Dodaj do ulubionych

Wszystko jest modne.

24.09.17, 16:44
Zadziwia mnie tempo, w jakim pędzi współczesna moda. Jesień się nawet na dobre jeszcze nie zadomowiła, a tu Pantone wyskoczył jak gumka z majtek już z kolorami na wiosnę (2018 oczywiście). Nie dość że w tym sezonie ogłosili dwie palety kolorów (dla NY i UK), to jeszcze ten, komu te kolory nie pasują, może zostać trendsetterem, czyli wyprzedać "trendy" o pół roku i nosić już kolory z wiosennej palety. Oficjalnie więc ogłaszam: wszystko jest modne. (przynajmniej, jeśli chodzi o kolory). A jeśli chwilowo nie jest - poczekaj pół roku, na pewno będzie wink A potem minimalistki i zwolenniczki slow fashion biją na alarm, że mamy coraz więcej zakupoholiczek - cóż, trudno się dziwić, jak chce się mieć kieckę w KAŻDYM "modnym" kolorze (a że "modnych" kolorów jest ze 20-30, to jest na co wydawać pieniądze). Chociaż ma to też dobre strony - większy wybór w sklepach wink Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • miss_fahrenheit Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 16:52
      wisniowy_sad napisała:

> Co o tym sądzicie?

Sądzę, że i tak znaczenie ma tylko to, że wiem, w jakich kolorach mi dobrze i jeśli akurat jest to modny kolor - korzystam z okazji, jeśli nie - to nie.
      • domowapani Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 18:07
        Sądzę identycznie
    • lusitania2 Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 16:54
      sądzimy, że lepiej trzymać się kolorów, w których jest nam do twarzy, a nie modnych.
    • anika772 Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 17:09
      Zaraz pójdę sprawdzić czy tegoroczna moda dostosowała się do mojej urody i upodobań. Jeśli nie, tym gorzej dla modywink
    • milva24 Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 18:34
      Sądzę, że mi wszystko jedno. Już od jakichś 10 lat nie próbuję nawet być modna i dobrze mi z tym. Ostatnio doszłam do wniosku, że mam za dużo ubrań i choć do minimalizmu nie aspiruję to postanowiłam przez najbliższy rok sobie nic nie kupować (no może poza bielizną).
    • mamablue Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 18:42
      Eeetam, a kogo to obchodzi? Poza wąskim gronem świata mody, blogerkami i niektórymi celebrytami?
      • milva24 Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 18:45
        Znam takie co je obchodzi. Co sezon kupują jakieś hity w sieciówkach.
    • inguszetia_2006 Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 18:45
      Witam
      Jak wszystko jest modne, to znaczy, że nic nie trzeba kupować. Naprawdę wymyślili coś tak głupiego?wink
      Pzdr.
      Ing
    • manon.lescaut4 Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 18:50
      Mnie zawsze śmieszy to, ze coś w sensie kolor jest modne w tym sezonie. A w zeszłym to niby czerń nie była modna? Biel? Czerwień? I babeczki, które komentują w stylu: ładny żakiet, a kratka wraca! Bluzka z koronka - znowu modna! No ludziska zawsze była i jest modna! Chyba tylko coś w rodzaju różowego spandexu mogliby wzbudzić kontrowersje typu modne czy nie. A zreszta who cares? Ja nosze to, co lubię i co mi się podoba. I w czym, mam nadzieje, szpetnie nie wyglądamsmile
    • black_halo Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 19:04
      A mnie zadziwia, ze chociaz sklepy sa pelne pelnych wieszakow to wlasciwie ciezko jest cos sensownego kupic ...
      • wisniowy_sad Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 19:35
        Dlatego ja ostatnio znalazłam na allegro sprzedawcę szyjącego na miarę po cenach sieciówkowych. Jestem bardzo zadowolona, rzeczy są według moich widzimisię fasonowo-kolorystycznych, a do tego świetnej jakości.

P.S.: wpis niesponsorowany wink
        • taki-sobie-nick Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 20:46
          wisniowy_sad napisała:

> Dlatego ja ostatnio znalazłam na allegro sprzedawcę szyjącego na miarę po cenac
          > h sieciówkowych.

Z materiałów własnych czy powierzonych?
          • wisniowy_sad Re: Wszystko jest modne. 25.09.17, 08:31
            Z własnych, ale ma całkiem sporo tych materiałów do wyboru i w większości są to o niebo lepsze materiały, niż sieciówkowe szmatki.
        • black_halo Re: Wszystko jest modne. 25.09.17, 16:05
          A mozesz sie podzielic linkie, naprov albo tutaj bo mysle, ze chetnych jest wiecej?

