mdro Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 17:04 A tak przy okazji - czy jeśli wymuszona terminacja ciąży to morderstwo, to czy naturalne poronienie jest nieumyślnym zabójstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 17:13 Bo to nie jest to samo. Nie oczekuj ze ktos przytaknie nieprawdzie. Poucz się biologii, wystarczy 10 minut, a prawda Cię wyzwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 [...] 30.09.17, 17:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 18:57 a swojemu dziecku juz powiedzialas ze mialo szczescie ze bylo zdrowym plodem bo inaczej bys je zamordowala? Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 19:20 makinetka82 napisała: > Pewnie, wmawiajcie sobie co chcecie... te z was, które juz mają to za sobą, po > tem będą latały z następnym dzieckiem po ikeach i wybierały łóżeczka, i wstawia > ły milion selfików na fejsbuczka. Napiszecie -Tak, bo to będzie CHCIANE dziecko > .... czym to dziecko będzie się rózniło od tego które zabiłyście? może jakby to pierwsze przyszło na świat to nie byłoby tego drugiego...kto wie, kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 20:33 Warstwa emocjonalna i racjonalna jak widac bywa nie do pogodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 21:32 >>>czym to dziecko będzie się rózniło od tego które zabiłyście? O ludzie, takich prostych rzeczy nie rozumieć. Chceniem się różni, chceniem. Jedno chciane, drugie nie - to cała filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 08:59 Uprzejmie informuje moderacje, ze jesli nie usunie powyzszego wpisu (zgloszonego przeze mnie chyba 17 razy) to od dzis pie... wykropkowywanie liter we wszyskich ku...ch, ch...ach i innych bluzgach, ktore mi splyna na klawiature. Milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 09:20 No prosze, aborcja jej nie przeszkadza a wulgaryzmy juz tak... Taka delikatna jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 09:23 Nie o słownictwo chodzi, a o równe traktowanie i wycinanie za wulgaryzmy. O nierównym traktowaniu coś powinnaś wiedzieć, wszak sama jesteś zwolenniczką zabijania chorych nienarodzonych dzieci, a zdrowych już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 09:33 Gdybyś umiała czytać to byś wiedziała, ze jestem przeciwna wszystkim aborcjom. Nie umiałabym jednak potępić matki która zdecydowalaby się na to, gdy np mózg dziecka się nie wyksztalcil. To jest zdecydowanie inna sytuacja niż taka, gdzie kobieta chce usunąć bo po prostu nie chce dziecka i tyle. Sa zabezpieczenia, w kryzysowych sytuacjach sa adopcje, a na niemowlaki "popyt" bezdzietnych jest duży.ale nie. Wy, takie odważne, wolalybyscie po cichu usunąć niż przemęczyć sie te pare miesięcy i oddać malucha komuś, kto stworzy mu kochająca rodzinę. Bo przecież co by ludzie powiedzieli, gdybyście oddaly dziecko, prawda ??? Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 09:41 Nie, nam (a przynajmniej mi) się nie uśmiecha w ciąży chodzić 9 miesięcy, a rodzić to już w ogóle. Taka wygodna jestem. Ludzie to se może gadają w Polsce (skoro tak piszesz), na szczęście mieszkam w kraju, w którym sąsiedzi mają w anusie to, co robię z moją macicą, płodami i brzuchem, nikogo by to szczególnie nie obeszło. I wiesz, tak serio: owszem są zabezpieczenia i uważam, że jak ktoś je radośnie olewa a potem usuwa bo - o, niespodzianka, ciąża - to powinien sobie baranka strzelić, ale żadne zabezpieczenie nie jest skuteczne w 100%, o tym chyba czytałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 09:49 Popyt na niemowlaki bez wyksztalconego mozgu jest duzy? W jakiej to basniowej krainie? Nie dosc ze jestes za mordowaniem tych dzieci, chorych malych aniolkow, to jeszcze za mordowaniem z wygody, bo matce sie nie chce wychowac. Jak patrzysz bez odrazy w lustro? