyczaiłam się, są nie do usunięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka1239 Re: Szumy uszne 10.11.17, 23:25 Salinas a czy da sie to jakos leczyc jesli to od kregoslupa?Czy zwalczylas te szumy?Ja wlasnie wybieram sie na rezonans kregoslupa szyjnego.Ciekawa tylko jestem,czy jesli sa one od kregoslupa to wyjdzie to na rezonansie? Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Szumy uszne 10.09.17, 22:46 Najgorzej sie dowiedziec. Jak sie dowiedzialam ze to to 1 zaczelam zwracac uwage. To samo z mętami na oczach. Zylam w blogiej nieswiadomosci i kompletnie to ignorowalam az trafilam na jakas strone twmu poswieconą z pakiem rad Jak zyc??? Kurcze - normalnie. A najlepiej nie wiedziec. Bo dopoki nie wiedzialam to tak bylo Odpowiedz Link Zgłoś
vivaluna Re: Szumy uszne 11.11.17, 00:35 Ja mam. Przez kilka lat były szumy, najgorsze jak się kładłam spać i było cicho. Potem dołączyły zawroty głowy. Badania zrobione - błędnik, rezonans głowy i rtg szyi. Wszystko w normie. Przy okazji wykryto guzki na tarczycy - przy badaniu przepływów szyjnych. Jeszcze nie miałam wizyty u endokrynologa, mam skierowanie ale ze względu na terminy w stylu dwa lata oczekiwania kompletnie zawiesiłam się i nie wiem gdzie zapisać - kompletny stupor. Zawroty i szumy leczę vestibo i cavintonem. W sumie pomaga o tyle, że nie wariuję od tego i trzymam w miarę pion. Szumy teraz są zapowiedzią kolejnego ataku zawrotów głowy, więc stresują mnie jeszcze bardziej. Teoretycznie lekarz powiedział, że tarczyca nie ma z tym nic wspólnego, ale sama nie wiem. Wszystko pogarsza się w stresujących sytuacjach, emocjach i nadmiernym pochylaniu np. w trakcie porządków domowych Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka1239 Re: Szumy uszne 11.11.17, 09:24 Mam podobnie,jak duzo sprzatam itp.to nasilaja mi sie szumy ale tez nasila mi sie bol w karku,wiec mysle ze moze to byc powiazane Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: Szumy uszne 11.11.17, 09:58 vivaluna - z tego co czytałam zawroty głowy + szumy + niedosłuch to może być choroba Meniera. Czy wykluczono to u ciebie ? bergamotka - wygrzebałaś mój stary wątek. Witaj w niedoli. U mnie bez zmian, szumy nadal są raz mniejsze raz większe. Tarczyca może być powodem szumów ale u mnie jest OK. Jak na razie byłam u neurologa. Mam zrobić rtg kręgosłupa szyjnego i doppler tętnic szyjnych ale myślę, że wyjdą OK. Zaintrygowałaś mnie wątkiem o stawach skroniowo-żuchwowych. Czytałam, że to też może być powodem szumów. Znalazłam w warszawie lekarza specjalizującego się w dysfunkcji tego stawu. Zapisałam się, zobaczymy co powie. Jeśli chcesz dam ci namiar - napisz na gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
vivaluna Re: Szumy uszne 11.11.17, 12:28 U mnie wykluczono Maniera (jak na razie, bo może się to zmienić z czasem ponoć), mam idealny słuch, słyszę wszystkie dźwięki - na badaniach wyszło. W sumie to się nawet nie spodziewałam, że słyszę aż tak dobrze Mnie kark nie boli przy pochylaniu - zawroty i szumy pojawiają się przy pewnych położeniach głowy, ale także w innych sytuacjach jak np. jazda samochodem, metrem, zmiana pogody, wiatr, obracanie głową, niektóre kształty np. wzory płyt chodnikowych, sporo tego jest... Szumy uszne mam od wielu lat, zawroty głowy dołączyły rok temu, nagle i jedno z drugim jest powiazane Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Szumy uszne 11.11.17, 17:32 Mi pomoglo plukanie woda zrobione przez lekarza ,az bylam zdziwiona ile mi sie tam roznych rzeczy nazbieralo ,dodam ,ze pierw probowalam sama przeplukac roznymi preparatami ,ale nic nie pomoglo,dopiero lekarz mi pomogl. Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: Szumy uszne 11.11.17, 18:26 Mam, 20 lat po operacji tarczycy, wszyscy lekarze zwalali wine na tarczyce wlasnie i krazeniowe sprawy. Terazod roku uzywam aparatow sluchowych, bo wyszedl mi spory niedosluch, postepowal powoli, nawet nie zdawalam sobie z tego sprawy jak bardzo jestem juz glucha. Z aparatami jest lepiej zdecydowanie i w kwestii szumow Odpowiedz Link Zgłoś