W sklepie Zara zobaczylam te buty:

https://static.zara.net/photos///2017/I/1/1/p/3615/201/023/2/w/1024/3615201023_2_3_1.jpg?ts=1500509005000

i te ...
          https://static.zara.net/photos///2017/I/1/1/p/6074/201/040/3/w/1920/6074201040_9_2_1.jpg?ts=1504732809077

oraz to cos: tak, to jest skarpetka naciagnieta na szpilke !

https://static.zara.net/photos///2017/I/1/1/p/6061/201/040/2/w/1024/6061201040_1_1_1.jpg?ts=1500509005000
      • gingers73 Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 21:17
        Black halo
        Popieram
        Szukam ladnych sukienek, zwyklych granatowych spodni, porządnego golfu na jesień
        Bez efektu.
        Wiekszego.
        • conena Re: Wszystko jest modne. 25.09.17, 08:48
          gingers73 napisała:

> Szukam ladnych sukienek, zwyklych granatowych spodni, porządnego golfu na jesie
          > ń

Szukam tych samych rzeczy, jak ktoś widział, to niech się podzieli wiedzą tajemną.
          • pade Re: Wszystko jest modne. 25.09.17, 09:20
            Nie bardzo wiem jak mam rozumieć określenie:
            -ładna sukienka
            -zwykłe spodnie
            -porządny golf
            Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba. Zwykłość i porządność dla każdego może oznaczać coś innego.
            • conena Re: Wszystko jest modne. 25.09.17, 09:34
              masz rację, wszystko jest względne wink

spodnie mi sa najbardziej potrzebne, a wymarzyłam sobie właśnie granatowe gładkie, nie biodrówki, ale też nie z wysokim stanem, nie chcę tych wiązanych, które są teraz wszędzie, mogą być długości do kostki, już się do niej przekonałam, z materiału, który nie zmechaci się po tygodniu noszenia. i kolana się nie wypchną. proste, bez ozdobników, mogą być kant.
              • pade Re: Wszystko jest modne. 25.09.17, 09:48
                zajrzyj do esprit
    • edelstein Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 19:47
      Czy cos jest modne interesuje mnie o tyle,ze czasem b.przeszkadza w zakupach.Byly modne zaboty, ciezko bylo cos znalezc, bo przy moich piersiach zabot wyglada zle,byly modne pastele w ktorych wygladam jak nieboszczka.Jak jest trend wszystko modne to mam wybor😂
      • iwoniaw Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 21:19
        Ano właśnie, trendy obecne w sklepach mają dla mnie znaczenie o tyle, że jeśli są to akurat fasony i kolory, w których wyglądam dobrze, to przynajmniej mogę sobie coś kupić w razie potrzeby/chęci. Gorzej, jeśli są to akurat te, w których wyglądam jak zza krzaka, a akurat MUSZĘ sobie kupić coś nowego (bo stare właśnie dokonało żywota/nie potrzebowałam dotąd jakiegoś typu ubrań i nie miałam, a nagle potrzebuję). W razie niekorzystnej mody w sklepach i posiadania ubrań pasujących, po prostu przeczekuję do trendów bardziej mi przyjaznych i nie czuję żadnego dyskomfortu, że niczego nowego nie kupiłam ani presji, by koniecznie co sezon latać na zakupy ciuchowe.
    • taki-sobie-nick Khaki jest w którejś z palet? 24.09.17, 20:40
      W razie czego - jeśli nie ma, to będę wyprzedzać trendy bardziej.
    • kondolyza Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 20:56
      co o tym sądzę? sądzę ze to prawda,ja jestem tego dobrym przykladem. zakupoholiczką nie lubie sie nazywac ale odmawiac sobie zakupow nie potrafie...
    • mikams75 Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 21:13
      nawet nie wiem, ktore to kolory sa akutualne...
    • al_sahra Re: Wszystko jest modne. 24.09.17, 21:24
      Myślę, że to książkowy przykład "problemu Pierwszego Świata". I nie, nie jestem abnegatką, lubię się dobrze ubrać, ale nigdy nie przyszło mi do głowy zainteresować się, jakie kolory Pantone ogłasza za modne.
    • mamma_2012 Re: Wszystko jest modne. 25.09.17, 09:47
      O ile się nie mylę to znajome zajmujące się zamawianiem towarów właśnie zamawiają jesień (o ile nie wiosnę 2019), a nie wiosnę 2018, bo ta wiosna już musi wypływać, żeby za trzy miesiące pojawić się w sklepach, wraz z początkiem zimowych wyprzedaży.
    • afro.ninja Re: Wszystko jest modne. 25.09.17, 18:02
      moda, a wiec i odzieżowe sieciowki to ciężki przemysł, ktory niszczą tę biedną planete i wyzyskuja ludzi. Mam w d... aktualne trendy, które zmieniają się co miesiąc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka