tt-tka Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 20:22 Wygladam na te swoje 35. Ale mam sporo wiecej Jak mi starsi panowie zaczna ustepowac miejsca w komunikacji, zaczne sie martwic. A moze cieszyc ? Dostojny wiek ma swoje dobre strony. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 20:24 Mam 43 lata i na conajmniej tyle wyglądam. Postarza mnie nadwaga i radiowa uroda. Nikt mnie nie pyta o dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 20:29 no mnie pytaja o dowod jak kupuje alkohol ale... szkoda, ze tylko w USA Odpowiedz Link Zgłoś
rysiowa85 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 20:31 wyglądam na swój wiek (tak myślę) Jakby ktoś miał zgadywać to dawałby mi 30 (mam 32, wiec to żadna różnica) Mili ludzie dziwią się ze ma 30 lat, ale myślę że to kurtuazja Czasami dziwie się jak młodsze ode mnie osoby potrafią się postarzyć (czarna farba na włosy, otyłość, zaniedbane ubranie, ... sposób patrzenia na świat) Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 20:34 O dowód mnie nie proszą natomiast na swoje 50- nie wyglądam...znajomi dzieci są wręcz zszokowani że tyle mam Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 20:36 Ostatnio zaczełam się czuć na moje 39 lat, ale to bardziej za sprawą intensywnwgo weekendu gdzie spalam w sumie 5h przez 3 dni, jutro znowu wyjeżdżam i przez ten cały tydzień chodze spać o 1h a wstaje - to za dużo powiedziane, bo się zwlekam o 6h. Wymazujac ten tydzień to wygladam o min 5 lat młodziej, a interesują mnie tylko staruchy, tacy 47+ Odpowiedz Link Zgłoś
ankanka3 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 20:42 Jestem już trochę po 30. Dają mi 15 mniej i nie - nie jest to powód do radości... życia na codzień nie ułatwia, w pracy utrudnia, pewności siebie też nie dodaje. Muszę przyznać, że mam kompeksy z tego powodu. Ale jak pomyślę, że mam się "postarzyć" strojem i makijażem to słabo mi sie robi... Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 23:02 ankanka3 napisała: > Jestem już trochę po 30. Dają mi 15 mniej Odpowiedz Link Zgłoś
ankanka3 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:50 śmiej się, śmiej... nie ma to, jak będąc po trzydziestce być braną za starszą siostrę swoich dzieci... Albo w pierwszych sekundach lekcji być pytaną przez nowego ucznia, czy jest się pelnoletnią i kiedy właściwie przyjdzie pani... Wiem, brzmi jak kiepski żart. Pogódz się, że takie zjawiska w przyrodzie istnieją Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 21:08 Nie wiem. Tak dawno sie nie zastanawialam nad tym, kto na ile lat wyglada (bo w wiekszosci po prostu nie wiem, ile ma), ze najwyrazniej zatracilam zdolnosc oceny. Wnioskuje zatem, ze wygladam dokladnie na tyle, ile mam. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 21:09 Nie wyglądam, dają mi 10 lat mniej niz mam. Zreszta tak jak moja mama całe zycie wydawało sie ze jest młodsza niz była. O dowód prosili mnie 10 lat temu. A jak miałam 5 letniego syna nie chcieli mnie wpuścić do pubu. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 21:17 Jak jestem w dobrej formie, znaczy wypoczeta i zadowolona z zycia, dają dyche mniej. Ale i to duuuuzo. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 21:19 Kilka razy się dowiedziałam, że wyglądam jak starsza siostra moich córek. Ale w rzeczywistości czuję się znacznie starzej. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:32 Tak, jak o 20+ lat starsza siostra, buahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 21:26 Nie wiem jak wyglądam, bo jakoś nie natkęlam się na wzorzec 37 latki. Ale za to z ostatnią historią nikt mnie nie przebije Podchodzę ostatnio do domu moich rodziców i widzę, że przed bramą stoi jakiś facet, na oko 45-50 lat. Podchodzę do bramy, a ten do mnie "wchodzisz? To weź zawołaj babcię, bo chyba dzwonka nie słyszy". Gapię się na niego i że jaką babcię??? I że tak obcesowo, na ty od razu, i jeszcze tonem rozkazującym! I dopiero po chwili zrozumiałam, że on moją matkę miał na myśli. Facet się potem tłumaczył, że coś mu tam świtało, że moja matka ma wnuczkę (no ma, ma, dwuletnią) i pomyślał, że to ja i akurat ze szkoły wracam. Przepis na powyższy sukces - posmarować się kremem, od którego dostaje się wysypki na twarzy w postaci pryszczy. Związać włosy w kucyk, założyć czapkę z daszkiem, bluzę z kapturem, trampki i iść z kolorowym plecakiem swojego syna na zakupy do Biedronki. Sukces gwarantowany, nie musicie dziękować. Aczkolwiek nie wiem, czy akurat o ten efekt chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 21:44 Nie wygladam na swoja metryke, ale generalnie nigdy sie tym nie chwale, bo chyba srednio to moja zasluga, a raczej genow. Pytanie o dowod przy kupowaniu wina zdarza sie co jakis czas i czasem mnie to cieszy, czasem bawi (to zazwyczaj), a zazwyczaj drazni. Nie chwale sie tym, bo rownie dobrze za 2-3 lata moze byc juz "po sprawie".Malo to mlodo wygladajacych osob, ktore nagle diamentralnie sie postarzaly i posunely w wygladzie? Podejrzewam jednak, ze stan ducha tez robi swoje i mysle, ze ludzie ktorzy czuja sie mlodo, pewnie tez wygladaja CIUT mlodziej, i dotyczy to w sumie obu plci. Tylko, ze w pewnym wieku nie da sie juz uniknac zmarszczek, ale nawet z nimi nie wyglada sie za automatu starzej. No i zawsze przeciez wsrod rowiesnikow sa osoby wygladajace mlodziej i te wygladajace starzej, niezaleznie od wieku. A co do mojej osoby, to klamac tez nie bede, ze makijaz pomaga w zachowaniu świeżego i młodzieńczego wyglądu - bez niego nie wyglądam już tak promiennie. No i myślę, że bez makijażu to już bardziej wyglądam jak kobieta a nie dziewczyna, ale na razie mnie to nie boli. Zdjęcia nielicznych celebrytek bez makijażu również potwierdzają ten fakt No i ostatnia kwestia jest taka, ze dzisiejsza 30 - latka ma spore szanse i zazwyczaj wygląda młodziej niż jej "rówieśniczka", ale 15 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:06 Wszystko w oku patrzącego. Jeden będzie patrzył na figurę, inny na twarz i zmarszczki, trzeci na młodego ducha, a jeszcze kolejny na stanowisko i osiągnięcia. Wyżej napisałam, że niedawno zostałam przez starszego ode mnie (aczkolwiek nie tak wiele) faceta oceniona na szkołę. Nie wiem, jaką miał na myśli Za to kilka lat temu, gdy pewne panie nie były w stanie mnie zidentyfikować w połączeniu z moim dzieckiem (które często przebywało ze swoją ciocią i to ją brały za mamę), uznały, że jestem babcią. Kiedy idę gdzieś z moim mężem, o którym akurat jego towarzystwo wie, ile ma lat, to jestem brana za dużo młodszą (mąż jest ode mnie młodszy o kilka lat). Po prostu każdy ma wdrukowane, że jak jest para, to najczęściej facet jest starszy. Z drugiej strony - jako młoda dziewczyna zostałam prezesem spółki. Od razu uprzedzam - żadne to osiągnięcie, mój ojciec potrzebował mnie do reprezentacji swojego małego biznesu, kiedy akurat był chory. I pamiętam, jak na dzień dobry dawano mi sporo lat więcej, bo przecież jakaś gó...ara nie mogłaby pełnić takiej funkcji! Odpowiedz Link Zgłoś
jem.gluten.i.cukier Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:29 Mam wrażenie, że u mnie makijaż działa odwrotnie. Umalowana wyglądam pewnie lepiej, ale i dojrzalej, bez makijażu gorzej, ale młodziej. Co nie zmienia faktu, że nie chce mi się malować. Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:35 A ja wyglądam na tyle ile mam plus minus Zalezy od dnia, stroju, stopnia zmęczenia Gdybym parę kilo mniej wazyla może wygladalabym młodziej choć koleżanka schudła i się postarzala Przed 50 to już trudne Gdy patrzę na moje zdjecia sprzed 25 lat wyglądałam poważniej, długie ciemne włosy ... Teraz mam blond krótsze i optycznie rozjaśnia odmładza rysy. I wolę siebie teraz niz 30 lat temu... Mniej mam kompleksow Więcej dystansu i luzu Tak lubię Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 21:38 mam 40, wyglądam na może 30 jak się pomaluję