szumiarzwarszawa Re: Szumy uszne 23.01.18, 11:54 mam tzw szumy uszne od kilku m-cy od polowy listopada korzystam z metody opracowanej prze dr Pabis Kinetic-cna warszawa /mowi ze jest to nowatorska metoda redukji szumow usznynych/nosze stymulator Arc od polowy listopada 2017 jestem po 2 nastawieniu stymulacji(opis metody na stronie Kinetic-cna.pl) BARDZO PROSZE O OPINIE O TEJ METODZIE OSOB KTORE KORZYSTALY Z TEJ METODY. W obecnej chwili u mnie bez zmian,szumi. Prosze piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
mirekzwo127 Re: Szumy uszne 17.03.18, 11:38 szumiarzwarszawa jak tam twoje leczenie pomaga cos ja mam szumy piski od osimiu miesiecy jesli chodzi o cinetic to mało opinni narazie zastanawiam sie czy pojechać tam bo moze sie okazac że to strata czasu i kasy Odpowiedz Link Zgłoś
aplle_2006 Re: Szumy uszne 17.03.18, 12:08 Szumy uszne mam od 3 lat i się przyzwyczaiłam. Zawsze może być gorzej np choroba Meniere’a którą mi wykryli w zeszłym roku. Zawroty głowy przy szumach to dopiero beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
szumiarzwarszawa Re: Szumy uszne 05.05.18, 18:15 leczenie nie przynosi efektow zadnych, zepsuly sie sluchawki i od 10 kwietnia nie uzywam aparatu, nie moge sie doprosic odpowiedzi od a pabisia jaki wplyw ma ta przerwa na tok leczenia, wysyla mi te sluchawki od 10/04/ a dzis jest 05/05 i nadal ich nie mam. uzywalem tej terapii od listopada 2017 i nic sie nie zmienia/ sklonny jestem wydac opinie negatywna, chyba to wielka sciema i sposob zarabiania pieniedzy Klinika miejsce budynek personelu nie ma Pabis sam. kontakt utrudniony tylko przez skype. Odpowiedz Link Zgłoś
kinetic-pozew Re: Szumy uszne 27.04.22, 21:47 Bardzo przykro mi słyszeć o sytuacji związaną z Pana doświadczeniami z kliniką Kinetic. Byłbym wdzięczny gdyby zechciała się Pan skontaktować i krótko podzielić swoją historią pod adresem: kinetic . pozew @ gmail . com Warto nagłośnić sytuację wokół pacjentów kliniki. Odpowiedz Link Zgłoś
szumiarzwarszawa Re: Szumy uszne 02.11.18, 23:56 jest listopad 2018 przerwalem to leczenie bo szumy nasilily zmienily sie prawa strona glowy zaczela pobolewac w uszach mam wrazenie zatykania poziom glosnosci szumow objal wiekszosc glowy generalnie masakra, mam duze problemy ze spaniem,chyba ta metoda pabisia to chu..nia Odpowiedz Link Zgłoś
kintec-cna Re: Szumy uszne 30.01.19, 12:00 Proszę unikać wulgaryzacji tematu, gdyż jest on poważny. Kinetic-cna być może nie jest z założenia oszustwem, ale w praktyce jest bardzo kontrowersyjny. I nie chodzi tu tylko o postępy terapeutyczne, bo te mogą być inne u każdego, ale o stosunek p. Pabisia do pacjentów (lub raczej, klientów, bo p. Pabiś to raczej biznesmen niż terapeuta). P Pabiś jest niesłowny, nie dotrzymuje terminów a całą kasę prawdopodobnie zarabia na pierwszej transakcji sprzedaży Phonaków, czyli aparatów słuchowych za 10.000,- zł para. Niestety producent PHONAK nie ponosi odpowiedzialności za swoich dystrybutorów. Przestrzegam przed pułapką Kinetic-cna. Kupisz słuchawki i jesteś skazany(a) na p. Pabisia i jego prymitywny sposób badania słuchu. Porównaj z normalną przychodnią audiologiczną: włosy stają dęba. Od czterech lat mam w uchu silnik odrzutowca. Utraciłem ponad 90% słuchu w tym uchu i to jest proces postępujący. Kinietic-cna może by i pomógł, gdyby tylko miał czas.... Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Szumy uszne 23.01.18, 13:06 Dostalam skierowanie do laryngologa, czekam na wizyte, a szumy zniknely. Isc czy nie isc to jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
szumiarzwarszawa Re: Szumy uszne 26.01.18, 20:47 nowa metoda dr Pabis kinetic-cna komus pomogla? Odpowiedz Link Zgłoś
mario56andrzej1 Re: Szumy uszne 16.03.18, 00:01 Gabinet jego opłakanym stanie połamany zbiórka od tygodni niemyta toaleta Jedyne co zaleca to trening i dietę Odpowiedz Link Zgłoś
kinetic-pozew Re: Szumy uszne 27.04.22, 21:49 Bardzo proszę o kontakt na adres kinetic . pozew @ gmail . com - bardzo chętnie usłyszymy historię związanąz Pana doświadczeniem z kliniką. Odpowiedz Link Zgłoś
mario56andrzej1 Re: Szumy uszne 16.03.18, 00:01 Gabinet jego w opłakanym stanie od tygodni niemyta toaleta Jedyne co zaleca to trening i dietę Odpowiedz Link Zgłoś
szumiarzwarszawa Re: Szumy uszne 24.04.18, 21:26 wracam na forum byle z wizyta uA Pabisia, krotkie badankoEEG zmiana ustawien od listopada zeszlego roku bez zmian szumy nadal sa, stosuje diete zchudlem 5kg nie cwicze .Dwa tyg temu zepsuly sie sluchwki obiecano przyslac nowe wciagu tygodnia do dnia dzisiejszego ich nie mam. Nie kozystam z mp3 tzw,ACR. MAM watpliwosci co do metody stosowanej przez Pabisia na mnie nie dziala a minelo 6 m-cy. Sklonny jestem zaprzestac stosowania, odnosze wrazenie /moj instynkt mi podpowiada/ze zaladowano mnie. Sprzedano mi dobry bajer.Ktos wczesnie napisal ze o metodzie tej nie ma zadnych opinii uzytkownikow.znalazlem opinie irlandczyka ktory rzucil to po 2 mc.Zgadzam sie z opinia o gabinecie i toalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kadle125 Re: Szumy uszne 11.05.18, 20:39 Napiszę wam jak ja wyleczyłem swoje dolegliwości. Arginina 3 g dziennie rano + probiotyk z dużą ilością bakterii np. ultralac. Maglek b6 2 razy dziennie, woda muszynianka wysokozmineralizowana codziennie. Wyeliminujcie wszelkiej maści cukry, herbatę, kawę. Na obiad kasze, gryczane, owsiane, jęczmienne, ryży; jedzcie na przemiennie, 2 razy w tygodniu ryby. Wyeliminujcie ziemniaki z codziennego jadłospisu, jedzcie sałatki polane oliwą z oliwek. Zincas 3 razy dziennie po 5,5 mg jonów cynku. Rano selen 110 mg od olimpu i jakieś naturalne zioło wyrównujące hormony np. testosterol lub siemię lniane dla kobiet. Po południu zioło muira puama od swansona. Przed snem co drugi dzień tabletka magnezu z wit b6 i cynku. Nie zapominajcie o odpoczynku. Chodziłem po profesorach laryngologach i nic. Później zacząłem sam brać różne suplementy obserwując swój organizm. Z czasem eliminowałem wiele z nich i po dwóch latach metod prób i błędów wyleczyłem szumy uszne można powiedzieć w pełni naturalnie prócz tej argininy, magnezu i cynku. Dodam, że lekarze sami przepisywali mi neurovit na szumy uszne i nic to nie pomagało. Dodatkowo polecam kąpiele słoneczne, spacery, unikanie stresu. Dodam, że dzwoniło mi w uszach, pstrykało, trzaskało, rano wydzielina. Dodatkowo refluks itd. Jak drugi raz gastrolog obejrzał mój przełyk to był zdumiony, zupełnie jak u dziecka. Na wcześniejszy zdjęciu przełyk był taki, że swobodnie zmieściłąby się tam szyjka od butelki wina. Także coś w tym jest jeśli chodzi o zmianę stylu życia. Nie zapominajcie w czasie kuracji unikać alkoholu. Może ona trwać długo nawet 3-5 miesięcy. Papierosy możecie palić ale nie więcej jak paczka dziennie (sam paliłem), i co najważniejsze nie więcej jak 1 w ciągu jednej godziny. Wszystko jest w naszej diecie i stylu życia, a to zmienić najtrudniej i dlatego powracają choroby takie jak refluks, szumy uszne, jelito drażliwe czy bóle mięśniowe, stawowe. Jesteśmy zwierzętami, bo tak żyjemy jak jemy Odpowiedz Link Zgłoś
kadle125 Re: Szumy uszne 11.05.18, 20:49 Lekarze nic nie wiedzą. Szumy uszne to niedosłuch, który organizm maskuje sobie szumem. Niedosłuch zwykle wywołany jest zanikiem krążenia, bądź normalnego przewodnictwa neuroprzekaźników. Można to wyleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka1239 Re: Szumy uszne 16.05.18, 23:51 Masz rację,ja juz tyle chodzilam po lekarzach i nic....musze skorzystac z Twoich rad bo widze w nich nadzieje skoro mowisz ze dales rade wyjsc z tego piekla jakim sa szumy uszne i tym podobne.Mam wszystkie dolegliwosci,ktore opisujesz.Po prostu trafiles w samo sedno.Szumy uszne,refluks,bole miesniowo-stawowe ,najbardziej dokuczaja mi stawy skroniowo-zuchwowe a lekarze nic mi nie pomagaja tylko portfel cienszy.Mam prosbe czy moge napisac do Ciebie na gazetowego?chcialabym sie dowiedziec o szczegoly Twojej diety i w jakiej ilosci brac te suplementy? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka1239 Re: Szumy uszne 31.01.19, 22:03 Czy od tamtej pory nie wrocily juz szumy? Odpowiedz Link Zgłoś
sylas112 Re: Szumy uszne 12.02.19, 09:10 Pozbyłes się tego na zawsze fajnie że podzieliłes się tymi cennymi informacjami zaczynam szukać tego wszystkiego co napisałes wyżej jak bys miał więcej informacji to daj znać na maila muffinek1@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Szumy uszne 03.11.18, 16:20 A co zrobić z refluksam - syn męczy się z tym dość długo.Dieta, leki - niewiele pomagają Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Szumy uszne 03.11.18, 23:24 Na refluks bardzo polecam spanie z taka wkładka. moze być początkowo pod materac a potem już bezpośrednio pod poduszkę. Początkowo moze być tez bardzo niewygodnie ale nalegam aby przeczekać ten moment i się przyzwyczaić. to naprawdę pomaga. Tego typu kliny maja rozna wysokosc. im wyzsza tym lepsza, ale na start mozna zaczac od takiej takiej Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka1239 Re: Szumy uszne 31.01.19, 22:01 Takie posty dają nadzieję na wyleczenie.Szkoda tylko,ze czlowiek musi sam metoda prob i bledow dochodzic do tego.Czy od tamtej pory nie wrociły juz szumy? Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: Szumy uszne 03.11.18, 22:26 Mam szumy uszne od marca 2017. Raz słabe, raz silne. Są non stop, nigdy nie ustają. Przyzwyczaiłam się do tego. Audiogram ok. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Szumy uszne 31.01.19, 23:19 A "klikanie" w uszach przy przełykaniu? Od dziś mam po infekcji Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Szumy uszne 28.04.22, 00:40 Szumy uszne męża okazały się objawem postępującej głuchoty więc bardzo źle mi się kojarzą. Co prawda zaczęło się od laryngologa, a skończyło na leczeniu boreliozy i no jakieś sukcesy to leczenie odniosło. Ale, tak jak zwykle mam złą opinię o NFZ to w tym przypadku mąż miał robione bardzo wiele badań i generalnie lekarze robili, co tylko mogli, żeby pomóc i żeby ubytek słuchu był możliwie niewielki. Szum nadal ma. Ale badanie słuchu teraz wychodzi już, że jest w normie poziom tego co słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Szumy uszne 28.04.22, 02:20 Ło matko. Złapałam się na dwa wątki archeo jednego dnia!! Oba sprzed pięciu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Szumy uszne 28.04.22, 05:40 W Kajetanach jest centrum słuchu. Kolejna długa ale zrobią pełna diagnostyke Odpowiedz Link Zgłoś
natura.deszczu Re: Szumy uszne 25.09.22, 20:42 Cześć , też szukam porady odnośnie szumów usznych . Ja borykam się z ciągłym piszczeniem w uszach , audiogram marnie wychodzi na wysokich częstotliwościach bo to częstotliwości szumów które mam ciagle . Najgorzej jest jak przebywam w ciszy . Laryngolog nie znalazł nic niepokojącego . kadle125 Napisał , że wyleczył szumy dietą . Czy jest tu ktoś jeszcze kto wyleczył tą męczącą dolegliwość ? Odpowiedz Link Zgłoś