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 10:01 Czyli sobie różnicujesz sytuacje aby osadzać kobiety. Gdzie tu płody czy nienarodzone życia? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 10:31 Na szczęście twoje nawiedzone pierdy nie zmienią faktu, że w razie czego większość z nas może pojechać do krajów ościennych, poddać się aborcji w komfortowych warunkach i włos nam z głowy za to nie spadnie Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 17:18 s-jaj nawiedzona/y z stąd Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 17:34 ajj, a co, prawda w oczy kole? towarzystwo wzajemnej adoracji już nie wystarcza , żeby się we własnych oczach wybielić ? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 18:37 Pytam jeszcze raz, dlaczego przyzwalasz na mordowanie chorych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 17:27 Ja jestem przeciwniczką aborcji. I dlatego jestem zwolenniczką jej legalizacji. Bo obecnie aborcja wczesna jest tylko kwestią kasy i minimalnego ogarnięcia. Ale jak kobieta przychodzi i kładzie ten tam tysiąc złotych na stole, to ginekolog nie powie "to niech pani się jeszcze zastanowi, ma pani następujące opcje w zakresie dyskretnego porodu, wsparcia w samotnym macierzyństwie, itd, proszę wrócić za trzy dni." Nie, on zaprasza na fotel, robi aborcję i wystawia za drzwi. Co więcej jak przyjaciółka przyjdzie z nagła pożyczyć tysiąc złotych, to ja nie mogę się jej spytać, czy to w tym celu. Bo jak się przyzna, to już jej tej kasy pożyczyć nie mogę. A jakbyśmy mogły od serca pogadać, to może udałoby się nam znaleźć inne rozwiązanie. Może nie, może sytuacja jest faktycznie bez innego wyjścia. Ale ponieważ za taką rozmowę ja mogę wylądować w więzieniu, to nie rozmawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 02.10.17, 18:02 Bzdura. Jeśli jesteś zwolenniczką legalizacji aborcji, to znaczy, że jesteś zwolenniczką aborcji i tylko się okłamujesz, snując bałamutne teoryjki. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 03.10.17, 10:15 Od lat prowadzimy te sama dyskusje - Ty chcesz, zeby na papierze bylo idealnie i zakladasz, ze rzeczywistosc sie do tego papieru nagnie, ja jestem pragmatyczna i uwazam, ze nalezy zajmowac sie rzeczywistoscia, a papier jest drugorzedny. Moim idealem jest sytuacja, w ktorej nie ma aborcji, bo nie ma takiej potrzeby - dzieci i ciaze sa chciane, rodziny maja wsparcie spoleczenstwa, nie ma gwaltow. Ty chcesz zakazac aborcji calkowicie, ale nie widzisz potrzeby eliminowania przyczyn aborcji, a czasem wrecz zwalczasz proby takiej eliminacji. Tyle ze historia udowodnila juz wielokrotnie, ze to nie eliminuje aborcji ale wylacznie bezpieczna aborcje, bo proby spedzania plodow sa tak stare jak ludzkosc - jesli sa przyczyny, dla ktorych kobieta chce przerwac ciaze, to bedzie do tego dazyla, niezaleznie od ryzyka. Eliminacja przyczyn nie jest taka latwa i nie nadaje sie do wypisywania na sztandarach, ale jest znacznie skuteczniejsza niz wszelkie zakazy. PS Moderacjo - czemu z tych moich zmultiplikowanych postow zniknely te, na ktore byl duzy odzew forumek, a zostal ten jeden jedyny z SHD pod spodem? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaad Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 03.12.17, 20:43 zgadzam się z turzycą. To chyba ja napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 17:35 Niepoczety plod - kwicze ze smiechu. a co do ad remu - odwal sie od moich 4 liter. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 17:39 Ja nic nikomu wmawiać nie muszę. Wiem, kim jestem i nikogo nie udaję, a zdanie pełnych hipokryzji internetowych bytów udających kobiety, a mających je za nic, co każdym swoim obraźliwym wpisem dają jasno do zrozumienia, niewiele mnie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 17:46 Podpisuję się pod tym obiema rękami. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 18:47 Ja też. To co napisałaś jest zgodne z moimi doświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 17:46 Oj widzę, ze nieźle się dzieję Tylko gdzie i dlaczego. Moje dzieci wiedzą co to jest aborcja, ale nie jestem pewna czy są partnerami do takich zwierzeń. Zwłaszcza takim językiem jak proponujesz przekazywanymi. To jednak w pewnym sensie okrucieństwo, które przeciwnicy aborcji mają już opanowane. Patrz epatowanie rozerwanymi zdjęciami płodów, Żeby było jasne, nie mam z tym problemu czym jest aborcja. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 17:49 nie zwolenników aborcji tylko prawa wyboru. Chcesz możesz urodzić bezczaszkowca i patrzeć jak umiera. Ja w podobnej sytuacji bym usunęła ciążę. Nie wtrącam się w twój wybór ty nie wtrącaj się w mój. I nie ma czegoś takiego jak "nienarodzone dziecko". Jest zarodek, potem płód. Niedawno jakiś poseł PIS bredził o ochronie "przedkoncepcyjnej fazy życia". Ok, niech chroni swoje plemniki i za nocny wytrysk idzie do więzienia na własną prośbę. NIE MA PRZEDKONCEPCYJNEJ FAZY ŻYCIA. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 17:55 Zwolennicy aborcji, marihuany i uchodźców. Co jeszcze wymyśli prawacka propaganda? A potem zaorane i opozycja totalna. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 18:18 Ponieważ uparcie ignorujesz moje pytanie o męża zapytam inaczej, żonę Masz? Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 18:19 myślisz że wszystkie dzieci chcą braciszka? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kak Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 18:20 Jak najbardziej przyznaje- jestem za zabijanie nienarodzonych dzieci na wczesnym etapie ich rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 18:36 Taki system konsultacji zdaje się obowiązywać w Niemczech. Chciałabym, żeby był wprowadzony w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 18:39 Ależ ja tutaj nie krzyczę, w odróżnieniu od Ciebie. A zarodek czy płód to nie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 18:59 A sama jesteś godna? A Wasniewska jest godna? A matka zakatowanego dziecka z Łodzi, która martwe dziecko na pogotowie przyniosła i powiedziała, że spadło z huśtawki? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 19:27 Ale ja nie jestem za mordowaniem dzieci. Ani też płodów. Jestem za dostępem do pewnej, bezpiecznej i taniej (jeśli w ogóle nie darmowej) antykoncepcji. Jestem na eukacją seksualną. Jestem za tym, żeby kobieta mogła podjąć sama świadomą i dobrowolną decyzję dotyczącą jej ciała i jej przyszłości. Zwyczajnie - w przypadku konfliktu interesów to kobieta decyduje. Ludzkie (i w ogóle ssacze) rozmnażanie jest idiotycznie rozwiązane, na zasadzie pasożytnictwa, więc niestety, nie ma innego sprawiedliwego wyjścia jak to, że decyzja należy do żywiciela. Nawet jeśli ja się z taką czy inną decyzją nie zgadzam - to nie mam prawa narzucić mojego zdania. Jak nie będąc w sytuacji tej kobiety mogę twierdzić, że to zła decyzja? Ok, można przekonywać, można przedstawić możliwości i opcje, ale decyzja należy do kobiety. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
daszutka Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 19:31 No jak to nie narszasz cudzego prawa do życia? Przeciez jesteś za kompromisem ergo naruszasz prawo do życia płodów z gwałtu i upośledzonych. Jestes bardziej hipokrytką czy idiotką? Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 20:00 Wy się śmiejecie, ale skoro potworek językowy "dziecko nienarodzone" się przyjął, to "płodowi niepoczętemu" także wróżę karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 20:05 raz na jakiś czas jest wątek, gdzie w odpowiedzi mogła bym napisać cały uzasadniajacy elaborat ale potem trzeźwieję i stwierdzam, ze nie warto bo i tak nie zrozumiesz, zdania nie zmienisz... więc nie ma sensu sie wysilać i spinać Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 20:39 makinetka82 napisała: >ja tylko nie potępiłabym takiej kobiety. a kogo to obchodzi, Twoje potępienie? Odpowiedz Link Zgłoś
emka_uk Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 21:00 Miej odwagę spojrzeć własnemu dziecku w oczy i powiedzieć - wiesz Jasi miałbyś mamusię ale dla mamusi jest ważniejszy zarodek rozwijający się w jajowodzie. Terminologia zastępcza ? - ty weź dziewczyno wróć do szkoły podstawowej bo na biologii to chyba nie uważałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 21:14 psychiatra potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 22:24 A ja czytam i z podziwu nie mogę wyjść, że na oddziałach zamkniętych jest się tak blisko swiata dzięki internetowi. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 22:11 Jakby ktoś wątpił: Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 23:14 No pewnie, że lepiej, ma ogon, a my nie mamy! I cały czas czekam na tę definicję człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 23:39 Napisałem już - lewicowa manipulacja słowami nic Ci nie pomoże, bo człowiek istnieje niezależnie od tego, czy Ty sobie ustalisz jakąś definicję. Wyobraź sobie. że gdzieś na dnie oceanu pływa sobie jakaś ryba, której ludzie w ogóle jeszcze nie odkryli, więc nie ma mowy o definicji. Czy ta ryba ma swoją tożsamość, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 00:49 O ja pierniczę, ryby mają tożsamość. Umiesz to jakoś uzasadnić? Może Nobel z biologii czeka. Bo wg aktualnej wiedzy organizm musi mieć jednak pewien poziom zaawansowania układu nerwowego, żeby wykształciło się poczucie tożsamości. Ba, nawet noworodki jej nie mają, a ty tu o rybach... Czego to się człowiek może na takiej ematce dowiedzieć. I nie żal ci na tego przykładowego karpia, jak go zjadasz? Skoro twierdzisz, że on ma poczucie tożsamości? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 00:53 aerra napisał(a): > O ja pierniczę, ryby mają tożsamość. Jemu chodzi o tożsamość, a nie jej poczucie. Właśnie się zastanawiam, czy zwierzę ma tożsamość. Gatunkową chyba ma. Stwierdzono tożsamość gatunkową dwóch goryli, na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 14:20 Taki-sobie-nick udzielił trafnej odpowiedzi. Tożsamość gatunkowa/rodzajowa, czyli zespół cech charakterystycznych dla danego gatunku/rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 14:22 tez mysle ze troll zalozyl watek Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 20:04 super_hetero_dyna napisał(a): > Taki-sobie-nick udzielił trafnej odpowiedzi. Wiesz, co jest w tobie najbardziej upierdliwe? Poczucie wyższości. Nawet jeśli się z kimś zgadzasz, to musisz go potraktować jak wykładowca studenta. Nawet trzecia osoba się zgadza. "Pani X udzieliła trafnej odpowiedzi". Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 02.10.17, 14:45 Aha, czyli musi istnieć jakiś zespół cech charakterystycznych. No to dawaj ten zespół cech, który określa człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 10:49 biologia się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 22:13 OJP.... Szczerze? Mam w d..e jak to się nazywa. Czy płód, czy dziecko, czy Jasio. Jestem za pełną legalnością w dowolnym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-z-lasu Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 23:51 Jak w USA? Do porodu? Przegięłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 10:37 Eee...tam do porodu nawet do roku po urodzeniu jak sie nie spodoba...miejmy prawo wyboru...bez ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 06.10.17, 08:01 Nie wolno mi być za? Odpowiedz Link Zgłoś
ania-z-lasu Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 22:25 Tak, jestem za tym by kobiety, które nie chcą być matkami ani nawet nosić ciąży, nie rodziły dzieci. Nic mi do tego, jeśli wszystko odbywa się w granicach prawa (no, już nie naszego, ale większości krajów europejskich), czyli do 12tyg nawet na życzenie. Jeśli później to już inna sprawa i inny paragraf. Osobiście chciałabym mieć prawo by decydować w każdej sytuacji i mieć zagwarantowaną opiekę państwa cokolwiek nie zdecyduję. Dopóki powrót do pracy po ciąży będzie zagrożony, dopóty kobiety będą bały się zachodzić w ciążę i rodzić. Proste. Nie dziwię im się. Mnie to i tak już praktycznie nie dotyczy, ale to nie powód by przywdziać beret z wiadomej dzianiny i udawać że mam inne poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 23:06 Jak czytam, że nie istnieje pojęcie "zwolennicy aborcji" a istnieja tylko zwolennicy prawa wyboru to zastanawiam się jakich to wyrafinowanych konstrukcji myślowych uzywają zwolennicy tzw. prawa do wyboru tylko po to, aby uciec od odpowiedzi na proste pytanie. A jakie prawo wyboru ma nowo powstałe życie? Żadnego gdyż jest tylko zlepkiem komórek? Kto dał wam prawo do decydowania? Warto przeczytać i zastanowić się. Może coś dotrze? www.facebook.com/tstachura9/posts/10210743891936316 Odpowiedz Link Zgłoś
miniulowa Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 23:10 Oczywiście, jak się rodzi dziecko bez mózgu, przeraźliwie cierpiące, to też są piękne chwile, warte by "postawić na życie"? Weeeeź... Odpowiedz Link Zgłoś
ania-z-lasu Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 23:10 A wam? Większość? Na razie. Tak, jestem za tym, by niektórzy sie nie rozmnażali. Pewnie poziesz 'Co dziecko winne?' No właśnie co winne? Rodzicielstwo powinno być świadomym wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 23:16 > Warto przeczytać i zastanowić się. Może coś dotrze? > www.facebook.com/tstachura9/posts/10210743891936316 Czekam na entuzjastyczny wpis jakiegoś ojca, który samotnie zajmuje się niepełnosprawną osobą, od dawna niebędącą dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 23:24 A jakież niby może prawo do wyboru mieć taka zygota? Chcesz powiedzieć, że te zygoty, które na ten przykład się nie zagnieżdżą, to wybrały, że wolą się nie urodzić? A te zarodki i płody, które poroniono, to też tak z wyboru? Odmówiły istnienia i wywołały poronienie? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 30.09.17, 23:30 A tym ludziom współczuję, ale piszą bzdury Tak samo mogliby pochować, tak samo mógłby być grób, co do diagnozy w tym wieku płodu też nie byłoby problemów z jej potwierdzeniem. Zresztą aborcji się nie robi, bo jedne wyniki wyszły niepokojąco. Ale ok, emocje. I to trudne emocje, nic dziwnego. Tyle, że prawo nie narzuca im aborcji, jak widać zresztą. Nawet jeśli jest ryzyko śmierci matki, to i tak ta matka może wybrać, że urodzi, o takim przypadku jak z linka w ogóle nie ma co mówić. To też jest wybór i nikt nie odbiera im prawa do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 01.10.17, 06:41 Nigdy nie miało wyboru. Na świat się nie pchało. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Pytanie do zwolennikow aborcji 05.10.17, 23:25 > Kto dał wam prawo do decydowania? Mnie ewolucja i natura. A tobie? Odpowiedz Link Zgłoś