i włożę szpilki. Jak się nie pomaluję i włożę trampki, szorty to pani w sklepie prosi mnie czasami o dowód mam to po mamie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 21:40 paszewa napisał(a): > mam 40, wyglądam na może 30 jak się pomaluję i włożę szpilki. Jak się nie pomal > uję i włożę trampki, szorty to pani w sklepie prosi mnie czasami o dowód ma > m to po mamie. Ja jak się n8e pomaluje to się w lustrze sama nie poznaję 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 21:46 wyglądam na swoje lata, aczkolwiek czasami dają mi pół roku mniej Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 21:52 Wyglądam na tyle lat ile mam. Odpowiedz Link Zgłoś
ta_karola Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 21:56 Każda nowo poznaan osoba reaguje zdziwieniem gdy usłyszy ile mam lat. A ludzie których dawno nie widziałam twierdzą,że dla mnie czas się nie posunął. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi ta_karola 28.09.17, 22:35 Czy Ty nie potrafisz zmniejszyć sygnaturki, czy jest inna przyczyna, że tego nie uczyniłaś mimo wielokrotnych monitów? Odpowiedz Link Zgłoś
ta_karola Re: ta_karola 28.09.17, 22:44 Nie proszono mnie o zmianę,i tylko na tym forum jestem wycinana. Miałam przestać tutaj pisać, nie wiem co mnie podkusiło,że znowu to zrobiłam, chyba późna pora. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: ta_karola 28.09.17, 22:49 Przeciwnie, byłaś proszona, to tylko jeden przykład: forum.gazeta.pl/forum/w,567,163400398,163400398,Paznokcie_kolor_pomozcie.html#p163411203 A ponieważ nie reagowałaś, byłaś wycinana. Nikt nie każe nie pisać, wystarczy trzymać się zasad, których stosowanie deklarowałaś, zakładając tu konto. Jeśli masz problem techniczny/nie potrafisz, po to są moderatorzy, by pomóc, wystarczy do nich napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:04 a jak powinna wyglądać baba czterdziestodwuletnia? poproszę o opis, to powiem, czy wyglądam adekwatnie. kilka zmarszczek i siwych włosów już mam, w każdym razie... Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:04 Myślę, że wyglądam na swój wiek, ani specjalnie młodo, ani staro. Za to często słyszę, że nie wyglądam na matkę trójki dzieci. I szczerze to często się zastanawiam, czy to komplement i z czego wynika? Matka trójki dzieci powinna mieć jakieś cechy charakterystyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:15 Wszystkie matki trójek, jakie znam, wyglądają rewelacyjnie. Więc nie wiem, czy to komplement... Żartowałam oczywiście. Chyba chodzi o to, że ludzie są nieprzyzwyczajeni, że kobiety nie robią się babuleńkami po trzydziestce. Zresztą na tym forum wielokrotnie było, co wypada, a co nie. Nie są przyzwyczajeni do kobiet w wieku 40 lat z długimi włosami. Do tego, że mnóstwo kobiet jest szczupłych, zadbanych, że jak idą na plac zabaw z dziećmi, to nie siedzą na ławkach i nie plotkują, ale zjeżdżają ze zjeżdżalni, włażą na te pająki wysokie albo huśtają się na huśtawce. Bo pokolenie naszych matek takie nie było i myślę, że to do nich się porównuje. Stąd to "wyglądasz 10 lat młodziej niż na swój wiek!", bo najwidoczniej wiele osób ma w pamięci te kobiety 30 lat temu, ze spódnicami do połowy łydki, z nadwagą po dzieciach (czego zrozumieć nie mogę, no serio - nie mogę, bo moje koleżanki chudły po ciążąch same z siebie!), z barankiem na głowie i nieskore do zabaw. Teraz jak patrzę na moją matkę i teściową i porównuję to z ich zdjęciami, to one wyglądają lepiej niż te lata temu. Jakieś takie świeższe, bardziej zadbane, lepiej ubrane, weselsze. No weselsze. Moja matka nie miała pieluch jednorazowych, tylko stertę tetry, którą codziennie prała we frani. A ja miałam jednorazówki i pralko-suszarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:23 Bo pokolenie naszych matek takie nie było i myślę, że to do nich się porównuje. > Stąd to "wyglądasz 10 lat młodziej niż na swój wiek!", bo najwidoczniej wiele > osób ma w pamięci te kobiety 30 lat temu Sądzę, że tak właśnie jest. Kobiety z pokolenia mojej mamy w wieku 30+ (a tym bardziej 40+) nawet jeśli były szczupłe i zadbane, to nie ubierały się i nie zachowywały jak dwudziestolatki (a tym bardziej nastolatki). To były nobliwe panie, a nie dziewczyny. A dawniej to już w ogóle - dość uświadomić sobie, że określenie "w wieku balzakowskim" na osobę posuniętą w latach, która już pożegnała młodość wzięło się od dzieła Balzaka pod tytułem ni mniej, ni więcej, jak "Kobieta trzydziestoletnia" Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:06 vodyanoi napisał: > Wszystkie matki trójek, jakie znam, wyglądają rewelacyjnie. Więc nie wiem, czy > to komplement... Żartowałam oczywiście. > Chyba chodzi o to, że ludzie są nieprzyzwyczajeni, że kobiety nie robią się bab > uleńkami po trzydziestce. Zresztą na tym forum wielokrotnie było, co wypada, a > co nie. Nie są przyzwyczajeni do kobiet w wieku 40 lat z długimi włosami. Do te > go, że mnóstwo kobiet jest szczupłych, zadbanych, że jak idą na plac zabaw z dz > iećmi, to nie siedzą na ławkach i nie plotkują, ale zjeżdżają ze zjeżdżalni, wł > ażą na te pająki wysokie albo huśtają się na huśtawce. Daj spokój, strasznie mnie to wkurza, ten stereotyp. Wg mnie sporo kobiet posiadających troje dzieci wygląda po prostu...normalnie. Nie brakuje tych zadbanych, ale tez nie da się ukryć,ze posiadanie trojga dzieci wymaga czasu i uwagi, którego nie można już poswiecic tylko sobie. Ale wiekszosc tych, ktore widuje i widywalam, byla zwyczajnie zadbana, z normalna waga i niezbyt duzym cellulitem - nie wiekszym niz u innych kobiet, z mniejsza liczba potomstwa. Dbaly na miare swoich umiejetnosci, czasu i pieniedzy o wlosy, skore czy paznokcie.Na pewno 90% z nich nie bylo rozlazlymi matronami, z nalana buzia i tlustymi, zaniedbanymi wlosami. Bo prawda jest taka, ze bycie taka rozlazla matrona ma sie po prostu w naturze i jak ktos taki jest, to zadne potomstwo nie jest mu do tego potrzebne, a jak juz to potomostwo jednak jest to moze mu swietnie sluzyc za wentyl - dzieci to doskonala wymowka, ktora pozwala na niezle zaniedbanie i stanowi jego wygodne wytlumaczenie. Ja juz w liceum mialam takie kolezanki, ktore mialy solidna nadwage albo wrecz byly otyle i wygladaly na starsze niz faktycznie byly, matrony - wiec tutaj wiek nie mial znaczenia, bo one takie byly w wieku lat 17 i 10 lat pozniej. Dzieci naprawde czesto w ogole nie maja nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
loganberry Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 09:17 Mam podobne refleksje w takich wątkach Jeśli zbierze się grupa 35latek, w której 9 na 10 “nie wygląda na swój wiek”, to co to oznacza - czy przypadkiem nie to, że właśnie TAK wygląda współczesna 35latka? Za naszego życia sporo się zmieniło w standardach wyglądu, głównie ubiór, fryzury, dbanie o siebie. A nadal “tamte” standardy są często punktem odniesienia. Pamiętacie “Czterdziestolatka”? To pomyślcie, ile dałybyście dzisiaj Madzi Karwowskiej widząc ją na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Dobry przykład z tym 29.09.17, 09:27 - kiedyś chyba nawet była dyskusja na ten temat na którymś z gazetowych forów. Jest to doskonała ilustracja, jak moda, styl życia i postrzeganie ról społecznych ma wpływ na zachowanie i wygląd ludzi. Przecież Karwowscy w tym serialu wyglądają z dzisiejszej perspektywy, jakby byli co najmniej 50+ - i wcale nie dlatego, że obiektywnie "wyglądają staro" (w sensie zmarszczki, posypany owal twarzy czy coś w tym stylu), tylko że tak się wtedy nosili "dorośli ludzie". Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Dobry przykład z tym 29.09.17, 09:57 na imprezie z okazji 40 urodzin znajomego rozmawialiśmy o tym, jak wyglądali nasi rodzice w wieku 40 lat i jacy wydawali nam się wtedy starszy i poważni. a jak my teraz piękni czterdziestoletni wyglądamy i zachowujemy się. i czy gdyby z nami do stołu zasiedli Państwo Karwowscy, to czy mielibyśmy o czym pogadać. wiem, że Karolak na forum jest spalony, ale serial 39 i pół w zderzeniu z Czterdziestolatkiem dobrze pokazuje różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Dobry przykład z tym 29.09.17, 10:57 Tak, właśnie o to mi dokładnie chodzi. A wspomniany Karolak wygląda IMO obleśnie, ale zdecydowanie nie na rówieśnika Karwowskiego z fotki powyżej, tylko młodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Dobry przykład z tym 30.09.17, 08:29 Za to serialowa Anka była spoko Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:18 Odjęła mi ostatnio baba 5 lat, co daje 38. Ponieważ gębę mam naturalną, niczego nie wstrzykuję i nie podciągam, to na ile mam wyglądać? Po operacjach każdy może wyglądać jak szesnastka, żadna sztuka. Zresztą nie wierzę w te dowody w monopolowym. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:25 W życiu nic z twarzą czy inną częścią ciała nie robiłam. Jestem totalnie naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 10:37 Ja wierze ale na takiej zasadzie, ze dzisiaj pietnastka moze sie tak wymalowac, ze wyglada na trzydziesci. Trzydziestka moze ew. na 25 wygladac. Ja akuat mam pyzata buzie, troche nadwagi wiec i zmarszczek tez jeszcze nie. Ale nie mam zludzen, wygladam na trzydziesci conajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 18:19 A ja wierzę. Po prostu sklepy maja takie standardy, często kasjer po prostu pyta i nie rozkminia kto na ile wyglada. Mnie sama kasjerka w Lidlu zapytała o dowód, a nie wyglądam jak nastolatka, bez przesady. Naprawdę nie ma sie co tym tak ekscytować. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 01.10.17, 21:20 "Zresztą nie wierzę w te dowody w monopolowym." Zastanawiam się, że ematki tak w monopolowym przesiadują. Chyba też pójdę, bo jak mam mnie ktokolwiek o dowód zapytać, to trzeba dać mu szansę... Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:21 Nie wyglądam na swój wiek, ale wiele rzeczy mi w sobie przeszkadza, skóra już nie ta, grawitacja robi swoje. Ale jak popatrzę czasem na niektóre osoby w moim wieku to podbudowuję się na duchu. Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:53 Mnie ostatnio dwa razy o dowod pytali a mam 33 A i moherowa babcia jak jeden z trzech synow rozpetal pieklo w biedronce gdyz koniecznie tu, teraz i koniecznie musi dostac swieżaka ( niech przeklety bedzie ten kto je wymyślił) rzuciła tekstem ze jak gó...ary w podstawowce sie puszczają to potem wlasnie koncza z trojka zanim dowod oaobisty dostaną Ale. Z reka na sercu ma to swoje wady. Moj maz rowniez wyglada baaardzo mlodo, wobec czego ilosc spojrzen typu "ale patologia, gowniarze z trojka dzieci" sa czeste. Dodatkowo w pracy mimo wysokiego stanowiska czesto ludzie mysla ze jestem czyjas asystentka albo mowią per TY. Typu przychodzi dyrektor innej spolki na spotkanie i mi mowi -polacz mnie prosze z pania x. Po czym jak mu mowie ze to ja - jest wielce zdziwiony. Wielw razy z tego powodu ktos mia uprzedzenia, traktowal mnie z gory - wcale mnie nie znajac. Musze sie 5x wiecej napocic zeby na pierwszy plan nie schodzilo ze doswiadczenie i wiedza nie musza isc w parze z wygladem. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:56 tak wygladam na 35 a nawet 36 lat (ktore skonczylam 10 lat temu) Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 22:56 Na pewno wygladam na ok. 30, mam prawie 34. Ostatnio jak kolega mi powiedzial, ze myslal, ze mam 27-28 to uznalam to za komplement. Trafila mi sie twarz bez sklonnosci do zmarszczek na loterii genowej, moja mama widocznie sie postarzala w okolicach 55tych urodzin ale wczesniej tez nie wygladala na 10lat mlodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 23:48 Jestem niezwykle zaskoczona waszymi wypowiedziami. Wydaje mi się, że mnóstwo kobiet proste pseudokomplementy przyjmuje za prawdę. W prawdziwym ponad 40-to letnim życiu nie udało mi się pomylić wieku widzianej osoby o więcej niż 2-3 lata. Wyjątkiem są ludzie bardzo starzy - tutaj faktycznie osobie 110-cio letniej można odjąć 10-15 lat. Nigdy nie spotkałam pani po "40-tce" wyglądającej na 35 ani 35-cio latki wyglądającej na 28 (piszę o osobistym spotkaniu, bo na zdjęciu światło,poza, obróbka itd bez problemu fałszują wiek). Powiedzenie kobiecie, że jest ładna, młodsza niż metryka (zwłaszcza tej podstarzałej), ma dobrą/super figurę (zwłaszcza wieloródce) to najprostsze komplementy w swobodnej gadce. Fajnie, że są😀 - bezkosztowo tworzą miłą atmosferę, ale żeby od razu w to wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 23:56 no ale tak jest. I nie , nie mam figury nastolatki. Moje zdjecie z przed ok 1.5 roku jest w galerii. Nikt mi nie daje 45 lat i sa bardzo zdziwieni. A to kwestia dobrej cery i wlosow za lopatki. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:06 Mówisz o zdjęciu uśmiechniętej blondynki?😀 Tak, jak pisałam, na zdjęciu łatwo o przekłamanie, ale nawet na nim... ładna blondynka bardzo sympatycznie uśmiecha się, ma pucułowate policzki i krągłą buzię (optycznie odejmują lat), wyglądałaby na 35-38, gdyby nie okolice oczu. Takie zmarszczki pojawiają się po 40-tce, wcześniej mogą być u krótkowidzów, którzy notorycznie nie noszą okularów/soczewek. A cera naprawdę niezła i rysy twarzy bardzo przyjemne, ale nie jest to pani przed 40-tką. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:13 nie mam zmarszczek pod oczami. Mam raczej tam wory z niewyspania. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:14 aa moja mame w wieku 70 lat jeszcze legitymowano czy nalezy jej sie znizka po 60 roku zycia. Raz ja kierowca wyzwal na co ona mu dowod a on Aaaaa i szczeka w dol. Babcia ma duzo wigoru. Zywotna taka osobowosc. To dosc myli. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:21 Nie pod tylko obok (od zewnętrznych kącików), ale mniejsza z tym.... mam ważniejsze pytanie...😀 Czy masz urodziny w grudniu i nazwisko rodowe na "J"? Pytam, bo jesteś niezwykle podobna do mojej koleżanki z młodości (i wiek ten sam) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:23 Urodziny mam w Lipcu i nie zmienialam nigdy nazwiska i nie jest na J Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:34 To masz niemalże sobowtóra😀 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:48 ja w mlodosci bylam ruda ( farbowana) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 13:14 fotka pricness juz chyab rok temu zosatla oceniona na - farbowaną na blond 40-tke , w dodoatku z ze zalym kolorem wlosów i fryzurą ale ona -jak widac -do dzis sie oszukuje Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 30.09.17, 20:11 Szczerze mówiąc, to właśnie ten kiepski, platynowy blond bardzo postarza. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 30.09.17, 20:25 Ja też oddaje głos na jakieś ogarniecie włosów - lepszy kolor i może jakieś olejki dla blasku? Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 30.09.17, 20:29 Moj tata (rocznik 1948) jest notorycznie brany za tate moich dzieci (roczniki 2002 I 2005) Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 06:43 Ja nie umiem w ogole określać wieku ale po tym zdjeciu na 1 rzut oka dalabym mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:19 princesswhitewolf napisała: > Moje zdjecie z przed ok 1.5 roku jest w galerii. Nikt mi nie daje 45 lat i sa bardzo zdziwieni. A to kwestia dobrej cery i wlosow za lopatki. Bo na 45 nie wyglądasz na tym zdjęciu - widać na nim sympatycznie uśmiechniętą panią ok. 40-tki. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:22 daja mi zazwyczaj jakies 36-38 i sa bardzo zdziwieni ze jest inaczej. Ale to i tak sie moze zmienic z wiekiem i to radykalnie nagle. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:12 A ja owszem conajmniej dwie w ostatnim okresie. Obie panie mocno po czterdziestce, doroslymi dziecmi, figurkami nastolatek, wesola buzka, bez makijazu, z krotka rozczochrana fryzurka, wesolutkie, sliczne jak z obrazka. kazdej z nich nie dalabym wiecej niz 25 lat i za kazdym razem szczerze bylam zdziwiona ich doroslymi latoroslami myslac w duchu "kiedy one zaczely z tymi dziecmi, w przedzkolu czy co". Nie wiem co je tak zakonserwowalo, ale wynik spektakularny. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:16 jeziorowa napisała: > Jestem niezwykle zaskoczona waszymi wypowiedziami. Wydaje mi się, że mnóstwo ko > biet proste pseudokomplementy przyjmuje za prawdę. W prawdziwym ponad 40-to let > nim życiu nie udało mi się pomylić wieku widzianej osoby o więcej niż 2-3 lata. > Wyjątkiem są ludzie bardzo starzy - tutaj faktycznie osobie 110-cio letniej mo > żna odjąć 10-15 lat. Nigdy nie spotkałam pani po "40-tce" wyglądającej na 35 an > i 35-cio latki wyglądającej na 28 (piszę o osobistym spotkaniu, bo na zdjęciu ś > wiatło,poza, obróbka itd bez problemu fałszują wiek). Powiedzenie kobiecie, że > jest ładna, młodsza niż metryka (zwłaszcza tej podstarzałej), ma dobrą/super f > igurę (zwłaszcza wieloródce) to najprostsze komplementy w swobodnej gadce. Fajn > ie, że są😀 - bezkosztowo tworzą miłą atmosferę, ale żeby od razu w to wierzyć? > Wiesz to nie sa komplementy , po prostu gdy w rozmowie wychodzi ze mam 3 dzieci , ludzie pytają o wiek dzieci i ze zdziwień patrzą gdy mowie ze moj najstarszy syn jest pełnoletni. Pytają wtedy ile właściwie mam lat lub ile miałam gdy go urodziłam. O paszport sie babka pytała nie chciała sprzedać alkoholu w pubie nawet mojemu mężowi bo kupował dla mnie, zepsuła nam wtedy wieczor kompletnie. Jakies 7-8 lat mniej mi dawała. A w sklepie prosząc o dowód na kupno alkoholu to tez nie komplementy. Odpowiedz Link Zgłoś
jem.gluten.i.cukier Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 07:41 Jakoś, że jestem ładna to nikt nie mówi A babsztyl, który mi powiedział, że trzeba się było książkami zajmować a nie rozkładaniem nóg też raczej nie chciał mnie skomplementować. Mnie za to zaskakuje to, co piszesz o fałszywych komplementach. Po co? Ja nie mówię osobie, która ma kiepską sylwetkę, że ma super figurę, bo po co? Lepiej skomplementować coś, co jest powodem do komplementu, np. włosy, jak ma fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 08:09 jeziorowa napisała: > Jestem niezwykle zaskoczona waszymi wypowiedziami. Wydaje mi się, że mnóstwo ko > biet proste pseudokomplementy przyjmuje za prawdę. W prawdziwym ponad 40-to let > nim życiu nie udało mi się pomylić wieku widzianej osoby o więcej niż 2-3 lata. > Wyjątkiem są ludzie bardzo starzy - tutaj faktycznie osobie 110-cio letniej mo > żna odjąć 10-15 lat. Nigdy nie spotkałam pani po "40-tce" wyglądającej na 35 an > i 35-cio latki wyglądającej na 28 (piszę o osobistym spotkaniu, bo na zdjęciu ś > wiatło,poza, obróbka itd bez problemu fałszują wiek). Powiedzenie kobiecie, że > jest ładna, młodsza niż metryka (zwłaszcza tej podstarzałej), ma dobrą/super f > igurę (zwłaszcza wieloródce) to najprostsze komplementy w swobodnej gadce. Fajn > ie, że są😀 - bezkosztowo tworzą miłą atmosferę, ale żeby od razu w to wierzyć? > Ja nie napisałam, że twierdzę tak na podstawie pseudokomplementów. U mnie często wynika to ze zwykłej rozmowy np. siedzę na boisku z mamą kolegi mojego dziecka i sobie luźno rozmawiamy i ona mnie pyta, kiedy zdecyduje się na drugie dziecko czy chce mieć jeszcze dziecko, ja jej mowie, że mi się już chyba nie chce w tym wieku, żartuje sobie ze już chyba jestem najstarsza mama w przedszkolu, na co ta kobieta z wielkim zdziwieniem, pyta ale jak to, to ile ty masz lat? Więc ja jej pytam a na ile wyglądam, no i słyszę. Albo, jakaś tam kosmetyczka czy konsultantka firmy kosmetycznej dobiera kremy do wieku, no i oczywiście znów "odgaduje" mój wiek mylące się o parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 08:43 W opisanych sytuacjach to jak najbardziej mogą być pseudokomplementy. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 09:32 jolie napisała: > W opisanych sytuacjach to jak najbardziej mogą być pseudokomplementy. Pewnie, że mogą, ale jak to słyszę w konkretnej sytuacji to wiem czy to pseudokomplement czy nie. Ja nie mam obsesji na punkcie swojego wieku, a nawet widzę plusy 40-tki Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 08:44 Jeziorowa, zgadzam się w 100%. Napisałam zresztą coś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 30.09.17, 15:27 Znalam fryzjerke, ok 55+wygladajaca na maks 35. To się zdarza. To kwestia miekkosci skory, zarozowienia policzkow itp. Poza tym chyba jest jakis dawny wzorzec, dzis kazda grupa wiekowa wygląda młodziej. Porownaj zdjecia 25-latek, chocby z lat 80-tych nawet. Ale ogolnie zgadzam sie czesc kobiet przesadza i kryguje sie na forum-jak w kazdym innym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 30.09.17, 18:43 konsta-is-me napisała: > Znalam fryzjerke, ok 55+wygladajaca na maks 35. A pytałaś ile operacji miała? 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 30.09.17, 19:24 Nie miala zadnych. To nie byl typ seks bomby z wypelniaczami. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 30.09.17, 20:09 jeziorowa napisała: > Nigdy nie spotkałam pani po "40-tce" wyglądającej na 35 an i 35-cio latki > wyglądającej na 28 Ja znam sporo osób obu płci wyglądających na młodszych niż są - zasługa typu urody, zadbania rozumianego jako sport/styl życia lub zadbania z kategorii medycyna estetyczna. Znam też osoby wyglądające na starsze niż są. Mam koleżankę, która ma 54 lata, a wygląda na 40 - taki typ urody. Kolega dobijający do 50-tki wygląda na 10 lat mniej - dobre warunki fizyczne plus sport. Jego młodszy (!) o rok czy dwa lata brat, abnegat, imprezowicz i leń kanapowy, wygląda na starszego od tego kolegi. Mam też bardzo atrakcyjną koleżankę, która jest w moim wieku, a wygląda jak dobrze utrzymana czterdziestka. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 30.09.17, 22:04 Bywają też typy urody, które wcześnie rozkwitają i szybko się starzeją..np. Kasia Skrzynecka-ładna kobieta ale wygląda na więcej niż ma. Ach i wiecie co..nikt nigdy ( nawet kiedy miałam te 20-lat), nie pytał mnie o dowód. Powinnam się martwić? Odpowiedz Link Zgłoś
pontecorvo Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 30.09.17, 22:08 ja też sobie nie przypominam,a by kiedykolwiek ktoś mnie o dowód zapytal. Ale moze ja alkoholu nigdy nie kupowalam za mlodu ? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 01.10.17, 21:26 Nigdy nie spotkałaś? Na szybko: znam osobiście, bo na jednym piętrze pracuję - z panią co tej wiosny skończyła 40 i o ile nie wygląda na nastolatkę, to na 30-32 latkę już jak najbardziej tak. - z inną panią, co ma, już się gubię, chyba z 53 lata (jakiś czas temu jak miała 50 to się zgadałyśmy ile ma), a wygląda góra na 45-46. Obie panie są zgrabne, z wcięciem w talii którego pozazdrościłaby niejedna 20ka, mają fajne włosy i ogarniętą cerę, zresztą bez kapiącego makijażu. Stanowią żywy dowód, że takie coś jak "wyglądające młodo" istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 02.10.17, 07:30 U nas w pracy jest babka rocznik 1960. Figura modelki, dlugie piekne wlosy. Wyglada z 15 lat mlodziej. Jedyny mankament to koronki starego typu (te z porcelana na metalu), ale przeciez sobie ich nie usunie ot tak... . Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_plus Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 28.09.17, 23:56 Do 25 roku życia dawano mi więcej niż mam. Po tych urodzinach wiele osób zaczęło twierdzić, że wyglądam na swój wiek. Obecnie mam 30 i ludzie dają mi mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Jak wyglądacie w porównaniu do 29.09.17, 00:08 Mnie odkad stalam sie dorosla zawsze dawano mniej niz mam. Nie wiem czy to z uprzejmosci czy nie, bo jakos mnie ma to dla mnie wiekszego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś