Dodaj do ulubionych

telefon w samolocie

21.09.17, 08:29
Ostatnio leciałam samolotem i z zaskoczeniem odkryłam ze częśc osób ma wlączony telefon. Pani obok mnie przeglądała fb i nagrywała filmiki na instagram umieszczając je w sieci.
Czy coś się zmieniło w międzyczasie? Zawsze myslałam ze na czas lotu trzeba wyłączyc tel albo właczyc tryb samolotowy.

I drugie pytanie, ostatnio jedna z aktorek byla w egzotycznym kraju i wchodząc na szczyt góry na osiołku chyba wink nagrywała również filmiki na instagram. Jakim cudem oni tam mają internet na szczycie w świątyni wink i czy trzeba na ten internet brać kredyt wink

takie pytania na czwartek
Obserwuj wątek
    • sumire Re: telefon w samolocie 21.09.17, 08:49
      Coraz częściej w samolotach jest WiFi - częściej nie działa niż działa, ale można mieć szczęście.
      A nagrywać filmiki można i offline, posty pisać też, tylko opublikują się później.
    • mayaalex Re: telefon w samolocie 21.09.17, 08:55
      Moj szwagier jest pilotem i zawsze mowi, ze te wszystkie ograniczenia w mozliwosci uzywania telefonow sa zupelnie bezsensowne smile
      Latam dosc czesto i rzeczywiscie zauwazylam ostatnio, ze coraz wiecej linii lotniczych nie prosi o wylaczanie/przelaczanie na tryb samolotowy przeroznych urzadzen. No i wifi bywa smile
      Z instagramem nie pomoge - moze nagrala wchodzac a opublikowala pozniej po prostu?
    • klerjeser Re: telefon w samolocie 21.09.17, 09:15
      A co w tym dziwnego? Jeśli był zasięg sieci komórkowej w świątyni to był i internet. Przecież WiFi jest niekoniecznie.
      • paszewa Re: telefon w samolocie 21.09.17, 09:27
        bardziej chodzi mi o koszty.
        • klerjeser Re: telefon w samolocie 21.09.17, 09:44
          Może nie wracała uwagi na koszty bo telefon miała od sponsora, a może kupiła lokalną kartę z pierdylionem giga przesyłu danych, a może po prostu ją stać.
        • mikams75 Re: telefon w samolocie 21.09.17, 11:13
          coraz czesciej sa oferty all incl. czyli masz wszystko na calym swiecie, albo jakies dodatkowe pakiety na wyjazdy. Albo po prostu lokalna karta.
    • mamma_2012 Re: telefon w samolocie 21.09.17, 09:20
      Zdarzało mi się zapomnieć wyłączyć telefon czy tablet, myślę, że innym też się zdarza.
      Niektóre linie mają teraz wi-fi w samolotach, jakość dość marna, ale jest.
    • ichi51e Re: telefon w samolocie 21.09.17, 09:28
      Coraz wiecej linii mowi ze tylko na czas startu i ladowania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka